Įkraunama...
Įkraunama...

Skanaus! - 4

Labutis,
Makaronų lizdeliai thumbup.gif
Sagutės labai visiems patiko, bet aš kepu mielinėj-sluoksniuotoj tešloj, nes man ji labiau patinka ir visiškai netrupa, nei bemielė. Kepiau iš 1 kg tešlos, ir dar pritrūko doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo uolma: 09 spalio 2006 - 12:48
QUOTE(Sonatina @ 2006 10 09, 13:16)


Sniege4, nepanau, kad pilka spalva gavosi dėl cukraus - taip galėjo būti tik dėl kakavos... Kokią kakavą naudojai? g.gif


Kakva tiksliai pasakyti negaliu kokia bet bent jau ta paprasta lietuviška milteliai nes pas mus vietinėj parduotuvytėj kitokios ir nebuvo doh.gif bet faktas tas kad vistiek buvo labai skanu dabar kai važiuosim apsipirkinėt savaitei būtinai nusipirksiu ir rudojo cukraus nes skonis tai nuostabus labai patiko kad nutela neišsileidžia ir gaunasi kaip įdaras manau kad šitas receptukas mūsu namuose bus tikrai dažnas biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Sniegas4 @ 2006 10 09, 14:48)
Kakva tiksliai pasakyti negaliu kokia bet bent jau ta paprasta lietuviška milteliai nes pas mus vietinėj parduotuvytėj kitokios ir nebuvo  doh.gif bet faktas tas kad vistiek buvo labai skanu dabar kai važiuosim apsipirkinėt savaitei būtinai nusipirksiu ir rudojo cukraus nes skonis tai nuostabus labai patiko kad nutela neišsileidžia ir gaunasi kaip įdaras manau kad šitas receptukas mūsu namuose bus tikrai dažnas  biggrin.gif

Savu laiku su prasta kakava sugadinasu "Robsoną" jis gavosi purvinai pilkšvai rusvas.
Atsakyti
Nusipirkau kelias šviežias figas ir išbandžiau receptą su jomis... Pačios figos nesužavėjo (tik viena iš 4 buvo skani), nes čia jas akivaizdžiai parduoda ne pačios aukščiausios kokybės, bet kremas gavosi tikrai labai skanus... rolleyes.gif

user posted image

Keptas figų ir aviečių kremas

~9 šviežios figos, perpjautos pusiau
½ puodelio aviečių
¼ puodelio nuvalytų migdolų
2 v. š. miltų
¾ puodelio pieno
1/3 + 2 v. š. cukraus
2 dideli kiaušiniai
1/8 a. š. druskos
2 v. š. šalto sviesto, supjaustyto kubeliais

Stikliniame inde ar skardoje išdėlioti figas ir suberti avietes. Blenderyje sumalti migdolus su miltais, supilti pieną, 1/3 puodelio cukraus, kiaušinius, druską ir gerai išplakti. Lėtai supilti kremą ant uogų, sudėlioti sviesto kubelius ir užbarstyti likusius 2 šaukštus cukraus.
Kepti iki 200º C įkaitintoje orkaitėje 30 – 40 min., kol paviršius bus auksinis ir kremas sutirštės. Ataušinti ant grotelių 20 min. Patiekti dar šiltą.

P. S. puodelis - 237 ml. Iš šio kiekio gavosi 4 indeliai po 125 ml... manau, kad laisvai galima apsieiti ir be migdolų (nors jie čia labai derėjo), tik tada dar įberti kokį šaukštą miltų... Jeigu nedėsite figų, įberkite daugiau aviečių, jos čia labai labai tinka... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Sonatina @ 2006 10 06, 03:13)
Laba diena, merginos smile.gif

[

kriziuk, smagu, kad kepenėlės taip jums patinka, o dėl pyragų skonio nesiginčijama tongue.gif  Man išvis skaniausias visai kitas obuolių pyragas... Reikės kada iškepti ir parodyti rolleyes.gif

sonatina,tu nepamirsk savo skaniausio obuoliu pyrago recepta ideti,nes pas mus taipat obuoliu metas prasidejo. smile.gif
Atsakyti
Sonatina, ačiū už šiandieninį pyrago receptą "Obuolių ruduo".
Štai jis ką tik iš orkaitės
user posted image
Valgėme pyragą karštą su vaniliniais ledais - skonis neapsakomas thumbup.gif
Paklausiau tavęs ir obuolių nepagailėjau - ir nesuklydau blush2.gif
Na, labai skanu - ragaukit drąsiai visi ir visos.
Dideliausias dėkui nuo visos šeimynos drinks_cheers.gif
Atsakyti
ačiū atsakiusioms hi.gif reiks išbandyt ir keksiukus mirksiukas.gif

o nuo makaronų lizdelių kur atliko faršo, tai įtarkavau morkos ir įdėjau majonezo (nebuvo toks sausas tada) ir iškepiau - kiaušinių-faršo vyniotinį thumbup.gif man patinka receptukai, prie kurių ilgai stovėt nereikia lotuliukas.gif
tiesa, vyniotinį kepiau ne 40 min, o 30, bet čia turbūt nuo orkaitės priklauso g.gif
Atsakyti
Kepiau uždarą fokačą - labai skanu essen.gif Tešlos išėjo šiek tiek per daug, tai iškepiau 4 bandeles - skaniausios kada nors valgytos essen.gif essen.gif essen.gif
Atsakyti
Sonatina, o yra pas mus parduotuvėse pirkti Bulvių piurė miltelių arba dribsnių?
Man asmeniškai kažkaip niekada neužkliuvo akys už tokių produktų unsure.gif .
Nes dėl kelių gramų skusti bulves ir virti, kažkaip per daug terlionės blush2.gif .
Čia aš apie bulvines bandeles kalbu bigsmile.gif .
Atsakyti
siandien kepiau kalakutienos zuiki su suriu, laaaabai laaaabai skanus isejo bigsmile.gif , tik vietoj kalakutienos farso dejau jautienos farsa ax.gif , bet jau toks skanus gavosi,kad nesitikejau thumbup.gif , ir pomidoru padazo buvau dar i vidu idejus, bet kita karta nedesiu nes per daug buvo, uztenka kiek ant virsau uztepi ax.gif
Atsakyti
Babouziuke tų bulvių miltelių košei padaryti yra visose parduotuvėse ( prie sriubų kur pakeliuose, greito praruošimo makaronų sriubų) ir net visokių skonių
Atsakyti
gyteni, nepamiršiu smile.gif Tik nesitikėk kažkokio stebuklo, tai paprastas, bet labai skanus pyragas mirksiukas.gif

Elita, pyragas atrodo thumbup.gif Labai džiaugiuosi, kad patiko smile.gif

airara*, kepimo laikas tikrai labai priklauso nuo orkaitės, visada būtina stebėti, kas vyksta orkaitėje tongue.gif

prieblanda, labai malonu, kad fokača patiko smile.gif O kokią tešlą darei? g.gif

babouziuke, tikrai yra, kaip ir sako Arinva, prie greito paruošimo sriubų smile.gif Svarbiausiai imk be jokių priedų, nes būna įvairaus skonio smile.gif Aš perku štai tokią, tik be jokių priedų:

user posted image

Dorinda, labai smagu, kad zuikis patiko, ačiū 4u.gif
Atsakyti