As antra kepiau "obuoliu rudeni", buvau prizadejusi svecisu nusinesti. Bet kaip tycia neissiplake man baltymai, plakiau lygiai taip pat kaip ir pirma karta. Imu galvoti, kad cia gal ir nuo kiausu priklauso . mBet vis tiek pyragas visiems labai patiko
Shiduh, kadangi tie varškėčiai pritaikyti kepti, tai ir nenuostabu, kad reikėjo daugiau miltų (nors vis tiek geriau nedėti per daug miltų į tešlą, o tik gausiau apvolioti varškėtį miltuose)
O be obuolių dar ką nors dėjai į tinginį (ta prasme, uogų ar vaisių )?
Sandriuks, realiai jie ir yra virti aliejuje, tik aš netiksliai išsireiškiau Aliejaus reikėtų pilti iki pusės beliašo (ir žiūrėti, kad apvertus nesigautų balta neapkepusi juostelė - tada reikėtų dar įpilti šiek tiek aliejaus ir kepti toliau) Kadangi tešla labai elastinga ir visiškai neplyštanti, tad ir verdami beliašai visiškai netrūkinėjo, todėl ir visiškai niekas netiško Tik labai svarbu gerai atitaikyti temperatūrą - neperkaitinti aliejaus, nes tada tešla staigiai paruduoja, o faršas nespėja išvirti...
Dacor, labai džiaugiuosi, kad ir vyniotinis, ir tinginys patiko Tikiuosi ir žuvimi nenusivilsi
agotai, gaila, kad baltymai neišsiplakė... Gal netyčia trynio pateko į baltymus... Be to, reikia atidžiai žiūrėti, kad ir indas, kuriame plaki baltymus, ir mikserio šluotelės nebūtų nei kiek riebaluotos, nes taip pat gerai neišsiplaka...
Ir dar - baltymai daug lengviau išsiplaka, jeigu kiaušiniai yra kambario temperatūros
O be obuolių dar ką nors dėjai į tinginį (ta prasme, uogų ar vaisių )?
Sandriuks, realiai jie ir yra virti aliejuje, tik aš netiksliai išsireiškiau Aliejaus reikėtų pilti iki pusės beliašo (ir žiūrėti, kad apvertus nesigautų balta neapkepusi juostelė - tada reikėtų dar įpilti šiek tiek aliejaus ir kepti toliau) Kadangi tešla labai elastinga ir visiškai neplyštanti, tad ir verdami beliašai visiškai netrūkinėjo, todėl ir visiškai niekas netiško Tik labai svarbu gerai atitaikyti temperatūrą - neperkaitinti aliejaus, nes tada tešla staigiai paruduoja, o faršas nespėja išvirti...
Dacor, labai džiaugiuosi, kad ir vyniotinis, ir tinginys patiko Tikiuosi ir žuvimi nenusivilsi
agotai, gaila, kad baltymai neišsiplakė... Gal netyčia trynio pateko į baltymus... Be to, reikia atidžiai žiūrėti, kad ir indas, kuriame plaki baltymus, ir mikserio šluotelės nebūtų nei kiek riebaluotos, nes taip pat gerai neišsiplaka...
Ir dar - baltymai daug lengviau išsiplaka, jeigu kiaušiniai yra kambario temperatūros
turiu kokį litrą pusiau saldaus balto vyno ir niekaip nesugalvoju kur jį panaudoti, nes gerti nelabai noriu, mėsas visas su raudonais vynais marinuoja.... Gal ką galima sugalvoti?
QUOTE(MAMICY @ 2006 10 23, 10:10)
turiu kokį litrą pusiau saldaus balto vyno ir niekaip nesugalvoju kur jį panaudoti, nes gerti nelabai noriu, mėsas visas su raudonais vynais marinuoja.... Gal ką galima sugalvoti?
Bandyk pilt i kepinius (pyragus); dar visai skaniai gaunasi, jei kepdama obuoliu pyraga ismirkai obuoliukus vyne (kaip rome).
gali marinuot ir mesa balta (kalakuta, vistiena) ar zuvi
QUOTE(Sonatina @ 2006 10 22, 12:55)
Kozete, smagu, kad keksiukai patiko Paprastai tikrinti pirmą kartą reikėtų praėjus minimaliam recepte nurodytam kepimo laikui... Na nebent matosi, kad viršus labai apkepė...
Ir visgi manau, kad tos popierinės formelės nėra skirtos kepti vien jose
Ir visgi manau, kad tos popierinės formelės nėra skirtos kepti vien jose
Atidariau orkaitę jau praėjus tam laikui kur buvo parašyta recepte.
O kepiau silikoninėjė formoje.
Bet man dažnai sukrenta, nesukrenta, tik kaip kepu pagal kokį seną receptą ir žinau tiksliai kiek laiko reikia kepti, tada iš viso neatidarinėju ir leidžiu pravėsti pačioje orkaitėje.
Vakar gaminom makaronų lizdelius grietinėlės padaže jau kaip skanu.. visko pagal receptą pirkau, bet dar visko liko, tai šiandien vėl darysim, na tikrai labai skanu, galima pasirodo net ir studentavimo sąlygom viską pasigamint tikrai labai ačiū Sonatina už tokius puikius receptus...
QUOTE(Sonatina @ 2006 10 23, 09:16)
Štai ir žadėtasis receptas
Burgundiškai troškinta jautiena
Burgundiškai troškinta jautiena
! Sonatina, labai aciu uz receptuka, butinai reikes isbandyti
SONATINA turiu tau klausimeli gal zinai koki receptuka lazanijos, bet ne su mesa o su varske
Nes tavo visi receptai kiek dariau nenusivyliau.
Nes tavo visi receptai kiek dariau nenusivyliau.
QUOTE(Sonatina @ 2006 10 22, 19:38)
Mama_Tania, kažkaip man to pudingo skonio pyraguose visiškai ir nesijaučia , na bet jeigu nepatinka, tai visuomet galima keisti krakmolu Manau tinka ir bulvių krakmolas
Reikia tiesiog išlaikyti proporcijas - jeigu recepte reikia 1 v. š. kukurūzų krakmolo - dėk 1 v. š. bulvių krakmolo... Jeigu reikia pakelio pudingo, tai dėk 3 v. š. krakmolo
Visuose minėtuose pyraguose drąsiai keisk pudingą krakmolu. Ir visur vaisius ar uogas galima keisti tuo, ką turi, ar ką mėgsti
O pyragas su persikais ir uogomis buvo ypač lengvas ir skanus, be to ir pjaustėsi puikiai - tiesiog jį reikia būtinai gerai ataušinti, netgi palaikyti šaldytuve
Reikia tiesiog išlaikyti proporcijas - jeigu recepte reikia 1 v. š. kukurūzų krakmolo - dėk 1 v. š. bulvių krakmolo... Jeigu reikia pakelio pudingo, tai dėk 3 v. š. krakmolo
Visuose minėtuose pyraguose drąsiai keisk pudingą krakmolu. Ir visur vaisius ar uogas galima keisti tuo, ką turi, ar ką mėgsti
O pyragas su persikais ir uogomis buvo ypač lengvas ir skanus, be to ir pjaustėsi puikiai - tiesiog jį reikia būtinai gerai ataušinti, netgi palaikyti šaldytuve
aciu uz atsakymus, vakare vyras okupavo kompa, tai nemaciau atsakymu (ateiciai ), kepiau Pyraga su persikais ir uogomis. net paciai nebuvo kada paragaut, nes dukrytei su vyru laaaaaaaaaabai patiko. As paragavau siandien - super skonis
P. S. kaip ir rasei, piliau 150 ml grietineles, bet dar dejau 2 v.s. manu kruopu
Stai toks pyragas:
[attachmentid=74682]
QUOTE(Sonatina @ 2006 10 22, 22:36)
sandralita, visų keksiukų tešlą gali kepti kaip vieną didelį keksą, tik atitinkamai pailgės kepimo laikas - reikia patikrinti mediniu pagaliuku, ar nebelimpa tešla
o as vis noriu pabandyt iskept keksiukus, bet neturiu nei pop. formeliu, nei ka, ta siandien nakti net sapnavau, kad gavau tas formeles
QUOTE(Sonatina @ 2006 10 23, 09:16)
Burgundiškai troškinta jautiena
sonatina, noriu siandien iskept bet namuose turiu tik "GRAN ORO" raudona vyna, saldi trauktine su konjaku "Vishnia na konjake s aromatom shokolada", degtine...
Pagal recepta reikia raudono vyno - turiu, o ka daryti su konjaku, nes neturiu jo? ar su isvardintais gerimais galima pakeist? tada kuo?
uz atsakymus
Savaitgalį gaminau pupelių troškinį. Mums labai patiko, tik gal gavosi kiek per skystas, kitą kart dėčiau mažiau trintų pomidorų, daugiau pupelių O šiaip labai skanu
O ką tik iškepiau obuolių-varškės pyragą. Padariau klaidą , neįklojau popieriaus į kepimo formą, o ji pas mane su išimamu dugnu, tai kepant pradėjo lašėti, jau pridūmijau visą butą , maniau kad gausis kažkas nevalgomo, bet skonis vis tiek labai , tik tešla neiškepė taip kaip turėtų, bet kadangi jos nėra daug, o esmė įdare tai labai skanu Sonatina, o tas įdaras turi būti toks skystas kai padarai, nes pas mane tai labai skystas gavosi, tik kepant sutirštėjo
Dabar kildinu tešlą beliašams, bijau kad nebūtų vėl kokia nesėkėmė
O ką tik iškepiau obuolių-varškės pyragą. Padariau klaidą , neįklojau popieriaus į kepimo formą, o ji pas mane su išimamu dugnu, tai kepant pradėjo lašėti, jau pridūmijau visą butą , maniau kad gausis kažkas nevalgomo, bet skonis vis tiek labai , tik tešla neiškepė taip kaip turėtų, bet kadangi jos nėra daug, o esmė įdare tai labai skanu Sonatina, o tas įdaras turi būti toks skystas kai padarai, nes pas mane tai labai skystas gavosi, tik kepant sutirštėjo
Dabar kildinu tešlą beliašams, bijau kad nebūtų vėl kokia nesėkėmė