Įkraunama...
Įkraunama...

Skanaus! - 4

As antra kepiau "obuoliu rudeni", buvau prizadejusi svecisu nusinesti. Bet kaip tycia neissiplake man baltymai, plakiau lygiai taip pat kaip ir pirma karta. Imu galvoti, kad cia gal ir nuo kiausu priklauso g.gif . mBet vis tiek pyragas visiems labai patiko thumbup.gif
Atsakyti
Shiduh, kadangi tie varškėčiai pritaikyti kepti, tai ir nenuostabu, kad reikėjo daugiau miltų (nors vis tiek geriau nedėti per daug miltų į tešlą, o tik gausiau apvolioti varškėtį miltuose) smile.gif
O be obuolių dar ką nors dėjai į tinginį (ta prasme, uogų ar vaisių tongue.gif )? g.gif

Sandriuks, realiai jie ir yra virti aliejuje, tik aš netiksliai išsireiškiau blush2.gif Aliejaus reikėtų pilti iki pusės beliašo (ir žiūrėti, kad apvertus nesigautų balta neapkepusi juostelė - tada reikėtų dar įpilti šiek tiek aliejaus ir kepti toliau) smile.gif Kadangi tešla labai elastinga ir visiškai neplyštanti, tad ir verdami beliašai visiškai netrūkinėjo, todėl ir visiškai niekas netiško smile.gif Tik labai svarbu gerai atitaikyti temperatūrą - neperkaitinti aliejaus, nes tada tešla staigiai paruduoja, o faršas nespėja išvirti...

Dacor, labai džiaugiuosi, kad ir vyniotinis, ir tinginys patiko smile.gif Tikiuosi ir žuvimi nenusivilsi 4u.gif

agotai, gaila, kad baltymai neišsiplakė... unsure.gif Gal netyčia trynio pateko į baltymus... Be to, reikia atidžiai žiūrėti, kad ir indas, kuriame plaki baltymus, ir mikserio šluotelės nebūtų nei kiek riebaluotos, nes taip pat gerai neišsiplaka...
Ir dar - baltymai daug lengviau išsiplaka, jeigu kiaušiniai yra kambario temperatūros 4u.gif


Atsakyti
turiu kokį litrą pusiau saldaus balto vyno ir niekaip nesugalvoju kur jį panaudoti, nes gerti nelabai noriu, mėsas visas su raudonais vynais marinuoja.... Gal ką galima sugalvoti?
Atsakyti
QUOTE(MAMICY @ 2006 10 23, 10:10)
turiu kokį litrą pusiau saldaus balto vyno ir niekaip nesugalvoju kur jį panaudoti, nes gerti nelabai noriu, mėsas visas su raudonais vynais marinuoja.... Gal ką galima sugalvoti?



Bandyk pilt i kepinius (pyragus); dar visai skaniai gaunasi, jei kepdama obuoliu pyraga ismirkai obuoliukus vyne (kaip rome).
gali marinuot ir mesa balta (kalakuta, vistiena) ar zuvi
Atsakyti
QUOTE(Sonatina @ 2006 10 22, 12:55)
Kozete, smagu, kad keksiukai patiko smile.gif Paprastai tikrinti pirmą kartą reikėtų praėjus minimaliam recepte nurodytam kepimo laikui... Na nebent matosi, kad viršus labai apkepė...
Ir visgi manau, kad tos popierinės formelės nėra skirtos kepti vien jose ax.gif

Atidariau orkaitę jau praėjus tam laikui kur buvo parašyta recepte. ax.gif
O kepiau silikoninėjė formoje. 4u.gif
Bet man dažnai sukrenta, nesukrenta, tik kaip kepu pagal kokį seną receptą ir žinau tiksliai kiek laiko reikia kepti, tada iš viso neatidarinėju ir leidžiu pravėsti pačioje orkaitėje. mirksiukas.gif
Atsakyti
ne, nieko nedejau, tik sausainius sviesius, sokoladiniu nedejau, daug obuoliu tarkuotu ir cukraus daugiau nei iprasta.
i varskecius pridejau nemazai miltu, bet kieti nebuvo, tik man truputi per saldus, kita kart nedesiu isvis cukraus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Shiduh: 23 spalio 2006 - 09:45
Vakar gaminom makaronų lizdelius grietinėlės padaže thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif jau kaip skanu.. visko pagal receptą pirkau, bet dar visko liko, tai šiandien vėl darysim, na tikrai labai skanu, galima pasirodo net ir studentavimo sąlygom viską pasigamint wub.gif cool.gif tikrai labai ačiū Sonatina už tokius puikius receptus... 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Sonatina @ 2006 10 23, 09:16)
Štai ir žadėtasis receptas smile.gif

user posted image

Burgundiškai troškinta jautiena



clap.gif ! Sonatina, labai aciu uz receptuka, butinai reikes isbandyti aciuks.gif
Atsakyti
SONATINA 4u.gif turiu tau klausimeli gal zinai koki receptuka lazanijos, bet ne su mesa o su varske g.gif
Nes tavo visi receptai thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif kiek dariau nenusivyliau. drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Sonatina @ 2006 10 22, 19:38)
Mama_Tania, kažkaip man to pudingo skonio pyraguose visiškai ir nesijaučia g.gif, na bet jeigu nepatinka, tai visuomet galima keisti krakmolu smile.gif Manau tinka ir bulvių krakmolas g.gif
Reikia tiesiog išlaikyti proporcijas - jeigu recepte reikia 1 v. š. kukurūzų krakmolo - dėk 1 v. š. bulvių krakmolo... Jeigu reikia pakelio pudingo, tai dėk 3 v. š. krakmolo smile.gif
Visuose minėtuose pyraguose drąsiai keisk pudingą krakmolu. Ir visur vaisius ar uogas galima keisti tuo, ką turi, ar ką mėgsti smile.gif
O pyragas su persikais ir uogomis buvo ypač lengvas ir skanus, be to ir pjaustėsi puikiai - tiesiog jį reikia būtinai gerai ataušinti, netgi palaikyti šaldytuve 4u.gif

aciu uz atsakymus, vakare vyras okupavo kompa, tai nemaciau atsakymu (ateiciai thumbup.gif ), kepiau Pyraga su persikais ir uogomis. thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif net paciai nebuvo kada paragaut, nes dukrytei su vyru laaaaaaaaaabai patiko. As paragavau siandien - super skonis thumbup.gif thumbup.gif
P. S. kaip ir rasei, piliau 150 ml grietineles, bet dar dejau 2 v.s. manu kruopu ax.gif

Stai toks pyragas:

[attachmentid=74682]

QUOTE(Sonatina @ 2006 10 22, 22:36)
sandralita, visų keksiukų tešlą gali kepti kaip vieną didelį keksą, tik atitinkamai pailgės kepimo laikas - reikia patikrinti mediniu pagaliuku, ar nebelimpa tešla smile.gif

doh.gif o as vis noriu pabandyt iskept keksiukus, bet neturiu nei pop. formeliu, nei ka, ta siandien nakti net sapnavau, kad gavau tas formeles blink.gif blush2.gif

Atsakyti
QUOTE(Sonatina @ 2006 10 23, 09:16)
Burgundiškai troškinta jautiena


ax.gif sonatina, noriu siandien iskept blush2.gif bet namuose turiu tik "GRAN ORO" raudona vyna, saldi trauktine su konjaku "Vishnia na konjake s aromatom shokolada", degtine...
Pagal recepta reikia raudono vyno - turiu, o ka daryti su konjaku, nes neturiu jo? ar su isvardintais gerimais galima pakeist? tada kuo? blush2.gif

aciuks.gif uz atsakymus wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bea: 23 spalio 2006 - 18:24
Savaitgalį gaminau pupelių troškinį. Mums labai patiko, tik gal gavosi kiek per skystas, kitą kart dėčiau mažiau trintų pomidorų, daugiau pupelių smile.gif O šiaip labai skanu thumbup.gif
O ką tik iškepiau obuolių-varškės pyragą. Padariau klaidą blush2.gif , neįklojau popieriaus į kepimo formą, o ji pas mane su išimamu dugnu, tai kepant pradėjo lašėti, jau pridūmijau visą butą doh.gif , maniau kad gausis kažkas nevalgomo, bet skonis vis tiek labai thumbup.gif , tik tešla neiškepė taip kaip turėtų, bet kadangi jos nėra daug, o esmė įdare tai labai skanu tongue.gif Sonatina, o tas įdaras turi būti toks skystas kai padarai, nes pas mane tai labai skystas gavosi, tik kepant sutirštėjo g.gif
Dabar kildinu tešlą beliašams, bijau kad nebūtų vėl kokia nesėkėmė g.gif
Atsakyti