Tortellini apkepas su cukinijomis ir pomidorais4 porcijoms
500 g cukinijų
Druskos
200 g pievagrybių
4 v. š. aliejaus
500 g tortellini (koldūnų rūšis)
500 g pomidorų
2 svogūnai
2 česnako skiltelės
Šviežiai maltų juodųjų pipirų
4 a. š. čiobrelių lapelių arba kapotų šalavijų
200 g tarkuoto fermentinio sūrio
Cukinijas supjaustyti šiaudeliais. Pievagrybius supjaustyti riekėmis. Keptuvėje įkaitinti 2 v. š. aliejaus ir 2 3 min. patroškinti grybus.
Tortellini išvirti pasūdytame vandenyje, gerai nuvarvinti. Pomidorus nulupti ir supjaustyti kubeliais. Svogūnus ir česnakus susmulkinti. Puode pakaitinti likusį aliejų ir jame pakepinti svogūnus bei česnakus. Tada sudėti pomidorus ir kartu troškinti 2 3 min. Pagardinti druska ir pipirais.
Apkepo formoje pakaitomis sluoksniais dėti tortellini, grybus, cukinijas, pomidorų bei svogūnų mišinį, sūrį. Viršutinis sluoksnis turi būti pomidorų bei sūrio.
Kepti ~30 min. iki 200º C įkaitintoje orkaitėje.
P. S. kadangi vakar remontavo šaldytuvą ir daug produktų šaldiklyje atitirpo, teko gelbėti...
Tai vietoje tortellini išviriau paprastus koldūnus su mėsa, vietoje pievagrybių naudojau šaldytus baravykus... Ir viską dariau daug paprasčiau apkepinau svogūną aliejuje, sudėjau baravykus, patroškinau ~5 min., sudėjau cukinijas, dar patroškinau kelias minutes, tada sudėjau susmulkintus konservuotus pomidorus, įspaudžiau česnako ir dar pakaitinau kelias minutes. Tada į formą dėjau pusę koldūnų, pusę troškinio, pusę sūrio ir taip dar kartą. Gavosi tikrai labai neblogai