jums labiau deretu rupintis ne tuo, kad suo butu geras sargas, o tuo, kad tokia baime neperaugtu i baiminga agresija. primygtinai siulau pasikonsultuoti su dresuotoju
QUOTE(Drakass @ 2007 03 09, 12:39)
Bet ji ne visada taip bijo, kai tamsu mažiau, kai šviesu labiau.
O su šunimis iš vis jokios baimės, visų draugė, dar net nėra niekam bandžiusi kąsti.
O su šunimis iš vis jokios baimės, visų draugė, dar net nėra niekam bandžiusi kąsti.

Sveiki,
turiu beda - mano bokseryte paniskai bijo pasilikti namuose viena - ji ima visa drebeti, loti, viska draskyti...
gal kas zinote kaip sita baime galima "isgyvendinti"?
turiu beda - mano bokseryte paniskai bijo pasilikti namuose viena - ji ima visa drebeti, loti, viska draskyti...

gal kas zinote kaip sita baime galima "isgyvendinti"?
sveiki,
pasidalinsiu ir aš savo augintinio baimėm.
Maniškis paniškai bijo laiptu
. Gerai kad bent namie jau vaikšto pats, nes kai teko iki kokiu 6 mėnesių tasyt ant ranku tai ne kas
bet šiap jei kur nukeliaujam kur yra nemažai laiptu, tai nulipt gali bet su užlipu...
nors gyvenam prie miško, bet buvau sumaščius pasivaikščiot su savo brangiuoju, tikslas buvo nueiti iki valakampių. Tai kas matė tai juoko turėjo, šuo kaip veršis, o per tilta neina, teko neš, o tai patikėkit nelengva, tai va taip išsiaiškinau kad ne tik laiptų, o bet kokio aukščio bijo

nors gyvenam prie miško, bet buvau sumaščius pasivaikščiot su savo brangiuoju, tikslas buvo nueiti iki valakampių. Tai kas matė tai juoko turėjo, šuo kaip veršis, o per tilta neina, teko neš, o tai patikėkit nelengva, tai va taip išsiaiškinau kad ne tik laiptų, o bet kokio aukščio bijo
QUOTE(ingabat @ 2007 10 11, 12:52)
sveiki,
. Gerai kad bent namie jau vaikšto pats, nes kai teko iki kokiu 6 mėnesių tasyt ant ranku tai ne kas
bet šiap jei kur nukeliaujam kur yra nemažai laiptu, tai nulipt gali bet su užlipu...

Ar bandėt vilioti su labai labai mėgstamais skanukais? Aš savo šuniuką gal iki keturių su puse ar penkių mėnesių nešiojau laiptais žemyn. O kai pasidarė sunkus, paaiškėjo, kad pats lipti žemyn nenori nė už ką - bijo. Tai pradėjom mokytis pirmiausia nuo kelių laiptelių - laiptinės apačioj laiptų eilė perpus trumpesnė. Palikau jį laiptų aikštelėje ir laipteliu žemiau padėjau skanėstą. Bijojo labai, bet švelniai patempdama, pastumdama, skanėstą ant kas antro laipto dėliodama ir išmokiau. Kai suprato, kad nebaisu, laksto kaip vėjas, dabar tramdyt tenka.
maniske tai bebaime del laipteliu. bet as ja irgi sitaip mokiau
bet del palikimo namie, tai neissivaizduoju ka daryti! ir suniuko gaila, ir i darba iseiti gi reikia....

QUOTE(Relax.in.real. @ 2007 10 11, 13:48)
oi bandziau ir mesytes ir desrytes pagalba pasitelkt, bet baime auksciui didesne...
tai dabar tiesiog vengiam laiptu, tiltu, nes panest jau nebeiseina

Papildyta:
namie laiptais taip ir ismokom vaiksciot su mesyte palei nosi, bet kur kitur tai...
QUOTE(ingabat @ 2007 10 25, 14:29)
oi bandziau ir mesytes ir desrytes pagalba pasitelkt, bet baime auksciui didesne...
Papildyta:
namie laiptais taip ir ismokom vaiksciot su mesyte palei nosi, bet kur kitur tai...

Papildyta:
idomu, is kur tokios baimes suniukams atsiranda? gal yra kokie mokslininkai tai isstudijave?
QUOTE(tati @ 2007 03 08, 09:18)
jums labiau deretu rupintis ne tuo, kad suo butu geras sargas, o tuo, kad tokia baime neperaugtu i baiminga agresija. primygtinai siulau pasikonsultuoti su dresuotoju
ar daznai taip buna, kuo pasireiskia, kokie pirmi pozymiai..