Įkraunama...
Įkraunama...

14-Metis neistaria "R" raides.

QUOTE(MaRRiukas @ 2006 10 02, 22:00)
Ir dar kas mane domina kai nukirps ta pasaiteli, as jau iskarto R istarsiu ar teks mokitis tarti is naujo?  unsure.gif


Pažįstu bent tris vaikus, kurie iškart pradėjo tarti R, kai tik jiems atliko tą procedūrą, bet jie tada buvo maži, na kokių 7-8 metų. Gal ir keturiolikmečiui tas pats, jeigu tikrai problema dėl to pasaitėlio. Nes mano sūnus irgi netarė šitos raidės, bet dėl kitokių priežasčių. Aš jį vedžiojau pas logopedą, kol pradėjo normaliai tarti. Beje, dabar jam irgi 14.
Atsakyti
MaRRiuk,
Pagirtina, kad įvardiji savo problemą ir ieškai pagalbos. Tavo trūkumas, nors ir nedidelis, tačiau pašaliniai tikrai jį pastebi ir, galbūt, tuo mėgaujasi. Neturėtum su tuo taikstytis ir kentėti, varžytis bendrauti su kitais žomėmis, nes tai gali išaugti į vieną didžiausių problemų, trukdančių pilnaverčiam gyvenimui.

Jau dabar mąstai apie būsimą karjerą. Tai dar viena priežastis atkakliai ieškoti pagalbos. Daugelis Tavo amžiaus vyrukų galvoja tik apie kamuolį, kompą ir "dūmelį už kampo", o susidūrę su problema "leidžia į kelnes".

Psichologinę įtampą, neaiškų spaudimą, galbūt, jaučia dauguma Tavo klasiokų dėl kokių tik jiems žinomų trūkumų, kurie gali būti nepastebimi, prasimanyti (riesta nosis, nukramtyti nagai, trumpos kojos).
Rašai, kad tau gėda, bet Tu tą problemą įveiksi ir galėsi didžiuotis savimi mirksiukas.gif

Pastangų išmokti tarti r garsą, prireiks, bet jos tikrai atsipirks - nebejausi tos psichologinės įtampos, kuri dabar kamuoja. Kartą-kitą logopedas pamokys, toliau galėsi pats savarankiškai dirbti.

Nuėjęs pas gydytoją, taip ir sakyk noriu pasikonsultuoti dėl liežuvio pasaitėlio, dar pridėk, kad netari r, nori logopedo konsultacijos.

Vaikystėje Tau pakirpo viršutinės lūpos pasaitėlį. Jei nebūtų pakirptas, dabar būtų "švarplė" tarp viršutinių pirmųjų dantų, reikėtų breketų.

Tuoj gausi žadėtos mankštos pratimukų aprašus. Rašyk į el.p. (užkniso šitas forumas, pilna reklamų, nesikrauna ), atsakysiu į visus klausimus.
Atsakyti
Na taip kasbeko, mokytis taipat negaliu taip kaip noriu, nes pamokuose esu tilus kaip vasros vejelis smile.gif Jai negeda kalbeti, butu tai ten visiems klasiokams nosis nusluostyciau tongue.gif

Na taip, psichologiskai- labai dideli spaudima turiu, man kiekviena diena mokykloi tikrai kancia, jai susitvarkiciau su siuo kalbos defektu jausciausi stipresnis ir pasitikeciau savo jegomis...Ketvirtadieni tikriausiai prisiruosiu nueiti pas gyditoja..

Taciau geda bus man ir pries ja kalbeti ax.gif Na gal ir nuteigsiu save, reikia ziureti i ateiti... O Dieve, dar man reiks mokitis tarti R garsa, na sakes kaip susikloste an cia viskas...O siaip gali buti kad niekada netarsiu R raides? doh.gif
Atsakyti
QUOTE(MaRRiukas @ 2006 10 03, 16:16)
Ketvirtadieni tikriausiai prisiruosiu nueiti pas gyditoja..

Ryt! Sakei - ryt smile.gif Mikliai marš ryt ir baik čia laužytis. Tarsi tu tą raidę, tarsi. Visas negeras mergas išvadinsi negražiai rusiškai iš k raidės. A gerai? smile.gif
Atsakyti
Pakartok savo el.p. adresą. Du kartus siunčiau laiškutį, atėjo klaidos žinutė. Arba aš Tau rašau savo adresą į a.ž.
Atsakyti