Įkraunama...
Įkraunama...

Naujagimių gelta, padidėjęs bilirubinas

Sveiki,

Mano suneliui 13 dieneliu, gimdymo namuose pripazino vaikiska gelta. GAl kas buvote susidure, kaip su tuo kovoti ir kokios galimos komplikacijos.
Aciu! g.gif
Atsakyti
Na mes ir turejom gelta, bet persirgom ligoninej. Po lempa kazkokia pagulde para ir viskas
Atsakyti
mano dukrytei irgi buvo fiziologine gelta,praejo savaime po kokio menesio,o ji jau gime biskuti geltona,tai daktare liepe daugiau ant saules but , o vakar namie, prie kokios lemputes paguldyt biski wink.gif
Atsakyti
Mums irgi buvo. Gydytojai liepe labai daznai zindyt (bent kas 2 val) ir kartkartem laikyti 'ishvyniota' prie lango, kad gautu daug saules shviesos. Susitvarke mazdaug per savaite.
Atsakyti
Cia visiems naujagimiams buna fizioligine gelta. Mums ji isnyko po 2 savaiciu. smile.gif
Atsakyti
Motinos pieno gelta. Kas tai, kodel ji atsiranda? Teko susidurti su sia liga ir nei vienas gydes gyditojas neatsake i mano klausimus? Mamytes gal jus ka girdejot gossip.gif
Atsakyti
Pauliui buvo sioji geltos forma. Ji prasideda veliau nei iprastine fiziologine naujagimiu gelta - apie 5 - 7 gyvenimo diena ir gali testis iki mazdaug 3 menesiu. Jos priezastys nezinomos. Daugumoj atveju jinai visiskai nepavojinga ir nieko daryti nereikia. Kai kurie medikai siulo nutraukti maitinima krutim 24 - 48 valandom ir duoti formule - tada ji praeina greiciau. Kai kurie medikai betgi kaip tik siulo jokiu budu nenutraukti maitinimo krutim. Jeigu neramu, reiketu istirti vaikucio krauja (tiria ir slapima) - ar nepadidejes bilirubino kiekis iki pavojingos ribos. Jeigu tas kiekis jau pavojingas, kudiki kartais gydo fototerapija. Kartais (itin sunkiais atvejais) daro organizmo "praplovima" laselinem. Dazniausiai betgi daryti nieko nereikia. Mes palaikydavom Pauliui isrengta pries saulute (per lango stikla) koki pusvalandi per diena.

Jeigu skaitai angliskai, gali pasiziureti cia.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo delfinas: 10 rugsėjo 2004 - 01:09
Mano sunus jau gime toks pageltes ir gimdymo namuose man paaiskino, kad tai dek kraujo nesuderinamumo ( mano - kraujas, o jo + ). Kada tokia gelta praeina? Tai cia fiziologine gelta ar motinos pieno? Nebezinau ka ir daryti... g.gif Gydytoja liepe nutraukti savo pieno ir pasildyti, bet juk po to man gali neimti kruties ( taip jau dukra padare ohmy.gif ) Gal jau kam nors taip buvo su tuo kraujo nesuderinamu ir gelta? Pasidalinkit patirtim. Aciu.
Atsakyti
mano lelei irgi buvo motinos pieno gelta - 2 men...
Bet ji gime neisnesiota. o po to viskas praejo clap.gif
Atsakyti
Ir mums iki 2 men. buvo gelta, bet praejo thumbup.gif ,tyre vaika - 2 kart eme is venos (galvytes) kraujuka ir nustate, kad tas biluribinas (kazkoks) mazeja tai liuks.
Atsakyti
Mes jau gulejom santariskese del to bilirubino, kai buvo 2,5 men.. Lyg ir viskas tvarkoj buvo, nes po poliklinikos tyrimu buvo praeje 4 dienos ir bilirubinas buvo jau normoj, taciau padideje kepenu fermentai. Vel eme kraujo is venos del cetomegaliju ir dar kazkokiu velniu dry.gif . Po menesio laukimo suzinojom kad nieko nerado. Taciau vel vaziavom i ligonine sad.gif tirtis kraujo. Si karta kraujuka eme is galvytes venos, dar niekad mazylis taip neverke, galvojau man sirdis plys. Praeita karta eme is rankytes venos tai net nesuverke. Kraujukas buvo geras bet truputi padideje kepenys. Ta pacia diena isleido namo ir liepe atvaziuot po 2men. tirtis. O jei per ta laika kas negerai, jei net sukoses iskart lekt i ligonine. Dabar bijau, greiciau praeitu tas laikas ir pasakytu kad viskas gerai. Maitint pati nemaitinu sad.gif , nuo nervu visi pienai dingo.
Atsakyti
pas mus irgi buvo gelta, vaikas pagelto praėjus 3 dienom po gimdymo, seselė liepė važiuot į klinikas tik praėjus savaitei, nuvažiavus į klinikas mus aprėkė, kad taip ilgai nesikreipėm, nes vaikui kiekviena valanda svarbi(iš kur mums žinoti, jeigu seselė kiekvieną dieną ateidavo ir nieko nesakydavo), ištyrus bilirubino kiekis buvo didelis maždaug apie 360, pasak gydytojų nuo 400 prasideda smegenų nusidažymas, bet atlikus echoskopinį tyrimą, smegenys dar nebuvo nusidažę, akių dugnas irgi normalus, tik kepenys buvo padidėję, liepė negert iki kol sueis 1 metai vaikui morkų sulčių, nes jos labai apsunkina kepenų veiklą, ir sakė šiaip bus kepenys jautrioji vaikelio vieta.

tai va tokia istorija
Atsakyti