Įkraunama...
Įkraunama...

Naujagimių gelta, padidėjęs bilirubinas

QUOTE (vzilma @ 2004 09 20, 10:45)
Ir mums iki 2 men. buvo gelta, bet praejo thumbup.gif ,tyre vaika - 2 kart eme is venos (galvytes) kraujuka ir nustate, kad tas biluribinas (kazkoks) mazeja tai liuks.

ir mums taip pat, tik ėmė kraują iš rankos venos.
Atsakyti
mum iki 3 men buvo gelta... man irgi sake kad tai del kraujo grupiu nesuderinamumo vaikas paveldejo vyro kraujo grupe (pas mane + pas vyra -), as 3 dienas virinau nutraukta savo piena iki 70 laipsniu temperaturos 10 min ir paskui duodavau vaikui. maniskis valge normaliai. kadangi po 3 dienu nepraejo gydytoja liepe dar 3 d. nutraukinet ir virint piena.. po to viskas normalizavosi.. laikem ir ant swaulutes .. kaip mum aiskino gastroendokrinologe.. vaiko kepenys nespeja iki galo subrest.... tad nutraukinejant ir pavirinant piena tas tris dienas ssudarome galimybe kepenims susiformuoti iki galo ir viskas buna gerai... del bilirubino tai kaip mum sake yra gerojo ir blogojo motinos pieno gelta kai perdaug gerojo bilirubino .. kai per daug blogojo bilirubino tai jau ramune aprase si atveji
Atsakyti
Sveikos, mamytes:)

Mus taip pat ta pati beda buvo istikusi sad.gif bet susitvarkeme ir dabar jau esame sveikuciai phu phu phu...
Motinos pieno gelta skiriasi nuo naujagimiu geltos , nes naujagimiu praeina savaime praejus keletui dienu po gimimo. Mes taip pat su vyru esame skirtingu - ir + Rh, bet gydytoja pasake, kad tai neturi reiksmes wink.gif
Taip pat is galvytes eme kraujuka ir istyre, kad per didelis bilirubino kiekis kraujyje, siaip naujagimiams jis visada buna didesnis, bet pas mus buvo zymiai didesnis unsure.gif
Taigi teko nutraukineti pienuka ir uzvirinti iki 80 laipsniu vandenuka, kuriame istatydavau pasterizuoti pienuka, kazkur 4 paras taip pavalgeme ir rodos pamazejo ta gelta clap.gif Siule gastroenterologe dar karteli darytis ta pati tyrima, bet jau nebeleidau kankinti sunucio, nes jau ir taip plika akimi buvo matyti, kad akyciu baltymai ir burnyte jau nebera geltoni rolleyes.gif
O su kruties neemimu ir as turejau vargelio, pasikankinome pora maitinimu ir vel sau sociai valge 2.gif
Atsakyti
Gelta del motinos pieno uzsitese abiem mano mazyliams sad.gif Taciau gydoma buvo skirtingai - vis tik penkiu metu skirtumas rolleyes.gif . Su pirmuoju, geltai uzsitesus iki 1 men, savaite gulejom Santaraskise, kur dare visus galimus tyrimus. Isvada - stafilokokas piene. Gydymas - 4 parom nutrauktas maitinimas krutimi. Maitinau misineliais is buteliuko, o pati nusitraukinejau, kad nedingtu pienas (pastaroji buvo pati nemaloniausia procedura). Dziaugiuosi, kad nebuvo rupesciu vel pripratinti imti kruti.
Su antruoju buvo daug paprasciau. Pediatre, padarius kraujo tyrima ir nupasakojus pirmojo istorija, patare palaukti iki 1.5 men ir tik tada, jei gelta nepraeis ar net nesimatys jos mazejimo pozymiu, nutraukti maitinimai krutimi 4 parom. Ir ka jus galvojate? Dingo gelta per tuos 1.5 men lyg nebuvus! smile.gif

O del stafilokoko atsiradimo, tai net sunku paaiskinti. Tai bakterija, kuria sunku panaiktinti. Kiek girdejau, tai ja galima parsinesti ir is gimdymo namu...., nes ji budinga gydymo istaigoms, nors ir kaip sterilu ten butu g.gif
Atsakyti
Kadangi mums jau gelta praejo smile.gif papasakosiu kaip buvo mums. Visgi pas mus buvo motinos pieno gelta. Su pirmaja jos nebuvo, nes beveik nemaitinau pati. Vnz gyd. rekomendaciju neklausiau ( ji patare nutraukti ir pasildyti piena arba nakti vietoj pieno duoti gliukozes). Po vizitu pas infektologus ir dar tai ten visokius gyd. , gavau nukreipima i Santariskes kur sutikome nuostabia naujagimiu klinikos gyd. Cikanaviciene thumbup.gif , kuri apziurejus suneli pasake, kad jis nera ypatingai geltonas ir cia dar ne toks bilirubino kiekis kraujyje, kad reiketu nutraukineti ir sildyti piena ( nors toki metoda jie irgi taiko) Vnz paeme krauja ir liepe pasirodyti po 10d., po to vel paeme krauja ir paaiskejo, kad bilirubino kiekis kraujyje zymiai sumazejes clap.gif Ir kagi dabar vaikutis visai negeltonas. thumbup.gif

P.S. Aciu mamytems uz pasidalintus patyrimus.
Atsakyti
Valio praejo musu 2 men. ir viskas tvarkoje thumbup.gif . Aciu wub.gif mamytes uz savo istorijas , man jos padejo. Bent jau zinojau kad jos baigiasi geruoju. Auginkit sveikucius savo pypliukus.
Atsakyti
QUOTE(mazge @ 2004 09 15, 11:44)
Mano sunus jau gime toks pageltes ir gimdymo namuose man paaiskino, kad tai dek kraujo nesuderinamumo ( mano - kraujas, o jo + ). Kada tokia gelta praeina? Tai cia fiziologine gelta ar motinos pieno? Nebezinau ka ir daryti... g.gif Gydytoja liepe nutraukti savo pieno ir pasildyti, bet juk po to man gali neimti kruties ( taip jau dukra padare  ohmy.gif ) Gal jau kam nors taip buvo su tuo kraujo nesuderinamu ir gelta? Pasidalinkit patirtim. Aciu.

Gal per vėlai bet papasakosiu kaip mums buvo. Mūsų su vyru kraujo rezusai -, bet labai skirtingos kraujo grupės mano I o vyro III. Vaikelis paveldėjo tėvo kraujo grupę tai kaip mums aiškino kažkokie mano antikūniai persiduoda per kraująir naikina vaiko eritrocitus blink.gif Mums buvo didelis bilirubino kiekis kraujyje statė lašalinę bet tik 1 ir kažkokių vaistų 2 dienas padavė ir viskas. Liepė neduodi pieno 2 paras bet ištvėriau tik puseparos gaila buvo vaiko ir pieno nusispjoviau ir vėl maitinau o tyrimų visokių ko reikia ir ko nereikia ištyrė prikankino tai nerealiai sakau antram leliui tai iš kart liepsiu tirti kraujo grupę
Atsakyti
tai fiziologine gelta, kuri savaime turi praeiti. taciau mano mazei ji nepraejo, du menesius buvo vos ne oranzine kaip apelsinas. zodziu visur pas daktarus visur lakstem, o pasirode, kad musu kraujo grupes su ja nesutapo ir del to jai niekaip negalejo praeiti ta gelta. zodziu vargsei kadangi maza labai buvo is galvytes venos eme krauja ir visaip kitaip kankino... siaubas, o finale tai uzdraude man savo pienu maitint, tai jau tada teko nutraukti matininima, pereiti prie misinuku, taciau kudikeliui gelta praejo...
Atsakyti
Mums irgi buvo, kai gimem. Dar vaiksciojau niescia, jau gydytojas pasake, kad greiciausiai bus gelta, nes kazkas ten del kraujo grupiu. Po menesio praejo, ligonineje dare tyrimus kad viskas gerai.
Atsakyti
kai tik gime musu sunelis,mums is karto atsirado gelta ,ir labai stipri,dvi paras mazylis gulejo inkubatoriuje po kaitinimo lempomis,kad susinormalizuotu bilirubino kiekie kraujyje,po to atsirado mazakraujyste.kuria gydomes iki siol,dabar jam 2.2metuku.gelta sirgom apie menesi laiko,kol visiskai praejo geltonumas
Atsakyti
mes esame triju men.,ir vis dar geltoni. labai tikiuosi,kai praeis gelta,pageres ir hemoglobinas.
Atsakyti
dziaugiuosi kad susidorojote su ta baurybe gelta,o mes nuo itariamos visokiausiu formu geltos prisiritome iki kepenu transplantacijos.tik nesigasdinkit tokiu nelaimeliu lietuvoj vos keli.apie mus galit suzinoti paramos vaikams skyrelyje benukas praso pagalbos 4u.gif
Atsakyti