Įkraunama...
Įkraunama...

Kepenėlės

gal mamytes zinot kaip ir su kuo gaminti versienos kepeneles metuku vaikui.ir ar galima.girdejau kad labai sveika.patarkit. unsure.gif
Atsakyti
Radau tokį receptuką: "200 g kepenėlių pamirkoma tekančiame vandenyje. Paskui supjaustomos smulkiais gabalėliais, pasūdomos ir troškinamos puode ant mažos ugnies. Paruoštos kepenėlės užpilamos šaltu vandeniu, ir puodelis įdedamas į didesnį indą su verdančiu vandeniu. Kepenėlėms suminkštėjus, jos permalamos ir pertrinamos per sietelį; įpilama trupučio skysčio, kuriame virė, įdedama 1/3 arbatinio šaukštelio sviesto, truputis druskos ir pakaitinama". Į sveikatą 4u.gif
Atsakyti
aš kepenėles verdu visai paprastai.dedu bulvyte,morkyte,ryžių,pomidoro,prieskoniu be druskos,lauro lapelį ir truputėlį druskytės.baigiant išvirti dedu grietinės ir dar patroškinu.nieko nereikia malti nes jos labai minkštos.pertrinu per sieteli ir nem nem thumbup.gif
Atsakyti
Dukryjei yra 1 metai ir 1 mėnuo bandžiau duoti vištos kepenėles jai labai patiko, bet galvoju ar nera peranksti.
Atsakyti
Mano mazge pirma kart vistu kepeneles valge budama 6men. Valge tai net ausys linko essen.gif

kiek esu girdejus(is kitu) sako kad sveika. tongue.gif O kiek joje tiesos yra tai vencai zino... g.gif
Atsakyti
Sveikutes! Man gyd. sake, kad geriau vaikui duoti jaucio kepeneles mirksiukas.gif del visciuku negirdejau... bet iki siol nebandziau, nors maniskiui jau 13men. O kaip tas kepeneles jus darot??? Neisivaizduoju doh.gif nes pati nuo vaikystes ju nekenciu, net kvapo negaliu pakesti doh.gif bet vaikui gi reik duot paragauti, gal patiks g.gif nors daviau kepeneliu pasteto vaikisko, tai nelabai valge... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(supererika @ 2006 10 04, 18:46)
Dukryjei yra 1 metai ir 1 mėnuo bandžiau duoti vištos kepenėles jai labai patiko, bet galvoju ar nera peranksti.

Kepenėlės tikrai sveika,bent jau ir man tą sakė vaikų pediatrė.Aš saviškiui jas dėdavau į daržovienę nuo 8 mėn. o dabar duodu su bulvių koše smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Raimonda20 @ 2006 10 06, 22:03)
Sveikutes! Man gyd. sake, kad geriau vaikui  duoti jaucio kepeneles mirksiukas.gif  del visciuku negirdejau... bet iki siol nebandziau, nors maniskiui jau 13men. O kaip tas kepeneles jus darot??? Neisivaizduoju  doh.gif  nes pati nuo vaikystes ju nekenciu, net kvapo negaliu pakesti doh.gif  bet vaikui gi reik duot paragauti, gal patiks g.gif  nors daviau kepeneliu pasteto vaikisko, tai nelabai valge...  ax.gif

As is pradžių apkepu,o po to patroškinu su morkytėm.Beje,vistienos skanesnės,o dėl sveikumo,tai sunku pasakyti kuo gi jos skiriasi nuo jaučio kepenėlių g.gif
Atsakyti
Vistienos kepeneles dar geriau,nei jaucio.Be to ir daug greiciau paruosiamos.Sakoma,kad jaucio ir kiaulytes kepeneles tori kartumo o vistienos ne.Vaikuciams labai sveikas valgis thumbup.gif .Mano mazoji ir jas labai megsta.
Atsakyti
Nu gal ir turi kartumo kiaules kepeneles, bet sako jaucio ne. o be to nesvarbu, kad vistienos kepeneles skanesnes, o kur daugiausia gelezies??? Ar zinote? mirksiukas.gif tai vat, kad jaucio kepenyse tongue.gif
Papildyta:
taip, kad kartais reik pagalvoti apie naudingu medziagu kieki kaikuruiose produktuose, o ypac tiems vaikuciams, kuriuos nuo kudikystes lydi anemija... vat. ax.gif
Atsakyti
Šiap aš kepenėles (prieš gainant) pamirkau piene, kai darau vyresnėliui, o mažajam dar neduodu, gal ir visai neduosiu nes kažkaip negražiai skaičiau mamų žurnaluose.
Cituoju iš ''mažylio'' žurnalo(2006 Nr2): kepenėlių patiekalai vaikams nerekomenduotini, nes kepenys yra organizmo ''detoksikacijos laboratorija''. Todėl jas valgant, suvalgomos ir kenksmingos medžiagos. Nors kepenyse gausu geležies, iš šio produkto ji prastai pasisavinama. schmoll.gif g.gif schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(SKAIVI @ 2006 10 26, 17:47)
Šiap aš kepenėles (prieš gainant) pamirkau piene, kai darau vyresnėliui, o mažajam dar neduodu, gal ir visai neduosiu nes kažkaip negražiai skaičiau mamų žurnaluose.
Cituoju iš ''mažylio'' žurnalo(2006 Nr2): kepenėlių patiekalai vaikams nerekomenduotini, nes kepenys yra organizmo ''detoksikacijos laboratorija''. Todėl jas valgant, suvalgomos ir kenksmingos medžiagos. Nors kepenyse gausu geležies, iš šio produkto ji prastai pasisavinama.  schmoll.gif  g.gif  schmoll.gif

Suaaugusio gyvulio kepenys tai gal ir nelabai. bet versiuko manau tikrai nekenkia smile.gif
Atsakyti
Duodu mazajam nuo metuku ir tik broileriu kepeneles, nes ir man jos patinka, o va vyresnelis spardosi, valgo tarsi koki jovala.
As jas tiesiod pakepinu (patroskinu savose sultyse) su svoguneliais ant keptuves. Paskaninu vegeta ir pipirais, o pries pabaiga idedu daug grietines, tai taip skanu thumbup.gif wub.gif
Atsakyti