Įkraunama...
Įkraunama...

Klaipėdos lopšeliai-darželiai

QUOTE(ezra @ 2006 11 25, 22:36)
O aš net nežinau, kaip reikės apsitarti dėl Kalėdų su tėveliais, nes susirinkimas jau seniai buvo, o dabar nėra dėl ko rinktis. g.gif

Pas mus kelios aktyvesnės mamytės apsitaria ir raštelius kitiems tėveliams į vaikų spinteles išdėlioja. Kartais prireikia kelių apsikeitimų rašteliais, bet pinigus surenkame. mirksiukas.gif

QUOTE(lauricinaa @ 2006 11 28, 09:38)
klausimas-ar jusu vaikai daznai gryzta is darzelio subraizyti,sukandzioti ir pan. nes maniskiui nuo veido vos speja zaisdos uzgyti,tuoj vel parsivedu su naujomis zaisdomis- ikasta i nosi,ranka,perbreztas veidas,jei ne viena puse,tai kita,ignybta taip iveida,kad triju pirstu zymes like ant zando.jau pyktis mane ima  verysad.gif

Nežinau kodėl, bet trimetukai labai intensyviai savo konfliktus pradeda spręsti fizinio poveikio pagalba. Pas mus Jokūbėlio grupėje buvo griežtas auklėtojų prašymas visiems vaikučiams reguliariai ir trumpai kirpti nagučius, o ir auklėtojos vos ilgesnius aršesnių vaikų pastebėjusios apkarpo. Tai įbrėžimų tikrai apmažėjo. Tačiau šiaip į įbrėžimus labai dėmesio nekreipiu, pasidomiu, tik dėl labai didelių "traumų" (pvz. Simonas iki šiol ant nugaros turi randą nuo grupės draugės įkandimo, nors jau daugiau nei 3 metai praėjo) arba jei "traumos" pasidaro reguliarios. Tiesa, dėl reguliarių "traumų" bent jau Simono atveju abu kartus įžvelgiau (su auklėtojų pagalba) nemažai saviškio kaltės, tad labiausiai padėjo kalbėjimasis su vaiku apie galimus konfliktų sprendimo būdus.
Atsakyti
QUOTE(lauricinaa @ 2006 11 28, 10:38)
dar nieko nejom pirkti,bet sia savaite gal eisim ziureti ka galima nupirkti.
klausimas-ar jusu vaikai daznai gryzta is darzelio subraizyti,sukandzioti ir pan. nes maniskiui nuo veido vos speja zaisdos uzgyti,tuoj vel parsivedu su naujomis zaisdomis- ikasta i nosi,ranka,perbreztas veidas,jei ne viena puse,tai kita,ignybta taip iveida,kad triju pirstu zymes like ant zando.jau pyktis mane ima  verysad.gif

maniskis iki siol turi randa ant veido nuo ibrezimo. unsure.gif jau taip iskabino...
o sakykit jusu mazyliai neprisirankioja kokiu "graziu"zodziu darzelyje?man dabar rupestis maniskis kad pradejo sneket"graziai".gryzes man pasakoja austeja yra bezdzione,arba sako, cia yra pimpa ir kad juokias kad juokias doh.gif ir kitokiu perliuku ismoko ir is vyro brolio.sako man"zdarova einam gert alaus" blink.gif su vyro broliu pasnekejau bet kaip sneket su savo klecku?ir isvis bijau kad darzelyje nepasidalintu tuo ka ismoko. doh.gif kaip reik reaguot kai vaikas neturintis ne triju pradeda metytis tokiais zodziais g.gif
Atsakyti
Veiksmingiausia į tokius "perliukus" nekreipt dėmesio mirksiukas.gif . O dėl įvairių pavadinimų, tai maniškis irgi ką nors pasakydavo ir juokdavosi. Tai aš visad sakau - o iš rankos ar kojos tau juokas ima? Juk tai irgi normali kūno dalis. Ir kažkaip viskas palaipsniui nurimo 4u.gif
Atsakyti
Liepa parėjus iš daržo dar gal porą valandų aiškina kad jai "snaglis" (snarglys)bėga. nors mes taip nesakom - o vakare jau atsigulusi į lovą bubius rakinėja doh.gif
Atsakyti
maniskis ziauriai keikdavosi,kol neisejo is grupes toks berniukas kurio sakinyje kas antras zodis "pyp". dabar tik kartais prisimena ir kai supyksta,kad pasakys koki keiksmazodi schmoll.gif du menesius vakariais vaikosto po kambarius ir sneka "alauskis,alauskis ..." niekaip nesuprantu ka tas zodis reiskia g.gif
Atsakyti
as lyg ir nusiraminau trpty,nes galvojau kad vaikai tokius zodelius vartoti pradeda nu kokiu5 metu.kazkaip man nejuokingai atrodo kai toks pyplys su tute rankoj kai skelia taip doh.gif kolkas aukletoja nesake kad jis keiktusi ar apsivardziuotu,gal darzely nekalba taip g.gif gal cia tik pries mane ima vaidint doh.gif
Atsakyti
vakar buvau susirinkime dėl kalėdinio vakaro. tai vakaronė vyks 22 dieną 9 ryto blink.gif galima būti bet kuo, ar peliuku, ar snaige ir t.t.
renkam po 38-40 lt
Atsakyti
o mes vakar jau nupirkom berniukams ralines masinytes,o megaitems - leles,seneliui salciui maiseli dovanoms susideti,liko tik aukletojoms "lauktuves".musu grupeje kazkaip sunku su pinigeliais cool.gif
Atsakyti
mes patys paprašėm kad visus tuos 38 ar 40 lt surinktų auklėtoja.
vaikasm pirksim visas vienodas dovanas - neskirstysim mergaites ir berniukus. nutarėm po knygelę ir saldainių. turim vieną mamą dirbančią knygyne, tai kaip supratau atneš parodys kelias knygeles, o mes jau grupėj nuspręsim.
tai va, dovanos vaikams 10 lt, senis šaltis (beje bus aktorius dramos teatro) 6 lt, auklėtojoms dovanėlė 10 lt ir 2 ar 4 lt šventiniam stalui po vakaronės (9 ryto lotuliukas.gif )
Atsakyti
o jus mamos eisit i vaikuciu sventines vakarones? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(krika @ 2006 11 30, 10:10)
mes patys paprašėm kad visus tuos 38 ar 40 lt surinktų auklėtoja.
vaikasm pirksim visas vienodas dovanas - neskirstysim mergaites ir berniukus. nutarėm po knygelę ir saldainių. turim vieną mamą dirbančią knygyne, tai kaip supratau atneš parodys kelias knygeles, o mes jau grupėj nuspręsim.
tai va, dovanos vaikams 10 lt, senis šaltis (beje bus aktorius dramos teatro) 6 lt, auklėtojoms dovanėlė 10 lt ir 2 ar 4 lt šventiniam stalui po vakaronės (9 ryto  lotuliukas.gif )

kai išsirinksit knygelę, parašyk kokią, nes kiek žiūrėjau, tai nėr ką pirkt už 10 lt, mažu, ką pražiūrėjau doh.gif jums turėtų būt kiek lengviau, jūs mažesni metukais mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(lauricinaa @ 2006 11 30, 10:32)
o jus mamos eisit i vaikuciu sventines vakarones?  ax.gif

būtinai eisim...nes juk šventėje reik dalyvauti vaikams ,kartu su tėveliais. kadanfi mūsų grupėje 3 metų vaikai, tai eisim visi į salę.., ten žiūrėsim spektakliuką, o po to į grupes ...pavakarot mirksiukas.gif
Atsakyti