Įkraunama...
Įkraunama...

Nugaros skausmai

Nu negaliu, nuolat skauda nugarą, nesvarbu, nėščia-ne nėščia, mėnesininės- ne mėnesinės  :smile.gif, va, dabar persirgau, o tempia pilvą ir baisiai tebeskauda nugarą, kaip ir prieš sirgimą, paprastai lyg praeidavo tam kartui (oi, išsigandau, labai trumpai sirgau, nugarą skauda, gal  ohmy.gif...nu, šakės... ohmy.gif).., gal kas irgi turit tokią problemą, gal buvot pas gydytojus ir kažką konkretesnio patarė ar bent priežastis paaiškino?
Nežinau, gal čia tik dėl blogos laikysenos, iškrypusio stuburo, nepatogaus sėdėjimo ar avalynės ar dar ko, bet jau nepakenčiama  :'(, ar galima ką nors padaryt, kad neskaudėtų (sportuot tai visai nesinori  :smile.gif)...
Galit kas duoti patarimų  ???
Atsakyti
[smiley=000091.gif] Sveika likimo drauge! ;D
aisku as ne  [smiley=9.gif] tavo diagnozes nenustatysiu, bet man tai buvo truputi iskrypes stuburas taip vadinama dar ne labai baisios stadijos skolioze. Biski spaude nerva. Sporto irgi juodai nekenciu user posted image tai atradau puiku buda skausmams numalsint ir bendrai savijautai laaabai user posted image pagerint. MASAZAS. taip tiesiog du tris kart per savaite einu masazo darytis. Per mama susiradau laaabai ciotka masaziste kuri uz karteli 10 Lt ima. SUPER!user posted image
Atsakyti
BABAUSHE-JO, ČIA IRGI GERA MINTIS, O AR NUOLAT REIKIA EITI, KIEK MĖNESIŲ KURSAS AR PAN, GAL Į ASMENINĘ JOS KOORDINATES  ĮMESTUM  wink.gif, KITUR GIRDĖJAU, 15LT.KAINUOJA...O AR PAPILDUS KOKIUS NORS TU GERI? AŠ GALVOJAU, KAD ŠIUO ATVEJU SVARBIAUSIA-KALCIS, O BENDRADARBĖ PASAKĖ, KAD 'B' GRUPĖS VITAMINAI TINKAMIAUSI  ???
Atsakyti
Jokiu papildu negeriu specialiai nugarai, tiesiog siaip kompleksinius vitaminus vartoju. Vienas kursas masazo yra 10 kartu. Siaip padarai tiek ir kuri laika gyveni sau ramiai, paskui vel. Bet as kai dabar laukiuos tai skausmai nepakeliami  :'( tai darau tikrai labai trumpas pertraukeles. Mielai tau jos koordinates imesciau, bet nesu tikra, kad ji dar klientu nori. Kaip tik siandien su ja matausi imsiu ir paklausiu. Ji tikrai daro labai gerai. be to nera kokia sene, labai faina moderni simpatiska moteriske. Jei tik sutiks (as uzgarantuosiu, kad tu tikrai laaabai geras zmogus  ;D) as tau jos mobilu duosiu. OK?
Atsakyti
gerai wink.gif, o tai kokio tu laikotarpio pertraukėles darai?
Kiek trunka vienas seansas?Ar tau neatsigulus daro, gi ant pilvuko gulėt, kiek žinau, negalima ???Oi nėščia irgi kaip kentėjau, visi galvojo, kad gresiantis persileidimas, priešlaikinis :smile.gif, dabar ne ką geresnis skausmelis....oi, dar kas laukia...jei jau taip trečio užsinorėjau  :smile.gif
Atsakyti
Jei skauda nugara, tai ji neskauda siaip sau - tam yra kazkokia priezastis: galbut iskrypo stuburas nuo netaisyklingo sedejimo, siek tiek pasislenko slanksteliai ir t.t. Geriausia kreiptis i chirurga ir tiksliai nupasakoti, kur, kaip ir kada skauda.
Tik gerus zodzius galiu pasakyt apie manualista Vorobjova. Proceduros gal nelabai malonios (palauzo kaip reikalas), bet jau po keliu susitikimu jautiesi zymiai geriau. Mano vyras is pradziu i manualine terapija ziurejo skeptiskai, kol nepabande, nes ji kamavo gan stiprus nugaros skausmai.
O masazas, jei malonus, klasikinis, tai vargu ar gali is esmes padeti, ypac jei problemos slypi giliau.
Atsakyti
Ačiū už patarimus  ;), mane tai irgi vienąkart tipo taip "laužė", ojojoj kaip saldu buvo  ohmy.gif, nebenoriu  ohmy.gif...o man sakė, kad geriau kreiptis pas neurologą ???
Atsakyti
QUOTE
Ačiū už patarimus  wink.gif, mane tai irgi vienąkart tipo taip "laužė", ojojoj kaip saldu buvo  ohmy.gif, nebenoriu  ohmy.gif...o man sakė, kad geriau kreiptis pas neurologą ???


Nesaldu, sutinku. Mano vyras pirmus kartus net apsiverke - toks buvo skausmas, kad nevalingai asaros is akiu eme begti, kai suriete ji i viena poza. O po ketvirto lauzymo i ta poza be problemu susiriesdavo. Ir dabar pasilenkti ir atsitiesti gali apie tai is anksto nepagalvojes.

Mano vyras irgi is pradziu mane, kad gali buti nervinis sutrikimas, ta prasme koks nervas kur prispaustas. Net kazkokius vaistus gere, vaistinej isiule nuo tokiu negalavimu (nervinio tipo). Bet pasirodo, nervai cia ne prie ko, kai gydytojui papasakojo apie skausma, koks jis ir kaip skauda.

Ir su tais visais lauzymais reikia LABAI atsargiai, eiti tik pas profesionalu zinoma manualista, nes gali taip sulauzyti, kad ojojoj.... Ten labai svarbu kuno padetis, pasisukimas, net kvepavimas - tam tikru ikvepimo ar iskvepimo metu daromas veiksmas.

Ir isvis, savamoksliu ar mazamoksliu masazas man atrodo labai rizikingas dalykas. Gali dar daugiau problemu pridaryt. Isskyrus erotini, zinoma smile.gif
Atsakyti
Man buvo peties sriti susuke, tai mama mane gerai atmasazavo su "Ben Gay". Rezultatas - vaiksciojau susukta puse menesio.
Pasiklausiau gydytojos pasirodo prie kaulo, raumenu patempimo isvis tos vietos judint negalima. Reikia ramybe ir siluma duoti.
Atsakyti
sveiki, man irgi skauda nugara. Pradejo skaudeti per nestuma, o po gimdymo, nors ir praejo 5 men, taciau nepraeina, o atrodo dar labiau ir labiau skauda. Kreipiausi pas savo gydytoja, tai patare maziuko nenesioti - tipo nugarai  per nestuma ir po jo buvo didelis kruvis, ir pasake, kad dabar turesiu "dovanele" visam gyvenimui...tik gali skausmas pamazeti, o jeigu kazka daugiau pakilosiu tai jis vel atsinaujins (bet tai kaip vaiko galima nekilnoti-neiseina, juk reikia ir is loveles iskelti ir t.t.)
Tai man gydutoja dave siuntima pas reabilitologa, jis man paskyre gydomaja gimnastika ir kazkoki tai elektromasaza. Elektromasazas, tai gana malonus dalykas -pagnaibo gugara gal 20 min ir viskas, tiesa vaikstau ir i gydomaja gimnastika, taciau jau baigiu kursa, o pagerejimo jokio nejauciu. Galvoju, ar tik ne veltui as cia vaikstau...gal geriau pabandyti gera masaza ??? ??? ???
Atsakyti
Turiu ir as sia dovana. Nugara skauda jau gal nuo kokiu trylikos metu. Nugaros skausmas yra daugybe priezasciu, todel kiek zinau is savo patirties ne kiekvienu atveju galima daryti masaza, manualine terapija tai is vis kai kuriais atvejais gali pakenkti labiau, nei padeti.
Pati as turiu ostechondroze, tarpslanksteliniu disku suplonejima del ko ir skauda nugara. Tai paveldetas dalykas. Mano mama ir ne vienas is musu gimines jau turejes yra stuburo isvarzu operacijas. Taigi nedarykit pacios isvadu ir neieskokit masazistu ar pan. be tikslios gydytoju diagnozes, kad pacios sau nepakenktumet.  ;)
Atsakyti
tai pas kokius gydytojus patartumėt kreiptis:pas urologą, terapeutą, nerurapatologą ar kt.? Ta mūsų šeimos gydytoja tai kažkoki patižusi, niekad nieko neranda  >:(, o nusiskundimų pilna...
Atsakyti