Įkraunama...
Įkraunama...

Nugaros skausmai

Mamos , yra tokia procedura , nugaros skausmams malsinti . procedura atliekama Tensi aparatu. seanso kaina 10lt. Sis masazo kabinetas yra Vilniuje.Kursa praejus tikrai pagereja. nors skausmas skausmui nelygus.. Gal verta pameginti?
Atsakyti
Tik dabar pamaciau sita tema. Ir man skauda nezmoniskai... Pradejo skaudet, kai buvo apie 20 metu, taigi kankinuosi jau beveik 13 metu. Nemazai skausmo pridejo braskes Anglijoje. Is tikro, labai nervuoja tai, kad kai nueidavau pas gydytoja, sakydavo - ai tokia jauna - praeis. Nepraejo. Kai pagimdziau pirmaji, skaudejo taip, kad sukandus dantis laukiau, kada baigsiu maitint - tikrai varysiu tirtis. Persviete stubura, rado skolioze ir deformacija. Po to gan greit tapau nescia, gydymas buvo pasiulytas stipriais nuskausminanciais ir [tikriausiai] uzdegima mazinanciais, gerai, kad spejau testa pasidaryt... Po antro gimdymo ir nesekmingo epiduro dar labiau skaudejo... Nespejau issitirt, pradejau dirbt, negalejau is darbo iseidinet... Taigi trecia jau gimdziau su cezariu, nes itare disko isvarza. Dabar kai tik galesiu, varysiu tirtis, nes neurochirurgas patare tomograma daryti. Tik nezinau, ar poliklinikos gydytoja duos siuntima - jie gi i viska atsainiai ziuri, sunku gauti siuntima, tuo labiau tomogramai. Dabar dar ir galva skauda, ir sukasi ji daznai... Zodziu, kartais apie mirti pasvajoju...
Atsakyti
oi mamytes, ko gero sioj srity as daugiausia praktikos turiu smile.gif
pries metus patyriau stuburo isvarzos operacija.

galiu pritarti saulukei - jei daznai kartojasi stuburo skausmai - pasidarykite tomografine nuotrauka.

Kiek kartu as ejau pas vidaus gydytoja, siunte daryti rentgeno nuotraukas, sake, kad ataugos stubure, uz tai skauda, o kad didele isvarza formavosi - rentgeno nuotraukos neparodo.

Tai as tas savo ataugas gydziausi masazais, ir kt. proceduromis tol kol ant operacinio stalo patekau.
dabar kai pagalvoju, daug ka buciau dariusi kitaip, jei buciau zinojusi, kad stubure isvarza formuojasi. O dar kaip tik - ypatingai stengiausi mankstinti tas ataugas, o juk ir paskutinis lasas buvo sportas treniruokliais, ko man ypatingai nebuvo galima daryti..

Be to, dar besiskundzianciom stuburo skausmais galiu patarti pabandyti vandens proceduras. Ypatingai manksta siltame vandenyje (saltas baseinas netinka, nes raumenys neatsipalaiduoja). Pvz. Kaune Kalnieciu poliklinikoje yra vertikalios vonios, 1 karto kaina 7 Lt.

Saugokite savo sveikata, nenumokite ranka, ir nelaukite kol visai surakins.
nes patikekite stuburo ligos - tai ilgas procesas. va man jau metai po operacijos, bet vis dar daug liekamuju reiskiniu islike.
Atsakyti
Va va tas Jūsų rankų skausmas ir tirpimas man irgi kažko su stuburo išvarža asocijuojasi. Mano mamai panašiai darėsi, bet ne su ranka o su koja. Tai ji apie 9 metus prasikankino, išvaikščiojo daug gydytojų, bet tik masažiukus išrašydavo, vaistukų kokių ir tipo turi praeiti. Truputį sumažėdavo skausmas, bet vis nuolat atsinaujindavo. Ir visai neseniai, pernai mano mamą visai surietė, paeiti nebegalėjo, net į tualetą pati nenuėjo.Paguldė į ligoninę ir po ilgų tyrymų paaiškėjo, kad pas mamą net dvi stuburo išvaržos, bet operacijos daryti jau nebegalima, nes išvaržos labai senos ir apkaulėjusios.Viskas baigėsi tuo, kad mama dabar dar sunkiai vaikšto ir jai skyrė antros grupės invalidumą be jokių ginčų sad.gif sad.gif O kiek metų ėjo per gydytojus, kiek gulėjo ligoninėje,... niekas rimtai į tokias ligas nežiūri, tipo radikulitas ar perpūtė sad.gif sad.gif Na laikykitės mamytės, kaip nors bandykite tą stuburą tomografu peršviesti. Tiesa, tomografiją kai daro tai daro tik nedidelį stuburo plotą, na man pav. irgi yra darę, tai tik 10 cm. švietė, mamai irgi ankščiau yra darę, tai ten kur švietė nugarą nieko nematė, tipo viskas idealu, o pasirodo skausmas gali jaustis vienur, o deformacija ar išvarža gali būti kitur, tai užtai gydytojas dar turi labai tiksliai nustatyti menamą išvaržos ar deformacijos vietą, ko aišku pas mus poliklinikose, ar ligoninėse dažniausiai nebūna sad.gif.
Atsakyti
Va6t, galiu rekomenduoti gera manualista, kuris visai nelauzo, o minkstai tave patampys. Nezinau jo pavardes, bet ji gali rasti NATURALIOS MEDICINOS CENTRE. Tik gana brangu ten viskas, bet tikiu, kad jis gales tau padeti.
Atsakyti
QUOTE(ausrine @ 2003 11 15, 01:44)
Mamos , yra tokia procedura , nugaros skausmams malsinti . procedura atliekama Tensi aparatu. seanso kaina 10lt. Sis masazo kabinetas yra Vilniuje.Kursa praejus tikrai pagereja. nors skausmas skausmui nelygus.. Gal verta pameginti?

buk gerute, pasakyk kur Vilniuje galeciau kreiptis. Antra diena surakinta skausmo esu, nebezinau ka daryt, nebepasuku net galvos. Busiu dekinga uz informacija.
Atsakyti
Man irgi skauda nugarą, nes mano stuburas iskrypęs sad.gif Gydytoja liepė stiprinti stuburo raumenis, t.y. daryti tempimo pratimus. Galvoju, kad gerai būtų lankyti jogos treniruotes. Mano pažįstama lanko, tai sakė, kad padeda.
Atsakyti
Aš jau antra savaitė vaikštau į masažus. Mankštos kolkas nedarau, bet nuo kitos savaitės pradėsiu. Per tą laiką pastebėjau, kad nugaros raumenys greičiau pavargsta, jeigu pabūnu pasilenkusi ilgai, bet bent jau stuburas nebetraška, kaip kad anksčiau traškėjo doh.gif Nuo kitos savaitės eisiu turbūt jau tik kartą per savaitę, o po pusmečio vėl poros savaičių kursą kartosiu smile.gif Bent jau iš karto po masažo nugara atrodo tokia lengva, lygtai jos visai nebūtų biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(INGRID @ 2003 05 29, 20:09)
Nu negaliu, nuolat skauda nugarą, nesvarbu, nėščia-ne nėščia, mėnesininės- ne mėnesinės  :smile.gif, va, dabar persirgau, o tempia pilvą ir baisiai tebeskauda nugarą, kaip ir prieš sirgimą, paprastai lyg praeidavo tam kartui (oi, išsigandau, labai trumpai sirgau, nugarą skauda, gal  ohmy.gif...nu, šakės... ohmy.gif).., gal kas irgi turit tokią problemą, gal buvot pas gydytojus ir kažką konkretesnio patarė ar bent priežastis paaiškino?
Nežinau, gal čia tik dėl blogos laikysenos, iškrypusio stuburo, nepatogaus sėdėjimo ar avalynės ar dar ko, bet jau nepakenčiama  :'(, ar galima ką nors padaryt, kad neskaudėtų (sportuot tai visai nesinori  :smile.gif)...
Galit kas duoti patarimų  ???

Man irgi buvo taip. Surakino, ir pajudet 3 dieas negalejau, o siaip irgi uolat skauda. Mano beda - nuo sporto (teniso)susidiline stuburo slanksteliai (dare nuotr., sake, stuburas kaip 20 metu vyresnio zmogaus), zodziu, liudna, o dar iskrypes. Labai bijau, kad nebutu problemu laukiantis. Periodiskai kai skauda, naudoju naturalu Erlich balzama (zalia tutele), jis kaitina ir gydo, ramina, stebuklingas, zodziu. Patarciau persisviest, gal ka gero patars unsure.gif Buna, kad buna isvarza, tai tada jau baisiau skauda...Gydytojai rekomenduoja baseina, masazus. Bet jau i lauko tenisa tai neik!

QUOTE(*Saulyte @ 2005 03 24, 10:19)
buk gerute, pasakyk kur Vilniuje galeciau kreiptis. Antra diena surakinta skausmo esu, nebezinau ka daryt, nebepasuku net galvos. Busiu dekinga uz informacija.

Paprasyk, kad kas istrintu nugara erlicho balzamu trejeta kartu dienoj, vaistinese turi but. Man buvo taip, surakino 3 dienom...As isigandus paskutinius pinigus sukrapscius nulekiaui grybo g., kad jau staigiai zinociau, kodel. Tai padare nuotrauka (stuburas nuo teniso susidevejes, o man tik 22), israse atrodo nimesil miltuku nuo uzdegimo, ir tiek, svarbu, kad greitai. Bet dabar neiciau, siulau palaukti, kol aprims (man surakino bulves skutant pasilenkus), nesilankstyk, laikyk siltai nugara, kojas. Veliau masazai, nugaros stiprinimo pratimai, ir jokiu stipriu staigiu judesiu, jokiu lauko tenisu, irklavimu, sunkiu krepsiu tasymo...Bet ir dabar is nugaros aibes problemu kyla: pilvo skausmai apacioj (gin. sake, kad viskas puiku), krutines skausmai...
Atsakyti
QUOTE(ICE-T @ 2003 06 11, 19:40)

siap nugaros skausma reiktu apibresti-kurioje vietoje? pavz. man strenu srityje ir po mentim. del strenu skausmu daug kas sako, kad nuo epiduro, taciau as manau, kad nuo naktinio maitinimo del  nepatogios padeties....dariausi 10kursu masazo, praejo keliom savaitem ir vel po nakties jauciu skauda. 

Man irgi po mentim visą nėštumą žiauriai skaudėjo, dabar antra diena tirpsta tarp menčių. Gali būti kas rimta? Pas terapeutą kreiptis? Taip nesinoriii... doh.gif Ką tas tirpimas gali reikšti?
Atsakyti
Gal kas zino Kaune, kur galima pasidaryti kompiuterine tomografija be siuntimo, uz pinigus?
Suriete nugara, o seimos gydytojas be jokiu tyrimu siulo nugaros tempima, masaza ir t.t. Labai jau nenoriu eksperimentuosi, ypac po Jusu pasisakymu. PADEKITE!
Atsakyti
Sveikos,
stuburo visas ligas ir skausmus isgydo labai geras gyytojas Z.Katauskas kaune jis dirba ortopediniame, bet turi tame paciame ortopediniame ir savo klinika "Ortopedija visiems" vadinasi. jis atlieka vertikalini tempima, bioptron terapija, masazus. jo tel 868617641, tikrai nepasigailesite!
Atsakyti