Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip sumažinti katei stresą?

Prikelių seną temą, gal naujų patarimų ir patirčių atsirado? Ir klausimas kaip pervežėt savo katinėlius, boxuose ar tiesiog ant rankų atsivežėt? Nes mums irgi nusimato kraustymasis ir neturim jokio kelioninio krepšio katukui.
Atsakyti
Mano katinėliai keliauja boksuose - taip saugiau visiems 4u.gif nebent aš nevairuoju - tada rankose laikau katiną - jis mėgsta pasidairyti. Aš su savo katinu krausčiausi du kartus smile.gif mano katinui svarbiau kad būtų su manimi o jau kur - čia jau antraeilis klausimas. Naujam bute maniškis nestresavo - viską apžiūrėjo, teigiamai įvertino stiklintą terasą, susirado sau vietas kur gulės ir viskas buvo thumbup.gif Manau, kad tokie dalykai dar labai nuo katino charakterio priklauso - maniškis ir pas mano tėvus nuvažiavęs visiems vadovauja, net ir tėvų katinai jo klauso biggrin.gif Siulyčiau įsigyti transportavimo boksą ir pastatyti kambaryje, kad katinėlis priprastų, pvz. mano katytė kai pas tėvukus išvežiau atostogoms - savo bokse miegodavo iš pradžių, turbūt jai atrodė kad tai saugi vieta naujoje vietoje. Pirmomis dienomis palepinkite katinėlį skanėstais. Jeigu Jūsų katinėlis dar jaunutis, tai nemanau kad kiltų didesnių problemų - jauni žaismingi katukai greičiau pripranta prie naujų sąlygų, tuo labiau, kad naujoje vietoje jis turės ką patyrinėti - dažniau problemų kyla vyresnio amžiaus katinukams smile.gif
Atsakyti
na mes su savo 2 metų katyte kraustėmes jau 2 kartus, neskaičiuojant jos pirmųjų namų iki 2mėn ir vasaros atostogų sode.
Jei žinot kur kraustysitės ir yra galimybė - atsivežkit katinuką į naują gyvenamąją vietą keletą kartų, kad galetu apsiuostinėti, apžiūrėti viską.
Kai saviškę parsivežiau mažytę batų dėžėj, jos šeimininkė davė skudurėlį iš katinukų guolio. Važiavom namo autobusu, streso jai tikrai buvo. Dvi dienas kaip tik turėjau laisvas (taip ir planavau), kad katytei nebūtų baisu ir nejauku vienai, tai jau tą patį vakarą dūko mažylė smagiai. gal iki metų amžiaus ji dar karts nuo karto įlipdavo į tą dėžutę, kurioje ją parsivežiau ir tiesiog sėdėdavo ar dūkdavo joje.
Kai iš senojo nuomojamo buto laikinai teko kraustytis pas tėvus (buvo lengvesnis variantas, nes ten ji ne kartą jau buvus) tai pirmas dienas dar nerasdavo sau vietos (nebuvo kur pastatyti jos taip mylimos vyro pagamintos draskyklės) ir buvo ne itin rami.
Aš laukiausi ir įsirenginėjom naują butą (katė ėjo su mumis, kai dar apžiūrinėjom butą prieš perkant). Na pridėsiu tą faktą, kad mano katytė su pavadėliu kieme pasivaikštinėja ax.gif Tai va mes bent porą kartų į savaitę ateidavom apsižiūrėti kaip darbai vyksta, tai ji jau tuomet susirado dvi mylimas vietas - plačią palangę ir stiklinį balkoną.
Ką patarčiau, kad katei geriau nematyti pačio kraustymosi proceso, daiktų dėliojimo balagano ir panašiai, išvežti iš buvusių namų dar nesupakavus daiktų. Pirmi daiktai, su kuriais naujuose namuose katė turi susipažinti, tai jos geriau ne šviežiai keistas tualetas, mylimi žaislai, pledas ar gultukas, ant kurio ji pratusi drybsoti smile.gif iš negalima jos iškart vienos palikti rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Nefer @ 2011 01 09, 17:43)
Pas mus padetis dar keblesne, atsirado musu namuose 6men brituke. Tai buvo gruodzio 27d. 2 dienas tupejo ilindusi po vonia nei ede, nei gere, nei i tualeta ejo. Po dvieju dienu ji tik islenda gamtinius reikalus atlikti (jos tualetas stovi vonioje) ir nakti paesti. Kartais girdziu nakti kai ji dunda po visus namus. Bet diena ji neislenda is po vonios visiskai. Ir ji ten tupi jau beveik 2sav :oh Ir nezinau ka daryti. Ji nei miaukia, nei nieko. Jos tarsi net nebutu. Tik ryte paziuriu ar suestas maistas ir ar gamtinius reikalus atliko. As ja esu maciusi gal 3kartus per si laika kol ji yra pas mus. Nei paglostyt ja galima, nei kitaip su ja pabendrauti.



Sveiki,
tikiuosi, dar prisijungiate ir perskaitysit ;-). Kaip išsisprendė Jūsų katytės apsipratimas namuose? Parsivežėm iš prieglaudos baikščią katytę, irgi sugebėjo palįsti po vonia ir jau trys paros ten tupi, buvo tik kartą į tualetą išlindus. Neėda, negeria. Neįsivaizduoju, nei kaip išviliot, nei kiek laiko galima leisti jai taip būti. Kaip Jūsų atveju viskas sprendėsi? Gal kokių patarimų turėtumėt help.gif sad.gif 4u.gif
Atsakyti