Mamytės, kurių vaikučius kankina ausyčių uždegimai,
Noriu pasidalinti savo patirtim gydant ausų uždegimus savo mažajai. Gal kam padės...
Mano mažoji pirmu ausų uždegimu susirgo būdama šešių mėnesių, tik atsikėlus į JAV iš Lietuvos. Kaip ir daugeliu atveju, pediatras iškart išrašė Amoxiciliną. Gėrėm, ir kankinomės, ir viduriavom, ir nieko nevalgėm... uždegimas nepraėjo, paskyrė Augmentiną. Buvo dar baisiau, bet jų nuomone uždegimas pabėgo. Nuo to laiko sirgom ausų uždegimu kas pora mėnesių... ir kantriai gėrėm antibiotikus, dažniausiai Amoxiciliną. Iki pernai metų rugpjūčio... Kaip tik atskridom apsilankyti Lietuvoj... Ir čia bebūnant, dukrytei pakilo temperatūra iki 41 laipsnio, nors kokių nors peršalimo požymių nebuvo. Nubėgus pas daktarę ir atlikus visus įmanomus kraujo tyrimus, ir visokius kitus taip pat, daktarė trūkčiojo pečiais... Vienintelis dalykas kas užkliuvo - truputį paraudus gerklytė... Paėmė gerklytės bakteriologinį tyrimą - ir pasirodo, kad visas organizmas "apsėstas" kažkokia bakterija, kuri atspari Amoxicilino grupės antibiotikams. Gėrėm labai stiprius antibiotikus, kurių pavadinimo dabar nepamenu, ir nuo to laiko, nors ir turime įvairių minimalių problemėlių, dukrelė su peršalimo problemomis kovoja pati. Mūsų pediatrės Lietuvoje nuomone, nuo dažno ir matomai bereikalingo Amoxicilino grupės antibiotiko naudojimo dukrelės organizmas įgavo imunitetą jam ir jį geriant uždegimas nepraeidavo, o tik būdavo apmalšinamas...
Antibiotikų negėrėm nuo grįžimo iš Lietuvos ir net kai amerikonų daktarai randa ausų uždegimus, stengiuosi palaukt... Nes kai išsikalbėjau su mūsų pediatre čia, ji prasitarė, kad dažnai išrašo antibiotikus dėl apsidraudimo, ir net dėl to, kad tėvai tikisi kažkokio gydymo - o labai dažnai jei ausų uždegimai yra sukelti viruso, į antibiotikus ausytės nereaguoja, o organizmas įgauna imunitetą antibiotikams... Todėl situacijose, kai ausų uždegimas nėra lydimas temperatūros, laukimas būna geriausias vaistas. Mūsų situacijoj dukters ausų uždegimai nėra labai skausmingi - ji ausytes patrina, jei paklausi, sako, kad skauda, bet nepasakyčiau, kad ją tas kamuoja... Nes elgiasi ir žaidžia ji kaip visada... O gal ji labai kantri? Ir kažkaip paskutinius į ausų uždegimus pralaukėme, ir jie patys praėjo.
Dabar kita medalio pusė. Nors ir labai nemyliu ir bijau antibiotikų (gal girdėjot apie baisiąją MRSA infekciją, kuri nebereaguoja į daugumą antibiotikų), nežinau ar elgiausi teisingai... prieš porą mėnesių pastebėjau, kad dukrytė nelabai gerai girdi - padarėm audiogramą, pasirodo, nors ir infekcijos nėra, už būgnelių susikaupę skysčiai ir kaip man paaiškino jai dėl to yra jausmas kaip kad būna po lėktuvo pakilimo - užgultos ausys, kas įtakoja, kad ji prasčiau girdi.

Ir nebežinau ar tai nėra mano kaltė (nors pediatrė tikino, kad kadangi uždegimo jau nėra, reiškia kad tikrai nėra mano kaltė (kad nedaviau antibų). Taigi, rekomenduoja vamzdelius arba steroidinį purškalą į nosį (tris mėnesius). Pasiskaičiau apie tą purškalą ir lyg ir jau nusprendžiau geriau jau rinktis operaciją, bet... o ką aš žinau... Daktarė, kuri išrašė tą purškalą aiškina, kad ligoninė juo pasitiki, o aš ne.. Nu.. tyrimų nėra su vaikais jaunesniais nei 4 metų... o su vyresniais vaikais kiek tyrė, tai pastebėjo augimo sulėtėjimą (kad ir labai mažą)... plius vaisto aprašyme parašyta tiesiai šviesiai, kad nėra aišku kol kas KAIP šis vaistas VEIKIA.

Žodžiu. Noriu stebuklingų daktarų, kurie viską žinotų ir man paaiškintų, nes jau žinau, kad nieko nebežinau...

ir nebežinau ką man su zuikiu savo daryt...
Sorry, už ilgą rašinėlį, bet gal kam padės mąstant apie antibiotikų pagalbą ir žalą... Jei tik galit, reikalaukit bakteriologinių tyrimų, moralas turbūt toks:) Ir šiaip, pasidalinkit mintimis - gal kas susidūrėt su panašia situacija ?