Įkraunama...
Įkraunama...

Ausų uždegimas.

QUOTE(Kokere @ 2008 05 27, 19:02)
Būna kai kuriems taip doh.gif  Maniškei sloga pati baisiausia liga doh.gif

man aplamai sloga tai kažkas baisaus vaikams verysad.gif
Atsakyti
Mamytės, kurių vaikučius kankina ausyčių uždegimai,

Noriu pasidalinti savo patirtim gydant ausų uždegimus savo mažajai. Gal kam padės...
Mano mažoji pirmu ausų uždegimu susirgo būdama šešių mėnesių, tik atsikėlus į JAV iš Lietuvos. Kaip ir daugeliu atveju, pediatras iškart išrašė Amoxiciliną. Gėrėm, ir kankinomės, ir viduriavom, ir nieko nevalgėm... uždegimas nepraėjo, paskyrė Augmentiną. Buvo dar baisiau, bet jų nuomone uždegimas pabėgo. Nuo to laiko sirgom ausų uždegimu kas pora mėnesių... ir kantriai gėrėm antibiotikus, dažniausiai Amoxiciliną. Iki pernai metų rugpjūčio... Kaip tik atskridom apsilankyti Lietuvoj... Ir čia bebūnant, dukrytei pakilo temperatūra iki 41 laipsnio, nors kokių nors peršalimo požymių nebuvo. Nubėgus pas daktarę ir atlikus visus įmanomus kraujo tyrimus, ir visokius kitus taip pat, daktarė trūkčiojo pečiais... Vienintelis dalykas kas užkliuvo - truputį paraudus gerklytė... Paėmė gerklytės bakteriologinį tyrimą - ir pasirodo, kad visas organizmas "apsėstas" kažkokia bakterija, kuri atspari Amoxicilino grupės antibiotikams. Gėrėm labai stiprius antibiotikus, kurių pavadinimo dabar nepamenu, ir nuo to laiko, nors ir turime įvairių minimalių problemėlių, dukrelė su peršalimo problemomis kovoja pati. Mūsų pediatrės Lietuvoje nuomone, nuo dažno ir matomai bereikalingo Amoxicilino grupės antibiotiko naudojimo dukrelės organizmas įgavo imunitetą jam ir jį geriant uždegimas nepraeidavo, o tik būdavo apmalšinamas...
Antibiotikų negėrėm nuo grįžimo iš Lietuvos ir net kai amerikonų daktarai randa ausų uždegimus, stengiuosi palaukt... Nes kai išsikalbėjau su mūsų pediatre čia, ji prasitarė, kad dažnai išrašo antibiotikus dėl apsidraudimo, ir net dėl to, kad tėvai tikisi kažkokio gydymo - o labai dažnai jei ausų uždegimai yra sukelti viruso, į antibiotikus ausytės nereaguoja, o organizmas įgauna imunitetą antibiotikams... Todėl situacijose, kai ausų uždegimas nėra lydimas temperatūros, laukimas būna geriausias vaistas. Mūsų situacijoj dukters ausų uždegimai nėra labai skausmingi - ji ausytes patrina, jei paklausi, sako, kad skauda, bet nepasakyčiau, kad ją tas kamuoja... Nes elgiasi ir žaidžia ji kaip visada... O gal ji labai kantri? Ir kažkaip paskutinius į ausų uždegimus pralaukėme, ir jie patys praėjo.
Dabar kita medalio pusė. Nors ir labai nemyliu ir bijau antibiotikų (gal girdėjot apie baisiąją MRSA infekciją, kuri nebereaguoja į daugumą antibiotikų), nežinau ar elgiausi teisingai... prieš porą mėnesių pastebėjau, kad dukrytė nelabai gerai girdi - padarėm audiogramą, pasirodo, nors ir infekcijos nėra, už būgnelių susikaupę skysčiai ir kaip man paaiškino jai dėl to yra jausmas kaip kad būna po lėktuvo pakilimo - užgultos ausys, kas įtakoja, kad ji prasčiau girdi. doh.gif Ir nebežinau ar tai nėra mano kaltė (nors pediatrė tikino, kad kadangi uždegimo jau nėra, reiškia kad tikrai nėra mano kaltė (kad nedaviau antibų). Taigi, rekomenduoja vamzdelius arba steroidinį purškalą į nosį (tris mėnesius). Pasiskaičiau apie tą purškalą ir lyg ir jau nusprendžiau geriau jau rinktis operaciją, bet... o ką aš žinau... Daktarė, kuri išrašė tą purškalą aiškina, kad ligoninė juo pasitiki, o aš ne.. Nu.. tyrimų nėra su vaikais jaunesniais nei 4 metų... o su vyresniais vaikais kiek tyrė, tai pastebėjo augimo sulėtėjimą (kad ir labai mažą)... plius vaisto aprašyme parašyta tiesiai šviesiai, kad nėra aišku kol kas KAIP šis vaistas VEIKIA. doh.gif Žodžiu. Noriu stebuklingų daktarų, kurie viską žinotų ir man paaiškintų, nes jau žinau, kad nieko nebežinau...verysad.gif ir nebežinau ką man su zuikiu savo daryt...
Sorry, už ilgą rašinėlį, bet gal kam padės mąstant apie antibiotikų pagalbą ir žalą... Jei tik galit, reikalaukit bakteriologinių tyrimų, moralas turbūt toks:) Ir šiaip, pasidalinkit mintimis - gal kas susidūrėt su panašia situacija ?
Atsakyti
Inorute,tikrai saves nekaltink 4u.gif Viska darei,kad tik dukrytei butu geriau smile.gif
Mes taip pat negerem antibu labai daug kartu. :4 Beje ,o kiek metu dukrytei,kad audiograma padare? blush2.gif

[/quote]
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo 1-oji mama: 03 birželio 2008 - 09:38
QUOTE(Inorute @ 2008 06 03, 02:49)
Mamytės, kurių vaikučius kankina ausyčių uždegimai,

O jums čia tą operaciją ar tuos purškalus JAV skyrė? Lietuvoj užgulusias ausytes prapūtimais paprastai gydo, mes šiuo metu turim nestiprų ausų užgulimą (po slogos atsiradusį), tai gydymas joks neskirtas, tiesiog gydyt slogą. Esam turėję sitprų ausų uždegimą su aukšta temperatūra ir dingusia klausa - LORistai gydė slogą, ausytės pačios atsigavo, bet tada irgi kalbėjo, kad jei liks užgulusios (būtent kaip jums - pagal jūsų aprašymą), reiks daeryt prapūtimus.
Dažnausia užgulusių ausų priežastis - adenoidai (polipai), kurie laiko uždegimą (tiek bakterinį, teik virusinį) nosiaryklėj, ir dalinai paveikia ausytes - yra skyrelis apie adenoidus, ten gan daug info apie ausytes (ypač tokie ausyčių "užkritimai" jiems būdingi).
Tad jei nesat tikrinę tų adenoidų būtinai būtinai pasitikrinkit, nes jei juose uždegimas, jokios kitos priemonės, kaip jų pašalinimas arba gydymas, nepadės.
Atsakyti
Inorute, pas mano mažiukę yr tie vamzdeliai... O apie tą puškalą nežinau...
Atsakyti
1-oji mama, mums 2 metukai jau, bet cia daro audiograma ir kudikiams kiek supratau.
Kokere, kaip jums tie vamzdeliai? Kiek laiko juos turit? Mums siulo palaukt operacijos iki rudens, bet planuojam vasaros gale i LT skrist tai man baisu, kad su tais skysciais aukstas slegis ko nepridirbtu... ir siaip ko cia laukt jei ji serga ir serga ir klausa blogeja...
vilytte, jo viska cia JAV skyre, apie vamzdeliu statyma LT net kazkaip nebuvau girdejus... Bet ir apie praputima neteko girdet - kaip tai vyksta?
Atsakyti
QUOTE(Inorute @ 2008 06 04, 03:54)
vilytte, jo viska cia JAV skyre, apie vamzdeliu statyma LT net kazkaip nebuvau girdejus... Bet ir apie praputima neteko girdet - kaip tai vyksta?

Žinok nežinau kaip tai vyksta, mums nedarė, nors kalbėjo, kad gali reikt, bet tai tikrai ne jokia ne operacija. Tiesiog ausytėj dėl tų skysčių kažkaip susidaro vakuumas, ko pasekoj toks ausyčių užgulimas ir yra, o tų prapūtimų pagalba ten viskas atsistato. Pas mus tuos prapūtimus daro masiškai.
Gal jūsų situacija visai kitokia, nemanau, kad Amerikoj prastesni daktarai ir nežinotų ką daro.
Atsakyti
QUOTE(Inorute @ 2008 06 04, 02:54)

Kokere, kaip jums tie vamzdeliai? Kiek laiko juos turit?

Nuo vasario yra jie... Jokių nepatogumų nesukelia. O jei ausų uždegimas nereik antibų, užtenka lašelius palašinti... Mums kartą kažkas buvo, kad iš ausytes kažkas pabėgo vieną dieną, bet mergina ničnieko nejautė...
Atsakyti
Mes po vakarykščių maudynių vonioj vėl ausų skausmu skundėmės unsure.gif įlašinau vakar kol kas darže unsure.gif unsure.gif bus matyt verysad.gif
Atsakyti
sveikos 4u.gif
na skelsiu kalbos dabar jau doh.gif unsure.gif pasidalinsiu skaudžia patirtimi, ką daryčiau kitaip ir t.t.

viskas prasidėjo nuo nekalto pūlingo ausies uždegimo, tik deja net 2 kartus gydyto ne tais antibiotikais, o baigėsi ausies kaulo puvimu unsure.gif jau savaitė kaip esu iš po operacijos, gydytojas gelbėjo klausą, tad neišėmė klausos kauliukų, o kad paliko juos, tai vėl yra didelė tikimybė kad atsinaujins kaulo puvimas ir po pusmečio teks vėl valyti kaulą doh.gif

Ką dabar daryčiau kitaip, jei galėčiau viską pakeisti ????

Visų pirmą prieš skiriant anitbiotikus, griežtai reikalaučiau paimti pasėlį ir išsiaiškinti, kokiam antibiotikui jautri infekcija . O man tai buvo padaryta tik sugėrus 2 antibų kursus( bacila buvo jautri tik gentomicinui) ir nesiliovus ausiai pūliuot. Deja , tada jau buvo per vėlu .
Pasekmės nepavydėtinos. Nieko gąsdinti nenorėjau, bet ir dabar pati negaliu patikėti, kad viskas nusitęsė net iki operacijos.
Taip kad , mamos, būkit budrios, nepabijokit išsireikalaut to, kas priklauso.
Atsakyti
fishke,tikrai labai daug patyrei unsure.gif Linkiu,kad niekada tai nebepasikartotu ir galetum visai pamirsti ausies bedas. 4u.gif

o del antibiotiku tikra tiesa. As tai suzinojau tik is pazistamos gydytojos.Pas mus man atrodo irgi tokius paselius daro tik kai labai daznai kartojasi tie pulingi otitai.Pirmaji karta kazin ar kam daro g.gif Bet va,tavo pavyzdys rodo,kad turetu.
Atsakyti
Del pasėlio darymo... Kiek pati susidūriau su tuo- paima pasėlio darymui, bet jau paskiria antibų doh.gif O po to jaučiu net nežiūri kam jautrūs tie sukelėjai doh.gif
Atsakyti