Įkraunama...
Įkraunama...

Ausų uždegimas.

QUOTE(Naminė @ 2009 03 03, 15:26)
O kiek Tavo maziukui laiko?

1.7 metu, gal ne toks ir mazas bet man vistiek baisu. Noreciau dar luktelti su ta operacija, bet bijau, kad vel nesusirgtu verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Liepapa @ 2009 03 04, 18:54)
Mamytes, kuriu vaikuciamas istatyti vamzdeliai,sakykit ar po operacijos nekraujavo ausytes??????
Pirmadieni mus operavo, atrodo viskas ok, o va siandien ziuriu vienoj ausytej kraujuko sukresejusio yra.Susinervinau juodai.Nei gydytojai paskambint galiu, nes nebedirba,o mobiliu niekas nedalina.Teks nerimaut iki ryt.
Gal ir jum taip buvo, parasykit.Aciu

o kaip siandien ausytes,dar kraujuko naujai istekejo?Mūsų vienoj ausytej irgi truputuka to sukresejusio buvo,tai kai su ciloxan ilasinau ir kazkaip savaime issivale,nei verke nieko.Jau 3 sav pooperacijos viskas thumbup.gif ir i lauką su rogem ejom ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Dovyte @ 2009 03 05, 14:39)
1.7 metu, gal ne toks ir mazas bet man vistiek baisu. Noreciau dar luktelti su ta operacija, bet bijau, kad vel nesusirgtu  verysad.gif

Mazas dar aisku,bet geriau istatyt ir pamirst ta pragara, negu laukt ir kankint vaika ir save.Mano maziukui pirma operacijabuvo atlikta dar 11men, o antra- 1.2men. Dabar jau metai praejo,kai pamirsom skausmus,antibiotikus,nemigo naktis rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Tasira @ 2009 03 05, 19:27)
Mazas dar aisku,bet geriau istatyt ir pamirst ta pragara, negu laukt ir kankint vaika ir save.Mano maziukui pirma operacijabuvo atlikta dar 11men, o antra- 1.2men. Dabar jau metai praejo,kai pamirsom skausmus,antibiotikus,nemigo naktis rolleyes.gif

O po proceduros vakare isleido namo, ar reikejo nakvoti? Kaip mazius jautiesi po narkozes? Man tai jauciu sirdis plys laukiant, jug i reanimacija turbu neleidzia?
Ar operacija Martinkiene dare?
Atsakyti
QUOTE(Dovyte @ 2009 03 05, 20:29)
O po proceduros vakare isleido namo, ar reikejo nakvoti? Kaip mazius jautiesi po narkozes? Man tai jauciu sirdis plys laukiant, jug i reanimacija turbu neleidzia?

Nakvojom mes gal dar 3 naktis po operacijos: stebejo, ar gerai isitvirtino vamzdeliai,ar jie ventiliuoja. Pirma narkoze tai sunkiai pakele, o po antros, tai kaip niekur nieko-issimiegojo,atsikele ir linksmas jau buvo. Operacija tai is tikruju labai trumpai trunka,na,man kazkaip laikas greit prabego,o kad nemaciau,ka ten ir kaip daro,tai tik i nauda ,manau.Sunkiausia,palydejus iki operacines,matyt kaip ji issinesa,o paskui jau tik laukti lieka ax.gif
Taip,operavo Martinkiene ax.gif
Atsakyti
Nuvarem mes is pat ryto pas gydytoja ir pasirodo nieko baisaus 4u.gif 4u.gif 4u.gif Ausyte truputi pakraujavus,zaizdele dar gerai neuzsitarukus,bet vamzdukas neuzsikimses.Isvale, idejo vatytes ir isvaziavom namo.Daugiau nebekraujuoja, taip kad atrodo viskas ok 4u.gif
Dovyte, galiu papasakot kaip vyko musu operacija (dukrytei 1,6m):
nunesiau dukryte iki operacines, atidaviau sesutei ,sirdis plyso ir asaros byrejo kaip ir visom mamom manau,po 40min atnese mano klecka,toki nelabai prabudusi.Paverke apie 10-15min(negalima duot gert ir pan.) ir uzmigo.Numigo apie 1,5h ir prabudo jau gan zvali.Tada atsigere MP ir ruosemes namo, nes niekas ten musu ilgiau nelaike.Namo grizus atrode lyg nieko nebuta.O va as tai kaip isspausta kempine buvau.Itampa daro savo.Vakare anksciau miegot nuejo ir tiek.
Kaip anksciau minejau viena ausyte i trecia diena pakraujavo truputuka, bet viskas ok.Tokia tad musu patirtis.
Tasira raso, kad po vamzduku istatymo jiems ligos pasibaige, tai cia tikrai super thumbup.gif Tai ir jum turbut tie vamzdukai tik i gera.Jau geriau db pasidaryt vamzduku operacija, nei kad kest uzdegimus, kurie gali testis ir baigtis dar didesnem operacijom.Na tokia mano nuomone. rolleyes.gif
Atsakyti
Liepapa, Tasira - aciu uz atsakymys, nuraminote. Vis galvoju, kad skubotai sutikau del operacijos, gal jau nepasikartos tie uzdegimai, bet pati vis drebu, kad ir vel nesusirgtu verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Dovyte @ 2009 03 05, 16:39)
1.7 metu, gal ne toks ir mazas bet man vistiek baisu. Noreciau dar luktelti su ta operacija, bet bijau, kad vel nesusirgtu  verysad.gif

Tai ir mano buvo tiek pat kai istate tuos vamzdukus drinks_cheers.gif Asirgi bijojau ,vis norejom ta operacija atidet,bet kai vel eilini kart susirgo ,tai pagulde i ligonine ,isgyde ir iskart istate,jau nebelauke daktare kol eile ateis.Dabar pagalvoju,gal butu pasveikes ir nebesusirges ir be tu vamzduku,nes emiausi visu nurodymu stiprint imuniteta,bet...jie gi neamzini.Dar aisku laiko ne daug palyginus praejo,bet kol sloga neuzpuole gyvenam gerai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Naminė @ 2009 03 06, 17:41)
Tai ir mano buvo tiek pat kai istate tuos vamzdukus drinks_cheers.gif Asirgi bijojau ,vis norejom ta operacija atidet,bet kai vel eilini kart susirgo ,tai pagulde i ligonine ,isgyde ir iskart istate,jau nebelauke daktare kol eile ateis.Dabar pagalvoju,gal butu pasveikes ir nebesusirges ir be tu vamzduku,nes emiausi visu nurodymu stiprint imuniteta,bet...jie gi neamzini.Dar aisku laiko ne daug palyginus praejo,bet kol sloga neuzpuole gyvenam gerai smile.gif

Ir kai sloga uzeis,neissigaskit,kad is ausyciu puliai prades begt-tai normalu.Mums per visus metus,kiek tik buvo slogu,tiek ir ausytes puliavo,va tik dabar ilgesmne pertrauka praejo,paskutini karta puliavo lapkricio men.Tai cia jau pasiekimas mums,nes siaip budavo i menesi viena karta-stabiliai.Bet mes jau ant tiek nekreipem demesio,kad eidavom ir i lauka, ir sventese dalyvavom, ir nieko.Praktiskai visada per pora dienu issivalydavo ausytes,bet visiskai,kaip jau n=minejau,be salutiniu kazkokiu poveikiu-temperaturu,skausmu ar pan.
As tai negalvoju,kad gal reikejo nestatyt,as kaip tik bijau pagalvot,kas butu,jei nebutu istatyta-siurpas krecia prisiminu pirmuosius vaiko gyvenimo metus.Aciu Dievui,kuo toliau,tuo labiau jie eina uzmarstin ir daugiau neteks pereit to pragaro rolleyes.gif ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Dovyte @ 2009 03 05, 22:29)

Mes nenakvojom,nes kai po narkozes atsigavo ,pamiegojo apie 2 val ir eme koridoriujnlakstyt,tai nebuvo prasmes ten likti smile.gif Mum reanimacijos nereikejo,o kad sirdį mamai skauda,asaros rieda tai taip...tik as jau taip nesinervinau nes antra kart narkoze.Pirma kart tik dure ausytes paracenteze ligtai vadinasi,tada isleido pulius ir viskas.Va tada tai verkiau ,sesele raminamuju dave,vyras ramino,o kai poto gulejom tai as kitas mamas padrasindavau,juk visos del savo vaiku pergyvena.Mano sunų operavo Vaivockaitė,maloni ir rupestinga gyd.Pomen vaziuosim klausa pasitikrint 4u.gif
Atsakyti
sveikos, mums irgi iskilo tokios bedos: vaikui pirma karta ausies uzdegimas, man paciai jo niekad nebuve, taip kad nezinau nei kaip kompresus tiksliai daryt, nei kitaip kaip padet. vaistineje dave kamparo aliejaus, salicilo rugsties kompresams, ir lasiuku otinum. pas gydytoja geriausiu atveju tik pirmadieni galesim pasirodyt, ka daryt iki tol? o gal kviest greitaja?
Atsakyti
QUOTE(errrn @ 2009 03 19, 15:01)
sveikos, mums irgi iskilo tokios bedos: vaikui pirma karta ausies uzdegimas, man paciai jo niekad nebuve, taip kad nezinau nei kaip kompresus tiksliai daryt, nei kitaip kaip padet. vaistineje dave kamparo aliejaus, salicilo rugsties kompresams, ir lasiuku otinum. pas gydytoja geriausiu atveju tik pirmadieni galesim pasirodyt, ka daryt iki tol? o gal kviest greitaja?

O tai kas nustate kad ausu uzdegimas?Sildomieji kompresai aisku gerai ,brt jei jau uzdegimas tai greiciausia reikes antibiotiku.O kur gyvenat,juk iki pirmadienio labai daug laiko doh.gif Manau reiketugyd apziuros,na kad ir greitoji,tai nuves i ligonine,ten jau patars ka daryt
Atsakyti