QUOTE(cloudlet @ 2012 09 06, 22:08)
padėkit, turiu balto sūrio, šeimyna jo nelabai mėgsta, ką būtų galima iš jo pagaminti apart valgymo pasidarius sumuštinį prie arbatos
Oi, prisiminiau iš vaikystės - mama kepdavo tiesiai tokiose senose trybinėse metalinės emaliuotose lėkštės. Iš jų ir buvo valgoma
Ištirpindavo sviestą, sudėdavo griežinėliais pjaustytą baltą sūrį , pabarstydavo druska, truputį apkeldavo, apversdavo ir tada jau kepdavo iki galo - kol sūris imdavo lydytis, paskrusdavo. Naaammmy

Valgydavom tuoj nuo ugnies nukeltą - pirmiausia batono riekele sugerdavom sviestą, tada - sūrį, o skaniausia būdavo tą pakepėsiuką grandyti nuo dugno

Ech, nostalgija...
O dabar net tokių lėkščių nėra...