Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip ir kada įvedamas "kietas" maistas?

QUOTE(sabalia @ 2009 12 04, 00:13)
sveikos paneles,
maniskiui 4.5. jau dvi savaites duodu darzoviene po kelis saukstelius. norejau paklausti, kada pilnai galesiu viena maitinima ivesti vien darzoviene, ir kiek jis turi suvalgyti?

aciu  ax.gif

Na, man gydytoja aplamai liepe papildoma be misinuku maista ivesti nuo 6men, o su mesyte nuo 7men. g.gif
Kaip taip skubi, juk prisimakaluosi su tom kosytem, manau ir vaikas normaliai priaauga ir be papildomu maisteliu 4u.gif
Atsakyti
Siandien jau penkta diena kaip mano mazoji ragauja pirmaja kosyte (bulviene) biggrin.gif . Pirma karta ziaukciojo, bet nebuvo nieko baisaus, valge noriai, net drebedma uz sauksto griebe lotuliukas.gif. Su kiekviena diena vis maziau ziaukciojo, vis lengviau ryjo. Pradejom nuo vieno saukstelio, o vakar jau suvalge visa maza bulvyte thumbup.gif. Isvirta bulve minkau su nuoviru ir skaninu keliais lasais aliejaus (kelias dienas alyvuogiu, vakar ragavom moliugu aliejuko). Ryt i bulviene imaisysiu sauksteli morkienes mirksiukas.gif Ziuresim ka mazoji pasakys i tai, nors man atrodo, kad ji valgytu viska, nes pamaciusi sauksta drebet is nekantrumo pradeda lotuliukas.gif
Skaniu kosyciu wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lauruskalam: 04 gruodžio 2009 - 11:10
QUOTE(lauruskalam @ 2009 12 04, 10:08)
Siandien jau penkta diena kaip mano mazoji ragauja pirmaja kosyte (bulviene)  biggrin.gif . Pirma karta ziaukciojo, bet nebuvo nieko baisaus, valge noriai, net drebedma uz sauksto griebe  lotuliukas.gif. Su kiekviena diena vis maziau ziaukciojo, vis lengviau ryjo. Pradejom nuo vieno saukstelio, o vakar jau suvalge visa maza bulvyte thumbup.gif. Isvirta bulve minkau su nuoviru ir skaninu keliais lasais aliejaus (kelias dienas alyvuogiu, vakar ragavom moliugu aliejuko). Ryt i bulviene imaisysiu sauksteli morkienes  mirksiukas.gif Ziuresim ka mazoji pasakys i tai, nors man atrodo, kad ji valgytu viska, nes pamaciusi sauksta drebet is nekantrumo pradeda  lotuliukas.gif
Skaniu kosyciu wub.gif

sauniai jus pratinates 4u.gif .ir mes tai darem jau nuo 4men,nes pienuko nebeturejau ir maitinomes misinukais.dabar koses kertam pacepsedamos,apetitu nesiskundziam ax.gif rolleyes.gif
Atsakyti
Sveikutes, skaiciau skaiciau jusu diskusijas ir vistiek nesupratau kaip man elgtis doh.gif mums 4,5 men, sveriam 7100 g, per si men priaugom 600 g. Maitinu tik MP, gydytoja patare nuo 5 men ivest darzoves ir dar gert vitaminus vaikuciui, tik nelabai supratau kam jie g.gif Tai dabar ir nebezinau, ar toliau maitint tik MP, ar pridet viena maitinima misinuku, ar ivest darzoves blink.gif
Patarkit, a 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ramuner @ 2009 12 17, 15:45)
Sveikutes, skaiciau skaiciau jusu diskusijas ir vistiek nesupratau kaip man elgtis doh.gif  mums 4,5 men, sveriam 7100 g, per si men priaugom 600 g. Maitinu tik MP, gydytoja patare nuo 5 men ivest darzoves ir dar gert vitaminus vaikuciui, tik nelabai supratau kam jie g.gif  Tai dabar ir nebezinau, ar toliau maitint tik MP, ar pridet viena maitinima misinuku, ar ivest darzoves blink.gif
Patarkit, a 4u.gif

Aš sakyčiau, kad taip puikiai augant tikrai neverta skubėti ir įvedinėti papildomą maistą ax.gif O vitaminų vaikiukas gauna per MP (žinoma, mamytė turi valgyt pilnavertį maistą smile.gif ). Ir svoris ohohoho, koks geras bigsmile.gif Maniškė va metukų 8,3kg sveria, o Jūsų vaikiukas 4,5mėn. 7,1kg. Ir priaugo tikrai gerai mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(ramuner @ 2009 12 17, 16:45)
Sveikutes, skaiciau skaiciau jusu diskusijas ir vistiek nesupratau kaip man elgtis doh.gif  mums 4,5 men, sveriam 7100 g, per si men priaugom 600 g. Maitinu tik MP, gydytoja patare nuo 5 men ivest darzoves ir dar gert vitaminus vaikuciui, tik nelabai supratau kam jie g.gif  Tai dabar ir nebezinau, ar toliau maitint tik MP, ar pridet viena maitinima misinuku, ar ivest darzoves blink.gif
Patarkit, a 4u.gif

Na ir daktare Jusu! schmoll.gif As, greiciausia, keisciau tokia kuo greiciau blush2.gif Mes iki 6 men valgem tik MP, nors svorio priaugdavom po 400g/men, bet gydytoja tik nuramindavo ir sake, kad viskas puiku, pradekite ivedineti darzovytes tik nuo 6 men, neskubekite. Sake, jei labai noreciau, galiu duoti obuoliuko. Bet as nesiskubunau. Dabar jau 3 savaites bandom ir valgom darzovytes ir obuoliuka, maziuke ismoko ryti ir viskas thumbup.gif Taigi tikrai neskubekit! Visoj naujausioj literaturoj rasoma, kad papildomas maistas anksciau nei 6 men per daug apkrauna vaiko virskinimo sistema ir pradeti maitinti anksciau verta tik pasitarus su gydytoja, t.y., kai kyla kazkokiu problemu su svorio augimu ir pan.
Sekmes! smile.gif

Na o man kilo kitas klausimas... paskutine savaite mano zmogeliukas puikiai valgo obuoliuka ir dar duodu morkytes ir bulvytes kosyte. tik va nebezinau, kokiais laiko intervalais duoti ta maisteli, nes MP po to siurbia labai mazai, vos kelias minutes, taigi gaunasi kad beveik 2 maitinimai MP iskrenta, ar cia gerai? unsure.gif gal pas ka nors panasi situacija? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ramuner @ 2009 12 17, 16:45)
Patarkit, a 4u.gif

Jei abejoji mamyciu rekomendacijomis, labai siulau bent jau pasikonsultuoti su kita gydytoja (siuolaikiskesne). Garantuoju, kad sakys neskubeti. Tokio tipo gydytojos, kaip tavo mad.gif, daro viska, kad tik mamytes kuo trumpiau savo lialius maitintu pieneliu, jei kokia slogyte iskart persa antibijotikus, o be vitaminu, anot ju, isvis neimanoma isgyventi doh.gif .
Tu turi tiketi, kad maziui nieko nera geriau uz mamos papuli ir pieneli soske.gif. Sueis 6 men. vaikiukas pats prades rodyti susidomejima kitu maistu, va tada ir ragaukit i sveikatele essen.gif
4u.gif
Papildyta:
Na o man kilo kitas klausimas... paskutine savaite mano zmogeliukas puikiai valgo obuoliuka ir dar duodu morkytes ir bulvytes kosyte. tik va nebezinau, kokiais laiko intervalais duoti ta maisteli, nes MP po to siurbia labai mazai, vos kelias minutes, taigi gaunasi kad beveik 2 maitinimai MP iskrenta, ar cia gerai? unsure.gif gal pas ka nors panasi situacija? 4u.gif
[/quote]

As sakyciau, kad tai yra normalu jei tavo mazius nemazai suvalgo kito maisto. Deje, bet taip, po truputi, jie pereina nuo papuliu prie to kas yra perkama verysad.gif.
Mano mazoji 6,5 men. dabar nebe taip godziai ragauja koseles kaip pacioje pradzioje, suvalgo tik pora sauksteliu, uz tai pienelio jai reikia. Nors ir tai jauciu, kad pavalgiusi koses trumpiau prie krutines buna mirksiukas.gif
Atsakyti
Aciu labai visoms, nusiraminau, palauksim su tom kosytem o vitaminu net nezadu pirkt doh.gif
Atsakyti
QUOTE(lauruskalam @ 2009 12 17, 22:04)
Mano mazoji 6,5 men. dabar nebe taip godziai ragauja koseles kaip pacioje pradzioje, suvalgo tik pora sauksteliu, uz tai pienelio jai reikia. Nors ir tai jauciu, kad pavalgiusi koses trumpiau prie krutines buna  mirksiukas.gif

Maniske irgi labai skirtingai valgo koseles, viena diena visai puikiai (apie 40ml suvalgo), kita diena pora saukstuku ir suciaupia lupytes doh.gif Pieneli siulau, kai uzsimano, pastebejau, kad uzsimano, kai rimtus reikalus atieka biggrin.gif Matyt labai greitai uzsikemsa dar jos mazas skrandukas smile.gif tik va todel sunkiau suziuret, pries kiek laiko ji valge doh.gif o anksciau valgydavom MP visai tvarkingai, kas 3-4val.
Tiesa, pastebejau, kad ziauriai megsta pirktine Gerber morkyte, ji labai saldi, o va su namine, dar maisyta su bulvyte, reikia nusiteikimo merginai doh.gif
Ar jus linke pirkti maisteli kudikiams? nes man naminis vis tiek patikimesnis, viskas is savo darzo, tik va ne taip mazulei gardu... verysad.gif bet pratinames smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Neziniuke81 @ 2009 12 18, 17:14)
Maniske irgi labai skirtingai valgo koseles, viena diena visai puikiai (apie 40ml suvalgo), kita diena pora saukstuku ir suciaupia lupytes  doh.gif Pieneli siulau, kai uzsimano, pastebejau, kad uzsimano, kai rimtus reikalus atieka biggrin.gif Matyt labai greitai uzsikemsa dar jos mazas skrandukas  smile.gif tik va todel sunkiau suziuret, pries kiek laiko ji valge  doh.gif o anksciau valgydavom MP visai tvarkingai, kas 3-4val.
Tiesa, pastebejau, kad ziauriai megsta pirktine Gerber morkyte, ji labai saldi, o va su namine, dar maisyta su bulvyte, reikia nusiteikimo merginai  doh.gif
Ar jus linke pirkti maisteli kudikiams? nes man naminis vis tiek patikimesnis, viskas is savo darzo, tik va ne taip mazulei gardu...  verysad.gif bet pratinames  smile.gif

As duodu tik savo darytas koses. Ir kol mazoji neisragaus mano darytu visu darzoviu, mesyciu, vaisiu, tol konservais nemaitinsiu. Ne todel, kad buciau nusistaciusi pries juos (kartais net labai patogu, pvz. slyvu tyrele nuo viduriu uzkietejimo), bet del to, kad pirktinese kosese yra labai daug skonio (saldumo, surumo ir pan.) ir po to vaikiukas nebenori naminiu kosyciu. As geriau po truputi pratinsiu prie naturaliu prieskoniu, cesnako, krapo, petrazoliu ir pan. Bet snekant apie vaisius ir net darzoves, tai parduotuvines turbut turi ne ka maziau blogio nei tie vaikiski konservai g.gif doh.gif . Nenusaugosi vaiku nuo visu tu konservantu verysad.gif. Turgelis man patikimiau skamba, o jei dar pagalvosim, kad krize siaucia, tai kur jei ne turguje apsipirkineti mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(lauruskalam @ 2009 12 18, 22:04)
As duodu tik savo darytas koses. Ir kol mazoji neisragaus mano darytu visu darzoviu, mesyciu, vaisiu, tol konservais nemaitinsiu. Ne todel, kad buciau nusistaciusi pries juos (kartais net labai patogu, pvz. slyvu tyrele nuo viduriu uzkietejimo), bet del to, kad pirktinese kosese yra labai daug skonio (saldumo, surumo ir pan.) ir po to vaikiukas nebenori naminiu kosyciu. As geriau po truputi pratinsiu prie naturaliu prieskoniu, cesnako, krapo, petrazoliu ir pan. Bet snekant apie vaisius ir net darzoves, tai parduotuvines turbut turi ne ka maziau blogio nei tie vaikiski konservai  g.gif  doh.gif . Nenusaugosi vaiku nuo visu tu konservantu  verysad.gif. Turgelis man patikimiau skamba, o jei dar pagalvosim, kad krize siaucia, tai kur jei ne turguje apsipirkineti  mirksiukas.gif

vaikiskose tyrelese konservantu NERA, uzdaromos vakuumu, o vitaminu ten tikiu daugiau nei namie paruostose tyrelese, kuomet puode isverdamos darzoves ir visi vitaminai su nuoviru ispilami kriauklen...
Atsakyti
QUOTE(doviile @ 2010 01 04, 21:19)
vaikiskose tyrelese konservantu NERA, uzdaromos vakuumu, o vitaminu ten tikiu daugiau nei namie paruostose tyrelese, kuomet puode isverdamos darzoves ir visi vitaminai su nuoviru ispilami kriauklen...

Na, darzoves galima virti garu puode, tai praktiskai visi vitaminai islieka thumbup.gif
Atsakyti