Nėštumas nebuvo nei labai sunkus, nei labai lengvas, sunki buvo pabaiga - karščiai, įtartas gestacinis diabetas, preeklampsijos grėsmė - tinimai, spaudimas... O mažasis pilietis nuo pat pradžios rodė savo charakterį - slėpė kuo bus. Tiesa, 16 sav per echo gydytoja pasako - ruoškitės mergaitei. Kažkas viduje apsivertė ir visą nėštumą nešiodama slapuką vos neapsivemdavau, kai kas nors pasakydavo kad bus mergaitė. Kažkokia keista fizinė reakcija

Liepos 14 d, būdama 35 sav ir 6 d

Liepos 15, 6:40 - nesupratau ar pajutau ar išgirdau, kaip pokštelėjo ir pajutau šilumą tarp kojų, perbraukiu, šlapia. Pašokau iš lovos ir pliūptelėjo vandenys... Didžiuliais kiekiais. Spėju pamąstyt, lygiai 36 sav, per anksti

Po valandos mes gimdymo skyriaus priėmime. Supratinga akušerė klausia, kiek vandens nubėgo. Šaukštas? Stiklinė? Sakau, kibiras. Dar aišku, juo nulaistau ir tualetą, kur darau sysiaus tyrimą ir apžiūros kambarėlį, nulipus nuo kėdės palieku balutę. Ką gi, gera žinia natūraliai gimdant - atsidarymas 4 cm be jokių pastangų, skausmo, apskritai be jokių pojūčių. Persirengiu, nueinam su vyru į gimdyklą. Prikabina aparatus sekti vaikiuko tonams ir sąrėmiams. Išguliu 2 valandas. Sąrėmių nėra. Per tą laiką atvažiuoja mano gydytoja ir ateina tyrimo atsakymai... Šlapime labai didelis kiekis baltymo, diagnozuojama sunki preeklampsija, natūraliai gimdyti man neleis

Seselė atneša mažą gumulėlį susuktą į raudoną tarybinį dekutį. Kyšo tik veidukas, visas baltas, varškėtas, tik šiek tiek nuvalytas. Dideli putlūs žandukai, riestas smakriukas, primerktos akytės. Seselė sako, mama, pabučiuokit savo sūnų. Šiaip ne taip sudedu lūpas, pasuku galvą ir pabučiuoju į šiltą žanduką. Mažiuką išneša. Daugiau nekriokiu, bet kol siuva ašaros upeliais bėga per veidą. Anesteziologas bando visaip pakelti man ūpą, kad jau viskas baigta, jau viskas gerai. Kai emocijos nuslūgsta, siuvimas baigtas, nuima man kaukę, tada paklausiu kiek balų pagal Apgar. Sako 9 iškart, 10 po 5 min. Atvažiuoja reanimatologai, išsiveža mane į reanimaciją ir sekančias dvi paras matau savo vaikiuką tik fotoaparato ekrane, kai vyras tas brangias 5 min per dieną ateina manęs aplankyti. Vežant į reanimaciją kalbuosi mobiliuoju su mama. Ji paklausia ar jau ligoninėje (iš vakaro sakiau, kad mane guldo), o aš ją informuoju, kad jau turi anūkėlį

Trečią dieną pagaliau esu pogimdyminiame skyriuje. Noras pamatyti vaikutį toks begalinis, kad atsistoju ir nueinu. Ir nieko man neskauda, net nepajuntu kad man darytas cezaris. Toliau viskas kaip sapne - pripompuota raminamųjų, kad nepasireišktų traukuliai (preeklampsijos padariniai), plaučių uždegimas su siaubingu nugaros skausmu ir aukšta temperatūra, ašaros išgirdus Antakalnio gatve važiuojantį troleibusą... Bet tai smulkmenos... Sūnelis, nors ir gimė 36 savaičių, kvėpavo pats, valgė pats, nereikėjo jokių papildomų priemonių, išskyrus, kad buvo stebimas ir prižiūrimas puikaus neišnešiotų kūdikių personalo. Ketvirtą dieną po operacijos mažiukas atkeliavo į mano palatą ir daugiau nebesiskyrėme...
Dabar mums jau beveik 3 mėnesiai, šypsomės, guguojam, bendraujam, augam...
Rodos ir vargo nebuvo