nzn ar cia apie tai raset, tad galiu pasikartoti (sorry), pagirioms naudingos petrazoles - kad kvapa nuimtu, gera ir salmetres arbata - greiciau atgaivina...
Esu skaiciusi, kad puikus budas iveikti pagirias yra artisokai. Pasalina is kepenu toksinus ir alkoholi, ramina nervus, slopina galvos skausmus, malsina pykinima.
Reikia rinktis tamsiai zalius su violetinem gyslelem, vos prasiskleidusiais tamsiais lapeliais. I vandeni iberti druskos, ipilti slakeli citrinos sulciu ir virti kol suminkstes.
Galima suvalgyti ir konservuotu artisoku.
Nerekomenduojama galvos skausma malsinti paracetamoliu, nes jis sunkina kepenu veikla.
Reikia rinktis tamsiai zalius su violetinem gyslelem, vos prasiskleidusiais tamsiais lapeliais. I vandeni iberti druskos, ipilti slakeli citrinos sulciu ir virti kol suminkstes.
Galima suvalgyti ir konservuotu artisoku.
Nerekomenduojama galvos skausma malsinti paracetamoliu, nes jis sunkina kepenu veikla.
Aš tai tokiais atvejais nesveikai vartoju vandenį arba mineralkę. Dar varau į pardę ir nusiperku marinuotų agurkų sloiką. Tas skystis nuo agurkų žiauriai gerai sueina. Arba dar pasidarau tokį marinatą: į stiklinę įsipilu obuolių acto, priberiu čili pipiriuko, druskos ir užpilu virtu vandeniu, viską išmaišau ir sėdėdamas prieš teliką suvartoju tą skanėstą. Žiauriai padeda

maniskis tai ant pachmielo kava geria,jam padeda
Alus
-vyrui ir man ''pramušdavo''
Man dar tikdavo citrinų sultys

Man dar tikdavo citrinų sultys

QUOTE(saulevejas @ 2006 12 29, 19:55)
Geras būdas bet ne visą laiką tinkamas.
O šiap labai gerai yra raugintų kopūstų sriuba.

Jo,antrai dienai visada raugintų kopūstų sriubos paruošiu

Šaltas alus ir pietu pogulis.
O aš tai stengiuosi prieš balių mineralinio ir pomidorų sulčių nupirkti, kad brangiausias iš ryto nevarytu mane į parduotuvę....
as tai pachmielui irgi is anksto bandau nusipirkti mineralinio siaip daug skysciu reikia gerti nes gaunasi apsinuodijimas aukoholiu tai va mineralkes reik gerti daug ir aisku issiguleti nu ir uzkasti reikia nors nesinori bet tada greiciau pramusa