Įkraunama...
Įkraunama...

Nesiseka matematika...

duosiu patarimą!
Pabandykite, mamyte, dukrytei išdėlioti sausaiuniukus ant stalo ir vaidžiai rodyti: kai pridedi pridėti tarkim du, o kai atimi nuimti tarkim vieną. Neskubėkite, darykite tai lėtai. Galbūt matytama vizualiai dukrytė lengviau įsisavins?
Aš panašiai mokiau savo sūnelį kai buvo pirmokas....tikrai padėjo.
Atsakyti
Sveika, JURGYTĖ ir visi kiti 4u.gif mano dukra kaip ir jūsų šiemet jau antrokė thumbup.gif tik mano metais vyresnė, pradėjom eiti į mokyklą 7 metu su viršum bigsmile.gif viskas kaip ir gerai, bet mums atsirado su matematika šiemet problemos doh.gif kuriu praeitais metais visiškai nebuvo schmoll.gif nu kažkas pakeitė vaiką doh.gif - nebemoka nei pridėti, nei atimti...o jau tie uždaviniai su nežinomaisiais tai visiškas pravalas doh.gif verysad.gif visi kiti dalykai sekasi taip pat gerai kaip praeitais metais, o vat matematika...pas mus šiemet kita mokytoja (mūsų pirmąją išlydėjo į pensiją) - gal tame problema g.gif pripirkau jau tu visu papildomu testu ir uždavinynu antrokams, sėdim kiekviena diena sprednžiam bet rezultatas vis tas pats - kaip testas iš mokyklos, taip viskas perbraukta raudonai doh.gif verysad.gif esu net pasimetus... unsure.gif verysad.gif
Atsakyti
Skaitau situaciją ir matau save smile.gif Nuo pat mažų dienų mane domino literatūra, skaitymas, gramatika, menai įvairiausi, o štai matematika schmoll.gif Dvejetukus rinkau nuo trečios klasės, niekad nesisekė man su skaičiais, bet guodžiausi bent tuo, kad pinigus suskaičiuoti moku biggrin.gif Na ir ką, dabar studijuoju humanitarinės pakraipos mokslą, su matematika reikalų nedaug turiu ir gyvenu, bet prisiminimai iš matematikos pamokų mokykloje vieni blogiausių...
Atsakyti
Kalbant apie gabus-negabus, gan daug priklauso nuo mokytojo, butent todel taip daznai pasitaiko, kad netycia pakeitus mokykla netiketai negabus vaikas tampa pirmunu biggrin.gif
Atsakyti
Man labai patinka ši frazė: pas talentingus mokytojus visi mokiniai tampa gabūs. thumbup.gif
Atsakyti
Sveiki, perskaicius tema pazinau save.Is tiesu daugelis sako, kad matematikos neismoksi, matematiku-gimstama.Visada zinojau siuos zodzius, ir buvau tikra, kad niekada geresniu rezultatu sioje disciplinoje nepasieksiu.Budama ketvirtoje klaseje nesugebedavau suskaiciuoti kiek grazos man kasininkas turi duoti, nepadejo jokie tevu aiskinimai su centais ir visokiais kitais daiktais-vizualiai.Neatlikdavau paciu paprasciausiu veiksmu, o daugybos lenteles kai kuriu veiksmu tiesiog negalejau ismokt iki sestos klases.Jau nuo pirmuju mokymosi metu jokios pazangos nebudavo.Dabar man keturiolika, matematikos trimestras -9. Kaip? Pries du metus pradejau vaikscioti pas korepetitore,nes kuo toliau, tuo labiau nieko nesuprasdavau.Pradzioje pazymiai kokie prasti buvo, tokie ir likdavo.Palankius ilgiau eme gereti, na ir stai, dabar galiu drasiai teigti-matematika ismokti galima, tik vienas sugeba iskart perprasti jos logika, o kitam-reikia daugybes pastangu,kantrybes ir noro. smile.gif
Atsakyti
Nepergyvenkite Jus taip, vaikas pirmokas dar tik pradeda suvokti kas kaip ir priima viska, ypac kas nesiseka is pirmo karto stresines bukles, kas dar labiau apsunkina isisavinima. Pabandykite nestresuoti pati ir matematika "isiveskite" i buiti "netyciom", skaiciuojant zaislus, saldainius, pasaknt dukrele pav. paduom mums visiems saldainuku kokiu sesiolika, as noreciau penkis, tetis septynis, o likusius broliui. kai isdalins Jums ir teciui paklausti kiek gi ten palikai broliui lai suskaiciuoja.

Mano problema buvo kita, Lietuviu kalba, ypac kai reikejo vaizdziai parsyti koki rasyneli ar aprasyti daikta. aprsymas budavo triju zodziu tikslu: pvz. PUODELIS: stiklinis skirtas astigerti. blink.gif Viskas daugiau fantazija sunkiai "vezdavo" be pagalbos, bet uz tai padalinti prideti ir atimti ar suzinoti kiek truksta vyko kaip zaidimas. Lauzemes skynemes kelia i grozines kalbos "terpes" sunkiai, bet po dvieju metu mokytojos ir mano pagalba siaip ne taip pavyko ir gan neblogai.
Atsakyti
QUOTE(Jurgytė @ 2010 05 15, 09:39)
Taip, absoliučiais negalima vadinti. Sutinku visiškai.
Aš pati, kaip jūsų dukra. Mokiausi 8-9-10-ukais, o matematikos vos turėjau 4 . Egzamine gavau 6. Be man sunkumai prasidėjo vyresnėse klasėse. Na, ir aoleidus buvau, buvo baisiai neįdomu (kai nieko nesupranti). Baigiau mokyklą ir atsipūčiau.
Na bet juk ir pinigus skaičiuoju ir visko pasitaiko gyvenime - tai kokius procentukus, tai kitką tenka paskaičiuoti. Bet prisimenant formules - baisu darosi. doh.gif

Papildyta:
Va, radau "Mokausi ir tikrinuosi" Matematikos užduotys I klasei (čia papildomos):
20-8-??=10
14-4+??=15

Bet šitos dar nieko. Sunkiausia, kai nežinomasis viduryje būna.

Kitas papildomų užduočių sąsiuvinis - daugiau su loginiais uždavinukais. Maniškei jie labiau patinka. Šiame radau tokių:
?-2-2=2

Dar praversiu pabaigtus sąsiuvinius.


hm... netyciau uzklydau i sia tema... Mano penkiamete tokius uzdavinius lengvai issprendzia, tai net issigandau - ka ji veiks pirmoje klaseje?
Atsakyti
Saunuole. O kaip pati manote ka veiks ten Jusu dukra? smile.gif gal mokysis rasyti? Arba gamtos pazinima?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo xxkamane: 01 kovo 2011 - 14:11
QUOTE(xxkamane @ 2011 03 01, 15:10)
Saunuole. O kaip pati manote ka veiks ten Jusu dukra? smile.gif gal mokysis rasyti? Arba gamtos pazinima?

nu gal ir taip...
Atsakyti
QUOTE(Almera @ 2011 03 01, 15:03)
hm... netyciau uzklydau i sia tema... Mano penkiamete tokius uzdavinius lengvai issprendzia, tai net issigandau - ka ji veiks pirmoje klaseje?

Tai tikrai nereikia nieko issigasti,mano vyro puseseres berniukas irgi skaiciavo ir rase geriausiai is visu vaiku ir ji perkele i antra klase. Tai tikrai nereikia issigasti o dziaugtis 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Almera @ 2011 03 01, 15:03)
hm... netyciau uzklydau i sia tema... Mano penkiamete tokius uzdavinius lengvai issprendzia, tai net issigandau - ka ji veiks pirmoje klaseje?

Juk pirmoje klasėje mokoma ne tik matematikos. Mano septynmetis rudenį eis į mokyklą. Jis užsigimęs matematikas, aplinkui matantis tik skaičius ir viską kas su jais susiję. Manau, kad matematikos pamokose jam bus labai lengva, bet man nekyla mintis ką jis veiks pirmoje klasėje. Juk yra dar lietuvių kalbos, pasaulio pažinimo ir kt. pamokos. Manau, kad jų metu jis tikrai turės ką veikti.
Atsakyti