QUOTE(Arktos @ 2007 05 25, 19:32)
Vis dažniau pastebiu,kad tėveliai,turintys nuoskaudų iš savo mokyklinių laikų,dabar jas lieja ant šių dienų mokytojų,o juk visada visokių mokytojų buvo ir yra...deja...Tačiau tokia situacija,manau,visose srityse...
Na ne visai taip... Jei atvirai, as irgi esu is tu mananciu, kad i pedagogini universiteta stoja tie, kurie neistoja kitur. Po to mokytojais dirba tie, kurie nei vaikus myli, nei savo darba. Zinoma, yra isimciu, ir as labai noreciau tiketi, kad sioje temoje pasisakancios mokytojos tokios ir yra, t.y. tos isimtys, su kuriomis ir vaikams, ir tevams gera dirbti ir bendradarbiauti.
Man paciai vidurineje teko mokytis itin blogoje (pagal pazanguma ir elgesi) klaseje, kitaip sakant buvome "debilu klase", i kuria mokytojai eidami zegnodavosi (mums tai porindavo kai kurie mokytojai). Buvome deguto saukstas medaus statineje, mat mokykloje kitos tokios klases per jos gyvavimo istorija nebuvo. Jei kalbeti apie pazanguma, tai klaseje budavo vienas pirmunas, vienas su ketvertais (penkiabaleje sistemoje), visi likusieji - zemiau. Mums net buvo pasakyta, kad nei vieno vaiko neleis i 10-a klase (tuo metu 9 buvo privalomos)! Bet pasitaike vienas protingas tevelis, kuris paskambino i miesto svietimo skyriu ir issiaiskino, kad uzdrausti pazangiems mokiniams (tokiu buvo cieli 2) eiti i aukstesne klase, negalima. Man paciai musu klase atrode pati normaliausia, na, ne pazangumo prasme, bet elgesio. Kiek pamenu, nebudavo nei izeidinejimu, nei mokytoju pasiuntimu ant 3-ju raidziu, bet atsikalbinejimu, ignoravimu - taip. Turejome mokytoju, kurie mumis nesiskusdavo, debilais nevadindavo ir vienu rankos mostu sugebedavo visa klase nuraminti ir suvaldyti.
I desimta klase isejau su nerimu, mat mokytojai pranasavo nelengvus mokslus man ("tarp debilu tau lengva mokytis, paziuresime, kaip bus veliau"). Ju prognozes nepasitvirtino. Nors klase buvo laikoma itin "auksto intelekto" ir mokytojai mumis nesiskusdavo beigi debilais nevadindavo, bet zbitku ir ten mokiniai kresdavo, ir atsikalbinedavo, ir ignoruodavo, tik del kazkokiu priezasciu mokytojai to neakcentuodavo (gal pries "intelekta" uzsimerkdavo). Daug ko as nebeprisimenu is "jaunu dienu", bet lyg siol karts nuo karto pasvarstau, uz ka mes taip anksti buvome pakrikstyti debilais ir idiotais
Sunus mano irgi papuole pas mokytoja, kuriai zodis "debilas" - neatsikiriama leksikono dalis
Tai va tokia mano karti patirtis su mokytojais, jus jau nepykite, mielosios. Sunkus jusu darbas, gal ir neteisingai atlyginamas (beje, daugelyje saliu tai nera prestizinis ir gerai apmokamas darbas), bet gal geriau jo nedirbti, jei vaikai "debilavoti" ir meiles anei entuziazmo dirbti su jais nera. Sutinku, kad visose srityse yra ir gerai dirbanciu, ir nelabai, bet kazkodel butent is mokytoju paprasyti daugiau atsakomybes yra sunkiausia. Nesakau, kad cia pasisakiusios pedagoges dirba neatsakingai, bet jus supraskite ir tevus, kurie nemato mokytoju darbo rezultato (turiu omenyje ne gerus pazymius).