Įkraunama...
Įkraunama...

Ar jūsų vaikai nori eiti mokyklon?

Apklausa: vaikui eiti į mokyklą: (66 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
verysad.gif oi mamos mamos , jei savo vaikų neapginat , tai ką daugiau besakyt , ir dar pirmoko doh.gif
mano atvejis , sūnus 6 klasėje už mokyklos galo sukrautas nurašytas kėdes rado , nu jas turėjo kažkur išvešti doh.gif , paėmė vieną ir trenkė į siena................
visą ta istorija sužinojau po savaitės iš pažystamos , o doh.gif ji iš kitos......ir ji man pasakė kad už tokį elgesį mano sūnus direktorės kabinete , dalyvaujantūkvedžiui ir direktorei, nuo fizruko gavo antausį - nes gal nuo tėvo negaus , taip buvo pasakyta
tiesiu taikymu į švietimo skyriųir parašiau raštą kad apsvarstytų ir nubaustų visą rijule , dalyvavusia egzekucijoje , trijulė buvo šoke , kai švietimo darbuotojai atvyko į mokykla , buvo išklausyta vaikų po to mokytojo , direktorės ir fizruko , reziume - kad vos neatėmė licenzijos iš pono mirksiukas.gif , jis su dideliu nuolankumo atvyko pas mane į namus su prašymu atsiimti pareiškimą . aš jam pažadėjau , kad pareiškimo aš neatsiimsiu , o tik sustabdysiu, nes jei jis dar kartą pakels prieš vaiką ranką , kad ir ne mano , pareiškimą paleisiu veikti , ir tada be atsiprašymų mirksiukas.gif
suveikė - nes jis buvo pagarsėjas berniukų talžytojas doh.gif ir tai vyko gal 15 metų ir niekas jo nesustabdė , iki manes ax.gif
Atsakyti
QUOTE(BRAŠKĖ68 @ 2008 12 07, 19:38)
  suveikė - nes jis buvo pagarsėjas berniukų talžytojas doh.gif ir tai vyko gal 15 metų ir niekas jo nesustabdė , iki manes ax.gif

Saunuole thumbup.gif ,tik tevai turi teise bausti/nebausti SAVO vaikus,turi pranesti tevams ir jiems palikti teise spresti.
Atsakyti
musu dukra pradinese klasese turejo irgi nekokia mokytoja. man ji nuo pirmos dienos nepatiko. ir dukra sunkiai eidavo i mokykla, noro mokytis nebuvo jokio.... darem net tevu susirinkima su direktorium apie mokytojos darba, taciau jos neismate lauk, vien del to,kad ji turi 4 vaikus ir augina viena...... o kad kas keturis metus traumuoja dar po 20 vaiku, tai niekam ne motais.... isivaizduokit, jei pirmje klaseje vaikai per pamokas kalbedavosi ir mokytoja nesugebedavo ju nutildyti, palikdavao visus po pamoku ir jie turedavo sedeti dar viena pamoka tyliai nieko neveikdami ir nesnekedami vienas su kitu, o paskui tevams meluoti, kur jie buvo.... mano dukra neuzsukama radija, pasakoja nesustodama, bet sio dalyko neprasitare.... tai kaip mokytojai reikejo juos ibauginti??? kazkoks kosmaras... juk pradiniu klasiu mokytoja turetu buti kaip mama, atsidavusi darbui..
Atsakyti
Tema idomi, labai daug geru minciu. Mane tik nustebino vienos mamos patarimas eiti i mokykla ir VISOS KLASES, t.y. tu paciu mazyliu akivaizdoje iskloti mokytojai, kokia ji neisaukleta, negraziai kalbanti ir t.t. Suprantu, kad mokytojai tikrai reikia visa tai issakyti, bet ne prie vaiku. Jei kokia mamyte atmintu i mokykla kolioti mokytojos mano dukros akivaizdoje - pirmiausia paciai mamytei apie issilavinioma pamoksla pasakyciau. Juk vaikams butina, kad juos mokantis mokytojas butu autoritetas, nes kitaip vaikai nebeziures rimtai ne tik i jos pravardes, bet ir i dalykus, kuriu ji mokys.. Tada jau problema pasisuks kitu lazdos galu ir gerokai voztels tiems patiems ginamiems vaikams. Suaugusiuju konfilktuose vaikai neturetu dalyvauti, ypac kol jie dar tokie mazi.
Mes irgi turejom konfliktiniu situaciju praeitoje mokykloje. Vyresnioji i antra klase perejo i kita mokykla, nes keitem gyvenama vieta. Paaiskejo, kad ankstesneje mokykloje buvo gan stipriai atsiliekama su programa. Tad mokytoja man paskambino ir pareiske, kad dukra be pagrindu, nieko nemokanti ir problematiska. As tuoj pat nukeliavau i mokykla pas pradinuku vedeja su prasymu pervest dukra vel i pirmaja klase, kad jau sitoje mokykloje gautu pagrindus. Issikviete mokytoja, issiaiskino, mane pradejo ikalbineti nepervedinet.. palikom toje pacioje klaseje o dukra poros menesiu begyje kazkaip pasivijo klase. Bet liko matomai su "nemokancios" emblema. Taip gau gavosi, kad dar metu pirkom nama ir vel reikejo keist mokykla. Dukra su asaromis maldavo palikt ja toje pacioje mokykloje neziurint kad iki mokyklos tikrai didelis atstumas, aiskindama "kad kitoje mokykloje ji bus dar labiau visu nemegstama.." Metus kankinomes, veziodami i kita Vilniaus gala.. Vistik pavyko ja priklabinti bent nueiti pasizvalgyti i naujaja mokykla, paziureti kaip atrodo klase ir kita mokytoja. Kaip nuejome penktadieni paziureti, taip ir pasilikome..
Ir pameginkit isivaizduoti mano nustebima, kai mano ketvirtoke po poros menesiu man pasake, kad ji nebemegsta savaitgaliu, nes labai pasiilgsta mokyklos! Ji pamego ir mokykla, ir mokymasi!
Kitos dukros (pametinukes jos) situacija:
Mokytoja labai svelni, labai myli vaikus, o vaikai ja tiesiog dievina. Taciau klaseje vienas berniukas (mokytojos zodziais gabus, tik labai judrus) nemato reikalo sedeti pamoku metu. Tad pastoviai vaiksciodavo pamoku metu, nevisada klausydavo, nors kaip veliau paaiskejo, mokytoja labai mylejo ir jis. Karta, noredama, kad jis vistik pasedetu suole istare lemtinga fraze: 'tau gal kelnaites numaut, kad sedetum suole ir niekur nevaiksciotum?"
Teveliai sureagavo labai arsiai. Ant koju pakele visa mokyklo direkcija, parase pareiskima, kuriame buvo aplamai parasyta, kad ji "numove pries klase kelnes ir primuse vaika"! Mokytoja buvo priversta parasyti prasyma atleist is darbo.. Va tada tik suzinojom mes, kitu vaiku teveliai.. Reagavom labai skubiai, mokytojos priprasem, kad atsiimtu prasyma, padarem neeilini teveliu susirinkima, nes visi atskirai apie ta ivyki paklausinejom savo vaiku. Beje kad direkcija i susirinkima ateitu, kvietima iregistruot pavyko tik prigrasinus, kad vaziuosim ji registruot per svietimo ministerija, nes del vidiniu mokyklos intrigu (kaip veliau paaiskejo) pavaduotoja labai norejo ta mokytoja pasalint sau is kelio. Visi klases vaikai pasakojo ta pati, berniukas vaikstineja per pamokas, mokytoja niekada kelniu jam nemove ir nei karto nera sudavusi nei vienam vaikui. Apie ta fraze kai kurie prisimine, kai kurie ne, nes pasakyta buvo kaip pajuokavimas ir niekas is vaiku jai neteike reiksmes. Ar teveliai sutirstino spalvas, ar jiems ju vaikas pamelavo - nezinau iki siol. Bet faktas - daug tevu pasakojo, kad ju vaikai verke, kai berniuko mama atlekusi i mokykla klases akivaizdoje iskoliojo mokytoja ir isreke, kad toji daugiau mokykloje nebedirbs! (beje lekdama is klases nepasikuklino dar ir kelis vaikus grubiai pastumt sau is kelio). Visi vaikai labai pergyveno, kad nebebus ju mokytojos. Berniuka pervede i kita klase, bet dukra pasakojo, pats tas berniukas verke atejes i klase ir apsikabines ju mokytoja. o mokytoja ji ramino, pasakojo kaip jinai ji vistiek myli ir kad jam ir kitoje klaseje bus gerai, kad jie liks draugais..
Taigi situaciju buna labai ivairiu, ir kiekviena ju reiketu labai atidziai isstudijuoti, pries duodant kazkokius bendrus patarimus. Buna mokytoju, akivaizdziai ne savo darba dirbanciu, buna teveliu iki krastutinumu nueinanciu. Nesenas pavyzdys. Mokytoja guodesi, kad pas ja klaseje yra du broliukai, kurie per karnavala mokykloje pradejo tasyti seneli salti, tampyti ji uz skvernu, barzdos ir t.t. (matyt nutare patikrint ar tikras). Teveliai stebejo ir nieko nesake. Seniui salciui pasakius, kad jis atsisako dirbti tokiomis salygomis, klases mokytoja berniukus sudrausmino. Tetis mokytoja apkoliojo, ir jau visi metai vis prikisa jai ta incidenta, aiskindamas, kad ji neturejo teises vaikams pasakyti, kad jie negali tampyti senio salcio.. Nes ji ne motina jiems, kad aukletu!
Noreciau jusu nuomones apie sitas situacijas?

Oij lialia.. kiek cia prirasiau... Atsiprasau jeigu per ilgas pasisakymas.. blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sindy: 20 gruodžio 2008 - 17:23
na jo...visaip būna...
kažkurią dieną rodė mokyklas,kuriose yra filmuojama...Yra norinčių,kad filmuotų ir klasės,bet yra ir manančių,kad tipo filmavimas būtų panašu į kolonijos režimą...bet...būtų gerai ir vaikams, ir mokytojams. Nors tas filmavimas ale prevencijos priemonė kalnant apie mokinių muštynes ir išdaigas,o aš manau,kad tai puiki priemonė ir norint pažaboti ir mokytojų savivalę ax.gif
Atsakyti
As esu mokine. Kartais parasau is mamos tongue.gif man irgi taip buvo kai buvau pradinese klasese. Mokinausi puikiai mokytoja mane mego. Viena karta ( pas mus butinos uniformos mokykloje) atejau su marga palaidinuke op ne su vienspalve tai mokytoja apreke ir pasake|: Ka tokia vargse pinigu neturi vienspalvei maikuteis nusipirkti? Vaikai gal suselpkim po 1 lt.
man buvo geda ir vaikai juokesi. Taciau nemanau kad is to reikia daryti toki skandala. Tiesiog as nuleidau pro ausis ir viskas. Vaikai dar ne taip buna ant mokytoju pasako. Mokytoja gi nieko baisaus nepasake. Yra ir dabar pas mus klaseje kotryna. Ja kai nors truputi vaikai izeizdia ar mokytojai kazka pasako bega pas mama pasiskundzia o mama pas direktore ir pan. Tai niekas jos nemegsta... unsure.gif
Atsakyti
Bet kartais mokytojai iš tiesų persistengia unsure.gif
Atsakyti
įdomiai čia...
alduciux:)- o aš nemanau,kad reiktų praleisti pro ausis... o kai aš dar esu tokia,kuri nenusileidžia (tėvų auklėjimas) tai išvis pro ausis nepraleiščiau... ne tik mamai papasakočiau,bet jaučiu dar mokytojai ką nors pati apie tai pasakyčiau. doh.gif
na, o aš už tai,kad kovotume už savo vaikus. thumbup.gif
Atsakyti
už savo vaiką reikia pakovoti. Manyčiau, su tokia mokytoja aiškintis neverta, reikia eiti tiesiai pas mokyklos vadovą. Dažniausiai tai suveikia umn.gif
Atsakyti
Na as papasakosiu savo istorija.Esu septintoke. Lankau rusu kalba. Na anais metais ji man sekesi gana gerai, bet as is dalies nesu labai gabi uzsienio kalboms. Musu mokytoja yra tokia kad ji is dalies nieko musu per pamokas nemoko o kai ateina kontrolinis ar seip koks sawarankiskas atsiskaitymas turim wiska moketi, bet mes gi nezinom ka mokytis tam kontroliniui nes ji pasako " rasysim is to ka mokemes" gerai ismokstam ten kaskoke linksniuote ateina kontras- penktadaly zodziu suprantam...sitas dalykas yra wisai musu grupei. Bet seis metais atsitiko vienas dalykas tik MAN. verysad.gif As esu LABAI drasi,nebijau issakyti sawo nuomones.Tai wa atsitiko taip kad seis metais wisiskai nebesuprantu rusu. Tai buna taip mokykloj per pamoka gaudau pusi o namie viska darau su mama. tai wa reikia kanors atsiskaityti atnesu wiska ismokusi ir pan. Bet ji manes nepagyrusi uz pasistengima , apsaukia ,isikolioja is mano rubu stiliaus,apsaukia kad as mokykloj nesimokau ir namie wiska man padaro tewai. Ir numusa man pazymy PUSIAU.bet cia dar nieko. Per wiena pamoka, reikejo padaryti dwi uzduotis (nd) as padariau dvi bet ne tas. reikejo atnesti jas mokytojai atnesu o sita sako: kur namu darbai? sakau - netas padariau. Sako : ner namu darbu? sakau: sakau kad ne tas padariau.JI: ner namu darbu ,rasom 2.parase dvejeta y dienyna numete mano pratybas ant zemes ir dar paspyre.Nuejau apsalusi y suola ,atsisedusi pasakiau: Seip pratybos yra turtas, uz kury mano tewai moka ir neturite jus teises jy gadinti,,, o tada doh.gif pradejo ji man galwa trankyti, sake kad pasimokyciau mandagumo ir sawo nuomone sau pasilikciau.As aisku apsiwerkiau nes istikruju kraupu buwo.Kita pamoka ateinu pasisweikinu viska, atejo pamoka ir rasemes y sasiuwini sakini.Buvo kaskoks zodis kury ji norejo paziuret kaip mes parasem. atejo ji prie manes pasiziurejo,sako kas cia per zodis as perskaitau sako ji :gerai , o kokia cia raide ir as dwi raides wisuose zodziuose supainiojau tai ji uzuot pataisiusi sudraske mano sasiuvini numete widury klases ir pasake: staigei surenki arba kartu su tavo sasiuviniu siuklinej atsirasi! As surinkau wiska, ir kai surinkau pasake: daba pasiemi nauja sasiuvini ir usirasai is naujo kas reikia usirasyt.Gerai isitraukiau sasiuvini tuscia ir sakau jei: bet as neatsimenu ka cia reikia usirasyt (sakiniu buwo wirs 20) inai sako: cia ne mano bedos panele, jei per dwi minutes neusirasai visko teisingai kuola gausi!. as apsalusi pasiziurejau, asaros is akiu ant sasiuvinio bega, paprasiau drauges sasiuuvinio kad duotu nusirasyt tai mokytoja pasake: pasiemi greitai nuo tos ubages sasiuvini es kartu ir tu kuola gausi! . blink.gif Gryzusi namo wiska mamai papasakojau ,tai ji sake jei tai pasikartos ateis su ja pasikalbeti, nes ji neturi teises mano daiktus gadinti ir mane zeminti.
atsiprasau kad labai su klaidomis rasau, bet labai tingiu deti visas tas nosines nes jau miego noriu mastau.gif
Atsakyti
QUOTE(blinge @ 2008 12 24, 03:07)
Na as papasakosiu savo istorija.Esu septintoke. Lankau rusu kalba. Na anais metais ji man sekesi gana gerai, bet as is dalies nesu labai gabi uzsienio kalboms. Musu mokytoja yra tokia kad ji is dalies nieko musu per pamokas nemoko o kai ateina kontrolinis ar seip koks sawarankiskas atsiskaitymas turim wiska moketi, bet mes gi nezinom ka mokytis tam kontroliniui nes ji pasako " rasysim is to ka mokemes" gerai ismokstam ten kaskoke linksniuote ateina kontras- penktadaly zodziu suprantam...sitas dalykas yra wisai musu grupei. Bet seis metais atsitiko vienas dalykas tik MAN. verysad.gif As esu LABAI drasi,nebijau issakyti sawo nuomones.Tai wa atsitiko taip kad seis metais wisiskai nebesuprantu rusu. Tai buna taip mokykloj per pamoka gaudau pusi o namie viska darau su mama. tai wa reikia kanors atsiskaityti atnesu wiska ismokusi ir pan. Bet ji manes nepagyrusi uz pasistengima , apsaukia ,isikolioja is mano rubu stiliaus,apsaukia kad as mokykloj nesimokau ir namie wiska man padaro tewai. Ir numusa man pazymy PUSIAU.bet cia dar nieko. Per wiena pamoka, reikejo padaryti dwi uzduotis (nd)  as padariau dvi bet ne tas. reikejo atnesti jas mokytojai atnesu o sita sako: kur namu darbai? sakau - netas padariau. Sako : ner namu darbu? sakau: sakau kad ne tas padariau.JI: ner namu darbu ,rasom 2.parase dvejeta y dienyna numete mano pratybas ant zemes ir dar paspyre.Nuejau apsalusi y suola ,atsisedusi pasakiau: Seip pratybos yra turtas, uz kury mano tewai moka ir neturite jus teises jy gadinti,,, o tada  doh.gif pradejo ji man galwa trankyti, sake kad pasimokyciau mandagumo ir sawo nuomone sau pasilikciau.As aisku apsiwerkiau nes istikruju kraupu buwo.Kita pamoka ateinu pasisweikinu viska, atejo pamoka ir rasemes y sasiuwini sakini.Buvo kaskoks zodis kury ji norejo paziuret kaip mes parasem. atejo ji prie manes pasiziurejo,sako kas cia per zodis as perskaitau sako ji :gerai , o kokia cia raide ir as dwi raides wisuose zodziuose supainiojau tai ji uzuot pataisiusi sudraske mano sasiuvini numete widury klases ir pasake: staigei surenki arba kartu su tavo sasiuviniu siuklinej atsirasi! As surinkau wiska, ir kai surinkau pasake: daba pasiemi nauja sasiuvini ir usirasai is naujo kas reikia usirasyt.Gerai isitraukiau sasiuvini tuscia ir sakau jei: bet as neatsimenu ka cia reikia usirasyt (sakiniu buwo wirs 20) inai sako: cia ne mano bedos panele, jei per dwi minutes neusirasai visko teisingai kuola gausi!. as apsalusi pasiziurejau, asaros is akiu ant sasiuvinio bega, paprasiau drauges sasiuuvinio kad duotu nusirasyt tai mokytoja pasake: pasiemi greitai nuo tos ubages sasiuvini es kartu ir tu kuola gausi! . blink.gif  Gryzusi namo wiska mamai papasakojau ,tai ji sake jei tai pasikartos ateis su ja pasikalbeti, nes ji neturi teises mano daiktus gadinti ir mane zeminti.
atsiprasau kad labai su klaidomis rasau, bet labai tingiu deti visas tas nosines nes jau miego noriu mastau.gif

jei čia teisybė,tai labai paprasta-rinkit parašus,tegul visa klasė pasirašo po tavo pareiškimu-mokytojai geruoju nesibaigs,o tu laimėsi. mes vieną mokytoją taip esam "nuėmę" ir niekas nenukentėjo mirksiukas.gif
Atsakyti
ne nu pzdc stupid.gif psichė kažkokia, ne mokytoja blink.gif
gerai kad tėvams pasakei. tiesiai pas direktorių ir kitų mokinių tėvus.
Atsakyti