Įkraunama...
Įkraunama...

Ar jūsų vaikai nori eiti mokyklon?

Apklausa: vaikui eiti į mokyklą: (66 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(Leticija @ 2006 02 17, 14:24)
pati kalta, brangioji,kad savo vaiko nesugebi išauklėt tinkamai  smile.gif

Nuo tokių pasisakymų darosi bloga. Suprantu, kai taip kategoriškai kaltinimais svaidosi žmogus JAU išauklėjęs savo vaikus. O kai vaikas dar pampersuose sėdi, lengva paauglius turinčioms mamoms kaltinimus svaidyt. Neginu Smurkos nei kiek, bet ne visuomet vaikai auga taip, kaip norėtume. Niekas neapsaugotas nuo netinkamų kompanijų, neturinčių pašaukimo pedagogų, užsisėdimo klasėje ir daugybės kitų faktorių. Kiek besakytume, kad aplinkos kaltinti nereikia, bet, deja, aplinka paaugliams daro be galo didelę įtaką.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kliopa: 17 vasario 2006 - 20:56
QUOTE(Leticija @ 2006 02 17, 14:24)
Dirbu mokykloj ir tikrai dažnai susiduriu su tokiom problemom,kaip lakstymas iš pamokų ir t.t. Galiu pasakyt tik tiek,kad vaikas į mokyklą ateina iš šeimos ir kuo puikiausiai parodo kokios jo namuose vertybės, požiūris, kaip jis namuose buvo auklėjimas. Taip kad nėra čia ko ant tų mokytojų varyt, o reik į save pirma pažiūrėt : kokie tėvai - tokie vaikai... Nėra ko stebėtis savo vaiku, kai pati apie savo paauglystę tokias istorijas pasakoji...pati kalta, brangioji,kad savo vaiko nesugebi išauklėt tinkamai  smile.gif

Va ir gaila, kad tokie pedagogai dirba mokykloje, kuriems svarbu ateit, mechaniškai atidėstyt, šaibų prirašyt ir eit namo.

Čia aš specialiai taip kietai pradėjau jei ką. Nes ant mokytojų į vienus vartus čia niekas nevarė, kas atidžiai skaitė, tas suprato. Tik aš sakiau ir dar kartą kartoju, kad klasės vadovė ir soc.pedagogė irgi nepadrė visko, kad turėtų teisę lengva ranka RAŠYT PAREIŠKIMUS POLICIJAI. Mane tas faktas labiausiai ir trikdo, kad aš kaip kokia prasigėrusi asocialė tarnyboms esu priduota.

Smurka, jei tai TIKRAI pirmas kartas, niekas tavęs nebaus bauda. Tiesiog praves profilaktinį pokalbį su tavimi ir sūnumi, tave supažindins su tavo, kaip mamos pareigomis.

Tai yra pirmas kartas. Ir teismas profilaktinių pokalbių nepravedinėja. Jis arba skiria nuobaudą, arba bylą nutraukia, jei atsakovui pasiseka įrodyti, kad nėra pažeidimo sudėties. Pirmą kartą piniginės baudos nieks neskirs, tik įspėjimą. Bet ĮSPĖJIMAS IRGI YRA NUOBAUDA
Atsakyti
Apginsiu tamstą mokytoją, nors gal mano apgynimo jai mažiausiai reikia.
Kas seniai baigė mokyklą priminsiu, kad dabar jau nebe tie laikai, kai maokytojas pasakydavo žodį - lapai nuo medžių nukrisdavo ir musės visos išmirdavo. Buvo geri laikai, kai vaikai mokytojų bijojo arba bent jau gerbė, vien todėl, kad nuo pirmos klasės buvo jiems įkalama į galvą, kad mokytojo reikia klausyti.
Dabar nebe taip ir dėl to patys kalčiausi yra TĖVAI.
Įsivaizduokite situaciją, kuomet plačiausios programos, nuolat keliami reikalavimai mokinį prifarširuoti kuo daugiau žinių. O tuo tarpu klasėje - bent 2-3 "adaptuoti" ir bent pora tokių, kurių vieta ne mokykloje, bet zoologijos sode ar kalėjime. Įsivaizduokit apie kokią mokymo kokybę gali būt kalbama, kada vienam kampe "čiulba" telefonas (geri tėvai - vaikams nieko negaila), kai kitam kampe adaptuotas nosi krapšto ir iškabinęs iš jos grobį - lobį smagiai ragauja, kitas adaptuotas rūrą krapšto , o banditėlis dar kitam kampe krizena. Žinoma, galima sakyt, kad mokytojai blogi - nu neturi uoslės - špygos taukuotos. Nu nepraėjo Makarenkos mokyklos, o ir pistoleto kaip Makarenkai niekas nedavė, kad pagąsdintų parazituką. Bet yra juk tokių, kuriems niekas neįdomu, kad ir koks dieviškas mokytojas būtų.
Ką daryti su tokiu, kai jisai trukdo visą pamoką? Sakykit prašau? Direktoriui - nenuvesi, sakys mokytojas blogas, iš klasės neišvarysi - draudžiama. Tėvų į pamoką neatsivesi - dirba. Todėl ir muša tėvams per galvas, kad vaikus tvarkytų. Mokyklos užduotis - suteikti žinias, vaikus išauklėti - tėvų reikalas. Mokyklai grynai pofig ko ten tėvai vaikus auklėja, svarbu, kad jie įsisavintų žinias ar bent jau netrukdytų kitiems, kuriems to tikrai reikia.
Atsakyti
Voveriuk, sneki graziai, ale vat kad esi toks protingas patark ka tada daryti, kai tam vaikui tavo moralai(visom prasmem) irgi pofik.
Atsakyti
QUOTE(ERA @ 2006 02 18, 02:20)
Voveriuk, sneki graziai, ale vat kad esi toks protingas patark ka tada daryti, kai tam vaikui tavo moralai(visom prasmem) irgi pofik.

tikrai graziai pakalbejo, net norejau sutikti su voveriuku, ale paskui gi pasistojo man toks klausimas, apie ka cia kalbama yra? apei tai kaip vaikas trukdo pamokos metu? g.gif tai ta mokytoja tada juk turetu tik dziugtis kad smurkos vaikas nelanko pamoku, jei gi galvos neskauda.. kam kreiptis i policija? g.gif vienas neina, kitai netrukdo nieks, nu ko dar noret? g.gif ale beda marods ne trukdymia siuo atveju..
o man asmeniskai nepatiko tai, kad smurkos prasymu pamajakinti vaikui pasiplovus is pamoku aukletoja nesutiko.. g.gif *****, juk uz tai kad ji dirba klases aukletoja jai mokami pinigai, sutinku kad neturi ji aukleti vaiku, mokinti gyventi ir pan, nes cia tevu pareiga, ale ir nereiskia kad turi atsisedus nosi krapstyti ir buti (atsiprasant) visiskai dejusi ant tu 30ties vaiku.. nu argi sunku paimti telefona ir pamajakinti? doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Mantė @ 2006 02 18, 03:28)
1. vaikas trukdo pamokos metu?  :
2. vienas neina, kitai netrukdo nieks

1. aš to neteigiau, aš aprašiau kokios būna situacijos klasėse: bent 2-3 parazitai kiekvienoje kl. yra
2. pamokų metu už vaiką atsako mokykla. Jei kas nors jam atsitiks, taigi motina (nebūtinai Smurka - bet kokia mokytoja) sukels tokį šumą, kad būk sveikas.

Atsakyti
QUOTE(voveriukas36 @ 2006 02 18, 05:44)
pamokų metu už vaiką atsako mokykla. Jei kas nors jam atsitiks, taigi motina (nebūtinai Smurka - bet kokia mokytoja) sukels tokį šumą, kad būk sveikas.

hmm.. g.gif kas butent atsako uz vaika?
1. mokytoja? kuri turi kiekvena pamoka skirtingai klasei ir negali visu pirma susigaudyti ar tas vaikas serga ar seip is pamokos pabego ir antra jei jau ir susigaudo kad pabego, tai ka? turi palikt visus kitus ir begt is paskos ji gaudyt? tada atsivest i pamoka? ir taip kiekviena pabegusi? ar kokia dar atsakomybe gali buti mokytojos?
2. mokyklos direktorius? kuris nei trecdalio tos mokyklos vaiku greiciausia nei nepazysta doh.gif
3. mokykla kaip pastatas?
kas is ju bus nubaustas uz tai kad vaika pamokos metu nutrenke masina?
darzelyje uz vaikus atsako, o jeigu visdelto as cia nusisnekejau ir mokyklose visgi atsakingi kazkas uz tuos paauglius tai blink.gif

kiek zinau mokytojui gali blogai baigtis tik tuo atveju jei vaikas kazka prisidirba, o zurnale nebuna pazymeta n raide..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mantė: 18 vasario 2006 - 07:02
QUOTE(Mantė @ 2006 02 18, 05:55)
kas is ju bus nubaustas uz tai kad vaika pamokos metu nutrenke masina?

Masina? g.gif g.gif g.gif o kur ji ten vazineja?
Atsakyti
Tevai kalti lengviausia pasakyti, bet kol Smurkos sunus buvo mokyklos "pabaisa" kviesdavosi tik pakalbeti, bet kai vaikas apsiramino ir jam negerai nusprende kreiptis i policija? Vadinasi, tikrai pedagogai lengvinasi sau darba, kam reikia dirbti su vaiku, kuris gali save priversti elgtis kaip jis nori.
Mano klasej buvo visi gerai besimokantys, bet lotynu kalbos demonstratyviai nelankem (as buvau 2-3 pamokose), nemanau, kad cia auklejima galima apkaltinti.
Atsakyti
Suprantu, kad čia kaltos abi pusės. Bet kaip auklėtoja pasakysiu, kad dažnai patys tėvai įdiegia tokį požiūrį į mokyklą. Jeigu Smurka giriasi savo nuotykiais mokykloje sūnui, tai , be abejo, jis nemato nieko blogo, kad ir pats taip elgiasi. Turiu aš vieną auklėtinį, kuris nesimoko, atsikalbinėja ir t.t. Pernai mama , kaip ir Smurka, sakė, kad jis namuose gerutis, aukselis, paslaugus. Atseit, čia mokytojai su vaiku nesutaria, užsisėdę ir pan. Šiemet jau pati klausia, ką daryti, nes ir namuose angelas virto velniu.
O dėl auklėtojos darbo - už auklėjamą klasę mokama apie 50 lt, ir , patikėkit,niekas nesiveržia turėti auklėtinius. Auklėtoja kiekvieną pamoką negali patikrinti ar tas ar kitas vaikas yra pamokose- jis irgi turi pamokas. Aišku, "pamajakinti" nevertėjo atsisakyti. Tokius problemų turinčius vaikus reikėtų labiau kontroliuoti, ypač jeigu patys tėvai prašo. Bet didelėj mokykloj tai sunku. Mažesnėje mokytojas auklėtojui po kiekvienos pamokos gali pasakyty, kad taviškio kažkurio nebuvo. Didelėje kolegos mažiau bendrauja. O šiaip nemanau, kad iki teismo tai nueis. Baigsis tyrėjo kabinete. Linkiu, kad tai būtų pamoka visiems istorijos dalyviams.
Atsakyti
QUOTE(Smurka @ 2006 02 17, 22:59)
Tai yra pirmas kartas. Ir teismas profilaktinių pokalbių nepravedinėja. Jis arba skiria nuobaudą, arba bylą nutraukia, jei atsakovui pasiseka įrodyti, kad nėra pažeidimo sudėties. Pirmą kartą piniginės baudos nieks neskirs, tik įspėjimą. Bet ĮSPĖJIMAS IRGI YRA NUOBAUDA

g.gif pradžioj į Nepilnamečių policiją turėjo pranešt, tada jie jus pasikviest ir kalbėt. O kaip čia iš karto į teismą??? Pas mus tai patys Nepilnamečių inspektoriai perduoda teismui, kai pas juo jau N kartų būna iškviestas vaikas ir niekas nesikeičia. Tada įdomiai čia susuko pas jus tą reikalą. doh.gif
Atsakyti
Jei atvirai, tai as ir pati karts nuo karto aukletojai pasiskambinu.Namie tai tkrai geras vaikis ir klasej neblogas, bet cirku pasitaiko. Pvz buvo bajeris su cigaretem. Bet maniskis man sito nepasakojo, bet viska suzinojau is aukletojos. Ji pati viska issiaiskino ir nepuole man skambinti , nes kaip pati sako"mes viska isprendem klases lygyje, jeigu matysiu, kad efekto nera ir neusitvarkau tai tada jau buciau davusi jums zinoti". Zodziu mums su aukletoja yapc pasiseke.Jis uz "savo vaikus'- siena stovi.Eina pati visokias problemas sprendzia.Aisku su tevais pastoviai kontakta palaiko. Jei ko reikia is kart skambutis ir jau mes mamos(pagrinde) veiksma darom. Bet matosi, kad musu aukletojai jos vaikai idomus, svarbus ir reikalingi.Tai svarbu.
Atsakyti