Įkraunama...
Įkraunama...

Agresyvus palaidas svetimas šuo

Nu va ir bėda. Nieko neturiu prieš šunis ar kates, pati labai myliu tuos gyvūnus ir auginu pudeliuką.... Bet kad neina susitvarkyt su kaimynu kuris augina rotveilėrį. Šunį vedžioja be ansnukio....šuo nuolat aploja...vakar taip išsigandau atidarius laiptines duris...kad galvojau kad širdis sustos. Perspėjau kad baigtų cirkintis...tai jis mane pasiuntė....toli toli... O jei vaikams taip...nuo įšgaščio visokių dalykų nutinka... Negana to...dergia po langais ar net kieme ten kur žaidžia vaikai, vaikšto žmonės. Liftas nuolat smyrdantis. Pats gyventojų sutikimo laikyti šunį neturi...ir niekad negaus. Kaimynai nuolat skundžiasi tokiu elgesiu... Kadangi esu namo komendantė...turiu kažkur kreiptis, kad nubaustų ar perspėtų šuns savininką..... Bet kur kreiptis..buvau ir pas seniūną...tas siunčia pas pirmininką, pirmininkas tik skėščioja rankomis. Manau dar būtų neblogai ir pačiam šuns savininkui psichiką pasitikrinti. Gal bus patarimų...ką man daryti....kol dar nėra rimtų aukų.
Atsakyti
dabar manau, kad miesto savivaldybes tvarko tokius reikalus g.gif gal ten pabandyk kreiptis arba parasyk kinologams www.kinologija.lt, gal jie ka patars, sekmes susitvarkyti, nors aisku kaltas ne suo, o jo durnas seimininkas, bet kai tokia situacija, tai ka ir dariti. Tegu savivaldybeje bent jau pasidomi as jis registruotas, nes tikriausiai ne schmoll.gif bent jau mokescius uz ji uzdes mirksiukas.gif o gal dar prigrasins su antsnukiu vedzioti mirksiukas.gif
Atsakyti
maži pastebėjimai ax.gif gaila nenurodyta iš kokio Jūs miesto, nes taisyklės juose skiriasi. pvz Vilniuje laiptinėje šuo privalo būti vedamas su pavadžiu ir antsnukiu. tiesą sakant, pagal paskutinę idiotišką redakciją tai ne tik laiptinėje, bet ir visur kitur ir tas galioja visiems šunims, net Jūsų pudeliukui doh.gif (jei "vilnietis") Vilniuj kaimynų sutikimo daugiabutyje laikyti šunį nereikia, nebent viename ir tame pačiame bute gyvena dvi šeimos ir pvz vieni kurie užsinori laikyt šunį. Tada tos kitos šeimos visi pilnamečiai turi duot sutikimą.
na bet reiktų pasistudijuot būtent to miesto taisykles blush2.gif o šiaip skambinat policijai ir viskas, gal pirmąkart įspės, antrąkart duos baudą, trečiąkart didesnę.....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo LoJoo: 17 spalio 2006 - 11:37
QUOTE(*VICI* @ 2006 10 17, 12:08)
Tegu savivaldybeje bent jau pasidomi as jis registruotas,

Labai abejoju ar jis registruotas..

QUOTE(LoJoo @ 2006 10 17, 12:38)
  gaila nenurodyta iš kokio Jūs miesto,

Kaune.... Radau taisyklių knygelę...ir keletą telefonų....taisyklėse sakoma kad net liftu šuniui be gyventojų sutikimo važiuot negalima. Nu tai bandysiu skambint....žiūrėsiu ką jie man patars...
Atsakyti
Skambinkit policijai, jie surasys protokola uz administracines teises pazeidima ir nubaus kaimyna. Administracines teise pazeidimu kodekse yra straipsnis uz gyvunu prieziuros taisykliu nesilaikyma mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(gitulia @ 2006 10 18, 11:13)
Skambinkit policijai, jie surasys protokola uz administracines teises pazeidima ir nubaus kaimyna. Administracines teise pazeidimu kodekse yra straipsnis uz gyvunu prieziuros taisykliu nesilaikyma  mirksiukas.gif

jo pas mus irgi panasi problemele iskylo blush2.gif pirmam aukste pro kuri tenka visada praeiti nori ar nenori gyvena adamsu seiminele blush2.gif siaubas visi neisaukleti jaunesni vaika gal 15 metu tai net policija daznokai iesko , vyresnioji trynasi kieme , tai va ir jie augina pitbuli scare.gif nors nieko blogo pries veisle neturiu net paciai patys fainiausi tai stafai wub.gif tai va beda tame kad vaksas suo neisaukletas, niekada nemaciau su ansnukiu , maza to veda i lauka su kilometriniu pavadziu jie dar tik pro namu duris iseja o suo jau prie laiptines, ir visada bando pulti o ne siaip sau loti , verysad.gif tai va pas mus tai siaubas praeiti pro pirma auksta o ka kalbeti kas su vaikais :verysad:ir kur man kreiptis verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo erikiuxxx: 03 lapkričio 2006 - 10:25
Paskaitai žmogus - siaubas kažkoks! Pareiškimus ko gero reikėtų ir policijai, ir savivaldybei, ir seniūnijai parašyti, nurodant ant kiekvieno visus adresatus - gal greičiau ir rimčiau sureaguotų. Ir pasirašyt reikėtų ne vienam kaimynui, o visiem nepatenkintiem.
Pas mus daugiabutyje taip pat šunynas, bet su jais pasisekė labiau - pakankamai ramūs, neagresyvūs. Vienas tik "kiemterjeras" nors nedidelis, bet senas ir durnas: reikia nereikia loja, kai mano mergaitė buvo mažutė 2 metukų tai stipriai išsigando, kai susidūrė laiptinėje su palaidu ir dar lojančiu (aidas koks!). Buvo net pradėjus naktį į lovą šlapintis. Bet ačiū Dievui viskas susitvarkė.
O jau kiemas į ką pavirtęs tai apskritai net nekalbu: žolės nemažai, bet kojos pastatyti nėra kur - būtinai šviežesnę ar senesnę "babkę" įminsi... Vaikam nelieka vietos net kur pažaisti. O už viską pikčiausia būna, kai šunis veda į darželių teritorijas savo gamtinių reikalų atlikti mad.gif
Aš už šunis (kaip toj reklamoj), bet pirmiausia aš už mūsų vaikus biggrin.gif
Atsakyti
SIANDIEN NUTIKO TOKIA ISTORIJA:GRIZTAM NAMO SU VAIKAIS(VYRESNIAM 6M,MAZIUKAS NESYKLEJ 5 MENESIAI) IR IS DAUGIABUCIO ISEINA MOTERISKE SU VYRU IR SUNIMI,KURIS DIDELIS VEISLES NEZINAU BALTAS.JIE EINA LINK MASINOS O MOTERIS SAKO [I]NEBIJOKIT JIS GERAS ,VAIKUS MYLI.AS SU VAIKAIS SUSTOJAU IR LAUKIU,KAD PRAEIT,SUO NUSEKE PASKUI ZMONES,JAU TUREJO LIPT I MASINA TIK APSISUKO IR PRIE MANO VYRESNELIO,TAI IVYKO TAIP NETIKETAI O JIS BE ANTSNUKIO BE PAVADELIOTIK DIRZELIS ANT KAKLO AS SUSUKAU SUNI PAIMK O JI JIS GERSAS,VAIKUS M... O TAS SUO JAU ANT MANO SUNAUS SOKA KAI ANT DVIEJU KOJU TAI AUKSTESNIS UZ VAIKA,O KA AS AS JUK ANT RANKU KUDIKI TURIU TAI KOJA TAM SUNIU SPYRAIU TADA MOTERIS UZ TO DIRZELIO PAGAVO,VOS ISLAIKO TAS SUO SOKA O JI TAI SUO DZIAUGIAS MYLI... NEISTVERIAU SAKAU VAIKAS TO NESUPRANTA JIS PERSIGANDES STOVI,JAU NEPIRMAS KARTAS KADA JI ISGASDINA SUO,VIENA KART MANIAU,KAD MIKCIOT PRADES,KAI VIENAS TOKS GERAS KABUTESE SUOI JI APVERTES BUVO.VYRAS DAR TEN SAUKT PRADEJO.MIELI SUNU SEIMININKAI NESVARBU KAD JUM SUO GERAS JUS NEZINOT KAIP JIS GALI PASIELGT SU JAM NEPAZYSTAMU,O YPAC VAiKU,IR TOS MENKOS BAUDOS NEATSTATYS VAIKYSTEJ PATIRTOS TRAUMOS,BE TO AS JAU MASTAU KUR KREIPTIS,KAD JUS NUBAUST,NES KAS DAROS PRIE LIFTO DAZNAI SUTINKAMI JUSU AUGINTINIAI,NE TIK KAD ANTSNUKIU NETURI,BET IR BE PAVADELIO
Papildyta:
BE TO PAMIRSKIT FRAZE:JIS GERAS NIEKO NEDARO ,VAIKUS MYLI. JI NEUZTIKRINA KITU ZMONIU SAUGUMO YPAC VAIKU
Atsakyti
QUOTE(ungrida @ 2007 01 07, 04:45)
SIANDIEN NUTIKO TOKIA ISTORIJA:GRIZTAM NAMO SU VAIKAIS(VYRESNIAM 6M,MAZIUKAS NESYKLEJ 5 MENESIAI) IR IS DAUGIABUCIO ISEINA MOTERISKE SU VYRU IR SUNIMI,KURIS DIDELIS VEISLES NEZINAU BALTAS.JIE EINA LINK MASINOS O MOTERIS SAKO [I]NEBIJOKIT JIS GERAS ,VAIKUS MYLI.AS SU VAIKAIS SUSTOJAU IR LAUKIU,KAD PRAEIT,SUO NUSEKE PASKUI ZMONES,JAU TUREJO LIPT I MASINA TIK APSISUKO IR PRIE MANO VYRESNELIO,TAI IVYKO TAIP NETIKETAI O JIS BE ANTSNUKIO BE PAVADELIOTIK DIRZELIS ANT KAKLO AS SUSUKAU SUNI PAIMK O JI JIS GERSAS,VAIKUS M... O TAS SUO JAU ANT MANO SUNAUS SOKA KAI ANT DVIEJU KOJU TAI AUKSTESNIS UZ VAIKA,O KA AS AS JUK ANT RANKU KUDIKI TURIU TAI KOJA TAM SUNIU SPYRAIU TADA MOTERIS UZ TO DIRZELIO PAGAVO,VOS ISLAIKO TAS SUO SOKA  O JI TAI SUO DZIAUGIAS MYLI... NEISTVERIAU SAKAU VAIKAS TO NESUPRANTA JIS PERSIGANDES STOVI,JAU NEPIRMAS KARTAS KADA JI ISGASDINA SUO,VIENA KART MANIAU,KAD MIKCIOT PRADES,KAI VIENAS TOKS GERAS KABUTESE SUOI JI APVERTES BUVO.VYRAS DAR TEN SAUKT PRADEJO.MIELI SUNU SEIMININKAI NESVARBU KAD JUM SUO GERAS JUS NEZINOT KAIP JIS GALI PASIELGT SU JAM NEPAZYSTAMU,O YPAC VAiKU,IR TOS MENKOS BAUDOS NEATSTATYS VAIKYSTEJ PATIRTOS TRAUMOS,BE TO AS JAU MASTAU KUR KREIPTIS,KAD JUS NUBAUST,NES KAS DAROS PRIE LIFTO DAZNAI SUTINKAMI JUSU AUGINTINIAI,NE TIK KAD ANTSNUKIU NETURI,BET IR BE PAVADELIO
Papildyta:
BE TO PAMIRSKIT FRAZE:JIS GERAS NIEKO NEDARO ,VAIKUS MYLI. JI  NEUZTIKRINA KITU ZMONIU SAUGUMO YPAC VAIKU

pritariu 100proc.pati kažkada dogą turėjau,visada geras buvo visus prisileido,o brolis aliuko išgėręs parėjo ir kremštelėjo į ranką,o mame pačią kaimynų šuo kai laukiaus užpuolė,be pavadžio vedė nes jau buvo vėlu,o tas kad puls,šeimininkas stovi kaži kur ir šaukia nu ateik ,bet po to karto daugiau be pavadžio to šuns nemačiau,o mano mažoji po šiai dienai šunų bijo
Atsakyti
Sutinku,sunku su tokiais kaimynais,kurie nesugeba tvarkingai vedzioti ir aukleti(o gal ir nenori)savo sunu.Priemoniu juos sudrausminti nueje pas apylinkes policininka rasite,jei bus irodyta,kad tai tikrai kelia gresme.Bendros taisykles,antsnukis ,pavadelis,registracija,skiepai-galioja visiems. Bet.Taip,dideliu sunu daug kas bijo,taciau mazi ne ka nekaltesni.As asmeniskai labiau vengiu tu mazu palaidai vedziojamu,nes jie sekmingai kertasi i kojas,apkramto ir vaikus ir suaugusius.Tai pirmiausia norint kaimyno rotveileri tvarkyti,turite (na gal jus taip ir darote)uzdeti pavadi ir antsnuki savam ,siuo atveju,pudeliui.O KIEK JIE PRIDERGIA LAIPTINES....Manau visi turi vienodai atsakingai laikytis tu taisykliu. Taip pat,dar atsimenu,kai gyvenau daugiabutyje,vedi suni,o kokia mama ir sako vaikui,o suniukas,eik paglostyk,sakai negalima ponia ju glostyti,nu ir prasideda,taikam tokius laikot,kad net vaikas negali prieiti.Manot labai ka isaiskinsi,kad tai seimos suo o ne viso kvartalo,ne .Kiti tik pamate pradeda rekti,kam cia tie dideli sunys,aisku ir mano tada reakcija buna ir mano suns.Laikiau daugiabutyje didelius sunis,mokejom mokescius uz juos,visada su pavadziu,bet atsirasdavo net is kitos laiptines kas bandydavo eiti ir tikrinti ,ar mokam,nes daugiau nieko negalejo prikibti.Bet juk viska suzinai,ir jau kaimynisku santykiu,tikrai nebuna.
Atsakyti
Vaikams isgasdinti nereikia pikto suns, uztenka ir didelio draugisko. Kai man buvo 3 metukai i kiema atejo vokieciu aviganis su seimininku. Suo labai draugiskas, graziai zaide su kiemo vaikais ir as priejau. Norejau paglostyti. Suo soko ant manes, letenas uzdejo ant peciu ir draugiskai palaize i skruosta. Nuo to laiko mikcioju jau 11 metu. Bet sunu nebijau, pati auginu kaukazo misruna, irgi draugiskas su visais. Registruotas, cipuotas, mokescius mokam nuo 3 menesiu. Pora kartu zaide su kiemo vaikais, kurie ji pazysta. Tik antsnukio vistiek nenuemiau, maza dar kas, suniukas jaunas, tik 8 menesiai buvo, dar zaisdamas krimstels. Karta is viso trys mergaites, apie 7 metu visos, vos neisplese man is ranku pavadeli, kad joms duociau pavedzioti. Ir pagaliukus jam dave, ir vedziojo, net ant kaklo kabinosi, o maniskiui patinka tiek demesio, laimingas stovejo ir uodega vizgino. Dabar vedu su juostele aplink snuki, bet mieste nepaleidziu nuo pavadelio, tik miske. Nemegsta kai ji suauge glosto ar kalbina. Bando galva issukti, kad nepaliestu arba kartais urgsteli. Pries vaikus niekada jokios agresijos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo karinna: 07 sausio 2007 - 11:45
Kartais apima juoda neviltis. Kad ir kiek stengiesi laikytis taisyklių ir netrukdyti aplinkiniams - mokesčiai, pavadžiai, antsnukiai, pilnos kišenės maišelių; visada visom 360-čia akių stengiesi apžvelgti horizintą, kad tik šunys ko nors neišgąsdintų - vis tiek lieki kalta. Vis tiek šito niekas nepastebi, o pastebi tik tuos, kurie nesilaiko taisyklių, ir pagal juos daro išvadas apie visus likusius.
Atsakyti