Įkraunama...
Įkraunama...

Agresyvus palaidas svetimas šuo

QUOTE(Pumpum @ 2012 11 17, 17:29)
Na o Jūs irgi neįsiskaitėt, apie ką kalbėjau. Kiek gi rašiau, kad žmonės prie mūsų ir miškuose kabinėjasi  smile.gif 

Įsiskaičiau. smile.gif Todėl ir nesuprantu, kodėl jūs piktinatės, jei puikiai tvarkotės su situacija. biggrin.gif O žmonės ir prie šuns su pavadžiu ir antsnukiu ras, ko prikibti, jei norės, net miško nereikia. doh.gif Čia jau tų žmonių bėda. O tie, kurie proto ribose dėl realių priežasčių vengia šunų, išmoktų susigyventi su jais, kai pasikeitus tvarkai iki minimumo sumažėtų tiek nestabilių, nevaldomų šunų, tiek tokių pat šeimininkų. smile.gif
Nes dabar tai man jau kuriozinės situacijos atrodo. Vedu palaidą šunį. Žiūriu, priekyje žmogus su pavadžiu maskatuoja, vadinasi ne vienas. Pririšu šunį, rankose dujų balionėlis (po praeito įvykio ginkluojuosi doh.gif ). Mus irgi pamato, sustoja ir prisiriša šunį. Ir ką, aš vedu saviškę, pririštą, nes bijau jų, o jie apeina per pievas mus, nes matyt bijo mūsų. doh.gif Prasilenkėm, atsisuku, žiūriu - eina ramus, koja už kojos draugelis. Savąją paleidžiu, dairomės per petį vieni į kitus, visi taikūs, bet va prasilenkt nejauku buvo. Ir iki ko tie nemalonūs patyrimai priveda...
Papildyta:
QUOTE(Pumpum @ 2012 11 17, 17:40)
Jo niekur negalima vedžiot palaido  biggrin.gif  tik aikštelėse, kuriose velniai žino kuom apkrėst šunį gali, kokių brudų jis ten prisivalgo ir kiek dar pats į kakus įmini ten  biggrin.gif  

Dar viena įstatymo spraga. biggrin.gif O kai tokius įstatymus turim, tai kartais tiesiog sveiku protu vadovautis reikia, nes kitaip...kaip čia pasakius, mano mieste nei vienos aikštelės, savo kiemo nėra, tai šuo kaip ir mumifikuotis bute jau turėtų. biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Arretė: 17 lapkričio 2012 - 16:55
QUOTE(Neisha @ 2012 11 17, 16:41)
Tai yra išimtis.

biggrin.gif na as kaime nesugalvociau be lojancios apsaugos i miska eit grybauti, nesinoretu vilku priespieciais tapti ax.gif na cia jei toleliau nuo sodybos... taip isivaizduoju - pasirisu sunis ir grybauju lotuliukas.gif
Atsakyti
Kiekvienas protingas šunų mylėtojas ar augintojas, (ar nebūtinai mylėtojas) prieš įsigydamas šunį turi gerai pagalvoti - ar bus sąlygos tam šuniui išsilakstyti, išsiloti, iškasti duobes (kai kurioms veislėms ir tai svarbu), fiziškai padirbėti (kokiems haskiams...), saugoti, ginti (sarginėms veislėms), medžioti (medžiokliniams) ir t.t. ir gerai pasvarsčius nuspręsti, kad ir prie geriausių norų, ar ta veislė tinka esamom sąlygom, ar galės šeiminikas patenkinti visus konkretaus šuns poreikius. O gal gyvenant pvz. bute, neverta kankinti aviganio visą dieną ant sofos, arba kieme sarginiu šunim paversti balonkės? Jei nėra šalia miško ar specialių aikštelių, tai gal užtenka šuniuko, kurio poreikiai atitinka konkrečias gyvenimo sąlygas - manau, kad jis ne ką mažiau gali suteikti džiaugsmo šeimininkui, nei koks nors tų metų madingos veislės šuo.
Gyvenant visuomenėje (Lietuva tai ar kita šalis) yra ir bus taisyklės, įstatymai. Kuo labiau visuomenė morali ir supratinga, tuo, gal būt, ir taisyklės ne tokios griežtos. Taigi, žingsnis po žingsnio ir mūsų šalyje jau atsiranda šunų kakučiams skirtų šiukšlių dėžių (nors neretai ir ten būna primesta paprastų šiukšlių, deja), per TV rodoma daugiau šviečiamųjų laidų apie augintinius, daugėja literatūros...

Plius šuniui ant kaktos neužrašyta - dresuotas jis ar ne, ar protingai išauklėjo jį šeimininkas, ar ne ir t.t. Tikrai turiu asmeninių pavyzdžių, kai pinčeris atlėkęs paplūdimyje nei iš šio, nei iš to (o gal specialiai užsiundytas šeimininko) įkando mano draugei į koją (be abejo, suplėšė ir kelnes, bet tai jau tik smulkmena, prieš sužalojima), kai einant pro šalį kovinis šuo mano vyrui tik suspaudė žabtuose ranką - jo šeimininkas sakė, kad nekreiptų dėmesio, šuo nepiktybinis (o ranką skaudėjo pusę metų), (o jeigu tai būtų mažo vaiko rankytė?), nekalbu apie tai, kai veduosi savo kalytes ir prie jų atrisnoja palaidi dvigubai didesni "nepikti" šuneliai - tai ne tik joms, bet ir man širdis gali iššokti...
Už savo turtą turim atsakyti ir jį saugoti, o gyvybė ir sveikata - yra didžiausias turtas, todėl už tai atsakomybė turi būti pati didžiausia.
Atsakyti
nieko nesupratau.... kokia ishvada Jusu?sukonkretinkit tuos paistalus
Atsakyti
QUOTE(Arretė @ 2012 11 17, 16:54)
Įsiskaičiau. smile.gif Todėl ir nesuprantu, kodėl jūs piktinatės, jei puikiai tvarkotės su situacija.

Dar viena įstatymo spraga. biggrin.gif O kai tokius įstatymus turim, tai kartais tiesiog sveiku protu vadovautis reikia, nes kitaip...kaip čia pasakius, mano mieste nei vienos aikštelės, savo kiemo nėra, tai šuo kaip ir mumifikuotis bute jau turėtų. biggrin.gif

Piktinuosi tai todėl, kad nu žmonės piktinasi ant mūsų irgi doh.gif lotuliukas.gif

Aikštelių ir prie manęs nėra. Iki artimiausios aikštelės 8km biggrin.gif bet net kai turėjau aikštelę prie namų ten nėjau niekad, nes betvarkė konkreti schmoll.gif užtai mes super duper pakvėpuojam grynu oru miškelyje biggrin.gif
Atsakyti
Sveiki,
apturėjom šiandien nelaimę - mano šuniui perkando ausį kitas šuo. To kito šuns šeimininkai nusijuokė ir laimingi nuėjo - jokios pagalbos, atsiprašymo. Ar man kreiptis į policiją? labai norėčiau, kad tokius šeimininkus nubaustų ir įpareigotų laikytis šuns vedžiojimo taisyklių. Ar policija turi ir taip ką veikti????
To įkandusio šuns nei šeimininkų nepažįstam, tačiau jie buvo prie bankomato, kur yra kameros....
Atsakyti
QUOTE(lelijabalta1 @ 2013 03 20, 18:13)
Sveiki,
apturėjom šiandien nelaimę - mano šuniui perkando ausį kitas šuo. To kito šuns šeimininkai nusijuokė ir laimingi nuėjo - jokios pagalbos, atsiprašymo. Ar man kreiptis į policiją? labai norėčiau, kad tokius šeimininkus nubaustų ir įpareigotų laikytis šuns vedžiojimo taisyklių. Ar policija turi ir taip ką veikti????
To įkandusio šuns nei šeimininkų nepažįstam, tačiau jie buvo prie bankomato, kur yra kameros....

Manau kreipkites ,nes sis suo sekanty karta gali ir zmogui ikasti
Atsakyti