QUOTE(severa @ 2011 09 23, 14:59)
Aš ir nesakau, kad reikia "drėbti į akis", "siųsti po velnių". protingi žmonės kalbasi kitaip, nereikia mano parašymo suprasti paraidžiui.
QUOTE(Pikų dama @ 2011 09 23, 15:16)
nu manau,kad jūsų vyras dabar tikrai nėra toks su kuriuo pakalbėjusi rastumėt išeitį,jei butų kitaip čia nediskutuotume,
Būtent, kiek kartų sakiau, iš pradžių šimtą kartų švelniai ir gražiuoju, daugybę kartų, kad mane tai skaudina, ir kad aš taip negaliu ir t.t. ir pan., kad man tai nepriimtina, ir kad reikia pakalbėti ir t.t. ir pan. Vyro reakcija - ignoravimas, lyg jokio garso nebuvo.
Šaip maniškis gabus tais klausimais - jei klausimas jam nepriimtinas, pavojingas ar nepatinkantis, jis gali vidury sakinio nustoti kalbėtis arba tiesiog neatsakyti į patį nekalčiausią klausimą. Jei pradėsiu kartoti klausimą, jis nereaguos tol, kol mano bus normalus tonas. Jei tonas jau pakeltas, tai tipo - ko čia nori, ko čia kabinėjies, ko vėjus keli. Suprask, atėjau ir sugadinau viską. Žodžiu, stručio politika.
QUOTE(severa @ 2011 09 23, 14:59)
Sakiau visų ypač vyro pykčiui ta prasme, kad savyje nusiteikti ir ką kiti besakytų, kaip tavo sėkme netikėtų, pasiekti savo tikslą.
Tada man kyla klausimas - kodėl aš turiu gyventi priešo teritorijoj, ir tarsi apkasuose paslapčia daryti tai, kam jis nepritaria? Tai kodėl tuomet to paties negalėčiau padaryti bent jau nežlugdoma nesitikėjimo atmosferos? Tai kam tada man vyras reikalingas, jei jo rolė yra tik sunkinti man gyvenimą?
Aš esu tikra, kad mes abu turėtume savo jėgas skirti kilnesniems tikslams, kuriantiems, o ne griaunantiems.
Net jei ir pavyks, aš juk žinosiu, kad jis manęs nepalaikė, jis netikėjo manimi, jis prieštaravo tam, ką aš dariau, tai kaip aš pati su juo gyvensiu, kai negalėsiu pasitikėti, kad sunkią valandą turėsiu artimą žmogų? Ką, aš jam reikalinga tik tuomet, kai man sekasi? O kai man blogai, ir kai man labiausiai tuomet ir reikia palaikymo, tai aš vėl sulauksiu iš jo pusės tik dar didesnių problemų?
Aš nenoriu, kad tai skambėtų vartotojiškai, kad man vyras reikalingas tik toks, kuris man tik duoda. Aš pati jį palaikiau tiek, kiek galėjau, ir tikrai, jei mano palaikymas, jis tiesiog nebūtų karjeroje pasiekęs to, ką turi dabar. Aš to nuoširdžiai norėjau, tik nemaniau, kad toks vienas nedidelis pokytis taip pakeis visą mūsų situaciją. Bet kai buvo mano eilė, palaikiau jį neprašyta, savo noru (ir ne tik profesinėj srity), nes man tai buvo svarbu. Deja, iš jo pusės nesulaukiu analogiško elgesio. Dideliam savo nusivylimui.
Tai kokia prasmė siekti savo sėkmės "jam ant pykčio"? Aš sėkmės siekiu dėl to, kad ji svarbi man, o ne kažkam ant pykčio.