As tai verdu piene ir is karto i salta piena dedu manu kruopas. Vos vos druskos ir siek tiek daugiau cukraus. Ant labai mazos ugnies ir pastoviai maisant. Pries uzverdant imetu sviesto. Irgi neprisvyla (jei tik nepalieku nemaisydamas). Gumuleliu niekada nebuna. Kol uzverda, praeina gal kokios 10-15 min, bet is karto jau galima det ant stalo. Kruopos jau buna susute...
As verdu taip :
Uzvirinu piena, idedu druskos ir cukraus pagal skoni, puse sauksto sviesto ir pilu manus su viena ranka, o su kita nuolat maisau, tada verdu 2-3 minutes nuolat pamaisydama ir kai isverda palieku 5 minutes pastoveti. Dar niekada nera nesigavusi ar susokusi gumuleliais
Uzvirinu piena, idedu druskos ir cukraus pagal skoni, puse sauksto sviesto ir pilu manus su viena ranka, o su kita nuolat maisau, tada verdu 2-3 minutes nuolat pamaisydama ir kai isverda palieku 5 minutes pastoveti. Dar niekada nera nesigavusi ar susokusi gumuleliais

QUOTE(MELDA @ 2007 07 16, 23:16)
Kad kruopos nesuliptų reikia jas prieš pat pilant sušlapinti( pienu ar vandeniu), tiesiog užpilti, kad apsemtų, tada galima visas iš kart supilt į verdantį vandenį ( pieną) , nereikia po truputį pilti ir pamaišyti kol užvirs, daugiau aš neverdu, kadangi turiu puodus su keliasluoksniais dugnais, tai uždengiu ir palieku kokioms 7 min. Pabandykit, aš pradžioj galvojau , kad išvirsiu vieną gumulą, bet išvis be gumuliukų gaunasi. 

Labai jau šmaikščiai tu čia pajuokavai

Gerai, kad tai nebuvo patiekalas, gaminamas iš brangių produktų. Kolegos, nedarykim vieni kitiems "kiaulių". Tikriausiai nenorėtumėt, kad Jums kas pakištų tokį receptą, pagal kurį pagaminus, pavyzdžiui, svečiai, žinodami, kad jų laukia ypatingas patiekalas, liktų be vaišių, nes patiekalas keliautų, deja, šiukšlių dėžėn ar pan.
Papildyta:
Atrodo, paprastas patiekalas, tačiau košes skaniai išvirti iš tiesų nėra lengva. Aš skaniai jas išvirti dar nesu įgudusi. Vyras pripratęs šuniui virti, tai jam kruopų košės gaunasi super.
Į užvirusį pieną viena ranka iš lėto beriu manų kruopas, kita ranka kiaušinių plakimo šluotele maišau. Gumuliukų nerasta

Sveikos,
ruošiuosiu išbandyti tokį receptuką,kurį suradau knygoje"Iš kruopų ir miltų"
manų kruopas sumaišyti su išplaltu baltymu irišdžiovinti orkaitėje.
Įverdantį vandenį įdeti sviesto įpilti atvėsusias kruopas,išmaišyti ir galima dėti šį orkaitę šutinti.
Gal mur i esate tai dariusi?
Pasidalinkite
ruošiuosiu išbandyti tokį receptuką,kurį suradau knygoje"Iš kruopų ir miltų"
manų kruopas sumaišyti su išplaltu baltymu irišdžiovinti orkaitėje.
Įverdantį vandenį įdeti sviesto įpilti atvėsusias kruopas,išmaišyti ir galima dėti šį orkaitę šutinti.
Gal mur i esate tai dariusi?
Pasidalinkite

Sveikutes, noriu patarimo! Nesu megeja seimininkauti, todel virtuvej turiu tik kelis kinietiskus puodus, kur koses isvirt beveik neimanoma. Prisvyla nespejus uzvirt
Taciau koses virt teks, nes auga mazylis ir jau pradeda zmogiska maista valgyti. Patarkit koki nusipirkt puoda, nedideles talpos, geriausiai tinkanti kosems. Dekoju


QUOTE(butybe @ 2010 10 15, 08:49)
Sveikutes, noriu patarimo! Nesu megeja seimininkauti, todel virtuvej turiu tik kelis kinietiskus puodus, kur koses isvirt beveik neimanoma. Prisvyla nespejus uzvirt
Taciau koses virt teks, nes auga mazylis ir jau pradeda zmogiska maista valgyti. Patarkit koki nusipirkt puoda, nedideles talpos, geriausiai tinkanti kosems. Dekoju 


Nezinau ka reiskia kinietiski puodai

O manu kose verdu visai priesingai negu radau cia kelis komentarus. Kruopas suberiu i salta piena ir neatsitraukdama pamazu maisau, kai uzverda dar kelias minutes paverdu ant silpnos ugneles, imetu sviesto gabaliuka. Kose visada gaunasi labai skani, puri ir be jokiu gumuliuku. Aisku reiktu proporcijas asmeniskai atidirbti, nes as viska pilu is akies, zinau kiek seima suvalgo. Bet jeigu verdu tik vaikui, tai mazdaug i stikline pieno supilu 2 nekaupinus saukstus kruopu, dedu truputi cukraus, grudeli druskos ir vanilinio cukraus

kartais verdu suomishka koshe,- brukniu sultyse apie puse valandos ir atshalusia ishplaku mikseriu iki putesiu. Valgoma su pienu uzsiberus cukraus

[/quote]
Reikes pabandyt, dar nebuvau to girdejusi. O siaip nesenai isgirdau, kad manu kose tai nieko vertas maistas, geriau nevalgyti. Ar tiesa, kad tai tik nesumalti iki galo miltai?
Maniškiai valgo manų košę kelis kart per savaitę,tad virti tenka dažnai.Dviem žmogeliukams imu: 1 stikl.vandens,0.5 stikl. pieno,cukriuko,trup.druskytes,kai užverda po truputi ir nuolat maišant beriu 0.5stikl.manų kruopų .Paverda apie 3-4 min. ant silpnos ugnies ir nukeliu,įdedu sviestuko.Jei gavosi skystesnė,gali dar kelias minutes pastoveti,labiau išbrinks.