QUOTE(anna @ 2006 03 28, 12:09)
Na patarkit tie,kas keliavo su mašina i Prahą-ar nebus sunku su 2,5 metų vaiku?
Pernai keliavom i Taliną,bet čia aišku kelionės trukme nėra ko net lyginti..užtai ir pergyvenu šiek tiek..Dar domina dėl dujų kolonėlių..Ar nebus problemų,nes mašina su dujine įranga?Pvz Estijoj šiek tiek biesino tas,kad nedaug tų kolonėlių,nepopuliaru ten dujom važinėt,na bet kai žinojom konkrečias,tai paskui problemų nekildavo..
Ir dar jau kažkas klausė dėl tų mokamų kelių, tai irgi domina..
Čekijoje mes buvome sausio mėnesį. Keliai ten mokami ne visi - tik autostrados, bet važiuojant nuo Lietuvos tenka ir mokamo kelio gabalas

Tam, kad apsimokėti, bet kurioje degalinėje reikia pirkti lipduką. Įvažiuojant į mokamą kelią visada bus perspėjami ženklai (tokios kortelės nupaišytos). Mokestis nėra labai didelis - keliom dienom apie 15 Lt. Dėl dujų - tiesą pasakius šiais metais neatkreipėm dėmesio, bet tų degalinių ten tikrai daug, o vieni draugai buvo pernai - minėjo, kad problemų dėl dujų nebuvo
Dėl vaiko - sunku pasakyt. Mano vaikui lygiai tiek pat, bet kol kas jį ėmėm tik į Latviją. Mano nuomone, liūdniausia bus Lenkijoj. Ten kelias ilgas ir duobėtas, nebent vaikas mėgsta auto miegoti. Man kol kas sunku įsivaizduoti saviškį mašinoje 12 - 14 val. Bet blogiausiu atveju galima stoti nakvynei Lenkijoje ir taip nesikankinti. Be to visi vaikai skirtingi ir viskas priklauso nuo tėvelių ryžto, o kelionės su šeima - visada puiku