QUOTE(zomša @ 2014 09 01, 12:11)
Panašu, kad tiesa. Bent kaip buvusi dažna anemikė rasdavau būtent tokią informaciją - kad geležies preparatų nereikėtų vartoti kartu su pieno produktais, kiaušiniais, kofeino turinčiais gėrimais (kava, arbata), tarp jų siūloma daryti 1-2 val. pertrauką. Kalcio preparatų taip pat nereikėtų vartoti kartu. Dėl tos pačios priežasties rekomenduojama vengti ir mėsos+pieno produktų derinio (na, kai mėsa troškinama su grietinėlės padažu ir pan.) - neturinčiam problemų turbūt nepakenks, o anemikui geležies įsisavinimą gali ir apsunkinti.
Geležies preparatus geriausia vartoti ryte (jei skrandis atlaiko), jei geležis - tablečių forma - įsisavinimą lengvina vitaminas C arba folio rūgštis (man liepdavo kartu gerti jos tabletes).

Geležies preparatus geriausia vartoti ryte (jei skrandis atlaiko), jei geležis - tablečių forma - įsisavinimą lengvina vitaminas C arba folio rūgštis (man liepdavo kartu gerti jos tabletes).
ok, supratau. Man jau galva skauda nuo mastymo; ka galiu valgyt ko ne. Dabar prisides dar ir ka kokiu metu galiu valgyt

Beje, kaip suprantu salotu su suriu irgi negalima valmgyti tokiu atveju, nes salotose gelezies nemazai, o suris mazins pasisavinima