Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikšto ant pirštų galiukų

na maniskiam tik 5 men ir jau nori labai vaiksciot bet kai eina deda visa pedute smile.gif manau kad jej sake tai turetu paded batukai,as jam ir maunu kai vaiksto smile.gif
Atsakyti
sveika, mano bernui ir taip buvo kaip tik bande vaiksciot,nors ir dabar tik su vaikstyne stumdoma tokia vaiksto, ne sedi joje, o stumia. vis atkreipdavau demesi kaip deda kojyte. dazniausiai ant pirstu galiuku, tai pradejau maut batukus, zinok padejo, dabar kartais laksto basas ar su kojinytem bet kojyte deda kaip ir turi but- tiesiai. mes rodos reno pirkom batukus, kad butu kietas, aukstas kulno galas, nzn ar teisingai parasiau, kad nesvyruotu kojyte, daktare liepe pirmus batukus tokius isigyt, tai zinok super mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(renatapurke @ 2008 09 09, 15:25)
Mano mažajai dešimt mėnesių, ji vaikšto ysikibusi bet kaip balerina ax.gif  pirštukai tiesiai, pediatrė liepė visą laiką [tik kai miega ne] laikyti su batukais, ar tai padės?

O į vaikštynę sodinat?

QUOTE(robertutee19 @ 2008 09 09, 20:10)
na maniskiam tik 5 men ir jau nori labai vaiksciot bet kai eina deda visa pedute smile.gif manau kad jej sake tai turetu paded batukai,as jam ir maunu kai vaiksto smile.gif

Tokį mažą dar nėra reikalo vaikštint. Viskam savas laikas.
Atsakyti
QUOTE(mylimuke @ 2008 09 09, 20:31)
O į vaikštynę sodinat?
Tokį mažą dar nėra reikalo vaikštint. Viskam savas laikas.

Į vaikštynę nesodinom, mes jos neverčiame eiti ji pati atsistoja įsikibusi ir eina.
Atsakyti
mano dukrytė jau pati vaikšto aplink lovytę,ir pirštukai būna užlenkti,mums sakė nestatyti ant pėdučių,nes ji hyper aktyvi ir isitempusi,pasak kinezeterapeutės jei nuo tokio amžiaus jau bus statoma galime tikėtis,kad auginame baleriną doh.gif juk per prievarta nestatėm pati atsistoja kai dar 7mėn.nebuvo suėję doh.gif
Atsakyti
su batukais tikrai laikyti reikia- kad formuotųsi įprotis vaikštant kojytę statyti tiesiai. Dažniausiai vaikai vaikšto ant pirštų galų arba dėl padidėjusio raumenų tonuso, arba dėl dažno vaikštukų naudojimo. Pirmu atveju padeda masažai (pasiklauskit poliklinikoje) ir baseinas, antru- tiesiog atsisakykit vaikštukų.
Sėkmės 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(bimkutele @ 2008 09 09, 22:33)
mano dukrytė jau pati vaikšto aplink lovytę,ir pirštukai būna užlenkti,mums sakė nestatyti ant pėdučių,nes ji hyper aktyvi ir isitempusi,pasak kinezeterapeutės jei nuo tokio amžiaus jau bus statoma galime tikėtis,kad auginame baleriną doh.gif juk per prievarta nestatėm pati atsistoja kai dar 7mėn.nebuvo suėję doh.gif

kad vaikas hiperaktyvus, joks gydytojas nenustatys tokiame amžiuje lotuliukas.gif ty, kai kūdikiui septyni mėnesiai. Gal ji sakė,kad vaikui hipertonija? Tai reiškia, kad padidėjęs raumenų tonusas. mirksiukas.gif Galit šiek tiek pasiskaityti štai čia apie raumenų tonusą Manau, ne taip supratot gydytojos žodžius. O padidėjęs raumenų tonusas anaiptol nereiškia hiperaktyvumo- tai dažna šiandienos kūdikių bėda, išsprendžiama masažais, mankšta ir baseinu.
Atsakyti
mano dukrytė hyper aktivi su aukštu tonusu,niekada nebūna rami,visada juda mala kojom rankom,todėl sunkiai užmiega,būna nerami nes pervargusi.lankėm mes masažus,dabar lankom mankštas,daro tempimo pratimus(kurie skausmingi),kad sulėtintu jos judesius.kad hyper aktivi nustatė neurologė smile.gif
Atsakyti
Mano drauges dukryte, kai pradejo stotis ir bandyti zengti pirmus zingsnius, irgi tai darydavo ant pirstu galiuku. Bet ta faze galiausiai praejo - ismoko remtis ir vaikscioti pilna peda. Nemanau, kad cia problema 4u.gif
Atsakyti
Ir mano berniukas vaikšo ant pirštų galų (jam 10 mėn.), mūsų pediatrė irgi liepė mauti batukus smile.gif Tik bėda ta, kad jis juos labai staigiai nusimauna blink.gif Bet jeigu iki metukų vis dar vaikščios pasistiebęs, tuomet eisim į mankštas ir masažus smile.gif
Dar neseniai kažkuriam mamų žurnale rašė apie tai. Šiuo metu ortopedai chirurgai nesutaria ar leisti vaikams bėgiot basiems, ar auti batukais. Nes buvo atlikta nemažai tyrimų, kurie įrodė, jog batukais auti pradedančius vaikščioti vaikus visai nebūtina rolleyes.gif Nes dauguma vaikučių, pradėdami vaikščioti eina ant pirštų galų, taip stiprindami savo pėdučių raumenis. Ir laikui bėgant nusileidžia ant viso paduko (nebent yra kokia liga, tada jau reikia neurologų ir ortopedų pagalbos).

Atsakyti
mano mažiukai už poros savaičių bus metukai biggrin.gif kai tik pradėjo išmokt atsistot, taip ir prasidėjo mūsų stupčiojimas ant galų pirštų doh.gif niekad nemoviau batukų kambaryje, tik kojinytes su stabdžiukais thumbup.gif šiaip man atrodo, kad su batukais jam nepatogu, nes nori ne tik vaikščioti, bet ir paropoti smile.gif lankėmės pas gydytojus, tai viena jų pasakė, kad užtenka kojinyčių su stabdžiukais, o kita būtinai liepė batukus auti g.gif žodžiu, kiek gydytojų, tiek ir nuomonių ax.gif bet pradėjom mes avėti batukus, nors ir su jais sugeba pasistiebęs žaisti lotuliukas.gif bet visumoj geriau kojytę stato mirksiukas.gif nors lengviau žengia, kai su kojinytėm biggrin.gif
Atsakyti
mums menesiukai tik va irgi susirupinau, nes statom kojyte ant pirstu galiuku verysad.gif pastovi su batukais pilnu padu, taciau, jei tik vedu, taip ir stiebiasi ant pirstuku doh.gif iki kada dar nereik pergyvent? deja vaikstukais naudojomes verysad.gif
Atsakyti
mano mergaite pradejo vaikscioti ant galu pirstu ir ilgai taip vaiksciojo, mes sakem gal bus barerina, bet paaugo viskas susitvarke, dabar tik paerzina, taip vaiksciodama
Atsakyti