Įkraunama...
Įkraunama...

Antklodės kūdikiams, vaikams

Kadangi mano lelia gims geguzes gale nusipirkau paprasta sintetine antklode ir viskas... vaikas negime, o neretai mamos jau isivaizduoja, kad jis bus alergiskas ir jam bus amzinai salta tad reikia vilnoniu kaldru arba tik medvilniniu, kurios tik sugeria prakaita, vietoj to, kad leistu ji garinti, todel daugumai ir atrodo kad su medvilnine neprakaituojama ir ji gerai kvepuoja blush2.gif o medvilneje ir vilnoje yra sudaromos puikios galimybes veistis alergenams doh.gif dabar mane galite uzmetyti akmenimis uz tokia nuomone lotuliukas.gif
Atsakyti
man rodos, visos nuomones turi teise i gyvenima:) chia labiau prioritetu reikalas. mano vaikai pavyzdziui miega po naturaliom antklodem, nesioja naturalaus pluosto rubus (atidziai studijuoju etiketes), privalo kasdien ikvepti gryno oro.. Bet tuo paciu metu jei geria pirktines sultis, valgo kartais Mcdonalde ir pas mus namie daug saldainiu:). Man taip susideliojo prioritetai:). ir tikrai nesakau, kad cia yra gerai ar blogai. tiesiog taip yra.
Atsakyti
QUOTE(amena @ 2014 02 12, 20:28)
Kadangi mano lelia gims geguzes gale nusipirkau paprasta sintetine antklode ir viskas... vaikas negime, o neretai mamos jau isivaizduoja, kad jis bus alergiskas ir jam bus amzinai salta tad reikia vilnoniu kaldru arba tik medvilniniu, kurios tik sugeria prakaita, vietoj to, kad leistu ji garinti, todel daugumai ir atrodo kad su medvilnine neprakaituojama ir ji gerai kvepuoja  blush2.gif o medvilneje ir vilnoje yra sudaromos puikios galimybes veistis alergenams  doh.gif dabar mane galite uzmetyti akmenimis uz tokia nuomone  lotuliukas.gif

viskas su ta sintetika gerai ir jusu nuomone is esmes daugeliu atzvilgiu teisinga, tik ta sintetika reiktu rinktis ne pacia pigiausia, o atkreipti demesi kad ji butu pralaidi orui. ar paciai kada teko miegoti su orui nepralaidzia antklode? man teko. jauciausi kaip vonioje. uzteko vienos nakties kad suprasciau doh.gif
Atsakyti
kadangi man teko dirbti su sintetika (nekonkretinsiu srities), tai ka galiu pasakyt: sintetika kaip funkcijos kvepuoti ir neturi turet, net ir medvilne jos neturi. mes vadiname kvepavimu fakta kad nesuprakaituoji po antklode guledamas, kad nesuprakaituoji drabuzius vilkedamas, kojnes muvedamas, bet realiai zmogus vistiek prakaituoji, priklausomai nuo to ka valgei, kokia vidine nuotaika, kokia poza guli, kiek valandu miegi, ir tiek antklodes tiek drabuziai medvilniai ar sintetiniai turi garinti prakaita. bet blogybe ta kad medvilne pirma sugeria prakaita ir tik tada garina-todel mum atrodo, kad mes nesuprakaituojame po tokia antklode, o sintetika ji nesugeria o iskart garina, tik gera sintetika garina greiciau, o bloga-leciau, va ir visas skirtumas.

PS. is asmenines patirties-sportuodama su medvilnine maikute jausdavausi slyksciai, sporto saleje visa slapia budavau-pazastys, nugara, pilvas, atrodziau kaip parselis, nors atrode kad neprakaituoju daug... medvilne lipdavo prie kuno, jausdavausi kaip su drabuziais issimaudziusi. o su sintetine, jausdavausi kad kunas dregnas, bet drabuziai sausi, nebuvo lipnumo pojucio, drabuziai neprilipdavo prie kuno, nevarzydavo judesiu.... tas pats ir su antklodemis.... ax.gif
Atsakyti
Gal kas tada paporins apie kokybiškesnę sintetiką - keletą gamintojų, ką už normalią kainą galima nusipirkti kokybiško 4u.gif
Atsakyti
O ką manote apie šią kaldrytę su TENCEL užpildu. Nuotraukoj atrodo kad plona (vasarai reikia), kažin kaip iš tikrųjų, plius kainytė tenkina.

Tencel

Dar mačiau vienoj vietoj su lino užpildu, tai taip pat buvo labai plona ir minkšta - kas nustebino, tik kaina virš 200, tai atbaidė kažkaip, nes ir "prekyvietė" nelabai aiški, klaipėdos Šile tokia biški landynė... įtariu kad kaina žymiai per didelė.
Atsakyti
Sveiki, turiu klausima mano mažajam vyrui jau prireike nauju patalu nes senieji jau atitarnavo savaji laika. Taigi bet yra viena problema mano vaikas jau vaiskto i darzeli, o jo grupe yra tokie ligasiukai, pastovei serga o juk patys viska zinote vienas vaikas suserga ir visa grupe iskrenta kaip lapai biggrin.gif taigi noreciau pasiteirauti kokia patalyne rinktis kad ji kuo maziau butu patraukli bakterijoms ir t.t.? gal kas patarsite kokios medziagos ar kokio gamintojo nes esu pasimetes, taigi laukiu komentaru smile.gif
Atsakyti
Sveiki, pasiskaičiau čia, bet konkretaus patarimo ir neradau:) Mano pirmagimis yra gimęs spalį, tai pirkau merinosu pleduką, labai patenkinta ir tarnavo puikiai, minkštutis, patogus... Bet va dabar laukiuosi antro ir jis turetu gimtu geguze, ir esu pasimetus, ka daryt su pataliukais? Nes menesiui tiks ir mano tas merinosu pledukas, o paskui? Prasau gal galite patarti:) Nes galvoju apie feretti, bet nezinau ar verta? Labiau noriu to puosnumo ir aisku vaikeliui lengvumo:) DĖkui:)
Atsakyti
QUOTE(K. Artūras @ 2014 02 25, 11:52)
Sveiki, turiu klausima mano mažajam vyrui jau prireike nauju patalu nes senieji jau atitarnavo savaji laika. Taigi bet yra viena problema mano vaikas jau vaiskto i darzeli, o jo grupe yra tokie ligasiukai, pastovei serga o juk patys viska zinote vienas vaikas suserga ir visa grupe iskrenta kaip lapai biggrin.gif taigi noreciau pasiteirauti kokia patalyne rinktis kad ji kuo maziau butu patraukli bakterijoms ir t.t.? gal kas patarsite kokios medziagos ar kokio gamintojo nes esu pasimetes, taigi laukiu komentaru smile.gif

Je uzvalakalu reikia - rinkites is vilnos, bambuko (bet kaina auksta bus ir greiciausiai reikes siutis). Kaldryte rinkciausi sintetine, kad isplaut butu galima.

QUOTE(LiDiKi @ 2014 02 28, 09:11)
Sveiki, pasiskaičiau čia, bet konkretaus patarimo ir neradau:) Mano pirmagimis yra gimęs spalį, tai pirkau merinosu pleduką, labai patenkinta ir tarnavo puikiai, minkštutis, patogus... Bet va dabar laukiuosi antro ir jis turetu gimtu geguze, ir esu pasimetus, ka daryt su pataliukais? Nes menesiui tiks ir mano tas merinosu pledukas, o paskui? Prasau gal galite patarti:) Nes galvoju apie feretti, bet nezinau ar verta? Labiau noriu to puosnumo ir aisku vaikeliui lengvumo:) DĖkui:)

Mano pirmagimis gimes vasara, ir jam pirkau toki merino vilnos pleda. Naudojo 2 metus, dabar atiduotas 2.gif. Su juo miegot ner karsta, klodavau iki puses vaika vasara smile.gif bet jei vaikutis labai labai salcio megejas butu tada visos kaldrytes bus per siltos smile.gif
Atsakyti
Sveiki, man vienas is nariu parekomendavo Patalynė COCON Ingeo® ir man tai panasu i galima varijanta pasidomejau tai ji lietuviu gamintojo manau teks pirkti tuo labiau kad ir kaina nesikandzioja.
Atsakyti
QUOTE(LiDiKi @ 2014 02 28, 09:11)

mums feretti nepatiko, tik grazu...sukrito kaldryte ir pagalvyte i guzus, o ir siltumas tinkamas tik vasarai
Atsakyti
Sveikos,
Man toks klausimas iškilo, ar naują sintetinę antklodę ir pagalvę, vokelį naujagimiui reikėtų išplauti prieš naudojant? Vis gi abejoju ar gaminama buvo švarioje aplinkoje, kaip ir patalynė ar rūbai (kuriuos juk prieš naudojant išplauname) neaišku kur buvo padėta. Kaip Jūs darote? rolleyes.gif
Atsakyti