Lukaja, mano abu vaikučius dabar prižiūri gyd. Čekuolienė - tikrai labai labai gera gydytoja, dėmesinga, konkreti, labai gražiai bendrauja su vaikais, nieko nepamiršta ir nepraleidžia. esu labai patenkinta nekankina vaikų bereikalingais/profilaktiniais tyrimais
pone, Mur mur, mano nuomonė jums - man labai patinka VSN. lankomės visa šeima - 4-us metus. ir tas laukiamasis jau nėra toks mažas priedo jie yra net DU manau jei atėjote profilaktiškai, ir Jūsų netenkina laukiantys sergantys vaikai - galite nueiti į kitą laukiamajį i kai ateis jūsų eilė - jus pakvies sesutės priedo, kai jūsų vaikas alps nuo aukštos temperatūros, ar dusulio, ar kitos problemos - jūs norėsite prieš save užleidinėti atėjusius profilaktiškai pasitikrinti? (nes, poliklinikų darbo metu ligoninės nepriima, nepamirškim, be siuntimo iš šeimos gydytojo)
manau gydymo įstaigos orentuojasi į daugumą, o ne į pavienius, lygiai kaip ir parduotuvės, seimas ar kt.
pone, Mur mur,
mano nuomonė jums - man labai patinka VSN.
lankomės visa šeima - 4-us metus.
ir tas laukiamasis jau nėra toks mažas priedo jie yra net DU
manau jei atėjote profilaktiškai, ir Jūsų netenkina laukiantys sergantys vaikai - galite nueiti į kitą laukiamajį i kai ateis jūsų eilė - jus pakvies sesutės
priedo, kai jūsų vaikas alps nuo aukštos temperatūros, ar dusulio, ar kitos problemos - jūs norėsite prieš save užleidinėti atėjusius profilaktiškai pasitikrinti?
(nes, poliklinikų darbo metu ligoninės nepriima, nepamirškim, be siuntimo iš šeimos gydytojo)
manau gydymo įstaigos orentuojasi į daugumą, o ne į pavienius, lygiai kaip ir parduotuvės, seimas ar kt.
pirmiausia, as sioje klynikoje nesilankau, nezinau kokie ten laukiamieji, kokia sistema. kazkaip tikejausi normalaus atsakymo, nes ieskau, kur visa seima galetu persirasyti. nesinori nuo vilko ant meskos. ir kaip ten bebutu neizvelgiu jokio poniskumo, nes, pasikartosiu, pries 25/30 metus tai buvo normalu:
- kai dustancio, karsciuojancio vaiko nereikia tempti i poliklinika, ir niekam nieko uzleidineti nereikia, o gydytojas atvaziuoja i namus.
- budavo sveiku vaiku dienos, kai karta per savaite ateidavo pasitikrinti sveiki vaikai. tuo tarpu extra ligoniai lankomi namuose. ir tai buvo kiekvieno tulo lietuvio galimybe.
ar cia mano toks pavienis reikalavimas??? gal vis tik vertetu atlikti apklausa, ar yra norinciu mamyciu, kad gydytoja atvaziuotu i namus pas karsciuojanti, kriokianti vaika? ar reikia sveiku vaiku dienos, kai ta diena lankosi tik sveiki (pasisverti, pasiskiepyti leliukai ar pasitikrinti vyresnieji)?
o jos orientuojasi i pelna, i savo nauda, o ne visuomenine gerove, deja...
buvo normalu turėti garantuotą darbą su alga ir iš jos pragyventi, gauti butą, sodą ir t.t. sulaukus eilės.
ką padarys gydytojas atvažiavęs namo? paklausys ir gerklę pažiūrės. ar ne geriau vietoj važinėjimams skirto laiko apžiūrėti kelis ligonius, pasinaudoti turima aparatūra, atilkti lab. tyrimus?
jei vaikas dūsta, kviečiama greitoji arba važiuojama į ligoninės priėmimą. Papildyta:
QUOTE(Mur mur @ 2010 11 19, 13:17)
o jos orientuojasi i pelna, i savo nauda, o ne visuomenine gerove, deja...
man atrodo jums derėtų įkurti savo polikliniką kiekvienas savo poreikiam
man atrodo daktarai lanko sergančius ligonius po darbo valandų/ arba prieš jas, o ne paskambinus meta visus paientus ir lekia pas sergantį, - yra tokie privatūs daktarai - pasidomėkit - iškvietimas 400lt vualia
jūs galite reikšti pageidavimus, manau kiekviena įstaiga turi savo - skundų pageidavimų knygas, galų galite kreiptis į vadovus, jus išklausys, bet jei jiems pasirodys nenaudinga - niekas nevykdys. šioje vietoje taikomės prie daugumos
pati susidūriau, kad jei kažkas atsitiko, greitoji pirmiausia išsiklausinėja kas atsitiko, ir pan, ir neretai primygtinai sako eiti pas savo šeimos gydytoją, jei yra dar darbo valandos - nes sergančius - pagal įstatymą, priima neužsirašiusius ir greitoji nevažiuoja. nebent labai sunkus atvejis mano pavyzdžiai buvo gal kiek gruboki, bet tiesiog norėjau paaškinti
niekada nepamirsiu mamytes reakcijos, kai ji sedi su savo ka tik pasveikusiu vaikuciu, o as ateinu su vaikuciu, kuriam virusine pneumonija. diena pries buvom priimamaj, nes uzejo stiprus kosulio priepuolis ir i poliklinika papulti buvo sudetinga. priimamajam tik paklause ar mes cia norim darytis plauciu nuotrauka, ar nenorim....o ka as zinau, as ne gydytoja. reikia jos ar ne, cia klausimas, i kuri turi atsakyti medikas man. gavom antibus. griztu prie tos mamytes, kuri paklause, kas mums ir as jai pasakiau diagnoze...mama nevalingai uzdenge savo vaika ir issigandusi sedi su klausimu, kodel mes mirkstam 20 min. kartu mazam priimamajam.
kitas momentas - ateina mamyte su vejaraupiais serganciu vaiku. spuoguciai tik issikele, viskas sviezia. ir jie sedi kartu su visais sveikais ir nesveikais.
ir t.t. ir t.t.
man tikrai nereikia aiskinti, kada ir ka kviesti, viska puikiai zinau ir patirties su ligomis taip pat turiu. niekad netempiu vaiko i poliklinika, jei pati galiu kontroliuoti situacija ir kreipiuosi tik rimtu atveju. o kalbant apie tyrimus...jie ne visada daromi, o ir ne visada tikriausia reikalingi....dazniausiai kai ju reikia, niekas ir nepadaro...situacija is priimamojo, kai mano vaikui laiku buvo neatlikti tyrimai ir buvo leista karsciuoti dar keleta savaiciu, nes neva cia toks virusas. o vaikui buvo bakterija ir pats paprasciausias kraujo tyrimas dar ta pati vakara butu parodes ligos priezasti ir nurodes gydyma. i priimamaji kreipiausi kai vaikas karsciavo ir 5 para (nei slogos, nei kosulio).
todel stengiuosi pasitiketi gydytoja, kuria issirenku, pasitikiu ja....ir kritiniais momentas, kad ji pagelbetu. o tuo paciu gerbti ir saugoti sveiku zmoniu teises.
man atrodo daktarai lanko sergančius ligonius po darbo valandų/ arba prieš jas, o ne paskambinus meta visus paientus ir lekia pas sergantį, - yra tokie privatūs daktarai - pasidomėkit - iškvietimas 400lt vualia
medikai dazniausiai dirba po puse darbo dienos. todel kita dienos puse gali skirti vizitams pas ligonius. visa tai kiek beskaiciuotum nekainuoja 400lt.
ir kalbant apie pinigus, ar jums patinka, kai is Jusu sveikatos medicina darosi versla
medikai dazniausiai dirba po puse darbo dienos. todel kita dienos puse gali skirti vizitams pas ligonius. visa tai kiek beskaiciuotum nekainuoja 400lt.
ir kalbant apie pinigus, ar jums patinka, kai is Jusu sveikatos medicina darosi versla
tai aš ta patį parašiau, o va privatūs - jama didelias babkes- jei nori - čia ir dabar.
dabar visi iš visko verslą daro - tokioje šalyje gyvenat - seimas pavyzdys
prieš vėją nepapūsim.
o tik nervus gadinsimės ir vėl eisim pas juos kad vaistukų išrašytų nu užburtas ratas
Visų pirma apie vėjaraupius. Kaiptik šiandien turėjom atvejį - atvyko mama su vaiku, sergančiu (susirgusiu) vėjaraupiais. Negaliu tiksliai komentuoti, ar ji buvo užsirašius iš anksto ir nepasakius diagnozės (gal ji jos ir nežinojo), ar ji vaiką pasiėmė iš darželio ir atvyko tiesiai pas mus. Tačiau kai ji pasirodė ir buvo įtarti vėjaraupiai, ji su vaiku buvo palydėta į tuo metu tuščią kabinetą, kuriame palaukė, kol gydytoja baigs apžiūrinėti kitus sergančius. Tuomet gydytoja pati atėjo į tą kabinetą, apžiūrėjo, paskyrė gydymą. Užsiregistruoti sekančiam kartui mamytė netgi pasirinko tą registratūrą ir registratorę, kur tuo metu visiškai nebuvo žmonių. Nors šiaip, kai įtaria mamytė vėjaraupius ar kitą virusinę, lengvai plintančią ligą, stengiamasi arba suorganizuoti priėmimą klinikos patalpose taip, kad ji neapkrėstų kitų pacientų - arba vykstama į namus.
Deja, to negalime pasakyti apie tikriausiai dažniausius susirgimus - "peršalimus". Kadangi tik lab.tyrimų metu galima nustatyti, ar tai virusas, ar bakterija - pacientams tenka prisiimti riziką galimai apsikrėsti atvykus į kliniką nuo šalia esančio sergančio žmogaus.
Tačiau elementari pacientų vadyba visgi yra daroma visur - pavyzdžiui, tikrai niekas nerekomenduos jums pirmadienio, jei atvykstat ptofilaktiškai su kūdikiu/skiepytis ar apžiūrai. Tik tiek, kad 100% šių srautų (infekcinių susirgimų/neinfekcinių) atskyrimo su esamu finansavimu ir esamomis kainomis kol kas pasiekti nėra galimybių.
Toliau - dėl verslo darymo iš medicinos. Medicinos įstaigos gali būti dviejų tipų - valstybinės arba privačios. Abiejų jų tikslas - sveikas žmogus (sveikatos profilaktika ir ligų diagnostika/gydymas). Kuo jos skiriasi (įvairiose šalyse, ne tik Lietuvoje):
1) Privati medicina. Steigėjas - pelno siekiantis subjektas. Žmogus ar įmonė investuoja savo pinigus ir atidaro gydymo įstaigą. Kadangi tai žmogaus uždirbti pinigai ir jis galėjo juos galbūt į banką padėti, akcijų pirkti ar investuoti į autoservisą, pavyzdžiui - jo tikslas yra, kad tie pinigai grįžtų su palūkanomis. Be to, labai dažnas atvejis - žmogus pasiskolina pinigų iš banko, atidaro gydymo įstaigą - ir tuomet jam reikia paskolą grąžinti, ir dar turėti iš viso šito pelno. Reiškiasi, jei konsultacijos savikaina (atminusavus steigėjo pelną) yra 60 Lt, kainyne tai kainuos 70 Lt.
2) Valstybinė medicina. Steigėjas - vyriausybė, ministerija, savivaldybė. Tikslo uždirbti pelno jie neturi. Bet jie neturi ir savo pinigų. Jie gali paimti mokesčių mokėtojų pinigus / arba pasiskolinti iš banko už palūkanas. Reiškiasi, jei konsultacijos savikaina (atminusavus steigėjo pelną) yra 60 Lt, kainyne tai ir kainuos 60 Lt. Tačiau nepamirškit, kad jau buvo panaudoti Jūsų pinigai steigiant įmonę - iš biudžeto, visų mokesčių mokėtojų sumokėti. Be to, tie savivaldybės/vyriausybės tarnautojai, kurie tuo užsiima, kasmėnesį gauna atlyginimą - irgi iš mokesčių mokėtojų pinigų.
Dabar toliau apie skirtumus. Esant privačiam steigėjui, yra juntama labai konkreti atsakomybė. Esant steigėjui savivaldybei - kada Jūs girdėjot, kad kas nors būtų iš valdininkų nukentėjęs? Man neteko... Taigi labai tikėtina, kad į darbo kokybę privačioje įstaigoje dėmesio bus kreipiama ženkliai daugiau, nei valstybinėje. Vien dėl atsakomybės.
Be viso to, privati medicina gali pasiūlyti papildomas komforto paslaugas. Nors galbūt ir netikslingas gydytojo apsilankymas namuose - mes tai galime pasiūlyti. Nors galbūt ir nereikia, kad registratūroj grotų muzika - mes ir tai galime pasiūlyti. Ir galbūt visiškai užtenka, kad gydytojas tik paskirtų gydymą - bet mes galime pasiūlyti išsamesnę konsultaciją, kuri užtruks dvigubai ilgiau, bet galbūt jos metu Jūs suprasite, kas, kaip ir kodėl pas jus negerai ir kaip reikėtų elgtis, kad tai nepasikartotų. Nors kiekvieną "peršalimą" galime gydyti antibiotikais - bet galbūt Jūs norėtumėt sužinoti, ar konkrečiu Jūsų atveju jie bus veiksmingi (bakterinis susirgimas) ar kenksmingi (vistik virusas)? Galbūt Jums tinka ir patinka gulėti 4-vietėje palatoje - o gal jums labiau patiktų vienvietė Baltijos-Amerikos klinikos palata su TV, atskiru kambarėliu pasėdėti ir su lankytojais išgerti kavos, individualiu WC ir dušu?
Savaime suprantama, visa tai gali būti ir valstybinėje klinkoje. Tačiau arba tai bus papildomai apmokestinta ir ten - arba tai turės būti visiem prieinama nemokamai ir atitinkamai padidės mokesčiai.
Taigi privati medicina suteikia pasirinkimo galimybę - o Jūs turite pasirinkimo laisvę. Ir kiekvieno asmeninis reikalas, kokį sprendimą priimti. Tik komunizme turėjo būti visiems po lygiai. Tačiau sistema nepasiteisino - žmogus yra toks gyvūnas, kuris vis geriau nori.
KOlkas negaliu nieko blogo pasakyt apie siuos sveikatos namus Linkiu ir toliau dirbant nesuklupti!!
QUOTE(Mur mur @ 2010 11 19, 14:00)
o kalbant apie tyrimus...jie ne visada daromi, o ir ne visada tikriausia reikalingi....dazniausiai kai ju reikia, niekas ir nepadaro...situacija is priimamojo, kai mano vaikui laiku buvo neatlikti tyrimai ir buvo leista karsciuoti dar keleta savaiciu, nes neva cia toks virusas. o vaikui buvo bakterija ir pats paprasciausias kraujo tyrimas dar ta pati vakara butu parodes ligos priezasti ir nurodes gydyma. i priimamaji kreipiausi kai vaikas karsciavo ir 5 para (nei slogos, nei kosulio).
O kas del tyrimu, tai as irgi kol vedziau vaika i valstybine poliklinika, tai pikta budavau del nepadarytu tyrimu, del daktares aplaidumo gydant... Bet perejus i VSN esu patenkinta,kad kiekviena karta,kai tik reikia (ar rytas ar vakaras) mano vaikuciui bus padaryti kraujo tyrimai, slapimo ir iskarto nustatyta kaip gydyti
Ko nepasakysi apie poliklinikas.. ten tik rytais iki 10 ar 11 val atliekami tyrimai. Tai jeigu atejai i poliklinika po pietu,tai teks antra karta ateit tyrimu darytis.
O VSN per 5min padaromi kraujo tyrimai.
Taip kad kolkas nenusivyliau !!
Sveiki, norėtumėm užregistruoti kūdikį, t.y. pereiti į VSN iš valstybinės poliklinikos. Be to, svarstome ir patys keisti polikliniką, jeigu iš tiesų pasirodys, kad čia geriau ir patogiau dirbančiam žmogui. Ar būtų galima kokiu nors būdu gauti VSN registracijos pas gydytojus tvarką, mokamų paslaugų įkainius ir pan., t.y. kad ir bendresnį aprašymą, smulkiai nedetalizuojant. Tiesiog norisi žinoti, kokia yra tvarka, kuo skiriasi nuo valstybinės poliklinikos. Dėkoju.
Gal kas galite pasakyti, ar siuose sveikatos namuose pediatrui galima skambinti telefonu,jei kyla kazkokiu klausimu ? zinoma,jei esi prisiregistraves...
Gal kas galite pasakyti, ar siuose sveikatos namuose pediatrui galima skambinti telefonu,jei kyla kazkokiu klausimu ? zinoma,jei esi prisiregistraves...