Kita beda: dalis bedradarbiu yra vegetarai, dalis nevalgo kiaulienos, kiti jautienos. Gal sakau kokia silkute paruost?
Sveiki, reikia jusu pagalbos - gyvenu ne lietuvoje ir musu imoneje rengiama svente, kur kiekvienas darbuotojas turi atsinesti tradicini savo salies patiekala. nebeismanai ka ir pagaminti
Cepelinu tikrai netempsiu, nes tikrai ju niekas nevalgys
Kita beda: dalis bedradarbiu yra vegetarai, dalis nevalgo kiaulienos, kiti jautienos. Gal sakau kokia silkute paruost?
Kita beda: dalis bedradarbiu yra vegetarai, dalis nevalgo kiaulienos, kiti jautienos. Gal sakau kokia silkute paruost?
Gal kokį tinginį padaryk
QUOTE(Shandy @ 2006 10 25, 18:11)
Sveiki, reikia jusu pagalbos - gyvenu ne lietuvoje ir musu imoneje rengiama svente, kur kiekvienas darbuotojas turi atsinesti tradicini savo salies patiekala. nebeismanai ka ir pagaminti
Cepelinu tikrai netempsiu, nes tikrai ju niekas nevalgys
Kita beda: dalis bedradarbiu yra vegetarai, dalis nevalgo kiaulienos, kiti jautienos. Gal sakau kokia silkute paruost?
Kita beda: dalis bedradarbiu yra vegetarai, dalis nevalgo kiaulienos, kiti jautienos. Gal sakau kokia silkute paruost?
kai kurie vegetarai ir zuvies nevalgo
Kažkada pas mane panašiu atveju didžiausią pasisekimą yra tureję grybukai - na tokie iš tešlos a la baravykai, galvutė į šokoladą kyštelta, kotas į baltymų liukrą, apačia dar į aguonas bakstelėta - neliko nė vieno, moterys visus vaikams lauktuvių pasiėmė ir dar recepto klausinėjo. Šiaip galėtum padaryti farširuotų kiaušinių. Arba raudonos mišrainės (burokėliai su raudonom pupelėm) - mano nustebimui vyrai lapnojo susižavėję, matyt rūgštelė praėjo, silkės su džiovintais baravykais. Dar pas mane praeina silke su morkom ir su pomidorais (nors pastaroji tarsi ir ne lietuviška, vokiečiai taip nedaro).
O vegetarai tegu graužia morkas, jie turi prie kitų taikytis, o ne atbulai, nebent koks viršininkas būtų
O vegetarai tegu graužia morkas, jie turi prie kitų taikytis, o ne atbulai, nebent koks viršininkas būtų
Gal ka nors is zemaiciu valgiarascio
: kastini, cibuline...
As ,asmeniskai, tai nemoku. Manau, tik zemaiciai (tikrus) gali gaminti.
Maza paguoda
As ,asmeniskai, tai nemoku. Manau, tik zemaiciai (tikrus) gali gaminti.
Maza paguoda
Aciu uz patarimus, vis dar suku galva - sumasciau kad greiciausiai gamisniu kokias nors salotas su marinuotais grybukais: misko grybai cia visiems egzotika, gal skau paragaus.
Visi bulviniai patiekalai atkrinta: bulves nekrakmolingos is mano cpelinu gavosi pilkos splavos kose su plaukiojanciais mesos gabaliukais
Grybukai gal ir nieko tik va is kur forma kepimui gauti?
Grybukai gal ir nieko tik va is kur forma kepimui gauti?
QUOTE(Shandy @ 2006 10 26, 19:14)
Visi bulviniai patiekalai atkrinta: bulves nekrakmolingos is mano cpelinu gavosi pilkos splavos kose su plaukiojanciais mesos gabaliukais
O krakmolo ar dėjai?
QUOTE(Shandy @ 2006 10 26, 17:14)
Aciu uz patarimus, vis dar suku galva - sumasciau kad greiciausiai gamisniu kokias nors salotas su marinuotais grybukais: misko grybai cia visiems egzotika, gal skau paragaus.
Visi bulviniai patiekalai atkrinta: bulves nekrakmolingos is mano cpelinu gavosi pilkos splavos kose su plaukiojanciais mesos gabaliukais
Grybukai gal ir nieko tik va is kur forma kepimui gauti?
Grybukai gal ir nieko tik va is kur forma kepimui gauti?
Mišrainė su grybais tikrai visai nieko, ir darbo nedaug.
Grybukus kepiau be formeliu, iš meduolinės tešlos. Iškepiau atskirai kepurėles ir kotelius kaip pailgus sausainukus, suklijavau glajum juos po du, ir gavosi apskriti kotai. O į kepurėles iš apačios buvau įspaudusi po pupą kepimo popierium apsukusi, ją išėmus gavosi skylė kotui įkišt. Kiekvienas grybas kitoks gavosi, kaip tokiai kepėjai, buvo tokie kreivi šleivi, bet kaip iš tikro miško
[quote=Amalia,2006 10 26, 02:51]
Kažkada pas mane panašiu atveju didžiausią pasisekimą yra tureję grybukai - na tokie iš tešlos a la baravykai, galvutė į šokoladą kyštelta, kotas į baltymų liukrą, apačia dar į aguonas bakstelėta - neliko nė vieno, moterys visus vaikams lauktuvių pasiėmė ir dar recepto klausinėjo.
Amalia,gal gali receptuka duoti tu kepamu grybuku
Kažkada pas mane panašiu atveju didžiausią pasisekimą yra tureję grybukai - na tokie iš tešlos a la baravykai, galvutė į šokoladą kyštelta, kotas į baltymų liukrą, apačia dar į aguonas bakstelėta - neliko nė vieno, moterys visus vaikams lauktuvių pasiėmė ir dar recepto klausinėjo.
Amalia,gal gali receptuka duoti tu kepamu grybuku
QUOTE(gytenis @ 2006 10 28, 17:29)
Kepiau pagal "kietos mieduolines teslos" recepta, mama buvo atsiuntusi, atrodo sitas:
0,5kg miltu, 2 tryniai, 1 kiausinis, 50g sviesto, 200g medaus, 200g cukraus, saukstelis sodos ar kepimo milteliu, saukstas grietines, pokelis prieskoniu meduoliams . Medaus virinti nereikia. Isminkyti, atsaldyti, formuoti meduolius, kepti nekarstoje orkaiteje. Glajui 1 baltyma sumaisyti su 200g cukraus pudros, ipilti kiek citrinos sulciu.
Man joks normalus pasiūlymas į galvą neateina, išskyrus baltą mišrainę. Kuom ne nacionalinis balių atributas? Beje, žinau, kad analogiškam vakarėlyje viena mergina sublizgėjo pomidorų-grietinės salotas pristačiusi kaip lietuvišką patiekalą. Skamba neįtikėtinai, bet užsieniečiams tai buvo labai egzotiškas derinys
.
QUOTE(Eni @ 2006 10 26, 18:30)
Dejau krakmolo - deja nepadejo, bulves cia kazkokios nevykusios
O del pamidoru grietines salotua s ir jau masciau, nes manes kolegos irgi jau klause recepto, kai buvau atsinesus i darba pietums







