Įkraunama...
Įkraunama...

Lietuviški tradiciniai patiekalai

Sveiki, reikia jusu pagalbos - gyvenu ne lietuvoje ir musu imoneje rengiama svente, kur kiekvienas darbuotojas turi atsinesti tradicini savo salies patiekala. nebeismanai ka ir pagaminti g.gif Cepelinu tikrai netempsiu, nes tikrai ju niekas nevalgys schmoll.gif

Kita beda: dalis bedradarbiu yra vegetarai, dalis nevalgo kiaulienos, kiti jautienos. Gal sakau kokia silkute paruost?
Atsakyti
Gal kokį tinginį padaryk mastau.gif
Atsakyti
QUOTE(Shandy @ 2006 10 25, 18:11)
Sveiki, reikia jusu pagalbos - gyvenu ne lietuvoje ir musu imoneje rengiama svente, kur kiekvienas darbuotojas turi atsinesti tradicini savo salies patiekala. nebeismanai ka ir pagaminti  g.gif  Cepelinu tikrai netempsiu, nes tikrai ju niekas nevalgys  schmoll.gif

Kita beda: dalis bedradarbiu yra vegetarai, dalis nevalgo kiaulienos, kiti jautienos. Gal sakau kokia silkute paruost?

kai kurie vegetarai ir zuvies nevalgo verysad.gif gal: balandeliai su ryziais, saltibarsciai su bulvem, cepelinai su varske, varsketukai (neisivaizduoju ar cia LT patiekalas siaip biggrin.gif ), bulves su kastiniu... nzn net
Atsakyti
Kažkada pas mane panašiu atveju didžiausią pasisekimą yra tureję grybukai - na tokie iš tešlos a la baravykai, galvutė į šokoladą kyštelta, kotas į baltymų liukrą, apačia dar į aguonas bakstelėta - neliko nė vieno, moterys visus vaikams lauktuvių pasiėmė ir dar recepto klausinėjo. Šiaip galėtum padaryti farširuotų kiaušinių. Arba raudonos mišrainės (burokėliai su raudonom pupelėm) - mano nustebimui vyrai lapnojo susižavėję, matyt rūgštelė praėjo, silkės su džiovintais baravykais. Dar pas mane praeina silke su morkom ir su pomidorais (nors pastaroji tarsi ir ne lietuviška, vokiečiai taip nedaro).
O vegetarai tegu graužia morkas, jie turi prie kitų taikytis, o ne atbulai, nebent koks viršininkas būtų g.gif
Atsakyti
Gal ka nors is zemaiciu valgiarascio g.gif : kastini, cibuline...
As ,asmeniskai, tai nemoku. Manau, tik zemaiciai (tikrus) gali gaminti.
Maza paguoda blush2.gif
Atsakyti
Aciu uz patarimus, vis dar suku galva - sumasciau kad greiciausiai gamisniu kokias nors salotas su marinuotais grybukais: misko grybai cia visiems egzotika, gal skau paragaus. blink.gif Visi bulviniai patiekalai atkrinta: bulves nekrakmolingos is mano cpelinu gavosi pilkos splavos kose su plaukiojanciais mesos gabaliukais biggrin.gif
Grybukai gal ir nieko tik va is kur forma kepimui gauti? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Shandy @ 2006 10 26, 19:14)
Visi bulviniai patiekalai atkrinta: bulves nekrakmolingos is mano cpelinu gavosi pilkos splavos kose su plaukiojanciais mesos gabaliukais  biggrin.gif

O krakmolo ar dėjai? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Shandy @ 2006 10 26, 17:14)
Aciu uz patarimus, vis dar suku galva - sumasciau kad greiciausiai gamisniu kokias nors salotas su marinuotais grybukais: misko grybai cia visiems egzotika, gal skau paragaus.  blink.gif Visi bulviniai patiekalai atkrinta: bulves nekrakmolingos is mano cpelinu gavosi pilkos splavos kose su plaukiojanciais mesos gabaliukais  biggrin.gif
Grybukai gal ir nieko tik va is kur forma kepimui gauti?  g.gif

Mišrainė su grybais tikrai visai nieko, ir darbo nedaug.
Grybukus kepiau be formeliu, iš meduolinės tešlos. Iškepiau atskirai kepurėles ir kotelius kaip pailgus sausainukus, suklijavau glajum juos po du, ir gavosi apskriti kotai. O į kepurėles iš apačios buvau įspaudusi po pupą kepimo popierium apsukusi, ją išėmus gavosi skylė kotui įkišt. Kiekvienas grybas kitoks gavosi, kaip tokiai kepėjai, buvo tokie kreivi šleivi, bet kaip iš tikro miško
Atsakyti
[quote=Amalia,2006 10 26, 02:51]
Kažkada pas mane panašiu atveju didžiausią pasisekimą yra tureję grybukai - na tokie iš tešlos a la baravykai, galvutė į šokoladą kyštelta, kotas į baltymų liukrą, apačia dar į aguonas bakstelėta - neliko nė vieno, moterys visus vaikams lauktuvių pasiėmė ir dar recepto klausinėjo.
Amalia,gal gali receptuka duoti tu kepamu grybuku smile.gif
Atsakyti
QUOTE(gytenis @ 2006 10 28, 17:29)
Amalia,gal gali receptuka duoti tu kepamu grybuku  smile.gif

Kepiau pagal "kietos mieduolines teslos" recepta, mama buvo atsiuntusi, atrodo sitas:
0,5kg miltu, 2 tryniai, 1 kiausinis, 50g sviesto, 200g medaus, 200g cukraus, saukstelis sodos ar kepimo milteliu, saukstas grietines, pokelis prieskoniu meduoliams . Medaus virinti nereikia. Isminkyti, atsaldyti, formuoti meduolius, kepti nekarstoje orkaiteje. Glajui 1 baltyma sumaisyti su 200g cukraus pudros, ipilti kiek citrinos sulciu.
Atsakyti
Man joks normalus pasiūlymas į galvą neateina, išskyrus baltą mišrainę. Kuom ne nacionalinis balių atributas? Beje, žinau, kad analogiškam vakarėlyje viena mergina sublizgėjo pomidorų-grietinės salotas pristačiusi kaip lietuvišką patiekalą. Skamba neįtikėtinai, bet užsieniečiams tai buvo labai egzotiškas derinys biggrin.gif .
Atsakyti
QUOTE(Eni @ 2006 10 26, 18:30)
O krakmolo ar dėjai?  g.gif


Dejau krakmolo - deja nepadejo, bulves cia kazkokios nevykusios smile.gif

O del pamidoru grietines salotua s ir jau masciau, nes manes kolegos irgi jau klause recepto, kai buvau atsinesus i darba pietums biggrin.gif
Atsakyti