dėkui Sonatinai už šiandienos vakarienę dariau makaronų lizdelius grietinėlės padaže nors buvo tokie niuansai, kai galvojau kad pabaigus tą patiekalą būsiu jau kapuose bet čia ne patiekalo kaltė, jis itin paprastas ir lengvai paruošiamas. tik aš skaičiau receptą eilutėmis ir gaminau. ir kai sudėjau lizdelius į keptuvę, pasižiūrėjau kad neužsivirinau vandens
o į kapus "varė" mano brangusis, kuris nepripažįsta kitokių makaronų nei spagečiai. ir nepripažįsta jų kitokio gaminimo nei virimas + kepimas (per 5 metus šis jo patiekalas atsibodo).
tad dar kartą dėkui už naujai atrastus makaronus.
p.s. dėjau lizdelius nelaužius horizontaliai, nes ir taip tilpo į mano gilią keptuvę. tik va vyras pasakė, kad neatitinka proporcijos makaronų ir mėsos. tad kitą kartą reikės jau laužyti juos.
galiausiai, iš vyro ištempiau žodį "skanu"
Labas vakaras, merginos
rasve, džiaugiuosi, kad ši improvizacija pavyko Ir aš pirkau kelias formeles iš Norfos - tikrai neblogos (tik vieną jau spėjau sugadinti - netyčia susibraižė peiliu ir kai gavo vandens, iškart surūdijo, taip kad saugokite, kad nesubraižytumėte...)
noir1, smagu, kad pyragas patiko, ačiū
AIRA, o kokio aukščio tavo 28 cm skersmens forma, kad pyragas išbėgo, nes aš sutalpinau į kvadratinę 20 x 20 cm formą aukštais kraštais? Bet šiaip labai malonu, kad patiekalai pavyko ir patiko
laurindre, džiaugiuosi, kad apkepas patiko
Žemaika, malonu, kad nepabūgai antrą kartą mėginti
silver 27, smagu, kad pyragai patiko
Katu, keksiukai atrodo Na bet kas čia visoms su tuo omletu? Gal perkepat jūs jį?
Spygle, džiaugiuosi, kad visi patiekalai patiko O kas tas čumako padažas?
Lekker Kontje, labai gaila, kad ir vėl nepavyko... O kas per lietuviški milteliai? Aš kategoriškai naudoju tik Dr. Oetker miltelius - niekada jokiame kepinyje nesijautė...
dianux, galėjo būti, kad obuoliai labai sultingi, todėl pyrago apačia ir neiškepė laiku... O gal tikrai orkaitė kalta... Na bet svarbu radai išeitį, kad pyrago nereikėtų išmesti
Wild Flower, šaunu, kad improvizacija visiems patiko, ačiū
linaj, džiaugiuosi, kad sūreliai patiko
Eimante, reikėjo padrėkinti popierių - tikrai turėjo atlipti arba galiausiai su peiliu tiesiog nupjauti palei popierių...
dange, malonu, kad tau vyniotinis pavyko ir patiko
kibirkstele*, smagu, kad lizdeliai patiko
Mama_Tania, džiaugiuosi, kad pagaliau išsikepei keksą O dėl sausainių nesupratau, kas tau nesigavo - tai ir užmaišai vientisą masę, tada nuo jos šaukšteliu arba tiesiog rankomis atsignybi gabaliuką tešlos ir tarp delnų suformuoji rutuliuką, kurį apvolioji cukraus pudroje
Ledinis vanduo, kaip jau merginos atsakė, yra tiesiog labai atšaldytas paprastas vanduo - aš tiesiog įsipilu šiek tiek į stiklinę ir palaikau šaldiklyje, kad labai atšaltų...
Papildyta:
Aguonėle, tai kitą kartą dėl obuolius ne tik ant dugno, bet ir ant viršaus O šiaip smagu, kad ir pyragas, ir zuikis patiko
leo11, džiaugiuosi, kad pyragas taip patiko O ledai ir padažas yra gerai...
Laurita*, malonu, kad vyniotinis tradiciškai pavyko
Amf, toje nuotraukoj yra Suši tortas - receptą rasi žemiau po nuotrauka tarp užkandžių
Rrina, na abejoju, kad problema majonezo mililitruose ar gramuose - visuomet gamindama manau, kad tarkim 200 g majonezo, grietinės, jogurto ir pan. atitinka 200 ml... Greičiau manyčiau, kad čia kepimo popieriaus problema...
O kad keksas patinka labai džiaugiuosi
buzhiuk, malonu, kad varškėčiai, pyragas ir sausainiai patiko Triufeliai atrodo O cukrinius sausainius reikia daryti būtent taip, kaip ir triufelius - suformuoti rutuliukus ir nesuplojant dėti ant skardos - kepdami jie patys pavirsta į blynukus
vvandene, smagu, kad elniena gavosi skani
jurattele, prekinę išvaizdą su laiku atidirbsi, svarbiausia, kad gavosi skanu
Eimante, aliejaus reikia pilti, kad būtų beliašui iki pusės, o apvertus reikia stebėti, kad nesigautų balta juostelė - tada tereikia pilti dar aliejaus ir kepti toliau
krika, malonu, kad iš vyro ištempei žodį "skanu" O šiaip džiaugiuosi, kad patiko
rasve, džiaugiuosi, kad ši improvizacija pavyko Ir aš pirkau kelias formeles iš Norfos - tikrai neblogos (tik vieną jau spėjau sugadinti - netyčia susibraižė peiliu ir kai gavo vandens, iškart surūdijo, taip kad saugokite, kad nesubraižytumėte...)
noir1, smagu, kad pyragas patiko, ačiū
AIRA, o kokio aukščio tavo 28 cm skersmens forma, kad pyragas išbėgo, nes aš sutalpinau į kvadratinę 20 x 20 cm formą aukštais kraštais? Bet šiaip labai malonu, kad patiekalai pavyko ir patiko
laurindre, džiaugiuosi, kad apkepas patiko
Žemaika, malonu, kad nepabūgai antrą kartą mėginti
silver 27, smagu, kad pyragai patiko
Katu, keksiukai atrodo Na bet kas čia visoms su tuo omletu? Gal perkepat jūs jį?
Spygle, džiaugiuosi, kad visi patiekalai patiko O kas tas čumako padažas?
Lekker Kontje, labai gaila, kad ir vėl nepavyko... O kas per lietuviški milteliai? Aš kategoriškai naudoju tik Dr. Oetker miltelius - niekada jokiame kepinyje nesijautė...
dianux, galėjo būti, kad obuoliai labai sultingi, todėl pyrago apačia ir neiškepė laiku... O gal tikrai orkaitė kalta... Na bet svarbu radai išeitį, kad pyrago nereikėtų išmesti
Wild Flower, šaunu, kad improvizacija visiems patiko, ačiū
linaj, džiaugiuosi, kad sūreliai patiko
Eimante, reikėjo padrėkinti popierių - tikrai turėjo atlipti arba galiausiai su peiliu tiesiog nupjauti palei popierių...
dange, malonu, kad tau vyniotinis pavyko ir patiko
kibirkstele*, smagu, kad lizdeliai patiko
Mama_Tania, džiaugiuosi, kad pagaliau išsikepei keksą O dėl sausainių nesupratau, kas tau nesigavo - tai ir užmaišai vientisą masę, tada nuo jos šaukšteliu arba tiesiog rankomis atsignybi gabaliuką tešlos ir tarp delnų suformuoji rutuliuką, kurį apvolioji cukraus pudroje
Ledinis vanduo, kaip jau merginos atsakė, yra tiesiog labai atšaldytas paprastas vanduo - aš tiesiog įsipilu šiek tiek į stiklinę ir palaikau šaldiklyje, kad labai atšaltų...
Papildyta:
Aguonėle, tai kitą kartą dėl obuolius ne tik ant dugno, bet ir ant viršaus O šiaip smagu, kad ir pyragas, ir zuikis patiko
leo11, džiaugiuosi, kad pyragas taip patiko O ledai ir padažas yra gerai...
Laurita*, malonu, kad vyniotinis tradiciškai pavyko
Amf, toje nuotraukoj yra Suši tortas - receptą rasi žemiau po nuotrauka tarp užkandžių
Rrina, na abejoju, kad problema majonezo mililitruose ar gramuose - visuomet gamindama manau, kad tarkim 200 g majonezo, grietinės, jogurto ir pan. atitinka 200 ml... Greičiau manyčiau, kad čia kepimo popieriaus problema...
O kad keksas patinka labai džiaugiuosi
buzhiuk, malonu, kad varškėčiai, pyragas ir sausainiai patiko Triufeliai atrodo O cukrinius sausainius reikia daryti būtent taip, kaip ir triufelius - suformuoti rutuliukus ir nesuplojant dėti ant skardos - kepdami jie patys pavirsta į blynukus
vvandene, smagu, kad elniena gavosi skani
jurattele, prekinę išvaizdą su laiku atidirbsi, svarbiausia, kad gavosi skanu
Eimante, aliejaus reikia pilti, kad būtų beliašui iki pusės, o apvertus reikia stebėti, kad nesigautų balta juostelė - tada tereikia pilti dar aliejaus ir kepti toliau
krika, malonu, kad iš vyro ištempei žodį "skanu" O šiaip džiaugiuosi, kad patiko
Vakar kepiau kalakutienos vyniotinį su sūriu ir obuolių - varškės pyragą. Viskas pavyko gerai ir buvo labai skanu.
Vištiena su obuoliais
2 v. š. majonezo
2 v. š. saldaus čili padažo
2 v. š. medaus
vištų šlaunelės ir blauzdelės
2 obuoliai
½ puodelio balto sauso vyno
Vištieną pasūdyti ir aptepti majonezu, sumaišytu su čili padažu ir medumi. Dėti į kepimo indą. Tarp mėsos gabalų išdėlioti obuolių skilteles. Užpilti vynu ir kepti iki 190° C įkaitintoje orkaitėje 1 val.
P. S. vištieną (turėjau 8 blauzdeles) iš anksto aptepiau majonezu su čili bei medumi ir palaikiau kelias valandas šaldytuve... Vyno neturėjau, tad užpyliau vištienos sultinio... Labai paprasta, bet labai skanu ypač obuoliai skanūs, kitą kartą dėsiu jų daugiau...
Oi, Sonatina, Sinatina....... ir ko as ilindau i Tavo skyreli...... Kartais paragaves , negali sustot - sis posakis man dabar ypac tinka
Receptai nesudetingi, komentarai labai praktiski, rezultatas atitinka lukescius Ir sustot sunku
Ka tik susveitem puse "obuoliu rudens" - labai labai skanus pyragas visuomet kepdavau biskvitini obuoliu pyraga, kelis kart bandziau su trapia tesla,bet nelabai man trapi tesla patikdavo. O sitas receptukas super, tik man biski per saldu - kita karta desiu maziau cukraus. Tik vat baltymu tai nepavyko taip isplakti, kad nesusmuktu tarp obuoliu i tarpus. Pirma paplakiau vienus baltymus kol suputojo (bet ne iki standumo), tada dejau puse cukraus, tam istirpus dar truputi cukraus. Is viso plakiau 10 min. Ka dariau ne taip?
Receptai nesudetingi, komentarai labai praktiski, rezultatas atitinka lukescius Ir sustot sunku
Ka tik susveitem puse "obuoliu rudens" - labai labai skanus pyragas visuomet kepdavau biskvitini obuoliu pyraga, kelis kart bandziau su trapia tesla,bet nelabai man trapi tesla patikdavo. O sitas receptukas super, tik man biski per saldu - kita karta desiu maziau cukraus. Tik vat baltymu tai nepavyko taip isplakti, kad nesusmuktu tarp obuoliu i tarpus. Pirma paplakiau vienus baltymus kol suputojo (bet ne iki standumo), tada dejau puse cukraus, tam istirpus dar truputi cukraus. Is viso plakiau 10 min. Ka dariau ne taip?
Mergaites gelbekit,
jei dar galima ka nors isgelbeti.
Sugalvojau kepti bandeles su pudingu ir pasinaudojau tuo paciu receptu kaip ir bandeles su cinamonu, tik reikejo pasidaryti idara - vat cia ir yra beda!
Viskas skysta, nors normos pienuko tikrai nepadauginau ir nesiruosia niekaip stingti.
Ka dar butu galima sugalvoti?
jei dar galima ka nors isgelbeti.
Sugalvojau kepti bandeles su pudingu ir pasinaudojau tuo paciu receptu kaip ir bandeles su cinamonu, tik reikejo pasidaryti idara - vat cia ir yra beda!
Viskas skysta, nors normos pienuko tikrai nepadauginau ir nesiruosia niekaip stingti.
Ka dar butu galima sugalvoti?
[quote=mok123,2006 11 02, 21:04]
Mergaites gelbekit,
jei dar galima ka nors isgelbeti.
Sugalvojau kepti bandeles su pudingu ir pasinaudojau tuo paciu receptu kaip ir bandeles su cinamonu, tik reikejo pasidaryti idara - vat cia ir yra beda!
Viskas skysta, nors normos pienuko tikrai nepadauginau ir nesiruosia niekaip stingti.
Ka dar butu galima sugalvoti?
na man irgi taip buvo , vyniojant labai daug išbėgo įdaro lauk, o pjaustant ir visas kitas , tai gavosi bandelės kaip ir be pudingo, ale vistiek skanu buvo
Mergaites gelbekit,
jei dar galima ka nors isgelbeti.
Sugalvojau kepti bandeles su pudingu ir pasinaudojau tuo paciu receptu kaip ir bandeles su cinamonu, tik reikejo pasidaryti idara - vat cia ir yra beda!
Viskas skysta, nors normos pienuko tikrai nepadauginau ir nesiruosia niekaip stingti.
Ka dar butu galima sugalvoti?
na man irgi taip buvo , vyniojant labai daug išbėgo įdaro lauk, o pjaustant ir visas kitas , tai gavosi bandelės kaip ir be pudingo, ale vistiek skanu buvo
QUOTE(Sonatina @ 2006 11 02, 19:40)
dianux, galėjo būti, kad obuoliai labai sultingi, todėl pyrago apačia ir neiškepė laiku... O gal tikrai orkaitė kalta... Na bet svarbu radai išeitį, kad pyrago nereikėtų išmesti
tai va kur suo pakastas - obuoliuose nes tik prapjovus pyraga isbego nemazai sulciu , o as visa diena galva sukau ,kame reikalas ,kad va viska iki siol orkaite kepe tiesiog super ,jau vyrui bambet buvau pradejus ,kad gal apatiniai kaitikliai nusilpo aciu Sonatina uz atsakyma ir uz receptus
QUOTE(vvandene @ 2006 11 02, 13:49)
vakar pagal korejietiskos kiaulienos recepta gaminau elniena na mesyte jau buvo is anksto marinuota su ivairiais prieskoniais, tai gal truputi per daug pipiru pridejau bekepdama...bet visumoj tai
ir siandien kartosiu
ir siandien kartosiu
is kur airijoj gavai elnienos?ir as noriu..
Labas rytas, merginos
Spurgita, džiaugiuosi, kad viskas pavyko ir buvo skanu
Portuke, ačiū O baltymai visiškai susmuko tarp obuolių, ar vistik dauguma liko viršuje? Šiaip natūralu, kad dalis baltymų nuskęsta... Bet išplakti baltymus reikia gana standžiai - kai suputoja aš beriu po vieną šaukštą cukraus ir po kiekvieno šaukšto gerai išplaku... Žinoma, reikšmės turi ir mikseris...
mok123, o kokį pudingą naudojai (kokio gamintojo)? Ar tą, kur reikia virti, ar tokį, kur tik sumaišyti su pienu? Ir pieno tikrai pylei tiek, kiek recepte, ar tiek, kiek nurodyta ant pakelio? Šiaip aš būčiau mėginusi dar virinti pudingą, nes verdamas jis toliau tirštėja...
vilmuke, na svarbu, kad bandelių nereikėjo išmesti...
dianux, na va, kaip gerai - orkaitė buvo reabilituota
gyteni, o ar tikrai pyragas buvo pilnai iškepęs? Ir dar viena įmanoma priežastis - tešla permaišyta - kai suberi miltus, reikia maišyti labai atsargiai ir tik tol, kol nesimatys sausų miltų...
Spurgita, džiaugiuosi, kad viskas pavyko ir buvo skanu
Portuke, ačiū O baltymai visiškai susmuko tarp obuolių, ar vistik dauguma liko viršuje? Šiaip natūralu, kad dalis baltymų nuskęsta... Bet išplakti baltymus reikia gana standžiai - kai suputoja aš beriu po vieną šaukštą cukraus ir po kiekvieno šaukšto gerai išplaku... Žinoma, reikšmės turi ir mikseris...
mok123, o kokį pudingą naudojai (kokio gamintojo)? Ar tą, kur reikia virti, ar tokį, kur tik sumaišyti su pienu? Ir pieno tikrai pylei tiek, kiek recepte, ar tiek, kiek nurodyta ant pakelio? Šiaip aš būčiau mėginusi dar virinti pudingą, nes verdamas jis toliau tirštėja...
vilmuke, na svarbu, kad bandelių nereikėjo išmesti...
dianux, na va, kaip gerai - orkaitė buvo reabilituota
gyteni, o ar tikrai pyragas buvo pilnai iškepęs? Ir dar viena įmanoma priežastis - tešla permaišyta - kai suberi miltus, reikia maišyti labai atsargiai ir tik tol, kol nesimatys sausų miltų...
Sonatina, ar darei koki garnyra prie vistienos su obuoliais? Mano fantazija visiskai issisemus siuo klausimu..