Įkraunama...
Įkraunama...

Skanaus! - 5

dėkui Sonatinai už šiandienos vakarienę 4u.gif dariau makaronų lizdelius grietinėlės padaže thumbup.gif nors buvo tokie niuansai, kai galvojau kad pabaigus tą patiekalą būsiu jau kapuose lotuliukas.gif bet čia ne patiekalo kaltė, jis itin paprastas ir lengvai paruošiamas. tik aš skaičiau receptą eilutėmis ir gaminau. ir kai sudėjau lizdelius į keptuvę, pasižiūrėjau kad neužsivirinau vandens doh.gif
o į kapus "varė" mano brangusis, kuris nepripažįsta kitokių makaronų nei spagečiai. ir nepripažįsta jų kitokio gaminimo nei virimas + kepimas (per 5 metus šis jo patiekalas schmoll.gif atsibodo).

tad dar kartą dėkui už naujai atrastus makaronus.

p.s. dėjau lizdelius nelaužius horizontaliai, nes ir taip tilpo į mano gilią keptuvę. tik va vyras pasakė, kad neatitinka proporcijos makaronų ir mėsos. tad kitą kartą reikės jau laužyti juos.

galiausiai, iš vyro ištempiau žodį "skanu" doh.gif thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo krika: 02 lapkričio 2006 - 19:09
Labas vakaras, merginos smile.gif

rasve, džiaugiuosi, kad ši improvizacija pavyko smile.gif Ir aš pirkau kelias formeles iš Norfos - tikrai neblogos (tik vieną jau spėjau sugadinti - netyčia susibraižė peiliu ir kai gavo vandens, iškart surūdijo, taip kad saugokite, kad nesubraižytumėte...)

noir1, smagu, kad pyragas patiko, ačiū smile.gif

AIRA, o kokio aukščio tavo 28 cm skersmens forma, kad pyragas išbėgo, nes aš sutalpinau į kvadratinę 20 x 20 cm formą aukštais kraštais? Bet šiaip labai malonu, kad patiekalai pavyko ir patiko smile.gif

laurindre, džiaugiuosi, kad apkepas patiko smile.gif

Žemaika, malonu, kad nepabūgai antrą kartą mėginti smile.gif

silver 27, smagu, kad pyragai patiko 4u.gif

Katu, keksiukai atrodo thumbup.gif Na bet kas čia visoms su tuo omletu? g.gif Gal perkepat jūs jį? g.gif

Spygle, džiaugiuosi, kad visi patiekalai patiko smile.gif O kas tas čumako padažas? g.gif

Lekker Kontje, labai gaila, kad ir vėl nepavyko... O kas per lietuviški milteliai? Aš kategoriškai naudoju tik Dr. Oetker miltelius - niekada jokiame kepinyje nesijautė...

dianux, galėjo būti, kad obuoliai labai sultingi, todėl pyrago apačia ir neiškepė laiku... O gal tikrai orkaitė kalta... Na bet svarbu radai išeitį, kad pyrago nereikėtų išmesti tongue.gif

Wild Flower, šaunu, kad improvizacija visiems patiko, ačiū 4u.gif

linaj, džiaugiuosi, kad sūreliai patiko smile.gif

Eimante, reikėjo padrėkinti popierių - tikrai turėjo atlipti arba galiausiai su peiliu tiesiog nupjauti palei popierių... g.gif

dange, malonu, kad tau vyniotinis pavyko ir patiko smile.gif

kibirkstele*, smagu, kad lizdeliai patiko 4u.gif

Mama_Tania, džiaugiuosi, kad pagaliau išsikepei keksą biggrin.gif O dėl sausainių nesupratau, kas tau nesigavo - tai ir užmaišai vientisą masę, tada nuo jos šaukšteliu arba tiesiog rankomis atsignybi gabaliuką tešlos ir tarp delnų suformuoji rutuliuką, kurį apvolioji cukraus pudroje g.gif
Ledinis vanduo, kaip jau merginos atsakė, yra tiesiog labai atšaldytas paprastas vanduo - aš tiesiog įsipilu šiek tiek į stiklinę ir palaikau šaldiklyje, kad labai atšaltų...



Papildyta:
Aguonėle, tai kitą kartą dėl obuolius ne tik ant dugno, bet ir ant viršaus tongue.gif O šiaip smagu, kad ir pyragas, ir zuikis patiko 4u.gif

leo11, džiaugiuosi, kad pyragas taip patiko ax.gif O ledai ir padažas yra gerai... rolleyes.gif

Laurita*, malonu, kad vyniotinis tradiciškai pavyko tongue.gif

Amf, toje nuotraukoj yra Suši tortas - receptą rasi žemiau po nuotrauka tarp užkandžių smile.gif

Rrina, na abejoju, kad problema majonezo mililitruose ar gramuose - visuomet gamindama manau, kad tarkim 200 g majonezo, grietinės, jogurto ir pan. atitinka 200 ml... Greičiau manyčiau, kad čia kepimo popieriaus problema...
O kad keksas patinka labai džiaugiuosi smile.gif

buzhiuk, malonu, kad varškėčiai, pyragas ir sausainiai patiko smile.gif Triufeliai atrodo thumbup.gif O cukrinius sausainius reikia daryti būtent taip, kaip ir triufelius - suformuoti rutuliukus ir nesuplojant dėti ant skardos - kepdami jie patys pavirsta į blynukus biggrin.gif

vvandene, smagu, kad elniena gavosi skani rolleyes.gif

jurattele, prekinę išvaizdą su laiku atidirbsi, svarbiausia, kad gavosi skanu smile.gif

Eimante, aliejaus reikia pilti, kad būtų beliašui iki pusės, o apvertus reikia stebėti, kad nesigautų balta juostelė - tada tereikia pilti dar aliejaus ir kepti toliau 4u.gif

krika, malonu, kad iš vyro ištempei žodį "skanu" biggrin.gif O šiaip džiaugiuosi, kad patiko 4u.gif
Atsakyti
Vakar kepiau kalakutienos vyniotinį su sūriu ir obuolių - varškės pyragą. Viskas pavyko gerai ir buvo labai skanu. smile.gif
Atsakyti
user posted image

Vištiena su obuoliais

2 v. š. majonezo
2 v. š. saldaus čili padažo
2 v. š. medaus
vištų šlaunelės ir blauzdelės
2 obuoliai
½ puodelio balto sauso vyno

Vištieną pasūdyti ir aptepti majonezu, sumaišytu su čili padažu ir medumi. Dėti į kepimo indą. Tarp mėsos gabalų išdėlioti obuolių skilteles. Užpilti vynu ir kepti iki 190° C įkaitintoje orkaitėje 1 val.

P. S. vištieną (turėjau 8 blauzdeles) iš anksto aptepiau majonezu su čili bei medumi ir palaikiau kelias valandas šaldytuve... Vyno neturėjau, tad užpyliau vištienos sultinio... Labai paprasta, bet labai skanu – ypač obuoliai skanūs, kitą kartą dėsiu jų daugiau... rolleyes.gif
Atsakyti
Oi, Sonatina, Sinatina....... ir ko as ilindau i Tavo skyreli...... Kartais paragaves , negali sustot - sis posakis man dabar ypac tinka rolleyes.gif
Receptai nesudetingi, komentarai labai praktiski, rezultatas atitinka lukescius smile.gif Ir sustot sunku tongue.gif
Ka tik susveitem puse "obuoliu rudens" - labai labai skanus pyragas 4u.gif visuomet kepdavau biskvitini obuoliu pyraga, kelis kart bandziau su trapia tesla,bet nelabai man trapi tesla patikdavo. O sitas receptukas super, tik man biski per saldu - kita karta desiu maziau cukraus. Tik vat baltymu tai nepavyko taip isplakti, kad nesusmuktu tarp obuoliu i tarpus. Pirma paplakiau vienus baltymus kol suputojo (bet ne iki standumo), tada dejau puse cukraus, tam istirpus dar truputi cukraus. Is viso plakiau 10 min. Ka dariau ne taip?
Atsakyti
Mergaites gelbekit,
jei dar galima ka nors isgelbeti.
Sugalvojau kepti bandeles su pudingu ir pasinaudojau tuo paciu receptu kaip ir bandeles su cinamonu, tik reikejo pasidaryti idara - vat cia ir yra beda!
Viskas skysta, nors normos pienuko tikrai nepadauginau ir nesiruosia niekaip stingti.
Ka dar butu galima sugalvoti?
Atsakyti
[quote=mok123,2006 11 02, 21:04]
Mergaites gelbekit,
jei dar galima ka nors isgelbeti.
Sugalvojau kepti bandeles su pudingu ir pasinaudojau tuo paciu receptu kaip ir bandeles su cinamonu, tik reikejo pasidaryti idara - vat cia ir yra beda!
Viskas skysta, nors normos pienuko tikrai nepadauginau ir nesiruosia niekaip stingti.
Ka dar butu galima sugalvoti?


na man irgi taip buvo doh.gif , vyniojant labai daug išbėgo įdaro lauk, o pjaustant ir visas kitas biggrin.gif , tai gavosi bandelės kaip ir be pudingo, ale vistiek skanu buvo biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Sonatina @ 2006 11 02, 19:40)
dianux, galėjo būti, kad obuoliai labai sultingi, todėl pyrago apačia ir neiškepė laiku... O gal tikrai orkaitė kalta... Na bet svarbu radai išeitį, kad pyrago nereikėtų išmesti tongue.gif


tai va kur suo pakastas - obuoliuose tongue.gif nes tik prapjovus pyraga isbego nemazai sulciu doh.gif , o as visa diena galva sukau ,kame reikalas ,kad va viska iki siol orkaite kepe tiesiog super ,jau vyrui bambet buvau pradejus ,kad gal apatiniai kaitikliai nusilpo g.gif aciu Sonatina uz atsakyma aciuks.gif ir uz thumbup.gif receptus
Atsakyti
QUOTE(vvandene @ 2006 11 02, 13:49)
vakar pagal korejietiskos kiaulienos recepta gaminau elniena thumbup.gif na mesyte jau buvo is anksto marinuota su ivairiais prieskoniais, tai gal truputi per daug pipiru pridejau bekepdama...bet visumoj tai  thumbup.gif
ir siandien kartosiu biggrin.gif

is kur airijoj gavai elnienos?ir as noriu.. bigsmile.gif
Atsakyti
Merginos,Sonatina kepiau tris kartus AHARINI OBUOLIU PYRAGA ir visus kartus sukrito,gal pergreitai isimu is orkaites.Skonis tai thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif ir labai namai kvepejo, iskarto primine namus lietuvoje,kaip mama virdavo obuoliene.
Atsakyti
Labas rytas, merginos smile.gif

Spurgita, džiaugiuosi, kad viskas pavyko ir buvo skanu smile.gif

Portuke, ačiū 4u.gif O baltymai visiškai susmuko tarp obuolių, ar vistik dauguma liko viršuje? g.gif Šiaip natūralu, kad dalis baltymų nuskęsta... Bet išplakti baltymus reikia gana standžiai - kai suputoja aš beriu po vieną šaukštą cukraus ir po kiekvieno šaukšto gerai išplaku... Žinoma, reikšmės turi ir mikseris...

mok123, o kokį pudingą naudojai (kokio gamintojo)? Ar tą, kur reikia virti, ar tokį, kur tik sumaišyti su pienu? g.gif Ir pieno tikrai pylei tiek, kiek recepte, ar tiek, kiek nurodyta ant pakelio? g.gif Šiaip aš būčiau mėginusi dar virinti pudingą, nes verdamas jis toliau tirštėja...

vilmuke, na svarbu, kad bandelių nereikėjo išmesti... doh.gif

dianux, na va, kaip gerai - orkaitė buvo reabilituota biggrin.gif

gyteni, o ar tikrai pyragas buvo pilnai iškepęs? g.gif Ir dar viena įmanoma priežastis - tešla permaišyta - kai suberi miltus, reikia maišyti labai atsargiai ir tik tol, kol nesimatys sausų miltų... unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sonatina: 03 lapkričio 2006 - 09:34
Sonatina, ar darei koki garnyra prie vistienos su obuoliais? Mano fantazija visiskai issisemus siuo klausimu..
Atsakyti