singaaa, "Napoleonas" gaunasi maždaug 22 cm skersmens, tad nėra labai didelis... Bet jei nori greičiau pagaminamo ir paprastesnio, tai daryk Tortą "Kremas а'lia kremas" arba Triufelių tortą su avietėmis ir grietinėle
Mama_Tania, neliūdėk dėl mėsos
Gi gali dar nusipirkti gabalą ir pamėginti
singaaa, "Napoleonas" gaunasi maždaug 22 cm skersmens, tad nėra labai didelis... Bet jei nori greičiau pagaminamo ir paprastesnio, tai daryk Tortą "Kremas а'lia kremas" arba Triufelių tortą su avietėmis ir grietinėle
Su "Napoleonu" vargo tikrai daug 
singaaa, "Napoleonas" gaunasi maždaug 22 cm skersmens, tad nėra labai didelis... Bet jei nori greičiau pagaminamo ir paprastesnio, tai daryk Tortą "Kremas а'lia kremas" arba Triufelių tortą su avietėmis ir grietinėle
QUOTE(Sonatina @ 2006 11 21, 16:16)
Tep- kepiau vyrui nustebinti- beliašus- patiko, tik vis šaukė kad buvo mažai
ale darant buvo tikras išbandymas- nu negalėjau patikėt kad iš tokios skystos tešlos padarysiu beliašus
Žuvis prancūziškai- aišku persūdžiau nes nedaėjo iš kart kad sūris ir majonezas sūrumo duos, bet vis tiek buvo skanu. Labai paprasta paruošt ir laaabai skanu.
Bandelės su cinamonu- mmm, skanu ir dar namai kaip kvepia
Silkė su grietine- skanu, bet man skaniau su svogūnais
bet padažą būtinai išbandysiu prie keptos žuvies.
Žuvis prancūziškai- aišku persūdžiau nes nedaėjo iš kart kad sūris ir majonezas sūrumo duos, bet vis tiek buvo skanu. Labai paprasta paruošt ir laaabai skanu.
Bandelės su cinamonu- mmm, skanu ir dar namai kaip kvepia
Silkė su grietine- skanu, bet man skaniau su svogūnais
QUOTE(kregzde @ 2006 11 21, 10:15)
Mano visi sūnai kepa bandeles. Gal atsiųst?
QUOTE(Sonatina @ 2006 11 21, 13:51)
vajei kokis skanumelis mmmmmmmmmm
mb liko be zado
sveika Sonatina, esu didele tavo gerbeja, esu beveik viska isbandzius, ir viskas labai pavyko ir patiko.
tavo receptai super
mano vyras sako kad tavo seimai labai pasiseke, tu esi saunuole, sia tema seku nuo pat pradzios tik nesireiskiau
labai megstu obuoliu pyragus, (beje taviskei labai skanus), ir labai man patinka vaniles tirstas padaziukas, jie buna pateikti buge wooge, ir cili, obuoliu pyragas su padazu. tai gal tu zinai kaip jis darosi?
tavo receptai super
mano vyras sako kad tavo seimai labai pasiseke, tu esi saunuole, sia tema seku nuo pat pradzios tik nesireiskiau
labai megstu obuoliu pyragus, (beje taviskei labai skanus), ir labai man patinka vaniles tirstas padaziukas, jie buna pateikti buge wooge, ir cili, obuoliu pyragas su padazu. tai gal tu zinai kaip jis darosi?
Aš išbandžiau mielinių bandelių receptus - su cinamonu bei su česnakais ir sūriu.
Su cinamonu ypač patiko dukrytei
, o suaugusiems - su česnaku ir sūriu, prie salotų ir sriubytės. Niam niam...
Dėkui, Sonatina!!! Dabar valgom vien tik namuose gamintą maistą. Geriau nebūna
Su cinamonu ypač patiko dukrytei
Dėkui, Sonatina!!! Dabar valgom vien tik namuose gamintą maistą. Geriau nebūna
Mama_Tania, tai ką vis dėlto nusprendei pagaminti?
jolančiuk, oho koks sąrašėlis
Džiaugiuosi, kad visi patiekalai pavyko
PaMeL, tavo mb liko be žado pamatęs receptą, ar tu jau spėjai šį apkepą pagaminti?
lora++, labai smagu, kad išlindai iš pogrindžio
Džiaugiuosi, kad visi išmėginti patiekalai pavyko ir patiko
Aš padažų prie pyragų negaminu, nes ir taip kalorijų būna pakankamai (na nebent kartais valgome su ledais...
), bet štai receptas:
Vanilinis padažas
250 ml pieno
3 kiaušinių tryniai
8 v. š. cukraus
1 v. š. vanilės ekstrakto
Nedideliame puode ant vidutinės ugnies užvirti (tik kol pradės kilti mažyčiai burbuliukai) pieną. Tuo tarpu dubenyje mediniu šaukštu išmaišyti trynius. Suberti cukrų ir maišyti, kol gausis lygi masė. Nuolat maišant lėtai pilti karštą pieną į trynių cukraus masę.
Gautą masę supilti vėl į puodą. Ant silpnos ugnies nuolat maišyti mediniu šaukštu, kol masė sutirštės. Svarbu nepervirti, nes trynius sutrauks. Kai tik pradės garuoti, nukelti padažą nuo viryklės ir įmaišyti vanilę. Maišyti reikėtų šluotele ir gana intensyviai, kad padažas praauštų ir kiaušiniai nustotų virti... Padažas paruoštas, kai įkišus šaukštą į padažą ir ištraukus iš jo, pirštu perbraukus per šaukšto apačią pėdsakas lieka beveik be padažo.
Padažą ataušinti uždengus plėvele, taip, kad ji liestų visą paviršių (kad nesusidarytų plėvelė). Jeigu padažas gavosi su gumuliukais, jį galima perkošti per sietelį...
Ugnuže, labai džiaugiuosi, kad bandelės visiems patiko
jolančiuk, oho koks sąrašėlis
PaMeL, tavo mb liko be žado pamatęs receptą, ar tu jau spėjai šį apkepą pagaminti?
lora++, labai smagu, kad išlindai iš pogrindžio
Vanilinis padažas
250 ml pieno
3 kiaušinių tryniai
8 v. š. cukraus
1 v. š. vanilės ekstrakto
Nedideliame puode ant vidutinės ugnies užvirti (tik kol pradės kilti mažyčiai burbuliukai) pieną. Tuo tarpu dubenyje mediniu šaukštu išmaišyti trynius. Suberti cukrų ir maišyti, kol gausis lygi masė. Nuolat maišant lėtai pilti karštą pieną į trynių cukraus masę.
Gautą masę supilti vėl į puodą. Ant silpnos ugnies nuolat maišyti mediniu šaukštu, kol masė sutirštės. Svarbu nepervirti, nes trynius sutrauks. Kai tik pradės garuoti, nukelti padažą nuo viryklės ir įmaišyti vanilę. Maišyti reikėtų šluotele ir gana intensyviai, kad padažas praauštų ir kiaušiniai nustotų virti... Padažas paruoštas, kai įkišus šaukštą į padažą ir ištraukus iš jo, pirštu perbraukus per šaukšto apačią pėdsakas lieka beveik be padažo.
Padažą ataušinti uždengus plėvele, taip, kad ji liestų visą paviršių (kad nesusidarytų plėvelė). Jeigu padažas gavosi su gumuliukais, jį galima perkošti per sietelį...
Ugnuže, labai džiaugiuosi, kad bandelės visiems patiko
QUOTE(Sonatina @ 2006 11 21, 21:25)
sonatina, kaip supratau reikejo daryti 2 sluoksnius (liko labai daug lazanijos lakstu), ar kaip, nelabai supratau visa technologija
bet receptas saunus
Sonatina, mano vyras prašė perduoti tau
.
Maisto gaminimas man yra hobis, todėl nemėgstu daryti kasdieninių patiekalų. Ypač dabar, kai esu
, neturiu sveikatos ilgai sukiotis virtuvėje. Tačiau tavo receptukai lengvi ir įdomūs
. Jau nemažai išbandžiau.
Norėjau pasitikslinti ar visuose tavo receptuose stiklinė yra 236ml ar tik tuose kur pastabose parašyta?
Maisto gaminimas man yra hobis, todėl nemėgstu daryti kasdieninių patiekalų. Ypač dabar, kai esu
Norėjau pasitikslinti ar visuose tavo receptuose stiklinė yra 236ml ar tik tuose kur pastabose parašyta?
Vakarienei valgem mesos apkepa
nu jau skanumas neispasakytas
sedim su vyru pilvus isdrebe ciut paeinam
kiek privalgem skaniai
ACIU Sonatina
QUOTE(Sonatina @ 2006 11 21, 20:25)
PaMeL, tavo mb liko be žado pamatęs receptą, ar tu jau spėjai šį apkepą pagaminti?
nugis vakar jau pagaminau ir prase kad siandien vel ta pati skanumyna as jam pagaminciau
aciu sonatina tau






