Įkraunama...
Įkraunama...

Osteoporozė (kaulų retėjimas)

QUOTE(zauke @ 2009 04 13, 16:00)
As irgi geriu tuos vaistus kur i savaite 1 karta.Vasara bus jau metai.Man is karto buvo ostopenija,o pasitikrinus pries metus jau atrado osteoporoze,pas mane buvo 2.Mat as turiu astma ir labai jau daug metu vartoju tam tikrus vaistus,kurioe veikia kaulus neigiamai.Dar nepradejus gerti vaistu,man skaudedavo viena ranka,dabar jau praejo.Tai sakau gal jie ir gydo,ne tik pristabdo kaulu retejima.O liaudisku priemoniu jokiu nevartoju,neprisiruosiu.

Kiek teko girdėti, tai tie vaistai netstato kaulų išretėjimo, o tik pristabdo žinoma jeigu pristabdo. Jei vieni nepadeda, skiria kitus, taip ir nuodijamės schmoll.gif
Atsakyti
Buvau ,,Jadvygos,,psl,tai ten maciau yra arbatu nuo osteoporozes,tai pasirinkau arbatu,tame tarpe ir sia,ziuresiu gal ir nieko bus.Vistiek kazka tai reikia naudoti,nes kitaip dar blogiau bus
Atsakyti
Turbut atradote vaistukus ,kad nei vienos neliko temoje,jau metai,kais jums sekasi gydytis? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(llliepa @ 2010 03 09, 15:05)
Turbut atradote vaistukus ,kad nei vienos neliko temoje,jau metai,kais jums sekasi gydytis? smile.gif

Čia, turbūt , visos jaunos ir dar nepaliestos osteoporozės smile.gif Aš irgi pasigedau, kad kas nors atsilieptų apie šią problemėlę. Man tai nelabai yra ką pasakyti. Beveik metai vistik geriu "Bonviva", nors buvau prieš cheminius vaistus, bet pabūgau, kad vėliau nebūtų dar blogiau. Dar vartoju kiaušinių lukštus bei įvairių džiovintų vaistažolių mišinį (sumalta kavamale). Manau blogiau nebus bigsmile.gif
O kaip sekasi jums biggrin.gif
Atsakyti
prisijungiu ir aš , nors man dar tik 30, bet pas mane pastoviai maža kalcio norma kraujyje. Ir tai pradėja matytis po skydliaukės operacijos, tirpsta rankos. tai susidomėjau kiaušinių lukštais, ko gero reikės pradėti juos gerti, nes geriant paprastą kalcį rodikliai tik neženkliai kyla, bet iki mažiausios normos dar man toli.
Kaip Faustinatai sekasi, ar darėtės tyrimus, koks kalcio rodiklis.;0
Atsakyti
Maniau, kad ši tema jau nievienos nebedomona g.gif Įdomu pasidalinti patirimi smile.gif Tai va, RP30, nėra per geriausi mano duomenys. Kai buvo nustatyta osteoporozė, tai kaulų tankio rodiklis buvo 3,28, o po pusantrų metų naudotų vaistų pasiekta tik 3,08. Kaip bus taip, bet nutariau daugiau jų nebevartoti. Papildomai vartoju tai ką ir anksčiau minėjau. Pagal metus jūs man beveik į dukrą tinkat. Skydliaukė irgi pašalinta prieš 5 metus, be abejo turėjo įtakos šiai ligai. Pas mane kalcio norma kraujyje buvo šiek tiek sumažėjusi, bet nuo calcigrano kaip ir nieko nepakito, bet dabar norma. Manau, kad padėjo lukštai.
Kur dingo zauke, luxs, llliepa mirksiukas.gif
Atsakyti
Su NAUJAISIAIS !!!
Kaip matau, tai senieji nieko neišjudino, o gal ir neblogai laikotės. Geros sveikatos ir visapusiškai gerų metų 4u.gif
Atsakyti
Sveikos,

labai praverstų atsakymas ar jau yra kas naudoję, ar kas vartojo aclasta infuzini tirpala osteoporozei gydyti, ar buvo pasaliniu reiskiniu?
Buciau dekinga uz atsakyma smile.gif

Atsakyti
Mano mama gėrė cheminius vaistus labai tvarkingai, pagal visus reikalavimus, apie aštuonis metus. Pirmas tyrimas buvo 2,7, po vienų metų gėrimo truputį pablogėjo - 2,8, po to pradėjo pamažu gerėti, dabar 2,1. Tai jau riba, kai dar nesi sveikas, bet vaistų jau nekompensuoja.

Deja, bet gerėjantys rezultatai nesutrukdė jai prieš porą metų nusilaužti ranką, o praeitą vasarą šlaunikaulio galvutę, kuri smarkiai sutrupėjo, šiaip ne taip ją sušriūbavo. Dabar jau vėl vaikšto, tik dar su lazdele. Vaistų nebegeria, nes ir kompensuojami jie smarkiai muša per kišenę, o be kompensacijos tai ir pagalvot baisu. O sutrupėjusi koja mūsų medicinos sistemai ne rodiklis, tyrimų rezultatas už brūkšniuko ir taškas.

O judėjimo svarba neabejotina - šeimos gydytoja sakė, kad jei nebeatsikels po lūžio, tai padėtis prastės. Taip, kad judėkit, kiek tik galit, turinčios šią bėdą. O dėl vaistų gėrimo nežinau - aš papasakojau, o jūs darykit išvadas. Ką čia gali žinot, gal dar blogiau būtų, jei būtų negėrus. Kitų organų nesusigadino - ir skrandis, ir kepenys veikia gerai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Senmergiukas: 28 gegužės 2011 - 09:04
Nesenei Camelia vaistineje pasitikrinau del osteoporozes. Tyrimas parode, kad as irgi turiu sia beda, uzsiregistravau pas seimos gyd., prasysiu, kad pakartotu kaulu tankio tyrima poliklinikoje. Mano kriksto mamai irgi osteoporoze, bet kiek zinau ji vartoja koralini kalci ir kazkokia tablete kur reikia gert 1k/men aceit atstato kaulini audini, jai pagerejo.
Del retejimo pas zmogu pradeda augti kupra, krypsta kojos, jau nekalbant apie luziu tikimybe... Siaubas, bet norisi bet kokiu atveju ta kaulini audini atstatyti, kiek girdejau taj iki 30 metu dar galima atstatyti, nes iki to laikotarpio formuojasi kaulinis audinys...
Atsakyti
Sveikos,mielosios,

Pati esu labai isigilinusi i sia liga,osteoporoze.Yra seimoje zmoniu turinciu sia problema.
Dexa(kaulu mases tankis) rode-2,5.Pradzioje moterys gere geriamus vaistus,bet skrandis visiskai netoleravo,atsirado skrandzio opa,blogai jausdavosi.Geriamu vaistu buvo komplikuotas vartojimas,po to 60 min. negaledavo atsigulti,vartoti kartu su maistu gydytoja taip pat neleido.
Bet pries 8 men. endokrinologe tetai rekomendavo nauja vaista,leidziama i vena TIK viena karta metuose,ir daugiau jokiu problemu.Pavadinimas lygtais Aclasta ar kazkas panasaus.Sake sulasino jai ta vaista per 20 min.,siek tiek buvo pakilusi temperatura,bet po poros dienu praejo.
Apsauga yra metams,negriauzia skrandzio ir is tiesu labai patogu.Minejo,kad sis vaistas ne tik sumazina kaulu retejima,bet net siek tiek ji atsato (pagal tyrimus).Po metu darys pakartotini Dexa tyrima,pranesiu rezultatus...
Sekmes visoms. 4u.gif
Atsakyti
lrytas.lt cheminiai vaistai, manau, turi buti tik neradus geresnio sprendimo, nes VISADA turi salutini poveiki.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo woman_L: 21 spalio 2011 - 10:51