ŠIMTALAPIS
0,5 kg. miltų
40 g mielių (tik nešaldytų)
250 g pieno
2 kiaušinių tryniai
3 šaukštai aliejaus
2 šaukštai cukraus
250 g cukraus
250 g sviesto
0,5 stiklinės razinų
0,5 stiklinės aguonų
Sviestą ištirpinti. aguonas nuplauti ir ant keptuvės patroškinti, kol išgaruos vanduo. razinas taip pat perlieti karštu vandeniu ir ant rankšluosčio palikti nudžiūti. mieles, 2 šaukšt. cukraus, kiaušinius ir pieną suplakti greitkratyje ir viską sumaišyti su miltais. kai tešla pakils, padalyti į 6 lygias dalis. kiekvieną tešlos gabalėlį iškočioti labai plonai. dar galima patampyti, kad būtų kuo plonesnis sluoksnis.
Kiekvieną sluoksnį patepti ištirpintu sviestu ir apibarstyti cukrumi. ant paskutinio lakšto į vieną eilę prie krašto suberti aguonas (kad būtų stipriau, į jas įberti šaukštą manų ir 2 šaukštus cukraus), o visą sluoksnį apiberti razinomis.
Atsargiai visus sluoksnius susukti laisvai į ritinėlį. kad šimtalapis būtų gražesnis, galima kraštus apipjaustyti, nes jie paprastai būna storesni.
Kepti apie valandą. iškepusį šimtalapį apipilti sviestu, kad ir viršus būtų drėgnas.
Iš apipjaustytos tešlos galima išsikepti bandelių.
P.S. pati negaminau bet sakė jog labai skanus.. nors gal ir pati šiandien iškepsiu

Skanaus
Papildyta:NUOSTABIOS BANDELĖS
300 g rupiai maltų kviečių
300 g baltų miltų
1 kiaušinis
250 ml pieno
1 arbatinis šaukštelis druskos
40-50 g mielių
3 šaukštai aliejaus
2,5 šaukštai medaus (galima cukraus)
Pagal skonį galima pridėti džiovintų vaisių riešutų aguonų
Į greitkratį supilti pašildytą pieną, sudėti mieles, kiaušinį, cukrų, aliejų. viską gerai suplakti ir supilti į miltus. įberti druską. su peiliu tešlai viską gerai išmaišyti ir pakildyti dubenyje tešlai. palaukti kol nušoks dangtis ir kad bandelės būtų dar skanesnės pakildyti antrą kartą, su stiklinaite formuojame bandeles ir kepame 200C temperatūroje 20 minučių. Skanaus!