Įkraunama...
Įkraunama...

Saldumynai su Tupperware

noriu jums pasiūlyti patį paprasčiausią , bet labai skanių keksiukų recepta;)
taigi:
4 kiaušiniai
200 g miltų
200g cukraus
1 arb. š. kepimo miltelių
wink.gif
pirmiausia kiaušinius ir cukrų sumaišau QuickShefe arba tiesiog mikseriu, tada pridedu miltus ir kepimo miltelius , vėl išmaišau ir pilu į aliejumi patepliotas keksiukų formeles. iškepa maždaug per 15 minučių 200 laipsnių temperatūroje;)

tą pačią tešlą naudoju ir obuolių pyragui. tada ją pilu į didelę kepimo formą, ont viršaus pridedu smulkintų ir cukruje su cinamonu apvoliotų obuoliųwink.gif tik tada reikia truputį ilgiau kepti wink.gif
skanaus thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Pepe_Ilgakojine @ 2007 04 05, 15:30)
noriu jums pasiūlyti patį paprasčiausią , bet labai skanių keksiukų recepta;)
taigi:
4 kiaušiniai
200 g miltų
200g cukraus
1 arb. š. kepimo miltelių
wink.gif
pirmiausia kiaušinius ir cukrų sumaišau QuickShefe  arba tiesiog mikseriu, tada pridedu miltus ir kepimo miltelius , vėl išmaišau ir pilu į aliejumi patepliotas keksiukų formeles. iškepa maždaug per 15 minučių 200 laipsnių temperatūroje;)

omletas unsure.gif
Atsakyti
[quote=Pepe_Ilgakojine,2007 04 05, 16:30]
noriu jums pasiūlyti patį paprasčiausią , bet labai skanių keksiukų recepta;)
taigi:
4 kiaušiniai
200 g miltų
200g cukraus
1 arb. š. kepimo miltelių
wink.gif
pirmiausia kiaušinius ir cukrų sumaišau QuickShefe arba tiesiog mikseriu, tada pridedu miltus ir kepimo miltelius , vėl išmaišau ir pilu į aliejumi patepliotas keksiukų formeles. iškepa maždaug per 15 minučių 200 laipsnių temperatūroje;)

As ta pyraga kepu mikrobangineje thumbup.gif toj pacioj keksiuku formoj 4 min. 850 galingumu ir iskepus uzpilu karstu sokoladu labai skanu thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
[quote=laaselis,2007 04 09, 13:35]
[quote=Pepe_Ilgakojine,2007 04 05, 16:30]
noriu jums pasiūlyti patį paprasčiausią , bet labai skanių keksiukų recepta;)
taigi:
4 kiaušiniai
200 g miltų
200g cukraus
1 arb. š. kepimo miltelių
wink.gif
pirmiausia kiaušinius ir cukrų sumaišau QuickShefe arba tiesiog mikseriu, tada pridedu miltus ir kepimo miltelius , vėl išmaišau ir pilu į aliejumi patepliotas keksiukų formeles. iškepa maždaug per 15 minučių 200 laipsnių temperatūroje;)

As ta pyraga kepu mikrobangineje thumbup.gif toj pacioj keksiuku formoj 4 min. 850 galingumu ir iskepus uzpilu karstu sokoladu labai skanu thumbup.gif thumbup.gif
[/quote]

na nežinau g.gif kepiau 4 min 800 W - zalia, dar 2 min 800 W - pusetina, 1 min 1000 W - viduriukas nieko, bet kraštai šviesiai geltoni ir kaip guminiai g.gif
Atsakyti
QUOTE(laurindre @ 2007 02 24, 17:15)
Nelabai ten jis ir reikalingas. Dedi iš akies, kas patinka.
0,5 pakelio kuo šviesesnės žele (aš dėjau citrinų)
1 pakelis raudonos žele
20 gr. želatinos (dėjau plokšteles), o toliau, kas patinka, galima su jogurtu baltą daryti, galima varškės dėti ir grietinės, skonio reikalas. biggrin.gif

Tada lieka tik gamybos procesas. Į žele žiedą pirmiausia pilame šviesiąją žele, ne visą, o lašiuką paliekame, kad užtektų užpilti sluoksnelį ant širdučių.
Sunkiausia padaryti širdutes. Aš  žele žiedo dangtį patepiau labai plonu sluoksneliu aliejaus, nes kitaip nėjo nuimti širdučių, ir tada užpyliau ploną sluoksnelį raudonosios žele. Kai sustingo, su sausainių formelėmis išpjoviau širdutes ir sudėliojau ant sustingusios šviesiosios žele, tada supyliau likusią šviesią žele ir padėjau į šaldytuvą pilnai užšalti.
O jau tada pilame sluoksniais baltą ir raudoną žele. Stinsta greitai nes sluoksniai siauri thumbup.gif
Į paskutinį baltąjį sluoksnį dedu "Kuršėnų vyniotinį", nes jis man neatsiejamas nuo jokių žele tortų thumbup.gif  thumbup.gif . Aišku viskas baigiasi baltuoju žele sluoksniu.


o man dabar klausimukas iskilo, o ar neapstingsta tas likutis zele (raudonos ir baltos) kol saldytuve stingsta zele formoje g.gif
Atsakyti
QUOTE(laukine @ 2007 05 31, 21:56)
o man dabar klausimukas iskilo, o ar neapstingsta tas likutis zele (raudonos ir baltos) kol saldytuve stingsta zele formoje  g.gif


Nelabai supratau klausimo g.gif
Atrodo susigaudžiau biggrin.gif Reikėtų laikyti kaip įmanoma šilčiau, tikrai labai greitai stingsta. Todėl aš jį ir darau tik labai ypatingomis progomis ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo laurindre: 31 gegužės 2007 - 21:18
perskaičiau visą temą ir pamačiau kad kažkada diskutavot dėl varškės deserto su sausais dribsniais. Gaila, kad anksčiau čia neapsilankiau ax.gif . Mano šeimoje, kai pradėjau jį gaminti visi atsisakė varškės sūrelių. Desertas labai skanus, želatinos dėti nereikia, nes sausi pusryčiai sutraukia drėgmę, iš žiedo gerai išsiima. Dar kartą pakartosiu receptą - gaminkit, nesigailėsit thumbup.gif
Varškės desertas
0,5kg varškės, 200ml grietinės, 200ml grietinėlės 35%, 175 ml sausų pusryčių( pvz corn flakes), 100ml cukraus, razinų ir kitų cukatų
Greitkratyje pamatuoti 100ml cukraus.Svarstyklėmis pasverti 0,5 kg varškės.Į dubenį sudėti varškę ir cukrų ir sutrinti su grūstuve.Supilti 200ml grietinės ir išmaišyti su mentele.Į greitkratį supilti 200ml grietinėlės ir išplakti iki standžių putų.Sudėti į varškę.Į varškę įdėti gerą saują razinų ar kitokių cukatų. Viską gerai išmaišyti.Pamatuoti greitkratyje 175ml sausų pusryčių ( corn flakes).Supilti į dubenį ir sugrūsti su grūstuve. Želė žiedą ištepti aliejumi. Sausus pusryčius supilti į varškę, labai greitai išmaišyti ir dėti į želė žiedą,išteptą aliejumi. Palaikyti 20 min šaldiklyje ir 20 min šaldytuve.
(pastaba : jei varškė labai sausa – daugiau dėti grietinės, jei skysta – sausų pusryčių)
Atsakyti
sveikos,man tai labai patinka jogurtini deserta daryti ziedo formoje.Greit pasigamina ir labai skanu.Reikia 0.5l jogurto,zeles vaisines,grietineles nedideli induka ir biskvitiniu sausainiu.Zele istirpinti stiklineje karsto vandens truputi atvesinti ir supilti i jogurta,i ta mase supilti ir grietinele viska ismaisyti,Supilti i ziedo forma ir prikaisioti sausainiu.Labai skanu ir paprasta.
Atsakyti
ŠIMTALAPIS

0,5 kg. miltų
40 g mielių (tik nešaldytų)
250 g pieno
2 kiaušinių tryniai
3 šaukštai aliejaus
2 šaukštai cukraus

250 g cukraus
250 g sviesto
0,5 stiklinės razinų
0,5 stiklinės aguonų

Sviestą ištirpinti. aguonas nuplauti ir ant keptuvės patroškinti, kol išgaruos vanduo. razinas taip pat perlieti karštu vandeniu ir ant rankšluosčio palikti nudžiūti. mieles, 2 šaukšt. cukraus, kiaušinius ir pieną suplakti greitkratyje ir viską sumaišyti su miltais. kai tešla pakils, padalyti į 6 lygias dalis. kiekvieną tešlos gabalėlį iškočioti labai plonai. dar galima patampyti, kad būtų kuo plonesnis sluoksnis.
Kiekvieną sluoksnį patepti ištirpintu sviestu ir apibarstyti cukrumi. ant paskutinio lakšto į vieną eilę prie krašto suberti aguonas (kad būtų stipriau, į jas įberti šaukštą manų ir 2 šaukštus cukraus), o visą sluoksnį apiberti razinomis.
Atsargiai visus sluoksnius susukti laisvai į ritinėlį. kad šimtalapis būtų gražesnis, galima kraštus apipjaustyti, nes jie paprastai būna storesni.
Kepti apie valandą. iškepusį šimtalapį apipilti sviestu, kad ir viršus būtų drėgnas.
Iš apipjaustytos tešlos galima išsikepti bandelių.


P.S. pati negaminau bet sakė jog labai skanus.. nors gal ir pati šiandien iškepsiu essen.gif Skanaus thumb_yello.gif
Papildyta:
NUOSTABIOS BANDELĖS

300 g rupiai maltų kviečių
300 g baltų miltų
1 kiaušinis
250 ml pieno
1 arbatinis šaukštelis druskos
40-50 g mielių
3 šaukštai aliejaus
2,5 šaukštai medaus (galima cukraus)
Pagal skonį galima pridėti džiovintų vaisių riešutų aguonų


Į greitkratį supilti pašildytą pieną, sudėti mieles, kiaušinį, cukrų, aliejų. viską gerai suplakti ir supilti į miltus. įberti druską. su peiliu tešlai viską gerai išmaišyti ir pakildyti dubenyje tešlai. palaukti kol nušoks dangtis ir kad bandelės būtų dar skanesnės pakildyti antrą kartą, su stiklinaite formuojame bandeles ir kepame 200C temperatūroje 20 minučių. Skanaus! mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(rika3 @ 2007 06 11, 20:45)
sveikos,man tai labai patinka jogurtini deserta daryti ziedo formoje.Greit pasigamina ir labai skanu.Reikia 0.5l jogurto,zeles vaisines,grietineles nedideli induka ir biskvitiniu sausainiu.Zele istirpinti stiklineje karsto vandens truputi atvesinti ir supilti i jogurta,i ta mase supilti ir grietinele viska ismaisyti,Supilti i ziedo forma ir prikaisioti sausainiu.Labai skanu ir paprasta.

pasidariau ir as thumbup.gif aciu uz recepta mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(agotas @ 2007 03 16, 16:38)
Jeigu zele zieda darysiu tingini, ar deti plevele ar ir taip graziai issiims g.gif

niekada nededu plėvelės - visada tinginiai, skruzdėlynai gražiai išsiima - kartais paspaudžiu iš viršaus, kai atidarau dangtelį - ir viskas. 4u.gif
Papildyta:
Daug labai gerų Tupperware receptų ir idėjų yra čia:

http://www.good-cook...ic4419s420.html
http://www.good-cook.../topic1612.html

4u.gif
Atsakyti
QUOTE(rika3 @ 2007 06 11, 20:45)
sveikos,man tai labai patinka jogurtini deserta daryti ziedo formoje.Greit pasigamina ir labai skanu.Reikia 0.5l jogurto,zeles vaisines,grietineles nedideli induka ir biskvitiniu sausainiu.Zele istirpinti stiklineje karsto vandens truputi atvesinti ir supilti i jogurta,i ta mase supilti ir grietinele viska ismaisyti,Supilti i ziedo forma ir prikaisioti sausainiu.Labai skanu ir paprasta.


Labas. Kokią grietinėlę naudoti g.gif (kiek % turi būti), ar ją reikia išplakti iki standžių putų ar supilti neplaktą.
Atsakyti