Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo priežiūra. Gydytojai.

QUOTE(Renytė @ 2006 08 25, 15:17)
Atsimenu, kai buvau nuejusi pas gydytoja pirma karta nestumo metu, ji paziurejo gimdos kakleli ir paciupinejo pilvo apacia ir sako kad tikrai busiu mama, net ji mano ranka paeme ir padejo ant pilvo ten kur jautesi guziukas (tiksliau leliukas). Buvau nepaprastai nustebinta ir laiminga. Labai maloni gydytoja. Niekad nepamirsiu tos dienos kaip ji mane pradziugino.

Pas mane irgi lygiai taip pat buvo. smile.gif Kai pasakiau, kad nestumo testukas teigiamas, tada ji sako "sveikinu" ir nieko daugiau. Veliau viskas vyko taip kaip Renytei... T.y. gydytoja patvirtino nestuma.
Zinoma, del malonaus bendravimo rinkausi ja ir viso nestumo prieziurai. Kol kas esu patenkinta biggrin.gif
Atsakyti
manes paklause: tikiuosi lauket? biggrin.gif
Atsakyti
Ir manes paklausė - ar esu suinteresuota, ar panašiai. Bet pasveikino prieš tai:) Manau, tai elementarus klausymas - Lietuvoje abortai yra teisėti, ir jie tikrai daromi.
Atsakyti
Mane tai gydytoja pasitiko su šypsena, pasveikino ir paklausė ar džiaugiuosi 4u.gif Ir atsakius teigiamiai labai maloniai apžiūrėjo,viską paaiškino.
Atsakyti
antra karta nescia. abu kartus kai atejau pas ginekologes (abu kartus skirtingas), niekas man tokio klausimo neuzdave. gal del to, kad is mano veido israiskos, žodžių ir nuotaikos negalejai suabejoti, kad tai man dziugi žinia. bet jeigu taip nutiktu, kad paklaustu ar noriu išsaugoti vaiką, tai daugiau pas tokią daktare tikrai nebenoreciau lankytis ir nesilankyciau schmoll.gif schmoll.gif
Atsakyti
As nuėjau pas gydytoja, manoji atostogavo kazkoks gydytojas buvo tai sako ar gimdysi?kazkoks ne toks, paskuj nuėjau pas savo gydytoja man uzdegimas pasirodo, tai israse ir zvakuciu ir antibijotikų , bet aš paklausiau ar nepakenks vaikučiui, ji ne, bet vistiek negėriau antibijotikų, ir gerai padariau
Atsakyti
Su pirmuoju lankiausi Šeškinės poliklinikoj, gyd. tikrai buvo labai faina, niekada jokio blogo žodžio negirdėjau ir atrodė kad net džiaugiasi kartu su manim. Dabar vaikštau privačiai pas. gyd. kuris priėmė mano pirmąjį gimdymą ir taip pat esu laaabai patenkinta. Mergaitės, jei esat nepatenkintos savo gyd. tikrai nesuprantu kam pas jas lankotės, juk visada galit jas pakeist, kam temdyti savo nestuke.gif džiaugsmą kažkokių surūgusių ginekologių pažiūrom ar nenormaliom kalbom.
Atsakyti
Mano situacija truputi kitokia, nes pati gydytoja sake GAL JAU LAIKAS? biggrin.gif Pries tai turejau du nesivystancius, tai su pirmu irgi paklause (man tada buvo 21m), ar gimdysiu. Kai isgirdo teigiama atsakyma, tuoj pat pradejo kitaip kalbeti, ir sypsena atsirado, ir maloni pasidare... ax.gif
Dabar tai pati gydytoja po aibes tyrimu ir pralaukto termino vis klausinejo, kada "darysim" lotuliukas.gif
Atsakyti
bet jeigu taip nutiktu, kad paklaustu ar noriu išsaugoti vaiką, tai daugiau pas tokią daktare tikrai nebenoreciau lankytis ir nesilankyciau schmoll.gif schmoll.gif
[/quote]

Labai keistas nusistatymas...
Atsakyti
QUOTE(Gytr @ 2006 10 01, 18:00)
Nestumas yra skaiciuojamas nuo paskutiniu  menesiniu pirmos dienos. Pvz, paskutini karta menesinem susirgai rugsejo 1 d., tai nuo tada ir skaiciojasi nestumo savaites.

Atsakyti
QUOTE(Gytr @ 2006 10 01, 18:00)
Nestumas yra skaiciuojamas nuo paskutiniu  menesiniu pirmos dienos. Pvz, paskutini karta menesinem susirgai rugsejo 1 d., tai nuo tada ir skaiciojasi nestumo savaites.

labas. rasau jums pirma karta. noreciau paklausti - praeita savaite buvau nuejus echoskopijos darytis ir daktaras pasake, kad mano pastojimas viena savaite velavo (dabar turetu buti trylikta savaite, o is tikruju yra dvylikta ). kadangi tai mano pirmas nestumas truputi nerimauju. ar cia normalu ir nieko baisaus? siaip sake lelius vystosi normaliai ir dave jo nuotraukyte smile.gif . kelias paskutines dienas labai daug skaitau jusu pasisakymu forume, taciau neradau informacijos (gal jos nera) apie tai kiek duodate pinigeliu gydytojams, kad normaliai priziuretu visa nestumo eiga bei gimdyma. lankausi ne privaciai. manau sis klausimas jusu nenustebins, juk visko buna gyvenime.
Atsakyti
QUOTE(aksti @ 2006 12 03, 15:26)
labas. rasau jums pirma karta. noreciau paklausti - praeita savaite buvau nuejus echoskopijos darytis ir daktaras pasake, kad mano pastojimas viena savaite velavo (dabar turetu buti trylikta savaite, o is tikruju yra dvylikta ). kadangi tai mano pirmas nestumas truputi nerimauju. ar cia normalu ir nieko baisaus? siaip sake lelius vystosi normaliai ir dave jo nuotraukyte  smile.gif . kelias paskutines dienas labai daug skaitau jusu pasisakymu forume, taciau neradau informacijos (gal jos nera) apie tai kiek duodate pinigeliu gydytojams, kad normaliai priziuretu visa nestumo eiga bei gimdyma. lankausi ne privaciai. manau sis klausimas jusu nenustebins, juk visko buna gyvenime.

Gal turėjo omeny, kad ne 15 ciklo dieną pastojai, o savaite vėliau, bet tai esmės nekeičia, kiekvienai nėštumas skaičiuojamas individualiai - pagal cilko trukmę. Jei gerai jautiesi, tai, manau, neverta nerimauti, o kita vertus, jei gydytoja neaiškiai pasakė, juk visuomet gali paprašyti paaiškinti konkrečiau smile.gif
Sėkmės:)
Dėl pinigėlių - esu nusistačiusi prieš. Duočiau jei būčiau su gydytoja susitarusi dėl priežiūros ir vaikrlio gimdymo priėmimo (t.y. jei visuomet viena gydytoja būtų prižiūrėjusi). Ir tai tik po visko, o ne prieš. Jei priežiūra labai patinka (iki gimdymo), manau, kad galima ir ne pinigais atsidėkoti.
Atsakyti