Įkraunama...
Įkraunama...

Žaizdelė gimdos kaklelyje

Sėmės tau virmante! Viskas bus gerai 4u.gif .
Man gydytoja praėjus 4 - 5 mėn. po konizacijos leido vaikelį planuoti. Tik prieš tai būtina pakartoti onkocitologinį tyrimą (pas mane buvo CIN 3, o po operacijos jokių pakitimų neberado thumbup.gif ).
Atsakyti
QUOTE(Audrelija @ 2005 12 01, 16:59)
ku ku ku  bigsmile.gif

Buvau vakar pas ginekologa paziuret  to onkologinio tepinelio rezultatu  unsure.gif 
tai veziniu pakitimu nera zaizdeleje  thumbup.gif 
bet yra uzdegimas kuris dirgina ziazdele -tai reikes gyditis zvakutemis .
Ir zaizdele yra likusi plestis...

Dar darys tyrima kompiutesiu (turesiu zaizdeles foto  biggrin.gif  tikiuosi kad bet zaizdele bus fotogeniska) o po to
tyrimo bus kaisku : jai gili zaizdele-saldys, jai maza-gydis vaistais....

norejau paklausti patarimo del zvakuciu  4u.gif 
pakuoteje yra 8zvakutes -bet kol as varotosiu ateis mano menstruacijos.  g.gif  o mes MMM manau negalima naudoti zvakuciu?  Gal geriau zvakuciu cikla sunaudoti po MMM?
Patarkite man zioplai  4u.gif

šaunu kad viskas gerai, manau geriau būtų po mmm pradėti jas dėtis, dėl tikslesnės informacijos pasiklausk geriau pas gydytoją
Atsakyti
QUOTE(Audrelija @ 2005 12 01, 16:59)
ku ku ku  bigsmile.gif

Buvau vakar pas ginekologa paziuret  to onkologinio tepinelio rezultatu   unsure.gif 
tai veziniu pakitimu nera zaizdeleje  thumbup.gif 
bet yra uzdegimas kuris dirgina ziazdele -tai reikes gyditis zvakutemis .
Ir zaizdele yra likusi plestis...

Dar darys tyrima kompiutesiu (turesiu zaizdeles foto  biggrin.gif  tikiuosi kad bet zaizdele bus fotogeniska) o po to
tyrimo bus kaisku : jai gili zaizdele-saldys, jai maza-gydis vaistais....

norejau paklausti patarimo del zvakuciu  4u.gif 
pakuoteje yra 8zvakutes -bet kol as varotosiu ateis mano menstruacijos.  g.gif  o mes MMM manau negalima naudoti zvakuciu?  Gal geriau zvakuciu cikla sunaudoti po MMM?
Patarkite man zioplai  4u.gif

o tau žaisdelė prieš gimdymą buvo? Nes aš esu dabar tokioj nežinioj mano tepinėlis valiooo geras, norėčiau pastoti, bet gal gėriau susitvarkyti tą žaizdelę tik tada lauktis leliaus, gydytojai tvirtina atvirkščiai pirmiau gimdyti tada tvarkyti, nežinau padėkite. Dabar dar dėl visa ko darys biopsiją.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Reniss: 02 gruodžio 2005 - 10:44
QUOTE(Reniss @ 2005 12 02, 11:43)
o tau žaisdelė prieš gimdymą buvo? Nes aš esu dabar tokioj nežinioj mano tepinėlis valiooo geras, norėčiau pastoti, bet gal gėriau susitvarkyti tą žaizdelę tik tada lauktis leliaus, gydytojai tvirtina atvirkščiai pirmiau gimdyti tada tvarkyti, nežinau padėkite. Dabar dar dėl visa ko darys biopsiją.

Aga buvo ir pries gimdyma ax.gif tik tada nepriisruosiau isigyditi blush2.gif
dabar jau reiktu unsure.gif tik as dar noresiu pora vaikuciu isitaisyti rolleyes.gif tai idomu ar sekantiems nestumams nepakenks .....
oi apie tu zaizdeliu gydimus tiek priestaringos info doh.gif

kiek zinau zaizdele nestumui tikrai nepakenks -o kai kurioms netgi isnyksta zaizdeles po gimdymo thumbup.gif
Atsakyti
o kaina?
Atsakyti
QUOTE(Audrelija @ 2005 12 02, 10:16)
kiek zinau zaizdele nestumui tikrai nepakenks -o  kai kurioms netgi isnyksta zaizdeles po gimdymo  thumbup.gif [/color]

Zaizdele-nestumui,ar nestumas-zaizdelei??... g.gif
Cia jau kaip kam.Nestumui tai nepakenks.Nebent butu vezines lasteles(su panasiu atveju susiduriau ligonineje,nesciai palatos kaimynei su klaustuku buvo-daryti aborta ar ne.Bet viskas baiges gerai).Jei pakitimu nera,operuoti nereikia,tai aisku,geriau pastoti (pries tai pasidarius onkocitologini del ramybes,isitikinus,kad jokiu uzdegimu nera),pagimdyti ir veliau susitvarkyti zaizdele.Bet...yra ir kita puse-nestumas neretai ismeta i pavirsiu uzsleptas ligas ar paastrina buvusias.Zinoma,tai ne taisykle.Man asmeniskai kiek baisoka,kad neatsinaujintu unsure.gif
Bet,esamos ir busimos mamos,jei rupinsimes savimi,tai viskas bus gerai.Siuo atveju svarbu ir tai,kad organizmo imunitetas butu,vitaminu netruktu(A,C,E,seleno ir kitu).Uzdegimu nebutu.
Atsakyti
QUOTE(Reniss @ 2005 12 02, 10:43)

Žinoma kad gydyti žaizdelė geriau po gimdymo (o gal po gimdymo ji savaime sugys) man kaip tik atsirado žaizdele gydytoja vis klausinejo ar nenoriu vaiku, bet kadangi pasakiau kad su vaiku reika palaukti pora metu tai pasake kad darys užšaldyma, todel kad nuolat buvo uždegimai ir skaudėjo.
Atsakyti
QUOTE(Reniss @ 2005 12 02, 11:43)

Vakar aš kaip tik buvau pas gydytoją pasiimti siuntimą biopsijai ir viską tiksliai išsiaiškinau, kam daryti biopsiją jei citologinis geras. Tai va, gydytoja sakė, kad biopsija 100 % parodys ar yra vėžinių ląstelių (gilesniuose audiniuose) ar ne. Tuomet jei tyrimo atsakymas bus geras, tai greičiausiai žaizdelei nieko nedarys (mat labai jau noriu antro leliuko), tik visą nėštumo laikotarpį (aišku jei pastosiu) akylai stebės, dažniau pakoloskopuos ir tik pagimdžiusiai sutvarkys. Jei tyrimo atsakymas nebus labai geras, tuomet aišku darys konizaciją, bet pastoti sakė galėčiau po kelių mėnesių, jei viskas gerai sugis, tik gimdymo metu sunkiau būtų.
Tačiau tokiu atveju gydytoja į nėščiosios kortelę įrašo, kad gali prireikti cezario.
Atsakyti
O man buvo taip. Praėjus porai savaičių po žaizdelės šaldymo azotu sužinojau, kad laukiuosi...Žaizdelė nesugijo. Nuplaukė visi pinigėliai...
Atsakyti
ku ku ku 4u.gif

Parejome is fotosesijos tongue.gif turiu jau savo zaideles foto -tiksliau suzinojau kad turiu dvi zaizdeles viena sena kita atsirado po gimdymo doh.gif
na buvau pakraupusi nuo tu vaizdu -nes atrode tai nekaip unsure.gif visas plotas aplink kakleli kruvinas (nes yra kelios kraujuojancios kraujagysles verysad.gif ) ir gleiveta (nes uzdegimas stiprus) dar keli kaklelio itrukimai like po gimdymo...
Nors aplamai dar nera baisi padetis tu zaizdeliu (tik negerai kad vienoz zaizdeles krastas nelygus o sakotas schmoll.gif ) -operacijos nereiks o ir kaklelis sveikas, ir veziu "nekvepia"....
tai reiiks issigyditi uzdegima, tada po MMM ateiti pas ginekologa ir gydis su vaistais. Vaistai kainuoja apie 55lt bet ju Lietuvoje nera doh.gif tik Latvijoje, Baltarusijoje, rusijoje .
GAL ZINOTE KAIP GALIMA ISIGYTI VAISTU SALCOGYNI (AS SALCOVAGYNI )???
PO tu vaistu turetu zaizdeles sumazeti dvigubai, o po 3men reiks vel pasitikrinti, ir priziureti kad viduje utu svaru be jokiu uzdegimu...
Atsakyti
Audrelija, parašyk man į až tikslų vaistų pavadinimą, ir maždaug kokia jų kaina, rytoj važiuoja į Maskvą viena pažystama, paprašysiu kad pažiūrėtų kiek jie ten kainuoja, ar kad iš karto nupirktų. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(virmantė @ 2005 12 02, 14:48)
Vakar aš kaip tik buvau pas gydytoją pasiimti siuntimą biopsijai ir viską tiksliai išsiaiškinau, kam daryti biopsiją jei citologinis geras. Tai va, gydytoja sakė, kad biopsija 100 % parodys ar yra vėžinių ląstelių (gilesniuose audiniuose) ar ne. Tuomet jei tyrimo atsakymas bus geras, tai greičiausiai žaizdelei nieko nedarys (mat labai jau noriu antro leliuko), tik visą nėštumo laikotarpį (aišku jei pastosiu) akylai stebės, dažniau pakoloskopuos ir tik pagimdžiusiai sutvarkys. Jei tyrimo atsakymas nebus labai geras, tuomet aišku darys konizaciją, bet pastoti sakė galėčiau po kelių mėnesių, jei viskas gerai sugis, tik gimdymo metu sunkiau būtų.
Tačiau tokiu atveju gydytoja į nėščiosios kortelę įrašo, kad gali prireikti cezario.

o kiek citologinis tepinėlis parodo procentų g.gif
Atsakyti