Įkraunama...
Įkraunama...

Žaizdelė gimdos kaklelyje

QUOTE(neuogiene @ 2006 10 26, 14:45)
...tai va čia kaip įrodymas, kad kiekvienai skirtingai ir ta žaizdelė ne lygu žaizdelei. Jei jau gydytojai neturi vieningos nuomonės ir viena pataria skubėti, o kita palaukti...  rolleyes.gif
Moralas būtų tas, kad reikia rūpintis savo sveikata, eiti pas gydytojus, tirtis, nepriskirti sau kitų išgirstų ligų ir "neguldyti" savęs anksčiau laiko ant operacinio, prisiklausius visokiausių ligų istorijų ir tuo labiau nelaidoti savęs anksčiau laiko  mirksiukas.gif 
ir dar karta pasikartosiu, kad konizacija tikrai nėra skausminga ar kokia kitokia baisi operacija  mirksiukas.gif

Tai ir keisčiausia, kad gydytojai neturi vieningos nuomonės, o ką tada galvoti mums, kurios mažiausiai apie tai nusimanome?.. Vienas gydytojas be onkocitologinio tyrimo, po paprasčiausios apžiūros jau norėjo guldyti ant operacinio stalo, kita gydytoja padarė visus reikalingus tyrimus ir pasakė, kad reikia operacijos. Jau ir siuntimą ligoninėn turėjau, bet atidėjau visą tą reikalą dėl darbo. O kai jau prisiruošiau susitvarkyti viską, pasirodo, kad nebūtina. Kaip ir kiltų noras dar vieną nuomonę išgirsti, bet gal palauksiu pavasario ir naujų tyrimų.
Atsakyti
QUOTE(inginė @ 2006 10 26, 16:05)
Tai ir keisčiausia, kad gydytojai neturi vieningos nuomonės, o ką tada galvoti mums, kurios mažiausiai apie tai nusimanome?.. Vienas gydytojas be onkocitologinio tyrimo, po paprasčiausios apžiūros jau norėjo guldyti ant operacinio stalo, kita gydytoja padarė visus reikalingus tyrimus ir pasakė, kad reikia operacijos. Jau ir siuntimą ligoninėn turėjau, bet atidėjau visą tą reikalą dėl darbo. O kai jau prisiruošiau susitvarkyti viską, pasirodo, kad nebūtina. Kaip ir kiltų noras dar vieną nuomonę išgirsti, bet gal palauksiu pavasario ir naujų tyrimų.

bet jei 2 gydytojai sakė, kad reikia operuoti, o tik 1, kad ne, tai g.gif ... balsų persvara laimi - pirmieji unsure.gif Aš dėl šventos ramybės tai dar vienos nuomonės paieškočiau g.gif
Atsakyti
QUOTE(Pelagija @ 2006 10 26, 12:56)
Neogiena, aciu uz palaikyma... Zinoma, tu teisi, jauciu jau, kad pereinu i susitaikymo stadija, pradedu dziaugtis, kad ne vezi gi surado...

As dabar po triju savaiciu eisiu pasitikrinimui po biopsijos. Gydytoja sake, kad vel darysim onkocitologini. Ji sake turi vilties, kad biopsijo smetu su elektros kilpa ji pasalino man pazeistus plotus. bet kad ir kiek skaiciau, niekur negirdejau, kad biopsija tuo paciu atliktu ir pagydymo funkcija, jauciu, tik nuraminti mane norejo...

Ir perskaicius viska cia, supratau, kad ko gero man darys konizacija... Vienai cia dare konizacija ir su CIN1, o man tai net CIN 2 nustatyta.... unsure.gif

Yra yra tokia biopsija - ji vadinasi kūginė - bet kiek išmastau pati tai yra ta pati operacija - tai yra su elektros kilpa išpjauna kūgio formos kaklelio dalį, kurią siunčia biopsijai.

Pasiskaityk (apie 28 puslapy šioje temoje) yra įfėta nuoroda - medicina.kmu.lt berods (nepamenu tiksliai) - ten labai aiškiai viskas aprašyta.
Ir el.kilpa yra vienas iš būdu žaizdelei "išpjauti". Iš viso berods trys būdai yra: el.kilpa, lazeris ir skalpelis.

Papildyta:
QUOTE(inginė @ 2006 10 26, 13:01)
Aš jau kaip ir apsisprendžiau darytis konizaciją ir nuėjau apžiūrai pas kitą gydytoją. Padarė kolposkopiją ir patarė neskubėti, nes nemato reikalo daryti konizacijos, nes žaizdelė kaip ir gyjanti. Po pusmečio liepė pasidaryti dar kartą onkocitologinį ir pažiūrėsim, ką parodys atsakymai.

Koks atsakymas po onkocitologinio buvo?
Cin1,2,3?
Papildyta:
QUOTE(Auges @ 2005 12 08, 11:24)
CIN 3 tai nėra vėžinės ląstelės wink.gif

CIN - cervical intraepithelilial neoplasia - cervikalinė intraepitelinė neoplazija arba plokščiojo epitelio intraepitelinis pažeidimas. Faktiškai tai yra sutrikęs epitelio augimas ir raida (skirtingų laipsnių - nuo CIN 1iki CIN 3).
Klasifikuojama:
Gimdos kaklelio pažeidimu klasifikacija pagal A. Singer ir J. M. Manghan
Nedidelio laipsnio displazija CIN1- LSIL
Didelio laipsnio displazija CIN2 - HSIL
Didelio laipsnio displazija CIN3 - HSIL
Carcinoma in situ CIN3/CIS - HSIL
Vėžys

CIN (gimdos kaklelio intraepitelines neoplazijos) naturali eiga pagal A. Oster

CIN.........Regresuoja...Persistuoja...Progresuoja......Progresuoja
...................proc. ........ proc............CIS* (proc.)....ICC** (proc.)
CIN1.............57.............32......................11..................1
CIN2..............43............35......................22..................5
CIN3..............32..............56.........................................12

*CIS . carcinoma in situ.
**ICC . invazine gimdos kaklelio karcinoma (invasive cervical carcinoma).
Visi duomenys iš:
medicina.kmu.lt

Va susiradau tą savo postą.

Inginė, ir pati gali pamastyt, žinodama savo onkocitologinio atsakymą, gali pamatyt kokiam procentui ligoniui jis progresuoja iki sunkesnio laipsnio - didesnės operacijos.

Atsakyti
sveikos paneles ir mamytes
pries 4 men.dariausi citologini ,nes pas mane igimta gimdos kaklelio zaizdele ir tyrimai parode kazkokias lasteles pakitusias ,bet gydytoja man nepasake,tik pasake kad cia gali buti nuo uzdegimo ir kad reikia tyrima kartoti po metu g.gif
bet pajutau kad skauda pilvo apacia ir kazkur gimdos kaklely skausmas kazkoks g.gif nelabai skauda ,bet toks nemalonus jausmas. noriu jusu paklaust kuriom yra pakitimu gimdos kakleli ar yra koki pojuciai ar siptomai. busiu dekinga uz atsakyma. blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(lynkute @ 2006 10 26, 20:16)
sveikos paneles ir mamytes
pries 4 men.dariausi citologini ,nes pas mane igimta gimdos kaklelio zaizdele ir tyrimai parode kazkokias lasteles pakitusias ,bet gydytoja man nepasake,tik pasake kad cia gali buti nuo uzdegimo ir kad reikia tyrima kartoti po metu g.gif
bet pajutau kad skauda pilvo apacia ir kazkur gimdos kaklely skausmas kazkoks  g.gif nelabai skauda ,bet toks nemalonus jausmas. noriu jusu paklaust kuriom yra pakitimu gimdos kakleli ar yra koki pojuciai ar siptomai. busiu dekinga uz atsakyma. blush2.gif

Gimdos kaklelio skausmo jausti negali, nes jis nejautrus, man dare kaklelio termokooguliacija be jokio nuskausminimo ir as nejauciau jokio skausmo unsure.gif tik is ten ejo dumai ir jautesi kepinamos mesos kvapas doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Asio: 26 spalio 2006 - 19:23
tai man gal uzdegimas koks gimdos kaklelio g.gif nesuprantu schmoll.gif
Atsakyti
Na, nežinau, tai gal aš kokia super jautri mastau.gif , bet ir man atrodo, kad gimdos kaklelis net labai jautrus. Ir kai tepinėlį ima, ir šiaip kartais nudiegia (pastarąjį dalyką pastebiu tik po operacijos, o gal įsikalbu g.gif ).
Atsakyti
As irgi pastebejau, kad mano gimdos kaklelis jautrus. Visi sako, neskaudes, nejautrus, o as visada viska jauciu. 4u.gif Turbut tai nuo individualumo priklauso.
Atsakyti
Aš jau tikėjausi,jog po prideginimo viskas pasibaigs, o čia pasirodo tik prasideda. Buvau patikrinime šiandien. Atsakymas CIN1 verysad.gif Šašas dar nenukritęs, tai išrašė kažkokių žvakučių su jodu ( nenusipirkau dar, tai nežinau pavadinimo, o rašto neįskaitau). Po dviejų savaičių vėl darys onkocitologinį ir jei ras pakitusių ląstelių ( gydytoja pasakė,jog kažin ar prideginimasjas visas išnaikino) darys konizaciją verysad.gif
Atsakyti
Sparow, laikykis! Man bus tas pats turbut... Gal gali parasyt savo ginekologes pavarde? kokioj poliklinikoj tu? Nes as jau ir Kauno ir Vilniaus ginekologus ismaisius....
Atsakyti
Rokicka. Vilniaus rajono poliklinikoj. Ji dar dirba rodos baltupiuose kažkokioj privačioj klinikoj unsure.gif
Atsakyti
Sparow, nepagailek laiko ir pinigu nueiti pad dar viena ginekologa. Isklausius keleto nuomoniu, lengviau susidaryti vaizda. Spesi konizacija pasidaryti.. mano ziniomis esan CIN 1 konizacijos prireikia retai.
Atsakyti