Įkraunama...
Įkraunama...

Pulsas. Kraujo spaudimas

Kad sniegas virstų pinigais,
O šaltis meile ir paguoda,
Kad širdį džiugintų namai
Ir kad užtektų tiek, kiek duota

Su artejanciom SV. KALEDOM newyear.gif
Atsakyti
QUOTE(Kita @ 2008 12 24, 02:02)
Labutis, as visa gyvenima turiu maza spaudima apie 100/60 + -, bet va pulsas jau metai laiko ziauriai padidejas zemiau 100 net nebuna, snd ramioje padetyje buvo 127.... Idomu, kas tai galetu buti, gal kas zino? Ar susidure su panasia problema? Aciui

ka sako gydytojai? reikia pirmiausiai elektrokardiogramą įvertinti, nežinau kiek Jums metų - bet labiausiai tikėtina, kad yra sinusinė tachikardija. tada reikia ieškoti priežasčių - pradėti nuo skydliaukės hormonų tyrimo, paskui kitos priežastys - infekcija, stresas, nerimas, kiti hormonai ir t.t.
bet kokiu atveju, jei toks pulsas ramybėje - reikia tirti ir gydyti...

QUOTE(TUKUTIS 1978 07 31 @ 2008 12 24, 10:29)
o ka tai reiskia? ar labai blogai?
verysad.gif

čia apie ekstrasistoles? labai blogai nėra smile.gif priklauso nuo to kokios jos - tai galima vertinti elektrokardiogramoj ir Holterio monitoravime (EKG visą parą) ir kiek jų ten yra pvz. per valandą, parą. Tam tikras skaičius ekstrasistolių yra normalu ir visi žmonės tų ekstrasistolių turi, tik dažniausiai nejaučia iki tam tikros ribos arba nuprotėjimo lygio wub.gif (pvz. būna kad naktimis nemiega ir laukia kol suskaičiuos kelias ekstrasistoles biggrin.gif)
Žodžiu - jei jos trukdo gyventi ir yra daug per parą (patvirtinta tyrimais) - tai galima bandyti prideginti iš vidaus (kreiptis pas elektrofiziologą (tokia kardiologo rūšis)), jei nėra labai daug, bet trukdo gyventi - gydyti vaistais (pvz. BetalocZok), jei daug bet netrukdo - vistiek gydyti, jei nedaug ir netrukdo - nieko nedaryti, na, kartoti Holterio monitoravimą kas pora metų....

BŪKIT SVEIKOS IR SVEIKI!
Atsakyti
Oho kaip placiai aprasei, labai aciu clap.gif Na man ten per para ju gal 30 uzfiksavo ir dar kazkokiu 225 suprate....(neperskaitau net)ekstrasistoliu, bet ta diena labai daug vaiksciojau po pardes ir net nejauciau ju.Kartais jauciu lyg permusimus, bet kai bunu labai pavargus arba susinervavus, vis tik maza vaika auginu , o ne Bahamuose atostogauju thumbup.gif smile.gif
Betaloczok nelabai galiu gert, nes labai spaudima numusa sad.gif
Atsakyti
QUOTE(TUKUTIS 1978 07 31 @ 2008 12 28, 14:13)
Oho kaip placiai aprasei, labai aciu clap.gif Na man ten per para ju gal 30 uzfiksavo ir dar kazkokiu 225 suprate....(neperskaitau net)ekstrasistoliu, bet ta diena labai daug vaiksciojau po pardes ir net nejauciau ju.Kartais jauciu lyg permusimus, bet kai bunu labai pavargus arba susinervavus, vis tik maza vaika auginu , o ne Bahamuose atostogauju thumbup.gif  smile.gif
Betaloczok nelabai galiu gert, nes labai spaudima numusa sad.gif

supraventrikulinių biggrin.gif t.y. jos kilusios iš prieširdžių... šitos visai nepavojingos...
reikšmingas skaičius, kai galima siūlyti prideginti, yra 7000 per parą...
akivaizdu, kad tai nėra tas variantas smile.gif
galiu čia dabar papasakoti kaip reikia save saugoti ir tausoti, nesinervinti ir pan., bet visi supranta, kad kai mažiukas namie - tai nelabai yra kada atostogauti....
Atsakyti
Labai, labai Aciu uz informacija, o tai gyditojai nieko nepaaiskina tai ir prisigalvoju paskui , kad cia labai blogai fear.gif
Atsakyti
Ar normalu , kad per menesines pulsas nesiekia 60 , skauda galva ir silpna ... kodel man mms sukelia zema pulsa ir spaudima irgi zemoka , va to nesuprantu , dar iskrisiu biggrin.gif
Papildyta:
jau geriau but su 130/80 nes su 110/60 o pulsas 53 tai miegu salu ir galva plysta
Atsakyti
QUOTE(Loram @ 2008 12 24, 13:54)
ka sako gydytojai? reikia pirmiausiai elektrokardiogramą įvertinti, nežinau kiek Jums metų - bet labiausiai tikėtina, kad yra sinusinė tachikardija. tada reikia ieškoti priežasčių - pradėti nuo skydliaukės hormonų tyrimo, paskui kitos priežastys - infekcija, stresas, nerimas, kiti hormonai ir t.t.
bet kokiu atveju, jei toks pulsas ramybėje - reikia tirti ir gydyti...

Na nelabai ka ir sake, sako tai gal tipo atbegai pas mane lotuliukas.gif , kad toks tankus pulsas, is tikruju mano seimos gyd.nelabai rupinas, reiks ieskoti, tirtis...
Aciu uz atsakyma wink.gif
Atsakyti
QUOTE(lucero @ 2008 12 29, 00:54)
Ar normalu , kad per menesines pulsas nesiekia 60 , skauda galva ir silpna ... kodel man mms sukelia zema pulsa ir spaudima irgi zemoka , va to nesuprantu , dar iskrisiu biggrin.gif
Papildyta:
jau geriau but su 130/80 nes su 110/60 o pulsas 53 tai miegu salu ir galva plysta

o kai nera menesiniu kaip?
siaip pulsa menesines veikia tiek, kiek veikia moteriškų hormonų svyravimai (ne kaži kiek), o žemas spaudimas gali būt, jei labai gausios mėnesinės...
Atsakyti
Kai nera buna aukstesnis spaudimas , bet pulsas tai niekap nepakyla iki 100 smile.gif bet mano giminej daug kas su zemu pulsu , gal paveldejau
Atsakyti
QUOTE(lucero @ 2008 12 29, 12:16)
Kai nera buna aukstesnis spaudimas , bet pulsas tai niekap nepakyla iki 100 smile.gif bet mano giminej daug kas su zemu pulsu , gal paveldejau

o tai kokio pulso pageidaujat? 100? geriau jau nenorekit...
Atsakyti
Loram, kodel man pulsas patankeja tik vakarais, kai jau laikas miegot, tada pasimatavus ir spaudimas pakyla kokie 140/90 ( zinau,kad nera labai didelis, bet jauciasi ) tada sedziu visa raudona.... doh.gif
Ar tai sirdies problemos ar tos "vegetacines" ?
Atsakyti
QUOTE(husmor @ 2008 12 31, 08:54)
Loram, kodel man pulsas patankeja tik vakarais, kai jau laikas miegot, tada pasimatavus ir spaudimas pakyla kokie 140/90 ( zinau,kad nera labai didelis, bet jauciasi )  tada sedziu visa raudona.... doh.gif
Ar tai sirdies problemos ar tos "vegetacines"  ?

tai priklauso nuo paros hormoninų svyravimų...
šiaip teoriškai naktį vyrauja parasimpatinė nervų sistema - todėl pulsas ir spaudimas būna žemesnis, bet... pas Jus atvirkščiai smile.gif
Atsakyti