aš pažįstu gal 5 Aleksus - ir nei vienas iš jų nėra rusas,netgi neturi rusiško kraujo

QUOTE(Ramunita @ 2009 10 13, 13:40)
aš pažįstu gal 5 Aleksus - ir nei vienas iš jų nėra rusas,netgi neturi rusiško kraujo 

Aleksas tai kaip ir trumpinys iš Aleksandro, bet aš noriu vadinti tik Aleksu jokių Aleksandrų

Ramunita tu pažisti Aleksus tai juos vadina Aleksandrais ar ne?
QUOTE(Evkis @ 2009 10 13, 14:41)
Aleksas tai kaip ir trumpinys iš Aleksandro, bet aš noriu vadinti tik Aleksu jokių Aleksandrų
tik nežinau kaip kiti vadins

Mano sūnus Augustas ir niekas netrumpina į jokius Augius ar nepravardžiuoja Augustinais ( nesakau, kad minėti vardai negražūs, bet aš irgi, kaip ir Evkis, norėjau konkrečiai tokio vardo). Mano draugės sūnus- Valentas ir niekas jo nevadina Valentinu

Pasikartosiu - Aleksas labai gražus vardas

Grazus

Man labai
Vyriskas vardas

Man nelabaaai.

Man nepatinka.

Pažįstu brolius - Aleksas ir Valentas. Ir nevadina jų nei aleksandrais, nei valentinais.
Man Aleksas labai gražus vardas, vyriškas ir pakankamai retas.
Man Aleksas labai gražus vardas, vyriškas ir pakankamai retas.
Grazus, ir toks nelabai jau daznas..

QUOTE(Evkis @ 2009 10 08, 15:04)
Ačiū už nuomonės
sutinku, kad Aleksas ne lietuvių kilmės vardas, bet mes ieškojome labiau tarptautinio, tai manau, kad su tuo vardu vaikas jausis patogiai ir Lietuvoje, ir užsenyje
laukiu nuomonių dar

sutinku, kad Aleksas ne lietuvių kilmės vardas, bet mes ieškojome labiau tarptautinio, tai manau, kad su tuo vardu vaikas jausis patogiai ir Lietuvoje, ir užsenyje

laukiu nuomonių dar
mes savo berniukui isrinkom varda Aleksas. man jis nerealiai grazus. dar nesciai bunant sove i galva ir jokio kitokio nebenorejau.
o del uzsienio tai irgi taip galvojom,kad lengva bus, bet pasirodo ne

nors esam dar tik menesio su trupuciu, bet jau pervardinti buvom daug kartu:)
gyvenam uk, anglam keblu perskaityt sita varda. skaito: Aleksis, Alekasa, Aleska ir t.t
jei butu ne lietuviskai Aleksas ,o Alex manau problemu nekiltu.
man labai patiko iskraipymas Aleska. dabar kartais mazaji vadinu Aleskiuku

grazus vardas