Įkraunama...
Įkraunama...

Alergijos

Ar turite kokiu nors alergiju? Vakar kalbejau su mergina, kuri budama 25 metu susirgo alergija serbentams ohmy.gif :-[ Sake, suvalge serbenta ir pradejo dusti, tinti, vos nenumire ohmy.gif Siaubas. Dabar zino, kad net vienas serbentukas gali uzdusinti :-/
Pasirodo, kad zmogus gali susirgti alergija velesniame amziuje, o ne vaikysteje sad.gif
Pati pries kelis metus pasigavau alergine sloga pavasariniams ziedams, nors anksciau nieko panasaus nebuvo. Kazkas suzydi ir as jau ciaudau 100k. per diena :-/ ir gerkle griauzia. Daugiau niekam nealergiska, viska galiu valgyti, kosmetika tinka ir pan.
Atsakyti
Na, as pati nesu alergiska (tfu, tfu :-X), bet va su vaiku alergijom tai siaubas 8)
Is tikruju esu is paciu mediku girdejusi, kad yra ir suaugusiu zmoniu, labai alergisku tam tikriems maisto produktams. Pavyzdziui, vienas pagyvenes vyriskis vos neuzduso, kai suvalge nuo savo anukelio likusios koses dali. Ta kose buvo piene virta...
Atsakyti
As alergiska sirsiu ikandimams. Na, ne taip ziauriai kad dusciau. Pvz buvo sirse igelus prie rieso, o ranka sutino iki peties. Arba kai studentavau buvau uzmynusi sirse ir ji igele i pada, tai i paskaitas vaiksciot skolinausi savo kambariokes 41 dydzio sportbacius, nes i savo 36 dydzio batelius netilpo koja. Ir svarbiausia kad prie manes tos sirses lenda kaip prie medaus >:( Kai buvau Svedijoj per ekskursija sirse pasirinko tik mane viena is visos grupes ir nuolat persekiojo. Pabegau. Vakare kazko lindau i tase, o ji cakt i prsta sad.gif Susinervinau ir jau laukiau rankos kaip lopetos. O dar koncertas lauke (soku tautinius sokius). Isgeriau tavegilio. Neistino. Taip ir nesupratau ar vaistu laiku isgeriau ar svediskos sirses kitokios ??? Anksciau vaistus irgi gerdavau po igelimo, bet patinimas apie savaite laikydavosi :smile.gif
Atsakyti
Jei TAVEGYL'i laiku isgerei, be abejo, galejo padet "nesutinti" wink.gif
Atsakyti
Jei jūs ar jūsų vaikas labai linkę į sunkias,pabrėžiu ,sunkias alergijos formas,sukeliančias labai staigų tinimą ar dusinimą,ar net anafilaksinį šoką,kas gali būti pavojinga gyvybei,patartina namuose turėti bent kelias adrenalino ampules,ir jei atsitinka nelaimė,kuo greičiau suleisti visą ar dalį ampulės po oda(dozė priklauso nuo amžiaus ir svorio).Vaistas veikia trumpai-kažkur apie 10 min.,jei lengvesnė alerginė reakcija,efektas išlieka ilgiau,bet esant sunkiems atvejams,poros-trijų ampulių pakanka ,kol nuvežat žmogų į ligoninę.Vaistas labai greitai suskyla organizme ir po tų kelių minučių nebūna jokių pašalinių reiškinių.Adrenalinas sunkiais atvejais tikrai gali išgelbėti jūsų ar vaiko gyvybę.
Atsakyti
;DO as ziuriu kuo tolyn tuo "lepyn" einu.Esu alergiska medui ,o neseniai suzinojau ,kad labai alergiska sirsems,bitems.Praeita savaitgali kaime igele-tai kaip istino,temperatura pakilo,nors iskart vaistu isgeriau,bet nieko nepadejo.Vaikstau visa savaite su istinusia ir skaudancia koja.O pries pora metu,vos koju nepakraciau nuo 4 sirsiu igelimu per grybavima Kacerginej ankstu ryta.Vos spejo iki LZUU davesti i vaistine,duris vos neislauzem jos kol prisibeldem,nes dar nebuvo atidaryta ji.Staigiai vaistu prigirde arkliska doze.

O siaip nuo sveitimo priemoniu isberia kartais ir negaliu nesiot laikrodzio ant rankos-iskart beria.Taip pat galiu nesiot tik auksinius ir sidabrinius auskarus,nes kitoks metalas mano ausims per prastas turbut  ;) ;D
Atsakyti
Na, as apie alergija turbut galeciau knyga parasyti. Turiu 9 metus patirties. Mano alergijos pasireiskia didele sloga, nuolatiniu ciaudejimu (jei kas daznai serga sloga, turbut zino koks tai jausmas). Tik dziaugiuosi, kad alergija nepasireiskia ant odos berimais ir tinimais.
Kazkur perskaiciau ir prisitaikiau sau, kad yra viena alergijos forma, kai zmogus alergiskas sviezioms bulvems (skutant ar tarkuojant), svieziems zirniams ir berzu sulai ir pan. Dabar kaip tik berzai ir alergizuoja, tai jau trecia savaite sedziu uztinus nuo slogos :-[
Beje, kol laukiausi ir iskart po gimdymo alergijos beveik nekamavo ???
Atsakyti
Kas del berimu, Vandene, tai is pediatres girdejau, kad "reikia dziaugtis, jei beria" 8) Kur kas blogiau jei pereina i kvepavimo takus... :'(
Atsakyti
Anksčiau turėjau alergiją bulvėms (ir maistui su krakmolu), saulėgrąžoms ir rupjūčio mėnesį žydinčioms žolėms. Šalia tos alergijos pastoviai buvo alergija geliantiems vabzdžiams (širšėms ir bitėms). Pastoviai vasarą nešiojuosi adrenaliną ir jei kas, tai galiu susileist ampulytę (plius gert antihistamininius vaistus). Alergiją bulvėms ir saulėgrąžoms išsigydžiau, nors saulėgrąžos aršios. Kartais dar nuo jų gerokai išberia arba "smaugia". Alergijos pas mane pastoviai keičiasi. vienos praeina, kitos ateina. va, prieš kelias savaites teko kreiptis į medikus dėl arbūzo. Suvalgiau, o po to pradėjau tinti, kūną išmėtė margais lopais, o jau skausmas visame pilve. Gydytojai suleido antihisamininių preparatų ir kaip ranka nuėmė visus blogumus. Dabar valgau arbūzus ir nieko. Nesuprantu kodėl kartais įprastas maistas taip stipriai paveikia. Matyt dėl kokių chemikalų panaudojimo auginimo ar laikymo metu. Kitaip ir nepaaiškinsi...
Atsakyti
Gal kas susidure su sienlige ir zinote kokius lasus i nosi lasinti? Kiek laiko lasinti?
Nes zinau toki dalyka, jei per ilgai vartoji vaistus nuo slogos, tai sloga atsiranda nuo vaistu :-/
Atsakyti
Nuo sienliges, visokiu naminiu dulkiu, erkuciu ir t.t. labai geri vaistai "Claritine". Tik nezinau ar tinka vaikams, reiktu pasiskaityti anotacija, bet suaugusiems tai tikrai super.
Atsakyti
Man siemet nuo sienliges labai Vibrocil padejo. Nors sie lasiukai homeopatiniai ir daugeliui nepadeda. As juos susilasinu ir nuo naminiu dulkiu ir nuo sienliges. Ir vaikams nuo slogos padejo net stipresniu vaistu neprireike.  ;)
Atsakyti