Įkraunama...
Įkraunama...

Krotonas

na pas mane toks, bet dabar jau sunerimavau, nes pradejo lapelius mesti, tai ar ci ziema taip daro, ar cia kas jam? g.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Asta @ 2005 04 08, 21:46)
Gavau dovanu krotona. Grazus augaliuks, gaila butu ji numarinti, bet va kaip auginti tai nelabai ir zinau. Gal kuri patarsit? Ji purkshti galima? Kiek ir kaip daznai laistot? Jei pas mane stoves ne pietinej pusej ar jam gerai bus?  ax.gif

nors cia tema apie siauralapius, bet manau kad prieziura yra panasi ir placialapiu... toki as ir turiu... bigsmile.gif auga jis pas mane gal jau koki 7-9 metai... niekada nieko as jam nelauziau... pats sakojasi kiek tinkamas... nors per daug tai nesisakoja... na gal kokios 7 sakos yra... o aukstis tai gal koki 1,5 m be vazono... zydi tikrai nelabai isvazdziai... be to retai... gal tik karta i pora metu... kaip kazkas rase nors ir nelabai graziai zydi, bet vistiek malonu kad prazysta... blush2.gif
o prieziura tai jo tokia paprasta... ir kad lepus butu nepastebejau... g.gif laistyti neperdaznai ir neperretai... gal biski geriau neperretai... pas maniski zeme niekad nebuna sausa... bet kadangi jis didziulis... ir vazonas didziulis... kaip geras kibiras... tai pripili ten vandens kad biski per apacia begtu ir palieki keliom savaitem ramybeje... vistiek neisdziusta... purskima jis labai megsta... tik kad as tinginule jo nepurskalioju tiek kiek jam noretusi...
zodziu reziume... gele nelepi... neperdziovinti zemes... jei apatiniai lapai nuruduoja ir nukrinta nepergyventi, nes tai naturali lapu kaita... jei dziusta viduriniai arba virsutiniai lapai - truksta dregmes... greiciausiai oras per sausas... aj dar vienas aspektas... trasu jam irgi per daug nepatartina, nes tada lapai auga gigantiski...
auginkit ir dziaukites graziu medeliu... 4u.gif
Atsakyti
Sveikutės, turėjau aš tokį krotoną. Dvejus metus jis pas mane daugmaž augo, o per pastaruosius porą mėnesių visus lapus sudžiovino ir pametė. verysad.gif Gėlių parduotuvėj man sakė, kad juos reikia kaip fikusus auginti: tai yra, saikingai laistyti ir purkšti. Taip ir dariau, laisčiau kartą per savaitę, purškiau kas rytą (nes oras labai sausas kambary), tačiau išvis dabar tik stiebas beliko... Gal žinot, nuo ko jis čia taip ir ar dar įmanoma išgelbėti?

user posted image

Va toks jis turėjo būti...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mylda: 17 vasario 2006 - 13:39
Gavau ir aš dovanų Krotoną, tai galvoju, kad pati tokios gėlės niekad nepirkčiau, nes nesuprantu, kaip ją formuoti ir kokia gi ji bus, jei pagyvens pas mane dar bent kelis metus g.gif
Ačiū, carinjo, už info.

QUOTE(carinjo @ 2005 12 28, 09:07)
zydi tikrai nelabai isvazdziai... be to retai... gal tik karta i pora metu...

Na maniškis šią žiemą žydėjo, po to numetė apatinius lapus, užsiaugino naujus ir vėl krauna žiedą blink.gif Tik kotas toks negražus kaip stagaras doh.gif Tai ir nebežinau, kaip su juo elgtis...
Atsakyti
Krotonai dazniausiai meta lapus kai perdziusta zemes gniuzulas, taip pat gali ir nuo per dideles dregmes.
Atsakyti
Auginau ir aš krotoną,bet dabar jau atsižadėjau.Labai sunku su juo.Mėto lapus nuo per didelio karščio,vėsumos,skersvėjo ir panašiai.Kai visi nukrito lapai,ėmė leisti daug atžalų,bet ir tos vos paaugę ėmė leipti,tai vieną dieną nukeliavo į šiukšlių maišą.Šiaip gėlė labai graži ir dekoratyvi-nieko neprikiši.Bet ne man. unsure.gif
Atsakyti
Gyvena ir pas mane siauralapis krotonas (antri metai). Nelabai aš su juo cackinuosi: laaabai retai purškiu nors oras kambaryje super sausas, palaistau, kai nusvyra lapeliai. blush2.gif Bet kol kas numetė tik du apatinius lapus, yra šoninių pumpurų ir gana intensyviai auga ax.gif Viena gėlių augintoja sakė, kad gėlės mėgsta būti "kankinamos" (pas ją jos iš proto kraustosi) g.gif
Atsakyti
Čia mano krotonas ax.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Mylda @ 2006 02 17, 14:39)
Sveikutės, turėjau aš tokį krotoną. Dvejus metus jis pas mane daugmaž augo, o per pastaruosius porą mėnesių visus lapus sudžiovino ir pametė.  verysad.gif  Gėlių parduotuvėj man sakė, kad juos reikia kaip fikusus auginti: tai yra, saikingai laistyti ir purkšti. Taip ir dariau, laisčiau kartą per savaitę, purškiau kas rytą (nes oras labai sausas kambary), tačiau išvis dabar tik stiebas beliko... Gal žinot, nuo ko jis čia taip ir ar dar įmanoma išgelbėti?

user posted image

Va toks jis turėjo būti...

Būtent, lygiai tokį ir man prieš metus padovanojo, bet žiemą apšalo ant palangės, o dabar tik stiebas liko... blink.gif Na, kažkokie žali maži koteliai lenda iš šonų, todėl dar turiu vilties, kad atsigaus. Nors ne vienas žmogus man paminėjo, kad dar neišmeskite, jis atsigaus. Todėl dabar tą stiebą vis apipurškiu ir į lėkštutę po vazonu įpylu vandens. Tad žiūrėsim, kas čia man gausis... mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(grange @ 2005 12 25, 00:07)
na pas mane toks, bet dabar jau sunerimavau, nes pradejo lapelius mesti, tai ar ci ziema taip daro, ar cia kas jam? g.gif
user posted image

mano lygiai toks pats krotoniukas clap.gif irgi pirkau siauliu maximoj drinks_cheers.gif
is pradziu studentiskam barake gyvenau, tai visko buvo, savaitgaliui pas brangiausia isvaziuodavau, tai grizus rasdavau visa nuliudusi, sakeles nuleidusi help.gif palaistydavau, vel atsigaudavo ir taip be jokio progreso pora menesiu. paskiau atsikrausciau pas brangiausiaji, tai aisku, gelyte ant akies, tai ir priziuret normaliau galima smile.gif per ta laika numete pora lapuku (pas mane jau nuo spalio menesio) o kai kovo pradzioj persikrauste i kita vazona, padovanojo jau 5 lapukus 4u.gif lepinamas jis pas mane: ir i vazoniuka vandens ipilu ir apipurskiu, tai bujoja, (laistau tai mazdaug po pora kartu per savaite) vacation1.gif labai laukiu, kol prazys ax.gif
Papildyta:
QUOTE(KRISTIDA @ 2006 04 08, 15:05)
Čia mano krotonas  ax.gif
user posted image

labai grazus thumbup.gif
Atsakyti
Panašiai ir aš prižiūriu, tik dabar kai iš naujo pradeda dygti lapeliai, kas antrą dieną apipurškių vandeniu kotą... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(viduciux @ 2006 04 25, 21:50)
Papildyta:
labai grazus  thumbup.gif

Ačiū 4u.gif Prisiskaičiusi, kaip jūs lepinat savo augaliukus, susigėdau blush2.gif Ėmiau purkšti, reguliariau laistyti. Tai taip sparčiai šonines šakeles ėmė leisti - ar čia pavasaris paveikė, ar man už rūpestį atsidėkoja bigsmile.gif
Atsakyti