Penktadieni (2008 04 25) įvyko KaunoSpekuliantu susitikimas su Hansa banko atstovais (gal tiksliau - atstovemis)
Kadangi nebuvo daug norinciu isgirsti (gal but paviliojo pavasario saulute) apie fondus, gyvybes draudima, istyminius-mokestinius reikalus, galima sakyti, poros valandu susitikimas praejo labai sauniai.
KaunoSpekuliantai daug klausinejo, tai reiktu pasakyti: Hansa atstoves sugebejo atsakyti tiksliai, placiai, su skaiciais i klausimus, pamateme rimta komanda.
Mano nuomone: pokalbis tikrai buvo naudingas ir informatyvus.
QUOTE(Vall2 @ 2008 04 06, 18:47)
Truputį apsiskaičiavau -236Lt gavosi nuo 01,30 iki 12,31
na aš seb investicinį ėmiau. Dalį sumos įnešiau kaip papildomą įmoką, tai iš jos daugiau ir priaugo - papildomoms įmokoms nėra rizikos mokesčio, tad gavau šiokį tokį minusą per metus (1200 įnešta per 12 mėnesių, +1000 Lt papildoma įmoka). O 500 susigrąžinau deklaravusi pajamas, iš valstybės. Taip kad šioks toks pliusas parėjo

Nuskaičiuoti mokesčiai: pradinis mokestis, aptarnavimo mokestis, mokesčiai už riziką - gyvybės draudimo, draudimo nuo nelaminingų atsitikimų, draudimo nuo traumų.
Iš pagrindinių įmokų gavau 34Lt investicinių pajamų, iš papildomos - virš 100... bet pas mane dar ir ilgalaikio investavimo kryptis yra, tai neaišku, kaip ateity bus.
Sveikos mamytės, rašau kursinį darbą ir man skubiai reikia AVIVA ir ERGO gyvybės draudimo pliusų arba minusų. Tiksliau pagrįstų faktų, kuri iš šitų dviejų bendrovių yra patraukliausia vartotojui siekiančiam draustis gyvybės draudimu, nesu susidūrus su šitu reikalu, o remtis tik tuo ką rašo savo internetinėse svetainėse pačios bendrovės negaliu, nes be pagyrų ten nieko tinkamo nėra...
baisiai dėkinga būsiu už bet kokią pagalbą

Labas,
matau čia apie draudimus šnekate, užmečiau akį į temelę ir smalsu pačiai pasidarė
man 2008-07-31 baigiasi Hansa gyvybės kaupiamojo draudimo sitartis, gal ž-inote per kiek laiko jie išmoka pinigelius
planuojam medaus mėnesį būtų smagu taip pinigėliais pasinaudoti
matau čia apie draudimus šnekate, užmečiau akį į temelę ir smalsu pačiai pasidarė

QUOTE(Ruta26 @ 2008 05 11, 13:58)
Labas,
man 2008-07-31 baigiasi Hansa gyvybės kaupiamojo draudimo sitartis, gal ž-inote per kiek laiko jie išmoka pinigelius
planuojam medaus mėnesį būtų smagu taip pinigėliais pasinaudoti 

issiaiskinau, jei kam bui idomu tai.....pasibaigus draudimo laikotarpiui rasomas prasymas banke ir per 30d. ismokami pinigeliai

"Hansa gyvybes draudimas" vagys atims ne tik sukaupta, bet ir kiek investuota, sums sumarum gauni likucius, geriau jau tada i kojine det, o investuoti i gyvybes draudima tai neapsimoka
QUOTE(Tippa @ 2007 10 05, 10:42)
Buvau apsidraudusi gyvybę Liet. draudime, kuris vėliau parsidavė Hansa'ams. Dantis sukandus laukiu kol sueis 10 metu, nors apsidraudžiau kaip dura užkibusi ant reklaminio kabliuko gal kokiems 20-25 metams, ir nutrauksiu ta nesąmonę. Kiekvienais metais gaunu ataskaitą, kurioje nurodo kiek sumokėjau, ir kiek atgaučiau atsiėmusi draudimą. Kol kas tik į minusą eina, t.y. sumoku daugiau nei būtų išmoka. Draudimas investicinis, kai kokį š. atsiprašant jie ten mala? Banke su minimaliais procntais tai nors prikapsėtų po kelis litukus, o čia gaunasi tik duodu pelno bankui, fui
Geriau išsipirkti kokį investicinį fondą.
Mano nuomone - gyvybės draudimas (bent jau optimistams), vienas iš blogiausių būdų atsidėti pinigų ateičiai. Taupomieji indeliai truputį geresnis būdas. Investuoti!!!

Geriau išsipirkti kokį investicinį fondą.
Mano nuomone - gyvybės draudimas (bent jau optimistams), vienas iš blogiausių būdų atsidėti pinigų ateičiai. Taupomieji indeliai truputį geresnis būdas. Investuoti!!!
Mes apsidraude gyvybes invisticiniu draudimu, bet sio musu zingsnio priezastis buvo visu pirma - draudimas, o tik paskui dar ir investicija. Todel mums idomiau buvo viskas kas susije su draudimo produktu, o jeigu yra teorine galimybe dar ir kazkiek atgauti pinigeliu paskui, tai valio, kodel gi ne... bet ypatingai vilciu uzsidirbti taip tikrai neturejom
QUOTE(Alinva @ 2006 11 02, 15:55)
Man irgi įdomu koks nors investavimas - nenoriu terminuoto indėlio, noriu, kad galėčiau kas mėnesį pridėti kažkokią sumą (tarkim, 100 Lt, max - 200), pradiniam įnašui turiu apie 1500. Kortelėje laikyti nesinori, nes neauga jokie procentai. Kažko labai rizikingo griebtis, ar kur reikėtų indeksus sekti - nesinori. Galbūt čia tas kažkoks gyvybės draudimas tiktų ar kas? Gal kas gali patarti?
tau ideliai tiktu Hansa INVESTICINE SASKAITA SU LENGVATA. Kas menesi galima skirti minimaliai mazdaug po 150 LTL...bet ir tai neipareigoja gali moketi kiek nori, kada nori..taupymas ilgesniam laikotarpiui, pasirenki investavimo krypti, nemokamai jas gali keisti kada nori, kiek nori...+ jei deklaruoji pajamas dali imoku gali susugrazinti....
QUOTE(Emanuel @ 2008 05 17, 07:52)
tau ideliai tiktu Hansa INVESTICINE SASKAITA SU LENGVATA. Kas menesi galima skirti minimaliai mazdaug po 150 LTL...bet ir tai neipareigoja gali moketi kiek nori, kada nori..taupymas ilgesniam laikotarpiui, pasirenki investavimo krypti, nemokamai jas gali keisti kada nori, kiek nori...+ jei deklaruoji pajamas dali imoku gali susugrazinti....
Jo jo, "idealiai"

Specialiai nuėjau į www.hansadraudimas.lt ir pasižiūrėjau, kokie mokesčiai:
http://www.hansadrau...s_mokesciai.pdf
Nuo kiekvienos įmokos 2,5%, o šiaip nuo visų pinigų per metus - 1,2%, bet minimum 120 Lt. Atsiimti pinigų artimiausius 10 metų be 200 Lt baudos negalėsite. Vienžo per pirmus metus jums nuo įmokų nuskaičiuos 3,7%, o kiek kaži uždirbs? Man rodos, vidutiniška grąža ilgame laikotarpyje yra apie 7%, tai ką, uždirbtume ~3.5%? Ar ne tiek už indėlius gauname? Ir dar indėliai be susaistymų laikyti pinigus 10 metų...
Esu skeptiškai nusiteikus tokių "investicinių fondų" atžvilgiu, vienintelė išlošiama vieta, mano nuomone, yra naudojimasis mokesčių lengvata bei pats draudimas, tada perki tai, ką reikia. Bet čia žmogus jei turėtų daugiau uždirbti, kad jam neprireiktų nutraukinėti sutarties ir galėtų pilnai pasinaudoti ta lengvata...

Turiu gyvybes draudima,bet nezinau,ko tai abejoju,ar prikaupsiu cia sau ateiciai?
Investicini gyvybes draudima turiu sampo, metu pradzioj kai ateina ataskaitos, tai man panasu i siaubo filma..
Rinkausi tik del investavimo, nes tuo metu buvau dar jau, nieko nezinojau, del domino investavimas.. gyvybes draudimas 1 lt.. bet gyvybe draustis, jei sergi sunkia liga neimanoma- neduoda po sveikatos patikrinimu..
nu zodziu.. dar 7metai laukimo, tikiuosi kad pasaulines krizes nebus ir is minuso pagaliau nors karta per metus pamatysiu pelna.. nes iki siol tik nuostoliai ir mokesciai:)
:
Rinkausi tik del investavimo, nes tuo metu buvau dar jau, nieko nezinojau, del domino investavimas.. gyvybes draudimas 1 lt.. bet gyvybe draustis, jei sergi sunkia liga neimanoma- neduoda po sveikatos patikrinimu..
nu zodziu.. dar 7metai laukimo, tikiuosi kad pasaulines krizes nebus ir is minuso pagaliau nors karta per metus pamatysiu pelna.. nes iki siol tik nuostoliai ir mokesciai:)

Nu ir mes apsidraudem iki dantu
dabar jauciuosi saugesne
,ale kas ten zino ar liks kas po 10 metu,ar uzkaupsim tiem vaikams ka