Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvybės draudimas, indėliai ir pan.

Dievaži net baisu saityti doh.gif

ar bent vienas iš jūsų nusimanot apie draudimą ir skaitet draudimo įstatyma???

ten aiskiai isdėstyta kad pirmus du metus visa kaupiamoji (investicine arba dar kitaip ne draudimine) imokos dalis keliauja i rezervinius fondus ir klientas (ledukas ar kiti) nemato tu pinigu, taigi niekur tie pinigai nedingo o termino gale gausi viska kas priklauso.

Ka gero gali padaryt tai susimažinti administracinius mokesčius, nes pagal ši išraša netgi matosi kokios firmos draudima turi. kaip tai padaryti rasykit i privata.

Mielieji pasitarkite su nepriklausomais konsultantais pries imdami pasirasinet sutarits, konsultacijai isleisit 100-200lt bet tai jums sutaupys kokius 10 000 veliau. nors aišku sunku lietuviui susiprasti kad jis nera visu galu ekspertas ir zinovas...
Atsakyti
QUOTE(Zilvinasb @ 2008 10 11, 11:17)
Dievaži net baisu saityti  doh.gif
1. ar bent vienas iš jūsų nusimanot apie draudimą ir skaitet draudimo įstatyma???
2. ten aiskiai isdėstyta kad pirmus du metus visa kaupiamoji (investicine arba dar kitaip ne draudimine) imokos dalis keliauja i rezervinius fondus ir klientas (ledukas ar kiti) nemato tu pinigu, taigi niekur tie pinigai nedingo o termino gale gausi viska kas priklauso.
3. Ka gero gali padaryt tai susimažinti administracinius mokesčius, nes pagal ši išraša netgi matosi kokios firmos draudima turi. kaip tai padaryti rasykit i privata.
4. Mielieji pasitarkite su nepriklausomais konsultantais pries imdami pasirasinet sutarits, konsultacijai isleisit 100-200lt bet tai jums sutaupys kokius 10 000 veliau. nors aišku sunku lietuviui susiprasti kad jis nera visu galu ekspertas ir zinovas...

1. Taip. Skaiciau ir ne karta. Sesi metai ekonomikos ir finansu mokslu (dalis ne LT), plius darbas verslo rizikos vertinime yra pakankamai ar tavo manymu dar mazoka? g.gif
2. Ar gali pasakyti, kiek tie pinigai bus verti sutarties termino gale, kai garantuojamas, pavyzdziui, 2 proc. metinis pelningumas, o metines (garantuotos) palukanos banko indelyje ~6 proc., apie metine infliacija ir pinigu nuvertejima patylesiu.
3. Ivardink taip, kaip yra. Ne administracinius mokescius, o riziku sarasa. Ir tam reikia inicijuoti esamos sutarties keitima. Kam ten tu? mirksiukas.gif
4. Jei reikia patarimo, rasykite cia ar AZ, patarsiu NEMOKAMAI, nes esu lietuve ir tuo didziuojuosi 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(arana81 @ 2008 10 11, 12:53)
4. Jei reikia patarimo, rasykite cia ar AZ, patarsiu NEMOKAMAI, nes esu lietuve ir tuo didziuojuosi  4u.gif

Tai vis delto, kur det "perteklinius" sutaupytus pinigus, kad jie nenuvertetu ar netgi mazumele ju padaugetu g.gif
Atsakyti
QUOTE(cile @ 2008 10 11, 21:32)
Tai vis delto, kur det "perteklinius" sutaupytus pinigus, kad jie nenuvertetu ar netgi mazumele ju padaugetu  g.gif

Šiuo metu į taupomąjį indėlį.
Atsakyti
QUOTE(Jurgitak @ 2008 10 11, 23:04)
Šiuo metu į taupomąjį indėlį.

Pritariu. Dabar kai tokia suirutė finansų rinkose, kuri nepasiduoda jokiems logikos dėsniams... Nepadėjo net JAV milijardinės injekcijos.
Aš tai darau taip: gaunu atlyginimą, pasidedu internetu indėlius - skirtingų laikotarpių, kad galėčiau palaipsniui prireikus juos pasiimti. Kad ir po kelis litus - vis į kišenę, ne iš jos. Seb'e, gal ir kituose bankuose, yra galimybė indėlį pasidėti ir savaitei. O jeigu naudojatės ebanko paslauga, tai išvis - užtrunka pasidėti minutę (tiek pat ir nutraukti, jei kartais apsigalvoji - pinigai po valandėlės kitos įkrenta atgal į kortelę).
Papildyta:
QUOTE(cile @ 2008 10 11, 21:32)
Tai vis delto, kur det "perteklinius" sutaupytus pinigus, kad jie nenuvertetu ar netgi mazumele ju padaugetu  g.gif

Anksčiau, kai nebuvo tokio chaoso finansų rinkose, pasidariau tokį dalyką. Kadangi esu nelabai taupi, pasidariau periodinį pavedimą iš kortelės į vertybinių popierių sąskaitą (tik iš jos gali investuoti), o taip pat padariau periodinį pirkimą: kad už tuos pervestus pinigus kas mėnesį nupirktų investicinių fondų vienetų už 100 lt. Man ši suma nepasijaučia, o per porą metų prikapsėjo keli tūkstančiai ir procentėliai. Aišku, dabar per krizę jie aptirpo gerokai... Bet kol kas nepanikuoju, tai nepaskutiniai pinigai - lauksiu kol atsigaus ir vėl pakils. Beje, periodinio pirkimo nenutraukiau. Kai pigu - tikiuosi verta investuot. Vis tiek tuos šimtą litų išleisčiau ir nepajausčiau..
Atsakyti
O kaip su III pakopos pensijų fondu? Ar verta prasidėti?
Atsakyti
QUOTE(arana81 @ 2008 10 11, 11:53)
1. Taip. Skaiciau ir ne karta. Sesi metai ekonomikos ir finansu mokslu (dalis ne LT), plius darbas verslo rizikos vertinime yra pakankamai ar tavo manymu dar mazoka? g.gif
2. Ar gali pasakyti, kiek tie pinigai bus verti sutarties termino gale, kai garantuojamas, pavyzdziui, 2 proc. metinis pelningumas, o metines (garantuotos) palukanos banko indelyje ~6 proc., apie metine infliacija ir pinigu nuvertejima patylesiu.
3. Ivardink taip, kaip yra. Ne administracinius mokescius, o riziku sarasa. Ir tam reikia inicijuoti esamos sutarties keitima. Kam ten tu? mirksiukas.gif
4. Jei reikia patarimo, rasykite cia ar AZ, patarsiu NEMOKAMAI, nes esu lietuve ir tuo didziuojuosi  4u.gif

Štai kodėl blaiviai mąstantys vertina rinkų svyravimus, galimą infliaciją ir neinvestuoja į investicinius draudimus bigsmile.gif . Buvau ir aš imerkusi, tačiau pradėjau dėlioti ir juokas paėmė. Smagu buvo klausyti kaip draudikų atstovė man nutraukiant sutartį bandė įrodyti atvirkščiai smile.gif (geriau mažiau prarasti nei ir atsitokėti laiku) bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Zilvinasb @ 2008 10 11, 10:17)
Mielieji pasitarkite su nepriklausomais konsultantais pries imdami pasirasinet sutarits, konsultacijai isleisit 100-200lt bet tai jums sutaupys kokius 10 000 veliau. nors aišku sunku lietuviui susiprasti kad jis nera visu galu ekspertas ir zinovas...

As ne pries konsultacijas, pati nemazai domejausi, ir jusu bloga skaiciau... Problema yra surasti gera konsultanta, kad ir toki, kuris irodytu, jog investicinis draudimas yra geriau, nei indeliai banke ar obligacijos. Mielai sumokeciau 100 ar 200 uz gera konsultacija geram konsultantui, deja, tokiu nepazistu ir nezinau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pireja: 12 spalio 2008 - 18:41
Na, savo ruožtu kaip irgi apdraudusi savo mažylę galiu pasakyti, kad taip padariau ir visai nesigailiu. Žinojau, kur dedu, žinojau, kiek moku, ir man tas nepasirodė per daug. Nes gaunu iškart dvi paslaugas, natūralu, kad ir mokestį turiu mokėti didesnį. Aišku, reikia dar ir tinkamą draudimo įmonę pasirinkti, kad per pirmus metus neapiplėštų.

O didžiausia netektis tavo atveju buvo todėl, kad krito investavimo popierių, į kuriuos ir deda pinigus draudimas, vertė. Laimei, man taip nenutiko, nes konsultantas iskart patare deti i mazai rizikinga fonda - tai siemet turiu +3%, kai kiti fondai jau kritę -50% biggrin.gif Beje, neseniai su tuo pačiu konsultantu kalbėjau, tai kaip tik patarė, kad dabar dar šiek tiek palaukčiau, bet jau greitai reikės pasikeisti kryptį į rizikingesnę - nes jau nežmoniškai daug nukritę. Sakė, gal metų gale, gal kitų pradžioj. Nu, nežinau, manau dar nemažai priklauso ir nuo patarėjo. Kol kas jo patarimas pasiteisino, bet dar tik kiek daugiau nei metai praejo :/
Atsakyti
Sveikas mielosios mamytes ! smile.gif netycia uztikau jus smagiai cia bediskutuojancias ax.gif norejau jums uzduoti tikiuosi gan aktualu klausimeli. Ar negalvojote apie pinigeliu sukaupima savo vaikui ? Galeciau apie tai siek tiek smulkiau papasakoti. Nauda jog sukaupiate pinigeliu savo vaikui mokslams gyvenimo pradziai. Manau jog kiekvienai tai yra aktualu. Bei apsidraudziate nuo negandu, tarkim jus pasiryzusi savo vaikui sukaupti kai jam sukaks 18-25m 40000Lt (dabar juk mazdaug tiek kainuoja geras issimokslinimas... unsure.gif ) bei jaigu apdraustasis esate jus pati (jai jums kas nutiktu) vaikui automatiskai nepriklausomai nuo to kiek praejo laiko t.y. ar 2 metai nuo kaupimo pradzios ar 9metai. nelaimes atveju pinigu suma automatiskai priauginama iki pasirinktos sukaupti siuo atveju 40000Lt ir pinigeliai dirba toliau iki kol vaikui sukaks 18-25m be to galima pasirinkti kad suma nelaimes atveju butu dar + pakeliama 100-200% t.y 80000-1200000 argi netvirciau vaikas jaustusi su tokia suma neturint mylimos mamos kuri galetu juo rupintis?.... blink.gif laukiu komentaru i mano pasisakyma ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Evaldas @ 2008 11 06, 13:43)
Sveikas mielosios mamytes !  smile.gif  netycia uztikau jus smagiai cia bediskutuojancias  ax.gif norejau jums uzduoti tikiuosi gan aktualu klausimeli. Ar negalvojote apie pinigeliu sukaupima savo vaikui ? Galeciau apie tai siek tiek smulkiau papasakoti. Nauda jog sukaupiate pinigeliu savo vaikui mokslams gyvenimo pradziai. Manau jog kiekvienai tai yra aktualu. Bei apsidraudziate nuo negandu, tarkim jus pasiryzusi savo vaikui sukaupti kai jam sukaks 18-25m 40000Lt (dabar juk mazdaug tiek kainuoja geras issimokslinimas... unsure.gif ) bei jaigu apdraustasis esate jus pati (jai jums kas nutiktu) vaikui automatiskai nepriklausomai nuo to kiek praejo laiko t.y. ar 2 metai nuo kaupimo pradzios ar 9metai. nelaimes atveju pinigu suma automatiskai priauginama iki pasirinktos sukaupti siuo atveju 40000Lt ir pinigeliai dirba toliau iki kol vaikui sukaks 18-25m be to galima pasirinkti kad suma nelaimes atveju butu dar + pakeliama 100-200% t.y 80000-1200000 argi netvirciau vaikas jaustusi su tokia suma neturint mylimos mamos kuri galetu juo rupintis?.... blink.gif  laukiu komentaru i mano pasisakyma ax.gif

kazkada sennialis man paliko 6000 rubliu,kada man buvo 20 metu,as nuemiau 80 lt. blink.gif
As asmeniskai,kuriu savo vaiku ateiti kitaip.nes sendien 1000 lt ir 1000 lt pries 10 metu,tai skirtingi pinigai mirksiukas.gif
Jai pries 10metu investuotas i draudima 1000 lt,tai dabar tegul jis tapo 4000(nors labai abejoju),o kaip rinkoj?Kainu,paslaugu skirtumas?
ka vaikas darys su vienkartine 80000 suma?(nelaimes atveju)
As savo vaikam kuri kitokia ateiti,as nori,kad mano vaikai (nelaimes atveju)gautu kas menesi 50000lt.Tada jiem tikrai bus saugu.Tai tikrai igyvendinamas planas kiek vienam ir as galiu patarti kaip 4u.gif
Atsakyti

As savo vaikam kuri kitokia ateiti,as nori,kad mano vaikai (nelaimes atveju)gautu kas menesi 50000lt.Tada jiem tikrai bus saugu.Tai tikrai igyvendinamas planas kiek vienam ir as galiu patarti kaip 4u.gif
[/quote]

Man labai rupi mano vaikiuko ateitis ir labai noreciau suzinoti kaip galima sukaupti tokius pinigelius blink.gif .
Atsakyti