Naudoju vynuogių kauliukų aliejų - jis neturi specifinio vynmuogių aliejaus skonio naudoju salotoms
Naudoju beveik visur alyvu alieju. Tik jis turi buti kokybiskas. Tada nebuna jokio nemalonaus kvapo ir nemalonaus skonio. Rytojaus sventei marinavau eriuka su ayvu aliejumi. Hm.... kaip skanu. Taip pat naudoju saulegrazu, graikisku riesutu, rapsu,daigu aliejus. Kam kas tinka
as ir uz alyvuogiu alieju, kazkur skaiciau, kad kai saulegrazu aliejus ikaista iki tam tikros temperaturos, susidaro kancerogenai, tad didesne rizika susirgti veziu, zinoma, pasakysit visa gyvenima naudojom ir nieko, bet juk niekada negali zinoti, kas sukele vezi, per gyvenima nemazai kancerogenu gauname, taciau jei galima ju isvengti, kodel gi ne... be to keptas maistas ant alyvuogiu aliejaus, zymiai skanesnis, na jei kartais pasibaigia, tai kepu ant sviestuko
QUOTE(bazuka @ 2007 06 08, 15:11)
O kokius butent naudojat (gal galima pavadinimus), nes as karta nusipirkau , tai nelabai patiko ir vis delto noreciau dar koki ismegint ,gal rasciau patinkanti
Dabar naudoju "Carapelli". Man labai
QUOTE(Lacrima @ 2007 06 08, 02:09)
as ir uz alyvuogiu alieju, kazkur skaiciau, kad kai saulegrazu aliejus ikaista iki tam tikros temperaturos, susidaro kancerogenai, tad didesne rizika susirgti veziu, zinoma, pasakysit visa gyvenima naudojom ir nieko, bet juk niekada negali zinoti, kas sukele vezi, per gyvenima nemazai kancerogenu gauname, taciau jei galima ju isvengti, kodel gi ne... be to keptas maistas ant alyvuogiu aliejaus, zymiai skanesnis, na jei kartais pasibaigia, tai kepu ant sviestuko
Gero alyvu aliejaus jokiu budu nereikia kaitinti, nes jis praranda savo "vaistinguma". Kepimui geriausiai tinka rapsu aliejus(pakelia aukstas temp)
Kaip tik sia savaite girdejau pranesima, jog mokslininkai "nusprende" jog geriausia kepti ant sviesto tauku (jokiu budu ne sviesto. Labai daug koncerogenu) arba kiaulienos tauku. Vel tie mokslininkai kitaip galvoja
QUOTE(jblmami @ 2007 06 10, 01:00)
Kepimui geriausiai tinka rapsu aliejus(pakelia aukstas temp)
Gal ir taip, bet Lietuvos rinkoj didžioji dalis jų yra iš genetiškai modifikuotų rapsų
QUOTE(Sophi @ 2007 06 10, 09:07)
Gal ir taip, bet Lietuvos rinkoj didžioji dalis jų yra iš genetiškai modifikuotų rapsų
Kad modifikuoti kukuruzai tai zinau, bet kad rapsai pirma karta girdziu
QUOTE(jblmami @ 2007 06 10, 12:47)
Kad modifikuoti kukuruzai tai zinau, bet kad rapsai pirma karta girdziu
Yra ir rapsų. Norėjo ir Lietuvoj jų užveist, bet, atrodo, kol kas nepavyko.
O Lietuvoj platinami aliejai iš modufikuotų augalų (rapsų ir sojų) yra šitie:
Brolio, Lankų, Sodžiaus, Kolumbo, Tėviškės, Augalinis aliejus, Dolores, Maxima, Optima linija, Perla, Karolina, Žemaičio, Aukselis, Saulutė, Omili, Huilor, Oilio, Vitela, Luccija, Jazmine, Caroli, Zitos sojų aliejus.
QUOTE(Sophi @ 2007 06 09, 18:06)
Dabar naudoju "Carapelli". Man labai
Ačiū šiandien nusipirkau ir išbandžiau su salotom , labai patiko
QUOTE(Sophi @ 2007 06 10, 14:04)
Yra ir rapsų. Norėjo ir Lietuvoj jų užveist, bet, atrodo, kol kas nepavyko.
O Lietuvoj platinami aliejai iš modufikuotų augalų (rapsų ir sojų) yra šitie:
Brolio, Lankų, Sodžiaus, Kolumbo, Tėviškės, Augalinis aliejus, Dolores, Maxima, Optima linija, Perla, Karolina, Žemaičio, Aukselis, Saulutė, Omili, Huilor, Oilio, Vitela, Luccija, Jazmine, Caroli, Zitos sojų aliejus.
O Lietuvoj platinami aliejai iš modufikuotų augalų (rapsų ir sojų) yra šitie:
Brolio, Lankų, Sodžiaus, Kolumbo, Tėviškės, Augalinis aliejus, Dolores, Maxima, Optima linija, Perla, Karolina, Žemaičio, Aukselis, Saulutė, Omili, Huilor, Oilio, Vitela, Luccija, Jazmine, Caroli, Zitos sojų aliejus.
Jooooo
Vaziuojam i Lietuva atostogu. Tai teks alieju veztis