QUOTE(rutelelt @ 2007 04 22, 23:26)
Kadangi gyvenu Ispanijoje,tai naudoju tik namini,musu paciu surinktu alyvuogiu alieju
Baltai pavydziu
QUOTE(jblmami @ 2007 06 10, 00:00)
Is savo receptu dezes perskiaciau apie alieju.
Augaliniai aliejai - ekstrahavimu (lakiaisiais tirpikliais) arba spaudimu gaminami is nuvalytu, smulkiai sutrintu aliejiniu seklu ir vaisiu. Kuo daugiau aliejuje linolines rugsties, tuo jis sveikesnis. Daugiausia vertingu maistiniu medziagu turi saltai spausti aliejai. TOKIU ALIEJU NEGALIMA KAITINTI LABIAU NEI IKI TEMPERATUROS, KURIOJE JIE BUVO SPAUSTI. Karsatai spausti aliejai (rafinuoti) turi itin auksta degimo temperatura.
ALYVU ALIEJUS
Spaudziamas is alyvmedziu vaisiu minkstimo. Sviesiai geltonas su zalsvu atspalviu, malonaus skonio ir kvapo. SPAUDZIAMAS 43 LAIPSNIU CELCIJAUS TEMPERATUROJE. Jo sudetyje yra tik 8 % linolines rugsties.
Nieko nezinau apie linoline rugsti, bet saulegrazu aliejus turi 60-70%.
Kepimui naudoju sulegrazu alieju, o ten kur jo nereikia kaitinti naudoju ayvuogiu alieju.
QUOTE(Sophi @ 2007 06 10, 14:04)
Yra ir rapsų. Norėjo ir Lietuvoj jų užveist, bet, atrodo, kol kas nepavyko.
O Lietuvoj platinami aliejai iš modufikuotų augalų (rapsų ir sojų) yra šitie:
Brolio, Lankų, Sodžiaus, Kolumbo, Tėviškės, Augalinis aliejus, Dolores, Maxima, Optima linija, Perla, Karolina, Žemaičio, Aukselis, Saulutė, Omili, Huilor, Oilio, Vitela, Luccija, Jazmine, Caroli, Zitos sojų aliejus.
Aciu uz informacija.
radau atlikta toki tyrima, gal pravers
aliejus ar taukai