Įkraunama...
Įkraunama...

Alyvuogių aliejus

QUOTE(jblmami @ 2007 06 13, 18:15)
Jooooo blink.gif
Vaziuojam i Lietuva atostogu. Tai teks alieju veztis doh.gif

Nereikia taip pesimistiškai. Kas ieško, tas randa bigsmile.gif
Atsakyti
siek tiek i tema: ka tik pasidariau skaniausia patiekala: nuo vistienos slauneliu nuemiau mesa, ja pamarinavau medaus ir alyvu aliejaus padaziuke ir veliau labai mazai kecupo idejau.kepiau su pievagrybiais.skonis fantasiskas..saldokai svelnu thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
Kažkada su pažįstama diskutavom apie alyvų aliejų ir ji sakė, kad nenaudoja, nes labai brangus... jau kokius 7 metus naudoju alyvų aliejų ir jokio kito neperku (kartais paįvairinimui ir paragavimui perkam vynuogių sėklų ar pan.). Ir niekaip nesuprantu, apie kokį kartumą kai kurios čia kalba? g.gif gal jau pripratau?
O kad būtų šiek tiek pigiau, tai kepimui perkame pigesnį alyvų aliejų, o salotoms naudojam extra virgin.
Jau net ranka nekyla naudoti brolio tipo aliejų, ypač salotoms...
Atsakyti
QUOTE(dziugena @ 2007 06 16, 21:46)
Ir niekaip nesuprantu, apie kokį kartumą kai kurios čia kalba?  g.gif  gal jau pripratau? 

Kai pirmą kartą paragavau, man irgi buvo kartokas, bet dabar tai jau pamiršta bigsmile.gif
Atsakyti
Nu nezinau. Geras alyvu aliejus neturi jokio kartumo. Pas mus triju zvaigzduciu virejai siulo si alieju ragauti kaip gera vyna. Jei jis turi kartuma ar "koki" kvapa, tai jo negali ragauti kaip gera vyna. ax.gif
Atsakyti
Del kartumo - graikijoje naturalus pirmo spaudimo alyvu aliejus yra kartokas, jei paragausite.. jis yra aukstos kokybes.. toliau nekartus jau buna rafinuoti dazniausiai, juos daugiau naudoja restoranuose, kad nekeistu patiekalo skonio ir panasiai unsure.gif

As alyvu alieju visada naudoju salotoms, dar kepant kazka svelnaus, kaip zuvi ar darzoves... o mesai kepti naudoju arachisu alieju
Atsakyti
QUOTE(rutelelt @ 2007 04 22, 23:26)
Kadangi gyvenu Ispanijoje,tai naudoju tik namini,musu paciu surinktu alyvuogiu alieju tongue.gif


Baltai pavydziu 4u.gif

QUOTE(jblmami @ 2007 06 10, 00:00)
Gero alyvu aliejaus jokiu budu nereikia kaitinti, nes jis praranda savo "vaistinguma". Kepimui geriausiai tinka rapsu aliejus(pakelia aukstas temp) ax.gif
Kaip tik sia savaite girdejau pranesima, jog mokslininkai "nusprende" jog geriausia kepti ant sviesto tauku (jokiu budu ne sviesto. Labai daug koncerogenu) arba kiaulienos tauku. Vel tie mokslininkai kitaip galvoja doh.gif  doh.gif  doh.gif


Is savo receptu dezes perskiaciau apie alieju.
Augaliniai aliejai - ekstrahavimu (lakiaisiais tirpikliais) arba spaudimu gaminami is nuvalytu, smulkiai sutrintu aliejiniu seklu ir vaisiu. Kuo daugiau aliejuje linolines rugsties, tuo jis sveikesnis. Daugiausia vertingu maistiniu medziagu turi saltai spausti aliejai. TOKIU ALIEJU NEGALIMA KAITINTI LABIAU NEI IKI TEMPERATUROS, KURIOJE JIE BUVO SPAUSTI. Karsatai spausti aliejai (rafinuoti) turi itin auksta degimo temperatura.

ALYVU ALIEJUS
Spaudziamas is alyvmedziu vaisiu minkstimo. Sviesiai geltonas su zalsvu atspalviu, malonaus skonio ir kvapo. SPAUDZIAMAS 43 LAIPSNIU CELCIJAUS TEMPERATUROJE. Jo sudetyje yra tik 8 % linolines rugsties.


Nieko nezinau apie linoline rugsti, bet saulegrazu aliejus turi 60-70%.

Kepimui naudoju sulegrazu alieju, o ten kur jo nereikia kaitinti naudoju ayvuogiu alieju.

QUOTE(Sophi @ 2007 06 10, 14:04)
Yra ir rapsų. Norėjo ir Lietuvoj jų užveist, bet, atrodo, kol kas nepavyko.
O Lietuvoj platinami aliejai iš modufikuotų augalų (rapsų ir sojų) yra šitie:
„Brolio”, „Lankų”, „Sodžiaus”, „Kolumbo”, „Tėviškės”, „Augalinis aliejus”, „Dolores”, „Maxima”, „Optima linija”, „Perla”, „Karolina”, „Žemaičio”, „Aukselis”, „Saulutė”, „Omili”, „Huilor”, „Oilio”, „Vitela”, „Luccija”, „Jazmine”, „Caroli”, „Zitos sojų aliejus”.


Aciu uz informacija.

radau atlikta toki tyrima, gal pravers aliejus ar taukai
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Fergie: 21 birželio 2007 - 16:27
Pas mus irgi tik alyvuogių aliejus naudojamas smile.gif
na tik jei reikia kepti duoną ..naudojam pigesnį bo litro is kart reikia puodan ax.gif
Atsakyti
Naudojame tik alyvu alieju! bigsmile.gif
Atsakyti
Salotom naudoju tik alyvuogiu alieju, kepu ant rapsu arba rapsu su alyvuogem.
Nors kepdavau ant alyvuogiu, kazkas kazkur pasake, kad rapsu aliejus tikrai ne blogesnis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nerry: 01 liepos 2007 - 11:13
Tokio išvis nenaudoju, man tiesiog nepatinka jo skonis
Atsakyti
salotom alyvu, o kepimui rapsu alieju
Atsakyti