kadangi gyvenu Italijoje tai naturalu alyvu alieju naudoju visur salotoms,kepu ir t.t. dar plaukucius kartais palepinu ir issimaudzius oda karts nuo karto patepu manasis ir sako gerai kad pirkti nereikia kad savo yra tai ir teplioji,o as visad saukiu tai dziaukis ,kad naudoju
Nu skaitau skaitau ir dabar jau nieko nebesuprantu
Geriausias yra ypac tyras ar pirmo salto spaudimo, bet jis netinka kepimui? kodel? kas pasidaro kepant? dingsta savybiu daug? tik todel? o rafinuotas jau tinka? ir tik todel kad tu savybiu iskart turi maziau? tai ar tiesiog neverta kepti su geru aliejum ar visgi kategoriskai netinka?
Dabar skaiciau kad butelis turi butinai buti ne skaidrus... o gamintojas to nezino kad pila i skaidrius?
Kaip galima pasitiketi aliejumi pilstomu prekiaujanciomis parduotuvemis kad jos nepila naujo laiejaus i likuti seno? kad parduoda butent tai kas uzrasyta informaciname lapelyje ir t.t. Ar verta pirkti is tokiu parduotuviu?
na del skonio nesigincijama bet man jis nereikalongas todel kiek domejaus ir bandziau grakiskas labiausiai neturi specifinio skonio...
Kas galetu apginti rafinuota alieju? Kodel ji tureciau pirkti o ne tyraji?
ACIU
Geriausias yra ypac tyras ar pirmo salto spaudimo, bet jis netinka kepimui? kodel? kas pasidaro kepant? dingsta savybiu daug? tik todel? o rafinuotas jau tinka? ir tik todel kad tu savybiu iskart turi maziau? tai ar tiesiog neverta kepti su geru aliejum ar visgi kategoriskai netinka?
Dabar skaiciau kad butelis turi butinai buti ne skaidrus... o gamintojas to nezino kad pila i skaidrius?
Kaip galima pasitiketi aliejumi pilstomu prekiaujanciomis parduotuvemis kad jos nepila naujo laiejaus i likuti seno? kad parduoda butent tai kas uzrasyta informaciname lapelyje ir t.t. Ar verta pirkti is tokiu parduotuviu?
na del skonio nesigincijama bet man jis nereikalongas todel kiek domejaus ir bandziau grakiskas labiausiai neturi specifinio skonio...
Kas galetu apginti rafinuota alieju? Kodel ji tureciau pirkti o ne tyraji?
ACIU
Apie alyvuogių aliejų
Gerai, kad aš išskirtinai graikiško aliejaus mėgėja ir pirkėja, ir tuo, kurį perku, tikrai galiu pasitikėti.
Šis straipsnis dar kartą padėjo įsitikinti, kad kaina atitinka kokybę
Gerai, kad aš išskirtinai graikiško aliejaus mėgėja ir pirkėja, ir tuo, kurį perku, tikrai galiu pasitikėti.
Šis straipsnis dar kartą padėjo įsitikinti, kad kaina atitinka kokybę
QUOTE(Šaltmėtė @ 2012 01 16, 13:18)
Apie alyvuogių aliejų
Gerai, kad aš išskirtinai graikiško aliejaus mėgėja ir pirkėja, ir tuo, kurį perku, tikrai galiu pasitikėti.
Šis straipsnis dar kartą padėjo įsitikinti, kad kaina atitinka kokybę
Gerai, kad aš išskirtinai graikiško aliejaus mėgėja ir pirkėja, ir tuo, kurį perku, tikrai galiu pasitikėti.
Šis straipsnis dar kartą padėjo įsitikinti, kad kaina atitinka kokybę
Musu parduotuvese maisyto is ES saliu aliejaus pilna ir todel kilme ju visiskai neturi jokio rysio su etiketes klijuojanciomis firmelemis Visada skaitau aprasymus tikm man dar vienas dalykas kas nepatinka tai kad neraso aiskiai ant leituvisku vertimu (kas privaloma) kam mkonkreciai ksirta kepimui ar gardinimui
aš,atėjau pasidalinti tuo,kas man nutiko prieš šventes.
Pirkau alyvų aliejų viename iš P.C. pagal kainą tai nebuvo iš pigiųjų aliejų.
Gana įdėmiai skaičiau,etiketę pagal ją jis atatiko mano skonį.
Kiek vėliau aš pastebėjau,kad ant indo yra dvi etiketės,tai išdavė etiketės apatinė dalis.
Man pavyko,nuimti,o ten buvo visiskai kitokia etiketė.
Aš,rašau todėl,kad jums tai nenutiktų
Ir vistik ,tai nera mažas P.C.
Parašiau elektroninį,bet atsakymo dar negavau.
Pirkau alyvų aliejų viename iš P.C. pagal kainą tai nebuvo iš pigiųjų aliejų.
Gana įdėmiai skaičiau,etiketę pagal ją jis atatiko mano skonį.
Kiek vėliau aš pastebėjau,kad ant indo yra dvi etiketės,tai išdavė etiketės apatinė dalis.
Man pavyko,nuimti,o ten buvo visiskai kitokia etiketė.
Aš,rašau todėl,kad jums tai nenutiktų
Ir vistik ,tai nera mažas P.C.
Parašiau elektroninį,bet atsakymo dar negavau.
QUOTE(Ingusia31 @ 2012 01 16, 13:25)
Musu parduotuvese maisyto is ES saliu aliejaus pilna ir todel kilme ju visiskai neturi jokio rysio su etiketes klijuojanciomis firmelemis Visada skaitau aprasymus tikm man dar vienas dalykas kas nepatinka tai kad neraso aiskiai ant leituvisku vertimu (kas privaloma) kam mkonkreciai ksirta kepimui ar gardinimui
Nejaugi tikrai ši info privaloma?
Man kaip ir nėra poreikio tokiai info, nes naudoju vieną ir tą patį viskam... tiesiog pabuvusi ir pakeliavusi po šalis, kurios augina alyvmedžius ir naudoja šį aliejų kaip pagrindinį savo virtuvėse, galutinai įsitikinau, kad nereikia turėti kelių atskirų. Kažkaip ir italai, ir graikai semia vieną ir tą patį aukščiausios kokybės aliejų iš tos pačios bačkos ir naudoja jį viskam.
QUOTE(regna @ 2012 01 16, 15:46)
Man pavyko,nuimti,o ten buvo visiskai kitokia etiketė.
Aš,rašau todėl,kad jums tai nenutiktų
Ir vistik ,tai nera mažas P.C.
Parašiau elektroninį,bet atsakymo dar negavau.
Aš,rašau todėl,kad jums tai nenutiktų
Ir vistik ,tai nera mažas P.C.
Parašiau elektroninį,bet atsakymo dar negavau.
O kas buvo ant tos kitos etiketės? ir koks prekybcentris čia? nemanau, kad reiktų tokią info slėpti, kaip tik reiktų viešinti kuo plačiau.
QUOTE(Šaltmėtė @ 2012 01 16, 16:53)
Nejaugi tikrai ši info privaloma?
Man kaip ir nėra poreikio tokiai info, nes naudoju vieną ir tą patį viskam...
O kas buvo ant tos kitos etiketės? ir koks prekybcentris čia? nemanau, kad reiktų tokią info slėpti, kaip tik reiktų viešinti kuo plačiau.
Man kaip ir nėra poreikio tokiai info, nes naudoju vieną ir tą patį viskam...
O kas buvo ant tos kitos etiketės? ir koks prekybcentris čia? nemanau, kad reiktų tokią info slėpti, kaip tik reiktų viešinti kuo plačiau.
Šaltmėte
pirkau pagal etiketę kokybišką aliejų,o esančioje apatinėje etiketėje buvo alyvuogių kauliukų aliejus.
Aišku aš,jį naudoju kepiniams,bet..... nusivyliau tokiu P.C. centru{RIMI}
aš,tikiu sulaukti atsako,nes noriu išsiaiškinti,kokia firmelė teikė,o antra,jeigu aš moku pinigėlius už kokybę,kodėl visa tai daroma.
Aš esu parašiusi elektroninį ir kita kryptimi.
Jie turėtų atsakyti.
QUOTE(Šaltmėtė @ 2012 01 16, 16:53)
Nejaugi tikrai ši info privaloma?
PRIVALO
"
Aliejaus etiketėje gamintojas privalo nurodyti:
produkto pavadinimą;
grynąjį kiekį;
tinkamumo vartoti terminą;
laikymo sąlygas;
gamintojo ar importuotojo pavadinimą;
vartojimo būdą (pvz. salotoms, kepimui, gruzdinimui).
Renkantis augalinį aliejų, labai svarbu kokiu tikslu jį naudosite. Dėl to prekybos centruose perkant aliejų, būtinai perskaitykite ant etiketės jo vartojimo būdą (kokiam kulinariniam paruošimui skirtas). Jei ant aliejaus etiketės užrašyta: kepimui, vadinasi, šis aliejus netinkamas vartoti pagardinti salotoms. Gali būti universalūs aliejai salotoms, kepti ir virti. Tokį aliejų galime panaudoti trims tikslams: kepimui, virimui bei salotoms pagardinti."
Visoms rekomenduoju austos kokybes salto spaudimo, nerafinuotas, su geografine nuoroda alyvuogiu alieju is ispanijos ukininku (nepramoninio spaudimo).
http://www.pietugerybes.com/
Jis, skirtingai nei italiskas, nera astraus skonio. alyvuoges skinamos rankomis ir aliejus ispaudziamas per 24 h po skinimo. ji naudoju ir salotoms, ir sumustiniams (vietoj sviesto) ir kunui. jei noresite paragauti, rasykite aguonike@yahoo.com atves tiesiai is ispanijos. tokios kokybes alyvuogiu aliejus specializuotose parduotuvese paprastai kainuoja dvigubai brangiau.
Beje, kiek musu prekybos centruose apziurejau parduodamu alieju, tai visuose raso kad extra virgin, bet detaliau paskaicius, beveik visur mazom raidem parasyta, kad alyvuoges atvestos is kitu saliu arba tos rusies alyviuogiu aliejus sumaisytas su kitais aliejais (dazniausiai pasenusiu) ir t.t., todel toks aliejus niekaip neatitinka jam keliamu reikalavimu.
http://www.pietugerybes.com/
Jis, skirtingai nei italiskas, nera astraus skonio. alyvuoges skinamos rankomis ir aliejus ispaudziamas per 24 h po skinimo. ji naudoju ir salotoms, ir sumustiniams (vietoj sviesto) ir kunui. jei noresite paragauti, rasykite aguonike@yahoo.com atves tiesiai is ispanijos. tokios kokybes alyvuogiu aliejus specializuotose parduotuvese paprastai kainuoja dvigubai brangiau.
Beje, kiek musu prekybos centruose apziurejau parduodamu alieju, tai visuose raso kad extra virgin, bet detaliau paskaicius, beveik visur mazom raidem parasyta, kad alyvuoges atvestos is kitu saliu arba tos rusies alyviuogiu aliejus sumaisytas su kitais aliejais (dazniausiai pasenusiu) ir t.t., todel toks aliejus niekaip neatitinka jam keliamu reikalavimu.
as daug metu naudoju sita
Filippo Berio alieju. geltona kepimu, zalia salotoms. Balzamiko actas irgi geras.
gaila, jo buna tik Maximose ir tai didelese.
Filippo Berio alieju. geltona kepimu, zalia salotoms. Balzamiko actas irgi geras.
gaila, jo buna tik Maximose ir tai didelese.
QUOTE(Jazira @ 2012 02 02, 08:59)
as daug metu naudoju sita
Filippo Berio alieju. geltona kepimu, zalia salotoms. Balzamiko actas irgi geras.
gaila, jo buna tik Maximose ir tai didelese.
Filippo Berio alieju. geltona kepimu, zalia salotoms. Balzamiko actas irgi geras.
gaila, jo buna tik Maximose ir tai didelese.
Kokybiškas alyvuogių aliejus niekada nepilstomas į šviesaus stiklo butelius
QUOTE(Šaltmėtė @ 2012 02 02, 09:38)
Kokybiškas alyvuogių aliejus niekada nepilstomas į šviesaus stiklo butelius
man Berio aliejus patinka labiausiai. kiti turi prieskoni ar siaip kaitinami kvapa skleidzia. gal extra virgin ir turi buti tamsiame butelyje, bet kepimui tokio nenaudoju, mano galva jis tinkamas tik salotoms.
"kokybiskas vynas irgi turbut negali buti uzsukamame butelyje "
zodziu, siulau pasidomet
savo aliejaus nekeisciau i sita